*

Çevrimdışı ercansuy

• *
  • 4
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 165000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Kaza
« : Ocak 11, 2020, 11:01:54 ÖS »
Bugün aracıma arkadan belediye otobüsü çarptı olay yerine polis çağırdık resimler çekildi tutanak tutuldu haftasonu olduğu için tutanağı pazartesi günü alabilirsiniz dediler tutanağı aldıktan sonra yapmam gereken işlemler nelerdir ilk defa başıma gelen bi kaza olduğu için hiç bir bilgim yok

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
Ynt: Kaza
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2020, 11:56:54 ÖS »
Linea ailesine hoş geldiniz. Geçmiş olsun. Selamlar
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı Turgutt

• **
  • 15
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: Linea
  • Km: 105500
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2020, 01:24:38 ÖÖ »
1- aracınızın kaskosu olmadığını kabul ederek süreci yazıyorum
2-tutanağı aldıktan sonra size çarpan aracın trafik sigortasının bulunduğunuz şehirdeki anlaşmalı servisini müşteri hizmetlerinden ya da internet adresinden öğrendikten sonra o servise gidip aracı teslim ediyorsunuz onlar hasar dosyası oluşturup aracı hazır hale getirdikten sonra size teslim ederler.
3-aracınız 3 Yaşından büyükse karşı tarafın sigorta şirketi muadil yedek parça kullanarak işlemleri halledecektir ve bu parçaların sigorta eksperi tarafından Temin edilmesi ve montajı biraz uzun sürebilir.( hasarın büyüklüğü ile ilgili )
4- diğer yol şu eğer ben aracın muadil parça ile toplanmasını istemiyorum orijinal parça ve 1. Sınıf işçilik ile yaptırmak istiyorum diyebilirsiniz.
5- bu durumda yetkili servise gidip hasar dosyası açtırıyorsunuz ( kusurun tamamı karşı tarafa yazıldığı kabul ederek yazıyorum) yetkili servise ben eksperin parçalarını kabul etmiyorum siz kendi parçanızı kullanın dedikten sonra yerkili servis karşı taraf sigorta şirket eksperini çağırır inceletir ve Eksper bir rapor oluştur ve Eksper size şunu söyler anlaşmalı olduğum yere gitseydin 2 bin tl ye ben bu aracı toplardım ve size bu yüzden 2 bin lira ödeyebilirim der ve size bu rakam ödenir Ancak yetkili serviste bu araç 4 bin tl ye toplanacaktır(rakamları örnek olarak kullandım ama özel serviste ne çıkarsa yaklaşık 1,5 - 2 katı civarı çıkar )
5- siz yetkili servise ücreti ödersiniz sonra size sigorta şirketi kendi bulduğu rakamı öder
6- tercih sizin ya karşı tarafın anlaşmalı sigorta şirketine muadil parça ile toplatırsınız( 3 yaş altı ise araç orijinal kullanırlar mevzuat gereği)

*

Çevrimdışı Turgutt

• **
  • 15
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: Linea
  • Km: 105500
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2020, 01:28:05 ÖÖ »
Ya da yetkili serviste toplatıp aradaki farkı ödersiniz

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2020, 10:32:41 ÖÖ »
Geçmiş olsun, fazla hasar yoktur inşallah,

Mi A2 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı ercansuy

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2020, 11:48:22 ÖÖ »
1- aracınızın kaskosu olmadığını kabul ederek süreci yazıyorum
2-tutanağı aldıktan sonra size çarpan aracın trafik sigortasının bulunduğunuz şehirdeki anlaşmalı servisini müşteri hizmetlerinden ya da internet adresinden öğrendikten sonra o servise gidip aracı teslim ediyorsunuz onlar hasar dosyası oluşturup aracı hazır hale getirdikten sonra size teslim ederler.
3-aracınız 3 Yaşından büyükse karşı tarafın sigorta şirketi muadil yedek parça kullanarak işlemleri halledecektir ve bu parçaların sigorta eksperi tarafından Temin edilmesi ve montajı biraz uzun sürebilir.( hasarın büyüklüğü ile ilgili )
4- diğer yol şu eğer ben aracın muadil parça ile toplanmasını istemiyorum orijinal parça ve 1. Sınıf işçilik ile yaptırmak istiyorum diyebilirsiniz.
5- bu durumda yetkili servise gidip hasar dosyası açtırıyorsunuz ( kusurun tamamı karşı tarafa yazıldığı kabul ederek yazıyorum) yetkili servise ben eksperin parçalarını kabul etmiyorum siz kendi parçanızı kullanın dedikten sonra yerkili servis karşı taraf sigorta şirket eksperini çağırır inceletir ve Eksper bir rapor oluştur ve Eksper size şunu söyler anlaşmalı olduğum yere gitseydin 2 bin tl ye ben bu aracı toplardım ve size bu yüzden 2 bin lira ödeyebilirim der ve size bu rakam ödenir Ancak yetkili serviste bu araç 4 bin tl ye toplanacaktır(rakamları örnek olarak kullandım ama özel serviste ne çıkarsa yaklaşık 1,5 - 2 katı civarı çıkar )
5- siz yetkili servise ücreti ödersiniz sonra size sigorta şirketi kendi bulduğu rakamı öder
6- tercih sizin ya karşı tarafın anlaşmalı sigorta şirketine muadil parça ile toplatırsınız( 3 yaş altı ise araç orijinal kullanırlar mevzuat gereği)
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

*

Çevrimdışı ercansuy

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2020, 11:49:23 ÖÖ »
Geçmiş olsun, fazla hasar yoktur inşallah,

Çok şükür büyük birşey yok sadece bagağ kapağında göcük meydana geldi

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2020, 11:53:18 ÖÖ »
Aracınızda değer kaybı yaşandığı için sigorta şirketinden değer kaybını da talep etmelisiniz. Aracı kazadan önce 5 liraya satabilecekken şimdi kazalı olduğu için 4 liraya satabileceksiniz. Aradaki 1 lirayı da sigorta şirketinden talep edin  sigorta ödeyecektir.
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2020, 12:03:26 ÖS »
Geçmiş olsun.

*

Çevrimdışı begsan

• 326
  • +1/-0
  • Araç Modeli: 2015 Actual plus
  • Km: 86000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2020, 12:23:09 ÖS »
Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2020, 12:39:42 ÖS »
Kimse kaza olsun istemez tabi de olunca da küçük olması ile teselli buluyor insan. Boyasız düzelir belki bir iki farklı usta görsün bence.