*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ekzoz emisyon ölçümü muayene sorunu?
« : Mayıs 27, 2019, 04:47:21 ÖS »
mrb.

1-
Euro4 linea'da 1.3mjet ekzoz muayenesinde sıkıntı yaşayan oldumu?

2-
Ekzoz muaynesi artık genel muayenede hafif kusur mu?

3-
 Arkadaşın 88 şahin'i var. Adama katalitik konvektör taktır demişler. Brodwayler, şahinler vs. eski araçlarda katalizör taktırma zorunluğuğu varmış. Bu doğrumu? Doğruysa bu millet bu epeyce tuzlu külfetin altından nasıl kalkıyor. Zaten araç 3 kuruş gariban aracı 2 kuruş masraf nasıl yapsın bu araca?

syglar slmlar...

*

Çevrimdışı bosphorus

• 150
  • +0/-0
  • 1.3 Multijet 90hp
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 140.000
Ynt: Ekzoz emisyon ölçümü muayene sorunu?
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2019, 10:33:02 ÖS »
ben gecen eylulde yaptirdim bir problem olmadi.

*

Çevrimdışı petrikan

• 82
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Easy
  • Km: 70000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2019, 11:01:20 ÖS »
Merhaba bende euro 5 bugün yaptırdım. Değerler çok iyi çıktı dedi. Şaşırdı hatta:) bu arada tuvturk önce egzoz muayenesi istiyor sanırım.ondan sonra normal muayene.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2019, 02:36:34 ÖÖ »
Egzoz emisyon yaptırmamak artık hafif kusur olarak geçiyor. Ancak egzoz emisyon yapılıp yapılmadığı polis kayıtlarında göründüğü için herhangi bir uygulamada tespiti halinde 3 bin tl civarı cezası var.

Katalitik konverktör için net birşey söyleyemem ancak bildiğim muayenede aracın standardında olan donanıma göre değerlendirme yapıldığı. Bu durumda da üretiminde konverktör olmayan araçtan konverktör takılmasını istemek mantıksız geliyor.  Fakat burası Türkiye heran herşey istenebilir.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2019, 03:21:02 ÖS »
Bi ekzoz muaynecisi yapmamış şahini. Diğeri enjeksiyonlu değilse yaparız demiş. Onlarda bilmiyor artık hergün bişeyler değişiyor. Yarın ne olacağını kimse bilmiyor malesef.

*

Çevrimdışı emotionplus06

• 138
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 142000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2019, 09:40:33 ÖS »
Merhaba bende euro 5 bugün yaptırdım. Değerler çok iyi çıktı dedi. Şaşırdı hatta:) bu arada tuvturk önce egzoz muayenesi istiyor sanırım.ondan sonra normal muayene.
Selamlar normalde muayne öncesi yapılır bu işlem daha önceki aracımda muayneden önce yaptırmıştım. Yeni aldığım lineanın muaynesi yaklaşıyo egzoz muaynesi kayıtları e devlette felan çıkmıyo olup olmadığınıda bilmiyorum olmasa muayneden geçemez bir önceki muayne kağıdında egzoz emisyonla alakalı bi sıkıntı kusur gözükmüyo ruhsatın içerisinde de bulamadım ufak bi kağıt bunu nerden öğrenebilirim yaşadığım ilçede egzoz muaynesi yapacak bir yerde yok sizce egzoz muaynesini nereden nasıl sorgulatabilirim

*

Çevrimdışı iMZa

• 24
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Lounge
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2019, 04:50:58 ÖS »
Herkese merhaba,
Bugün bir aile dostumun aracını Tüvtürk muayene İstasyonuna ( İzmir Bornova 4.San.Sit.) vize için götürdüm. Gitmeden önce araçta ufak tefek bakım yaptırıp sanayiden dosdoğru Tüvtürke gittik. Araç sanayideyken ben de aracın  ruhsatını karıştırırken egzost muayenesinin olmadığını farkettim ve arkadaşıma söyledim.Bu esnada çevredeki esnafta konuya girdi ve egzost muayenesinin eksikliğinin artık "hafif kusurlu" kabul edildiğini söylediler.Ben de emin olmak için hemen Tüvtürk internet sitesine girdim ve hafif değil tam tersi "ağır kusurlu" olduğunu okuyunca şaşırdım. Yani egzost muayenesi eksik olan araç vizeden geçemez diyordu.
       Muayene istasyonuna gidip sıramıza girdik.Sıra bize geldi ve görevli aracın egzost muayanesi olmadan işleme devam edemeyeciğimizi söyledi.Hemen yan taraftaki egzost muayene sırasına girdik ve belgemizi aldıktan sonra ancak muayenemizi tamamladık.
        Yani demem o ki , egzost muayene eksikliği yine "ağır kusurlu" sayılıyor ve vize verilmiyor.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2019, 10:21:09 ÖÖ »
Ocak ayında hafif kusur iken demekki sonradan sessiz sedasız tekrar ağır kusura almışlar.

Mühendisler Odasının hafif kusur kararına itirazı olmuş. Belki de o etkili oldu.

https://www.mmo.org.tr/merkez/basin-aciklamasi/arac-muayenelerinde-egzoz-emisyon-olcum-raporu-olmayan-araclarin-agir