*

Çevrimdışı Hasanozbeey

• **
  • 11
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 10037
  • Motor: Hiçbiri
Yolda kaldık
« : Ekim 01, 2019, 03:09:16 ÖÖ »
Arkadaşlar merhabalar. 1.3 multijet 2013 arabamız var, ailem düğün için Ankaradan İzmire gittiler ben gitmedim, dönüşte ise babam arayıp arabanın bir anda stop ettiğini söyledi mazot ışığı yanmış mazot aldıkta sonra olduğunu söyledi orda olmadığım için çok hakim değildim çekiciyle bir ustaya götürmüşler enjetörler tıkanmış hepsi değişmiş mazotu opetten almışlar mazottan kaynaklıysa opeti şikayet edicem bu arada. Ve sonra araba gene stop etmiş usta yağ pompasının değişmesi gerektiğini motorun durumunun iyi olmadığı ekzantirikten ses geldiğini söylemiş. Triger zinciri yeni değişti bakımları yapıldı bu arada. Ailem döndü afyondan yapılınca ben gidip alıcam. Tecrübeli arkadaşlar yorumlarını paylaşırsa sevinirim lütfen. Sizce ne gibi problemi olabilir. Yağ basıncın normalde 6 bar olmasını gerektiğini motorun 2 bar olduğunu söylemiş usta sizce gidince neler sormalıyım nelere bakmalıyım. Bizden önceki kişi galiba hor kullanmış biraz.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: Yolda kaldık
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2019, 10:31:03 ÖÖ »
Geçmiş olsun. burdan bişey söylemek çok zor. Bilgisayara bağlandımı acaba ne hata verecek.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2019, 10:50:40 ÖÖ »
Merhaba geçmiş olsun
Pompacının araca mazot koyduğundan emin misiniz ?
Benzin koymasın sakın?
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2019, 11:09:08 ÖÖ »
Arkadaşlar merhabalar. 1.3 multijet 2013 arabamız var, ailem düğün için Ankaradan İzmire gittiler ben gitmedim, dönüşte ise babam arayıp arabanın bir anda stop ettiğini söyledi mazot ışığı yanmış mazot aldıkta sonra olduğunu söyledi orda olmadığım için çok hakim değildim çekiciyle bir ustaya götürmüşler enjetörler tıkanmış hepsi değişmiş mazotu opetten almışlar mazottan kaynaklıysa opeti şikayet edicem bu arada. Ve sonra araba gene stop etmiş usta yağ pompasının değişmesi gerektiğini motorun durumunun iyi olmadığı ekzantirikten ses geldiğini söylemiş. Triger zinciri yeni değişti bakımları yapıldı bu arada. Ailem döndü afyondan yapılınca ben gidip alıcam. Tecrübeli arkadaşlar yorumlarını paylaşırsa sevinirim lütfen. Sizce ne gibi problemi olabilir. Yağ basıncın normalde 6 bar olmasını gerektiğini motorun 2 bar olduğunu söylemiş usta sizce gidince neler sormalıyım nelere bakmalıyım. Bizden önceki kişi galiba hor kullanmış biraz.
Geçmiş olsun. Mazot ışığı yanmış derken. Mazotta su olunca yanan ışık mı dediğiniz. 06linea'nın yazdığı gibi bilgisayara bağlanmış mı ne hata vermiş. Neden Direkt enjektör değişimine gitmişler.
Ayrıca Echo'nun yazdığı gibi mazot yerine benzin konulmuş olmasın.

*

Çevrimdışı Hasanozbeey

• **
  • 11
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2019, 02:51:20 ÖS »
Orada ki usta enjektörlerin tıkalı olduğunu söylemiş ve değiştirmiş mazot ışığı derken yakıt azalınca yanan sarı ışıktan bahsettim mazot yerine benzin konulsa bunu usta anlamaz mı

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #5 : Ekim 01, 2019, 03:28:55 ÖS »
Anlasaydi.. basincin normalde 6 oldugunu soylemez.. hatta bunu once arac tespit ederdi.. yag basinci dusuk motoru durdurun uyarisi ve kirmizi lamba.. bunun da bir cok sebebi olabilir..
Enjektor degisimi de inandirici gelmedi malesef..
Bu gibi durumlarda yakit kaynakli durum veya suphede once akaryakit firmasi ile temasa gecmek var.. triger zamani yag suzgeci dogru takilmadi ise veya sonradan darbe vs o bile dusuk basinca sebep olabilir ama bunu ustadan once arac tespit ederdi.. yag pompasi tespiti de bence tahmini...

*

Çevrimdışı Hasanozbeey

• **
  • 11
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Ekim 01, 2019, 03:44:17 ÖS »
Babam sanayici arkadaşını aramış görüntülü, yakıt pompası pislik çekmiştir enjeksiyon da yakıt pompası da olabilir demiş. Bi ara aracı çalıştırmışlar sonra gene stop etmiş

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #7 : Ekim 01, 2019, 03:56:46 ÖS »
 Geçmiş olsun. Umarım başka sorunlar çıkmaz. Selamlar.. 
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı Hasanozbeey

• **
  • 11
  • +0/-0
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2019, 05:10:08 ÖS »
Anlasaydi.. basincin normalde 6 oldugunu soylemez.. hatta bunu once arac tespit ederdi.. yag basinci dusuk motoru durdurun uyarisi ve kirmizi lamba.. bunun da bir cok sebebi olabilir..
Enjektor degisimi de inandirici gelmedi malesef..
Bu gibi durumlarda yakit kaynakli durum veya suphede once akaryakit firmasi ile temasa gecmek var.. triger zamani yag suzgeci dogru takilmadi ise veya sonradan darbe vs o bile dusuk basinca sebep olabilir ama bunu ustadan once arac tespit ederdi.. yag pompasi tespiti de bence tahmini...

Aracı çekiciyle buraya Ankaraya getirtiyorum burda benim gözümüm önünde tandığım ustada yaptırcam. Ordaki usta motorun inmesi gerektiğini söylemiş güvenemedim getirtiyorum

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2019, 07:24:48 ÖS »
Motor üstten açılmadan nasıl indirmeye karar verilmiş. Burada bi iletişim sıkıntıcı var bence. İyi yapmışsınız gözünüzün önünde olur.
sonuçları ve tecrübelerinizi iletirseniz seviniriz.

*

Çevrimdışı Hasanozbeey

• **
  • 11
  • +0/-0
« Yanıtla #10 : Ekim 01, 2019, 07:43:16 ÖS »
Motor üstten açılmadan nasıl indirmeye karar verilmiş. Burada bi iletişim sıkıntıcı var bence. İyi yapmışsınız gözünüzün önünde olur.

Aynen öyle güvenemedim bende. Masraftan kaçamayız artık olan oldu. Götüreceğim yer baya iyidir bilgisayara da sokulcak gelişmelerden haberdar ederim. Teşekkürler ilginiz için

*

Çevrimdışı Hasanozbeey

• **
  • 11
  • +0/-0
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2019, 02:29:54 ÖS »

Malesef korktuğumuz başımıza geldi. Motor rektifiye olcak yatak sarmış araç kartere düşen kırık demir parçalarını gördüm motor indiriliyo şuan. Tahmini sizce ne kadar mal olur?

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2019, 03:39:48 ÖS »

Malesef korktuğumuz başımıza geldi. Motor rektifiye olcak yatak sarmış araç kartere düşen kırık demir parçalarını gördüm motor indiriliyo şuan. Tahmini sizce ne kadar mal olur?
Geçmiş olsun. Sorun demekki yakıt değilmiş. Enjektör de değilmiş. Yatak neden sarmış hararet mi yaptı acaba. Ustalar birşey söyledi mi?

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #13 : Ekim 02, 2019, 03:46:06 ÖS »
İyi bir ustam var demiştiniz?
Motor kapalı kutudur. Açıldımı ne çıkacağına göre fiyat değişir.
Krank gömlek piston üst kapak sboplar ne durumda hepsine bakılmalı ki bakılacaktır. Revizyon kurtarırsa revizyon kurtarmassa yeni ile değişim vs vs.

*

Çevrimdışı Hasanozbeey

• **
  • 11
  • +0/-0
« Yanıtla #14 : Ekim 02, 2019, 04:02:39 ÖS »
İyi bir ustam var demiştiniz?
Motor kapalı kutudur. Açıldımı ne çıkacağına göre fiyat değişir.
Krank gömlek piston üst kapak sboplar ne durumda hepsine bakılmalı ki bakılacaktır. Revizyon kurtarırsa revizyon kurtarmassa yeni ile değişim vs vs.

Motor çıkarılıp parçaların durumuna göre bana liste yapıp arıcaklar neyin sağlam neyin bitmiş olduğunu. Motor yağlama yapmamış yağ pompasından mı eksiltme mi bakacaklar babam da zorlamış yağsız çalışmış motor olan olmuş