*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
2. El Piyasasında "ölücü" tabiri ve Gerçekler
« : Ocak 09, 2020, 11:13:01 ÖÖ »
Yakınlarımıza araç baktığımız için bi kaç aydır 2. el piyasasıyla haşır neşir olmak zorunda kaldım. Burada gördükki fiyatlar çok ama çok şişmiş. Adeta balon diye tabir ediliyor.
Baktığımız 20nin üzerinde aracın büyük bölümünde %20'nin üzerinde pazarlık payının olduğunu farkettik.
Bi kaç örnek vereyim:
25.500 den 19.500a
24.750 den 21.000a
32.000 den 28.500e
vs.
Baktığımız bi çok satıcı bi fiyat söylüyor. İş ciddiye binince örneğin 25 diyo küt diye 22ye iniyor. siz 20 verirseniz hemen hayırlı olsun diyo.

Yukarda bahsettiğimiz örneklendirmeler dışında pazarlık payını minimum tutan satıcıya cok az rastladık
buda örneğin 25 dedi 23ten aşağı inmem dedi ki buda 2 bin indi.

Fiyatların balon olmasının nedenini bu anlamsız pazarlık marjından da kaynaklandığını düşünüyorum. Herkes aracına 5-10 fazla yazıyor. İnternet fiyatları ile piyasa fiyatları aracında çok ciddi fiyat farkı olduğunu farkettik.

Bu durumda alıcıların hepsi ölücü olmak zorunda. Bizim edindiğimiz tecrübeyi iletmek istedim. "Ölücü" tabirine kesinlikle katılmıyorum.
 Ölücü mantığını alıcı değil malesef satıcı yaratmış. Bütün alıcılar ölücü olmak zorunda.
Tecrübelerimi ve gördüklerimi aktardım. Araç almak çok zor şuanda. Öpülme ihtimaliniz çok büyük.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
Ynt: 2. El Piyasasında "ölücü" tabiri ve Gerçekler
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2020, 11:46:40 ÖÖ »
 bir süredir bir  arkadşıma araç bakıyoruz. Bütçemiz 52 bin tl .
Arayışlarımızın sonunda bir tane  2010 model 1.6 otomatik dizel araç bulduk. 57,500 tl fiyat biçmiş . Ümitsizdim fakat mesaj atmak istedim. Ve 52000 tl önerdim. Adam çat diye görüşelim dedi.
Adamın bana kızmasını beklerken böyle birşey söyledi şaşırdım. Neyse gittik baktık araca aracın bir sürü masrafı var bırakmak zorunda kaldık.
Tespitinize katılıyorum
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı cago

• 160
  • +1/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat-Linea
  • Araç Modeli: Linea 1.6
  • Donanım: Lounge
  • Km: 134000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2020, 11:50:50 ÖÖ »
Satsam aracımı 51e satarım diyordum bi araştırdım ilana koysam 65 den aşağı koymam. 64 den aşağı vermem gibi gözüküyor. Satsam alabileceğim araba yok. Adamlar 20 yaşındaki poloya 40 istiyorlar :D

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2020, 12:29:08 ÖS »
bir süredir bir  arkadşıma araç bakıyoruz. Bütçemiz 52 bin tl .
Arayışlarımızın sonunda bir tane  2010 model 1.6 otomatik dizel araç bulduk. 57,500 tl fiyat biçmiş . Ümitsizdim fakat mesaj atmak istedim. Ve 52000 tl önerdim. Adam çat diye görüşelim dedi.
Adamın bana kızmasını beklerken böyle birşey söyledi şaşırdım. Neyse gittik baktık araca aracın bir sürü masrafı var bırakmak zorunda kaldık.
Tespitinize katılıyorum

Geçen bi arkadaştada oldu aynısı. 35binlik araca abi 28lira param var diye msj atmış. Adam hemen aramış hayırlı olsun diye  ;)
Gidip bakmaya bile tenezzül etmedik ama miyde bulandırıcı bu durum cidden.
Kimse alıcıya ölücü demesin bu saatten sonra. Bu iş böyle olmuş çünkü. Bende aracımı satsam en az 10 üstünde yazarım piyasayı gördükten sonra durum bu malesef.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2020, 12:40:42 ÖS »
Rekorumuzda 30binden 18bine inen linea oldu :)
Daha sonrada bak siz almadınız 19 a sattım diye aradı :)
Dolandırıcı diye gitmemiş gır gır geçmiştik :)
 Vardır bişeyi alanı yoracak muhtemelen ama yinede az öpüldüm diye belki teselli bulur :)

*

Çevrimdışı begsan

• 326
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015 Actual plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 86000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2020, 09:00:43 ÖS »
Merhaba,
15 yaşında araç 70000 ( yetmiş bin)TL. Reklam olmasın diye marka vermemekteyim. Çok yaygın bir marka.
Kelimeler kifayetsiz kalıyor.
Geçenlerde arkadaşın iş yerine bir Passat geldi. Sızıntı varmış. Radyatörün kenarından olduğu tespit edildi. İçine çatlakları kapatan tozdan attılar. Araç en az 12 yıllık vardı. O radyatör ile gönül rahatlığı ile nasıl gidilir? Büyük ihtimalle bir kaç ay içinde satar.
Saygılarımla...
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2020, 09:02:54 ÖS Gönderen: begsan »

*

Çevrimdışı hadisonsoru

• 505
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 160000
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2020, 10:52:07 ÖS »
Geçtiğimiz dönemlerde sıfır km araç piyasasının durgun geçmesi maalesef ikinci el piyasasını çok etkiledi. Piyasada aynı arabadan bir ay içinde iki farklı al-satçı kazanç sağlayabiliyor.
Hiç kimse aracı almasa bile başka bir al-satçı alıyor nasılsa fiyatı yükselecek diye.
Piyasa beklentisi fiyatların yükselme trendini devam ettireceği yönde. Artık herkesin elinde internet var. Alıp satmadan önce malum siteleri muhakkak ziyaret ediyor insanlar.
Uzun süre aracını kullananlar bugünün fiyatlarına göre komik gelecek fiyatlara araç sahibi olduğu için belki de psikolojik olarak indirim marjını yüksek tutanlar da olabilir. Bu satıcıları da zaten galericiler herkesten önce tespit edip ucuza alıyorlar.

2010 1.3mjet DPD

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2020, 09:14:46 ÖÖ »
Satıcıların çoğu galerici ve al-satçı. Arada bizim gibi mecburen aracını satmak isteyen çıkıyor, uygun fiyatı yazdığında anında al-satçı fiyatı verip aracı alıyor. 3 gün sonra üstüne koyup tekrar satışa veriyor.

Bunun yanında bir kişi "bakalım benim aracın değeri nedir" diye satma amacı olmadan uçuk fiyattan ilan koyuyor. Bu ilanı gören saf satıcı da "bu araç bu paraysa benim araçta bu paradır" deyip oda yüksek fiyattan ilana koyuyor. Sonra araç satılmadı pazar ölmüş diye ağlıyor. Yada ihtiyacı varsa pazarlıkla normal fiyatına çekiliyor.  Ha arada bazı saf alıcılar çıkıp temiz araba ederi bu deyip yüksek fiyattan alıyor.

İnternette normal değeri 50 bin olan bir aracın ilanlarına baktığınızda aynı özellik ve temizlikte ki araçların 45 ile 65 bin aralığında gezdiği görülüyor. Piyasada bir düzen yok, Kim neye satabilirse mantığı hakim.

Bunun yanında sıfır araç fiyatları da ikinci eli etkiliyor. Linea'nın sıfırı olsa bugün 80 ila 120 bin bandında fiyatı olacaktı. İkinci el fiyatı verilirken sıfırına göre fiyat verilecekti. Tabi buda fiyatları yukarı çekecekti.

*

Çevrimdışı BUJİ

• 237
  • +0/-1
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea 2017 model
  • Araç Modeli: 2017
  • Donanım: Pop
  • Km: 19
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2020, 11:52:45 ÖS »
bir kaç ay önce bizde aracımızı değiştirdik birde şu var ki 2. el arabayı almak da satmak da sıkıntı  her türlü adamla muhatap oluyon her türlü adam arıyor dolandırılma riskin oldukça fazla o yüzden nacizane tacrübem çok sık araba değiştirmeyi seven brisi değilim....
2005 model hundai Accent-admire 1.5CRDİ
2011 model Citroen nemo 1.4 HDİ
2017 model fiat linea 1.4