Arkadaşlar selamlar, şuanda ikamet ettiğim yerin kış şartları biraz zorlu geçmekte , asfaltın olmayışı felaket derecede çamur çaylak olması sebebiyle motorumu temizlemek istiyorum. Şuanda malesef kışın yağmur yağarsa çamur yağmazsa normal güneşli güneşsiz havada da felaket derece de toz var mahallemizde, geçen uzun yol yapıcaktım yağına suyuna bakarken farkettimki motorun içine az az alt kısma çamurlukların ordan çamur girmiş, elimle temizleyemedim el girmeyecek bir yerde bende biraz titiz birisiiyimdir. Burda ustama sorduğumda FİAT SERVİS'ten ayrılan bir usta olduğunu SERVİS'teyken arabaların boya koruma yıkama işlerini yaptığını motoru ona yıkatabileceğimi söyledi. Kendisini boş beleş birisi değil ama nihayetinde arabanın her tarafı elektronik su ile yıkat tertemiz olur dedi.
Ben WÜRTH'ün motor temizleme spreyinden alayım dedim pek bi işe yaramaz yıkatırsan tertemiz olur uğraşmazsın uzun bir süre dedi.
Sizce ne yapmalıyım ??
Arabasının motorunu YIKATAN- SPREY Vs. bunlarla temizleyen arkadaşların tecrübelerini bekliyorum.İyi günler