*

Çevrimdışı KaraYaka

• 104
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: Linea 1.3
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 70000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Merhabalar benim aklıma takılan bir problem var geçen haftalarda yağ değişimi yaptırdık fakat biraz fazla yağ var gibi geldi ve şırınga vasıtasıyla çektim seviyenin yağ çubuğunun en fazla yivli alanının en üstünde olması gerektiğini biliyorum fakat fotoğraflarda da görüldüğü gibi tam seviyesini anlayamadım kare içine aldığım kısımlarda da yağ olması beni şüphelendirdi aracımızda hala fazla yağ mı var bilgilendirirseniz sevinirim

Yağ çubuğunun iki yüzünüde çektim seviyeler farklı gibi bunada anlam veremedim

Çubuğun bir yüzeyi böyle;
https://i.hizliresim.com/GmGp1b.jpg

Diğer yüzeyide böyle ;
https://i.hizliresim.com/7aQV8L.jpg

Araç düz bir zeminde,motor soğuk ve peçete ile bir kere temizleyip ikinci sefer yağ seviyesine baktım.
« Son Düzenleme: Şubat 12, 2019, 06:12:04 ÖS Gönderen: KaraYaka »
Fiat Linea 1.3

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Yağ Seviyesi Hakkında Yardım Doğru Yağ Seviyesi Nerede Olmalı?
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2019, 06:14:43 ÖS »
Bana yağ seviyeniz normal gibi geldi. Çentik üstünde ki yağlanma yağ çubuk kanalında ki fazlalık yağın çubuğa temas etmesi olabilir. Beş altı defa çubuğu yuvasına sokup çıkarıp iyice silip tekrar takın bakalım gene de yağ gelecek mi?

*

Çevrimdışı KaraYaka

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2019, 06:57:35 ÖS »
Bana yağ seviyeniz normal gibi geldi. Çentik üstünde ki yağlanma yağ çubuk kanalında ki fazlalık yağın çubuğa temas etmesi olabilir. Beş altı defa çubuğu yuvasına sokup çıkarıp iyice silip tekrar takın bakalım gene de yağ gelecek mi?

bende sizin gibi düşündüm sonuçta yağı serum hortumu ile kanaldan çektim ve 3-4 gündür silip kontrol ediyorum hala kanalda yağ kalmış olabilir fakat aklıma takılan yağ çubuğunun iki yüzeyinde yağ miktarı eşit değil gibi geldi bana çubuk hafif yay gibi açılı gidiyor onla mı alakalı acaba bu durum
Fiat Linea 1.3

*

Çevrimdışı hadisonsoru

• 505
  • +1/-0
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 160000
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2019, 10:07:05 ÖÖ »
Yağ seviyesi normal görünüyor. Motor sıcakken de 5 dk civarı yağın karterde toplanmasını bekledikten sonra ölçüm yapabilirsiniz. Belki kanaldaki yağ daha kolay temizlenir sıcakken. Elinizi yakmayın ama dikkat edin.

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı KaraYaka

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2019, 11:26:17 ÖÖ »
Yağ seviyesi normal görünüyor. Motor sıcakken de 5 dk civarı yağın karterde toplanmasını bekledikten sonra ölçüm yapabilirsiniz. Belki kanaldaki yağ daha kolay temizlenir sıcakken. Elinizi yakmayın ama dikkat edin.

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Birde öyle bakayım teşekkürler.
Fiat Linea 1.3

*

Çevrimdışı iMZa

• 24
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Lounge
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2019, 02:53:28 ÖS »
Gördüğüm kadarı ile yağ seviyeniz normal. Çubuğun etrafındaki yağın renginin açık ve temiz olması ise,çubuğu çıkartırken kanal boyunca bulaşan yağ olduğunu gösteriyor.
Ayrıca,motor yağ seviyesi çubuğunu peçete ile silmemenizi tavsiye ederim. Yağ çubuğu sıyırarak siliniyor ve bu sırada peçeteden kopan küçük parçalar çubuk üzerine yapışarak motor karterine ulaşabilir. Bence, üzerinde iplikçik bırakmayan iyi bir bezle silinmeli.

*

Çevrimdışı KaraYaka

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2019, 03:19:32 ÖS »
Gördüğüm kadarı ile yağ seviyeniz normal. Çubuğun etrafındaki yağın renginin açık ve temiz olması ise,çubuğu çıkartırken kanal boyunca bulaşan yağ olduğunu gösteriyor.
Ayrıca,motor yağ seviyesi çubuğunu peçete ile silmemenizi tavsiye ederim. Yağ çubuğu sıyırarak siliniyor ve bu sırada peçeteden kopan küçük parçalar çubuk üzerine yapışarak motor karterine ulaşabilir. Bence, üzerinde iplikçik bırakmayan iyi bir bezle silinmeli.

Dediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler.
Fiat Linea 1.3