*

Çevrimdışı BUJİ

• 237
  • +0/-1
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea 2017 model
  • Araç Modeli: 2017
  • Donanım: Pop
  • Km: 19
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
Aracıma LPG taktırdım ..
« : Şubat 24, 2020, 11:49:27 ÖS »
uzun araştırmalar sonucunda bugün sabah erkenden atiker bayisine gittim ve atiker gold  kitinden arabama taktırdım ilk defa  tüplü araba kullanıyorum bakalım inşallah memnun kalırız..
montaj işi bittikten sonra aracıma 40 liralık gaz aldım ayar v.s  yapıldı bilgsayar bağlandı gaz göstergesinde 1 led yanyordu sadece az önce aracıma bindim o 1 led kırmızı lede dönmeye başladı acaba anormal bir durum mu ??  usta anlatırken kırmızıya döndükten sonra 100 km daha yol götürür gibi birşye dedi sanki ben yanlış anlamadıysam eğer  ?
2005 model hundai Accent-admire 1.5CRDİ
2011 model Citroen nemo 1.4 HDİ
2017 model fiat linea 1.4

*

Çevrimdışı ozer77aydogdu

• 84
  • +0/-0
    • ...
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Punto Dualogic
  • Araç Modeli: 2007
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 177xxx
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
Ynt: Aracıma LPG taktırdım ..
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2020, 12:00:15 ÖÖ »
Merhaba. Bendekide aynı marka depoyu fulluyorum biraz kullanıyorum yarıya iniyor. Stop edip çalışınca fule dönüyor.
Sonra kırmızıya üniyor. Kafasına göre takılıyor [emoji846][emoji16]

Şehir içi 400kmyi buluyor.
Uzun yolda 520yi buluyor bu sebeple zorlanmıyorum hiç km ye göre devam ediyorum [emoji846]

*

Çevrimdışı BUJİ

• 237
  • +0/-1
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2020, 12:06:24 ÖÖ »
Merhaba. Bendekide aynı marka depoyu fulluyorum biraz kullanıyorum yarıya iniyor. Stop edip çalışınca fule dönüyor.
Sonra kırmızıya üniyor. Kafasına göre takılıyor [emoji846][emoji16]

Şehir içi 400kmyi buluyor.
Uzun yolda 520yi buluyor bu sebeple zorlanmıyorum hiç km ye göre devam ediyorum [emoji846]

ilginç miş....
gaz bitince ortada kalmayalım da...

*

Çevrimdışı KaraYaka

• 104
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: Linea 1.3
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 70000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2020, 12:50:27 ÖÖ »
O göstergeler çok sağlıklı çalışmıyor zamanla çözersiniz ne kadarlık gaz alınca kaç ışık yanıyor vs. tabi benzin deposunu da boş bırakmamaya çalışın çünkü ilk çalıştırmada ve aracın zorlandığı yerlerde muhtemelen araç benzine geçecektir.
Fiat Linea 1.3

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2020, 10:25:58 ÖÖ »
Hayırlı olsun. Montaj düzgün yapıldıysa, yılda afr ayarı yaptılarsa uzun müddet sıkıntı çıkarmadan binersiniz. 10 bin km de bir lpg filtresini değiştirmeyi ihmal etmeyin. Gazı düzgün yerlerden alın. Çok ucuz gaz satan yerlerden uzak durun.

Aracınız lpg'li ancak deponuzda her zaman benzin bulundun ve sürekli ışık yanar vaziyette gezmeyin. Hem benzin deposunda bulunan pompanın sağlığı açısından hemde lpg'niz bittiğinde yolda kalmamak adına deponuzda benzin her zaman bulunsun. Ayrıca unutmayın ki yeni sistemler önce benzinle çalışır. Su sıcaklığı 25-35 derece olana kadar araç lpg'ye geçmez. Bu süreçte araç benzinde çalışır ve buda ilk çalıştırmada araç soğukken nereden baksanız 2km'lik yol demektir.

Deponuz kaçlıksa ona göre aldığınız yakıt sizi ne kadar götürür zamanla alışırsınız. Işıklara bakmak pek aklınıza gelmez. Lpg Deponuzu fulleyin. Trip göstergesini sıfırlayın ve depo bitip lpg uyarı verip benzine geçene kadar kullanın. Örneğin 120tl'lik lpg aldınız 400km gittiniz. Bilirsiniz ki artık ful depo şehir içi 400km götürüyor. Her yakıt aldığınızda trip km verilerini sıfırlarsanız zamanla 50tl lik lpg'nin bile kaç km götüreceğini bilirsiniz. Lpg göstergesinde ki ışıklar sizi aldatmaz o zaman.

*

Çevrimdışı BUJİ

• 237
  • +0/-1
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2020, 12:30:53 ÖS »
O göstergeler çok sağlıklı çalışmıyor zamanla çözersiniz ne kadarlık gaz alınca kaç ışık yanıyor vs. tabi benzin deposunu da boş bırakmamaya çalışın çünkü ilk çalıştırmada ve aracın zorlandığı yerlerde muhtemelen araç benzine geçecektir.

eyvallah saol kulağıma küpe olsun....

*

Çevrimdışı tahtaadam

• 23
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 71400
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2020, 12:34:34 ÖS »
kaç paraya ve nerede taktırdınız acaba ?

*

Çevrimdışı BUJİ

• 237
  • +0/-1
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2020, 12:37:01 ÖS »
Hayırlı olsun. Montaj düzgün yapıldıysa, yılda afr ayarı yaptılarsa uzun müddet sıkıntı çıkarmadan binersiniz. 10 bin km de bir lpg filtresini değiştirmeyi ihmal etmeyin. Gazı düzgün yerlerden alın. Çok ucuz gaz satan yerlerden uzak durun.

Aracınız lpg'li ancak deponuzda her zaman benzin bulundun ve sürekli ışık yanar vaziyette gezmeyin. Hem benzin deposunda bulunan pompanın sağlığı açısından hemde lpg'niz bittiğinde yolda kalmamak adına deponuzda benzin her zaman bulunsun. Ayrıca unutmayın ki yeni sistemler önce benzinle çalışır. Su sıcaklığı 25-35 derece olana kadar araç lpg'ye geçmez. Bu süreçte araç benzinde çalışır ve buda ilk çalıştırmada araç soğukken nereden baksanız 2km'lik yol demektir.

Deponuz kaçlıksa ona göre aldığınız yakıt sizi ne kadar götürür zamanla alışırsınız. Işıklara bakmak pek aklınıza gelmez. Lpg Deponuzu fulleyin. Trip göstergesini sıfırlayın ve depo bitip lpg uyarı verip benzine geçene kadar kullanın. Örneğin 120tl'lik lpg aldınız 400km gittiniz. Bilirsiniz ki artık ful depo şehir içi 400km götürüyor. Her yakıt aldığınızda trip km verilerini sıfırlarsanız zamanla 50tl lik lpg'nin bile kaç km götüreceğini bilirsiniz. Lpg göstergesinde ki ışıklar sizi aldatmaz o zaman.

valla montaj işlemi bitene kadar adamların başından bir an bile  ayrılmadım.. hiç göz açtırmadım adamlara .. :D 
şaka  bir yana tavsiye edilen biryer  adamların kapısından araba eksik olmuyor inşallah düzgün yapmışlardır yoksa anladığımız  bir iş değil yani.. :D 
montaj yapılırken ustalara  sordum gazı nerden alalım diye normalde benzini opetten alıyordum ustalar opetn gazı çok katkılı  enjektörlere  zarar veriyor dedi  o yüzden shel den alacam gazı artık...

*

Çevrimdışı BUJİ

• 237
  • +0/-1
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2020, 12:39:04 ÖS »
kaç paraya ve nerede taktırdınız acaba ?

ben sivasta yaşıyorum atiker bayisinden 2300 tl ye  taktılar piyasa araştırması yaptım 10 arabadan 9 unda atiker var dediler..
yalnız bu işte şunu gördüm lpg ciler hep birbirlerini kötülüyor  mesela BRC bayisi atikere atıyor prins bayisine gidiyon başka markaya atıyor  atikere gidiyon lavanzo ya atıyor herkes birbirini  kötülüyor  bakalım inşallah memnun kalırız.....

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2020, 02:23:43 ÖS »
Atiker iyidir. Lpg kitinden ziyade düzgün montaj ve düzgün ayar önemlidir. Enjektörler konusunda haklılar. Opet yani aygaz lpg de kaylı ve propan oranı fazla oldupu için enjektörlerde çabuk aşınmaya neden oluyor. Ancak bunun yanında aldığınız istasyonda çok öneml.

*

Çevrimdışı BUJİ

• 237
  • +0/-1
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2020, 08:52:37 ÖS »
benzinli arabada  LPG yi icat edenden Allah razı olsun bugün 50 liraya  tokata gittim geldim çok güzeldi benzinden hiçbir farkı yoktur yoolu parçaladı  resmen araba benzinden olsa 80 -90 lirayla gider gelirdm...:D  :D

*

Çevrimdışı ozer77aydogdu

• 84
  • +0/-0
    • ...
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Punto Dualogic
  • Araç Modeli: 2007
  • Donanım: Dynamic