*

Çevrimdışı umtgngr

• *
  • 6
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea 2007
  • Araç Modeli: 2007
  • Donanım: Active
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 303000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Acil yardımmm!!!
« : Aralık 12, 2018, 12:29:00 ÖÖ »
2007 linea m var abi bu öndeki plakalık yerini siyaha boyatıp plakayı sağa takmak istiyorum ama yasak takma ceza yazarlar diyolar var mı böyle bisey Allah askına akıl verin

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Acil yardımmm!!!
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2018, 08:59:06 ÖÖ »
2007 linea m var abi bu öndeki plakalık yerini siyaha boyatıp plakayı sağa takmak istiyorum ama yasak takma ceza yazarlar diyolar var mı böyle bisey Allah askına akıl verin
Orijinal olarak plakası tampon kenarında olan araçlar var. Ancak burada sorun plakanın polis veya kamera tarafından karşıdan net okunması. Linea tamponları kavisli olduğu için plaka yan duracak ve okumayı zorlaştıracaktır. Bu durumda polis ceza kesebilir.

Ayrıca Karayolları Trafik Yönetmeliğinde plakaların nereye takılacağı belirlenmiş. Sağa veya sola takmak ywtkili birimin izni ile denmekte.

Bu durumda muayeneden geçmeyebileceği gibi trafik polisi de ceza kesebilir. 
« Son Düzenleme: Aralık 12, 2018, 09:03:48 ÖÖ Gönderen: Erhan »

*

Çevrimdışı yda20

• 122
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 201750
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2018, 10:32:49 ÖÖ »
Orijinal olarak plakası tampon kenarında olan araçlar var. Ancak burada sorun plakanın polis veya kamera tarafından karşıdan net okunması. Linea tamponları kavisli olduğu için plaka yan duracak ve okumayı zorlaştıracaktır. Bu durumda polis ceza kesebilir.

Ayrıca Karayolları Trafik Yönetmeliğinde plakaların nereye takılacağı belirlenmiş. Sağa veya sola takmak ywtkili birimin izni ile denmekte.

Hocam dikkat ederseniz, Sayın Erhan'ın ekte gönderdiği yönetmelikte, "takılacak yerin uygun olmaması durumunda" ibaresi var. Bizim araçlarda tampon üzerinde plaka alanı ayrılmış durumda. Ekteki örnek fotoda Alfa Romeo Giulietta modeli için burnundaki sevimsiz uzantıdan dolayı, özel bir durum söz konusu. Ayrıca bu tampon kavisini ortadan kaldırmak için üretilmiş bir parçası da var.
https://alfayedek.net/productdetail/Alfa-Romeo-156-Plaka-Altl-1016
« Son Düzenleme: Aralık 12, 2018, 10:35:40 ÖÖ Gönderen: yda20 »

*

Çevrimdışı umtgngr

• *
  • 6
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea 2007
  • Araç Modeli: 2007
  • Donanım: Active
  • Km: 303000
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2018, 06:06:23 ÖS »

Hocam dikkat ederseniz, Sayın Erhan'ın ekte gönderdiği yönetmelikte, "takılacak yerin uygun olmaması durumunda" ibaresi var. Bizim araçlarda tampon üzerinde plaka alanı ayrılmış durumda. Ekteki örnek fotoda Alfa Romeo Giulietta modeli için burnundaki sevimsiz uzantıdan dolayı, özel bir durum söz konusu. Ayrıca bu tampon kavisini ortadan kaldırmak için üretilmiş bir parçası da var.
https://alfayedek.net/productdetail/Alfa-Romeo-156-Plaka-Altl-1016
Yani bu alfa plaka parçasından alsam takabilir miyim plakayı sağa

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2018, 07:30:43 ÖS »
Takamazsınız bence. Kanun açık yazmış okuyun tekrar. Tescil kuruluşunun izni ile diyor.

Ha siz takarsınız kimse birşey demez dikkat etmez yada ilk gören polis araca ceza yazıp plakayı söktürebilir. Veya muayeneden ağır kusur olarak geçer. Son zamanlarda terör olaylarından dolayı plaka konusuna çok dikkat ediliyor. Şansınızı deneyin.

*

Çevrimdışı Speedy34

• **
  • 16
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Linea
« Yanıtla #5 : Ocak 22, 2019, 04:34:45 ÖS »
Bence vazgec. Ben koca son susturucuyu takip o kadar gezdim bise olmadi. Kuzenime verdim ilk ayda ceza yedi. Belli olmaz, degmez bence