*

Çevrimdışı BUJİ

• 237
  • +0/-1
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea 2017 model
  • Araç Modeli: 2017
  • Donanım: Pop
  • Km: 19
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
Benzinlikte ki hava vurma makinesi
« : Haziran 18, 2020, 11:32:23 ÖS »
s.a arkadaşlar bildiğimiz üzere  hemen hemen bütün benzinliklerde  lastiklere hava  vurduğumuz bir makine var lastikcinin  bir tanesi bana dediki o benzinlikte ki hava vurma makinesine güvenme doğru sonuç bilgi vermez dedi neden dedim ? kışın ayazı soğu yiyor  yazın da  sıcağı yiyor makine sapıtıyor dedi.  ben genelde uzun yola gidecem zaman burdan lastiğin basıncını kontrol ediyorum sizce lastikci  doğrumu diyor yoksa her seferinde kendisine gitmem için beni mi yanıltmaya çalışıyor... ???
2005 model hundai Accent-admire 1.5CRDİ
2011 model Citroen nemo 1.4 HDİ
2017 model fiat linea 1.4

*

Çevrimdışı efendy06

• 387
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 190000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: Benzinlikte ki hava vurma makinesi
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2020, 11:46:58 ÖS »
s.a arkadaşlar bildiğimiz üzere  hemen hemen bütün benzinliklerde  lastiklere hava  vurduğumuz bir makine var lastikcinin  bir tanesi bana dediki o benzinlikte ki hava vurma makinesine güvenme doğru sonuç bilgi vermez dedi neden dedim ? kışın ayazı soğu yiyor  yazın da  sıcağı yiyor makine sapıtıyor dedi.  ben genelde uzun yola gidecem zaman burdan lastiğin basıncını kontrol ediyorum sizce lastikci  doğrumu diyor yoksa her seferinde kendisine gitmem için beni mi yanıltmaya çalışıyor... ???

Genelde kalibrasyonu bozuk olur. Shell, Opet gibi istasyonlarda daha düzgün çalışır. Ben şehir içi rutinde Shell'in kendi istasyonu var, orada hallediyorum. Her şey sürekli kontrol ediliyor ve daha güvenilir bir imajı var.
Ancak uzun yola çıkmadan muhakkak lastikçiye gider baktırırım. Sadece havasına baktırmam, şöyle bir göz attırırım çivi, vida, balon, yırtık vb. var mı diye. Hiç es geçmem, 10 lira verip baktırıyorum, kendimi güvende hissediyorum.
Mevzu vatansa hepimiz ölelim,
Mevzu makamsa hepiniz ölün...

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2020, 11:56:53 ÖS »
Basinc olcme cihazi var bende.. ben onu dogru kabul ediyorum.. benzinlikte veya lastikcide fark var ise de ona gore ayarliyorum [emoji41]
Bir tane temin etmenizi tavsiye ederin..

*

Çevrimdışı ilkr

• 284
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea urban
  • Donanım: Urban
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 173000
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2020, 01:53:02 ÖS »
Merhaba

Benzin istasyonlarındaki cihazların doğru ölçmeme ihtimali olduğunu bende duymuştum, tamircime danıştığımda ayarı bozuk bile olsa 4 lastiğe birden hava bas bari aynı ayarda olsun hepsi en azından daha dengeli olur demişti.

*

Çevrimdışı BUJİ

• 237
  • +0/-1
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea 2017 model
  • Araç Modeli: 2017
  • Donanım: Pop
  • Km: 19
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2020, 07:17:49 ÖS »
Basinc olcme cihazi var bende.. ben onu dogru kabul ediyorum.. benzinlikte veya lastikcide fark var ise de ona gore ayarliyorum [emoji41]
Bir tane temin etmenizi tavsiye ederin..

nasıl birşey o  link atarmısınız  ???

bende genelde bu tip şeyleri opet ve sehell benzin istasyonundan kontrol ediyorum...
2005 model hundai Accent-admire 1.5CRDİ
2011 model Citroen nemo 1.4 HDİ
2017 model fiat linea 1.4

*

Çevrimdışı efendy06

• 387
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 190000
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2020, 08:05:08 ÖS »
nasıl birşey o  link atarmısınız  ???

bende genelde bu tip şeyleri opet ve sehell benzin istasyonundan kontrol ediyorum...

Şu şekilde ürünler var. Aslında lastikçilerin hemen hepsi mekanik olanları kullanır. Onların fiyatı da makul gibi.
https://www.n11.com/lastik-ve-jant/lastik-ve-jant-bakim-urunleri/basinc-olcme-saati
https://www.hepsiburada.com/michelin-mc12290-99psi-dijital-lastik-basinc-olcer-pm-HB000009ZBUB
Mevzu vatansa hepimiz ölelim,
Mevzu makamsa hepiniz ölün...

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2020, 11:10:33 ÖÖ »
Bende görseldekine benzer bir basınç ölçer var her lastiğimi şişirdiğim zaman kontrol ederim . Shell deki makina havayı doğru basıyor. Tabi heryerdeki doğru basar mı bilmiyorum . Güneybatıdaki hava  koşullarından pek etkilenmiyor sanırım.
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1874
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 135.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2023, 11:48:07 ÖÖ »

Ustanı değiştir. O makinalar basınç sensörlüdür. Doğru çalışır. Kalibrasyonları da genelde iyi.
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005