*

Çevrimdışı thehaydar

• *
  • 3
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea 2013
  • Araç Modeli: Linea Urban
  • Donanım: Urban
  • Km: 145000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Yakıt Lambası Yandıktan Sonra
« : Haziran 05, 2019, 02:17:16 ÖS »
Arkadaslar Merhaba. Linea mi yeni aldım ve ilk kez kullanıyorum.
Yakıt Çeyrek Depoya düşüp Yakıt Lambası Yandıktan bir süre sonra gösterge çubuğu  direk kırmızı çizgiye düşüyor. Yani depoda hiç Mazot yokmuş gibi gösteriyor. Ama 2 3 kilometre bile ilerlemeden.  Acaba bu durumu yaşayan oldu mu ? Sorun nedir? Şimdiden teşekkür ediyorum.

*

Çevrimdışı selim_dsc

• *
  • 7
  • +0/-0
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Yakıt Lambası Yandıktan Sonra
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2019, 03:55:41 ÖS »
Işık yandıktan sonra bende de ibre çok çabuk dibe düşüyor. Daha önce bu şekilde diye yazanları da görmüştüm.  Yani bir sorun yok.   

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2019, 05:48:03 ÖS »
sorun yok bence, son donemde ortalama tuketim yuksek ise, fazla bekleme duraklama var ise, ortalama hiz da dusuk, menzil cok cabuk dusuyorm kalani da kestiremeyince.. 50 nin altinda menzilde ibre de dusuyor... daha rahat trafikte, dusuk tuketimde, dusus daha gec oluyor..
ibre dustukten sonra 50 km gittigim de oldu.. sehir disinda isik yaninca 170 gittigim de oldu..

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2019, 09:52:50 ÖS »
Linea deposu biraz grift bir durumda. Aracın duruş pozisyonuna göre anlık yakıt miktarı hesaplıyor ve ilk araca bindiğinizde çeyrek depo görünen yakıt biraz ilerleyince bir anda düşebiliyor veya yükselebiliyor.

Eğer ki aracınız kaldırıma veya çok eğimli yere park ettiyseniz. Bu durumu yaşamanız normal. Düz zeminde eski pozisyonuna ibre dönüş yapıyor.

Bu arada mümkün olduğunca ışık yakmadan depoyu doldurmaya bakın. Sonuçta kısa vadede sorun olmasa da sürekli ışık yanar şekilde araç kullanmak yakıt pompasının depoda ki yakıt ile yağlandığını göz önünde alarak yağsız çalışma pompaya zarar verecektir.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2019, 09:55:42 ÖS »
Arkadaslar Merhaba. Linea mi yeni aldım ve ilk kez kullanıyorum.
Yakıt Çeyrek Depoya düşüp Yakıt Lambası Yandıktan bir süre sonra gösterge çubuğu  direk kırmızı çizgiye düşüyor. Yani depoda hiç Mazot yokmuş gibi gösteriyor. Ama 2 3 kilometre bile ilerlemeden.  Acaba bu durumu yaşayan oldu mu ? Sorun nedir? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Linea ailesine hoş geldiniz. Arabanız hayırlı olsun. Selamlar.
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.