*

Çevrimdışı wolfet

• **
  • 11
  • +0/-0
  • Motor: Hiçbiri
Otomatik vites sorunu
« : Haziran 21, 2019, 03:53:57 ÖS »
2008 Linea sahibiyim.. Aracım bundan bir kaç ay önce her çalıştırmamda vites kutusunu kontrol ettirin/ vites devre dışı uyarılarını veriyordu N konumunda biraz gaz verip çalıştırınca uyarı kayboluyordu normal gidişinde vites geçişlerinde hiç problem olmuyordu ta ki dur kalklarda ve trafik ışıklarında, tekrar kalkış yapmak isteyince sarsılıyor , tekliyor bazen stop ediyordu.. Akü zayıf olursa yapar dediler biz de aküyü değiştirdik gerçekten sorun düzeldi.. Bir kaç gündür aynı problemleri yaşamaya başladım yine.. Aracım dolu yağışında hasar gördü bir kaç elektriksel problem oldu ( km yanıp sönmesi/ Media Playerde direksiyon kumandasından müzik değiştirememek) ama bu şekilde 2000 km bindim bu araca... Şimdi sizce sorun ne olabilir ? Şimdiden teşekkür ederim..

*

Çevrimdışı wolfet

• **
  • 11
  • +0/-0
Ynt: Otomatik vites sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2019, 05:51:34 ÖS »
İnternette araştırdım biraz. Bu tarz sorunların kaynağı:
1.akü
2.baskı/balata
3.fren müşürü
4. Oksitlenme
gibi şeyler buldum.. Çözüm önerisi olan var mı acaba??

*

Çevrimdışı filinea

• *
  • 5
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 2011 otomatik dualogic
  • Donanım: Hiçbiri
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2021, 11:28:10 ÖS »
Benzer problem 2011 model, sorunu nasıl çözdünüz acaba..

Forum aktif değil gibi.. :-[ :-[ :-[ :-[

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2021, 09:59:22 ÖÖ »
Benzer problem 2011 model, sorunu nasıl çözdünüz acaba..

Forum aktif değil gibi.. :-[ :-[ :-[ :-[
Forum aktifte, dualogic kullanıcısı ve sizin sorunla karşılaşan az olabilir. Ya değilse genelleme olarak cevap verilebilir ki siz zaten diğer başlıkta kart arızasından bahsetmişsiniz. Çıkma kart bulup deneyerek veya kart tamir yapan elektronikçilerle irtibata geçerek sorunu çözebilirsiniz. Serviste kart pahalıdır ama fiyat almakta fayda var. Bazen çıkması ile aynı para olabiliyor. İstanbul'dasınız sanırım. Avrupa yakasında Nasel oto Mustafa Oruçoğlu veya Tezbatırlar oto Mustafa Zent ustaya giderseniz size yardımcı olabilirler.