Tam bir maceraya dönüşen led zenon takma hevesimi anlatıyorum:
çoktandır benimde farlarım beyaz olsun diye ister dururdum. camlara filim çekince zaten az aydınlatan klasik farlarım artık hiç aydınlatmaz olunca bu hevesim için harekete geçmeye karar verdim. Facebookta bir gönderide bir arkadaşın paylaştığı postun altından nasıl takıldığını ney alacağımı da konuşunca siparişimi verdim.
macera siparişle başladı kısa farlar h7 diye geçen farlarmış bunu kesin belirten bir ürün almak gerekiyormuş fakat gel gelelim benim şiparişimde de bilgi olarak sadece zenon far yazıyordu ve netice itibariyle gelen ürünü daha önce tarifini aldığım şekilde takmayı beceremedim. beceremedikçe kurcaladım. ordaki telleri söktüm, yetmedi farın önündeki şapkaları söktüm... Gene olmadı. sonra gittiğim oto elektirikçi elimdeki farın h11 olduğunu bana h7 lazım olduğunu söyleyince aydınlandım. siparişi değişim için satıcıyla iletişime geçtim, satıcı kargo bedeli istedi, bu noktada satıcıyla bi tartışmamız oldu lakin aracı sitenin müdehalesiyle iade ücretimi eksiksiz aldım. başka bir satıcıdan h7 olarak sipariş verdim. gelen farları taktım.
fakat oturtmak için benim söktüğüm teller gerekiyormuş.... tam oturmadı, neyse bi türlü oturttum. ama bu defa ışık hiç aydınlatmıyordu çünkü söktüğüm şapkalar hayati bir görev yapıyor "ışığı toplayıp yansımasını sağlıyormuş" .
şapkaları geri takmaya çalıştıkça farın içine düşürdüm, onları oltayla yakalayıp çekme derdi...
falan falan falan... bu anlattıklarım yaklaşık 4-5 hafta boyunca yaşadıklarım.
En son çare sanayide bi işim vardı elektirikçiye de uğradım ve ön tamponu indirip farları aldı ve yapıştırdı.(maliyet 20tl yapıştırıcı 70 tl işçilik 70 tl farlar)
şu an güzel aydınlatmasından memnunum.
farlarını değişmek isteyen arkadaşlar h7 inwels 8000k zenonları alıp eski farları söküp başka birşeyle oynamadan kolayca takabilirler. yada alıp 5-10 lira elektrikçiye verip taktırsınlar...