Konu hakkında bir başlık daha açılmış. Ekliyorum:
https://www.fiatlinea.org/fiat_linea_teknik_sorunlar/fan_rezistoru_arizasi_ve_bilinmeyenler-t12367.0.html;msg149814;topicseen#msg149814Evet dediğiniz gibi ürün arızalıymış. Diğer başlıkta resimleri paylaştım
magnetti marelli marka aldım. 70 tl. En iyisi bu dedi parçacı.
Ölçümde yaptım
Çıkan parça tamamiyle iletimi kesmiş. Hiç bir şekilde üzerinde iletim yoktu.
Yeni parça ise buzer konumunda sinyal verdi. (kısa devre gibiydi) Çok küçük direnç değerlerinde çalışan bir parça anladığım kadarıyla. O bölgedeki ısıya göre direnç değeri artıyor muhtemelen.
Peki değişince ne oldu. Fan klima açık iken yavaş yavaş ama devamlı çalışmaya başladı. Eskiden olduğu gibi fan devreye vın vın diye girip cıkmıyor.
Evet yine belirttiğiniz gibi araç dururkende klima stabil şekilde çalışıyor. Bu çok güzel bişey. Klima performansını arttıracak diye düşünüyorum.
Çok kısa kullanma imkanım oldu. Bu esnada fan hiç durmadı galiba. Düşük ayarda devamlı çalıştı. Galiba doğrusu bu?
Çok tşk ederim bu arada verdiğiniz bilgiler için.
Konuyu arkadaş konu dışı başka biyerde paylaşmış. Tesadüfen gördüm. Çekip buraya taşıdım. Ve bir şey daha öğrenmiş olduk. Sanayideki bi çok ustanın konuya hakim olduğunu düşünmüyorum. Forumun gücü. Tekrar tşkler.