*

Çevrimdışı Soylu

• *
  • 8
  • +0/-0
  • Motor: Hiçbiri
Linea yolda giderken stop etme sorunu.
« : Ağustos 05, 2018, 11:33:28 ÖÖ »
Herkese merhaba. Aracim 2008 model 1.3 dizel linea. lpg yada tup sistemi yok. Aracta yaklaşık 2 aydır süren bir türlüde çözülemeyen arıza bulunmakta. Yolda giderken bir anda motor ariza isigi yanip araba stop ediyor. Su zamana kadar bu ariza hep araba uzun sure kullanilmadiktan sonra oldu. Yani sabahlari ve aksamlari arabanin basina gectigimde oldu. Arabanın son halini ekte video olarak yolladim. Videoda akşam arabanin başına geçip calistirip, gaz veriyorum ve bekliyorum bir süre sonra rölanti seviyesine gelince motor arıza ışığı yanıyor. hareket edip gitsem biliyorum ki stop edecek. Ayrıca burdaki videoda yok ama bu gaz verme olaylarında motor ışığı yandıktan sonra gaza basarsam bazen araba gaz yemiyor ve stop ediyor. Hiç hareket etmesemde stop edebiliyor yani. Bir kac deneme ve motor isindiktan sonra ayni sekilde gaz verdigimde ve bekledigimde motor ariza isigi yanmiyorsa, hareket ediyorum ve bu andan sonra sanki arabada hic bir sey yok gibi araba gidiyor. Hatta bu arızayı ilk yaptığı zaman ilk tamirciden sonra uzun yol denedim istanbuldan edirneye gittim geldim bir kere stop etmedi. Daha sonra bir aksam eve donus yolunda stop etti. 4 ayrı tamirci gezdim. Yakıt pompası ve enjektörler revizyon yapıldı. Hatta sorunu olmayan baska bir arabanin yakit pompasi ve enjektorleri denendi, Yakit deposundaki samandira degisti, komple Rail borusu cikmacida temin edilip denendi fakat sorun aynı. Her seferinde aracın verdiği arıza kodu yakıt yolu basınç sensoru arızası oldu.

Yardımlarınızı rica ederim.

*

Çevrimdışı Soylu

• *
  • 8
  • +0/-0
Ynt: Linea yolda giderken stop etme sorunu.
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2018, 11:37:33 ÖÖ »
Videoyu yükleyemedim sanırım kapasitesi yuksek. Açıklamada yazmıştım zaten videoda ne olduğunu. Teşekkürler simdiden

*

Çevrimdışı Zubro

• 64
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea + Stil Paket
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 70000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2018, 12:41:24 ÖS »
Beyin dedikleri anakarta baktırdın mı ? Motor kapağının hemen üstünde

GT-I9515 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2018, 03:55:24 ÖS »
Videoyu yükleyemedim sanırım kapasitesi yuksek. Açıklamada yazmıştım zaten videoda ne olduğunu. Teşekkürler simdiden

Linea ailesine hoş geldiniz. Arabanız hayırlı olsun. Arıza içinde geçmiş olsun. Selamlar.
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2018, 04:11:59 ÖS »
İlginç bi arıza daha önce duymadım.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı Soylu

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2018, 06:13:46 ÖS »
İlginç bi arıza daha önce duymadım.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maalesef ki şu ana kadar çözülemedi. Arabayı ilk calistirdigimda gaz verip, ayağımı gazdan cekip beklersem devir ibresi 0-10 aralığına düşüp orda sabitlenmesi gerekirken 0-10 aralığında hafif oynuyor daha sonrada sarı motor arıza ışığı yaniyor. Hareket edersem ve 0-10 devir aralığında bir yerde kalırsam araba stop ediyor. Motor sıcakken aynı durumda stop etmiyor arıza ışığında yanmıyor.

*

Çevrimdışı Soylu

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2018, 06:17:58 ÖS »

Linea ailesine hoş geldiniz. Arabanız hayırlı olsun. Arıza içinde geçmiş olsun. Selamlar.

Teşekkürler. Araba 5 senedir bende ve çok memnundum, bu arizaya kadar arabamdan.

*

Çevrimdışı Soylu

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #7 : Ağustos 05, 2018, 06:21:03 ÖS »

Son çare elektrik-elektronik bir arıza olabilir mi diye baktiracagim artık. Arabanin verdiği arıza kodu mekaniksel kod olduğu için baktirmadik daha.

*

Çevrimdışı Zubro

• 64
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea + Stil Paket
  • Km: 70000
« Yanıtla #8 : Ağustos 05, 2018, 07:41:40 ÖS »
Anladım hata kodu yanıltıyor olabilir, bazen hata kodları ile çözüm uyuşmaz.

Son çare elektrik-elektronik bir arıza olabilir mi diye baktiracagim artık. Arabanin verdiği arıza kodu mekaniksel kod olduğu için baktirmadik daha.

*

Çevrimdışı hadisonsoru

• 505
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 160000
« Yanıtla #9 : Ağustos 05, 2018, 08:51:46 ÖS »
aracın rölantisini düzenleyen elektronik sistemi de kontrol ettirmek lazım. yakıt sisteminde sorun olsa yüksek devirde de olması gerekir. hatta basınç az olduğundan şüphe edildiğinde yüksek devirde daha fazla yakıt ihtiyacı olduğundan daha mantıklı bir arıza olurdu.
bazen basit bir soket yerinden oynayınca da olabiliyor böyle arızalar. inşallah çözülür.

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı Soylu

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2018, 03:47:14 ÖS »
Aracımın sorunu 4 ay sonunda çözüldü. Konuyu açarken yazmıştım, yakıt deposu şamandıra motoru değişti diye. Bu değişen parça bizim aracımıza uyumlu değilmiş. Uyumlu olmadığı için araç beynine sorun varmış gibi mesaj gidip araç arıza ışığı yanıyormuş ve devamında da araç stop ediyormuş. İlk arıza da bu şekilde olduğu için yeni arızayı fark edememişiz. Daha sonra gittiğim yerlerde şamandıra motoru yeni değişmiş zaten diyerek oraya yönelmediler. Şamandıra motorunu değiştiren kişi aslında arızayı buluyor fakat araca uyumsuz bir parça takıyor. Bizi de yaklaşık 3 ay uğraştırıyor. Demek ki takılan parçanın arabaya uyumunu da bizim düşünmemiz gerekiyormuş. Bunu da öğrenmiş olduk. İşin özeti bu.

Sonuç olarak şişlide fiat yetkili servisine gittik ve adamlar sorunu buldu. Parça yurtdışından geldi. (bunun sebebi; arabanın şase numarasından baktılar ve bu motorun, arabanın marka ve modeline göre özel bir parça olduğu Türkiye'de hiç bir fiat servisinde olmadığı ortaya çıktı. Bir tarafta kafasına göre parça takan bir tarafta profesyonelce çalışan. Özel ve yurtdışından geldi gibi cümlelerden de çok fazla para aldıklarını sanmayın. Gayet makul bir ücret ödedik) Sorun çözüldü.

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
« Yanıtla #11 : Ekim 08, 2018, 05:58:42 ÖS »
Aracımın sorunu 4 ay sonunda çözüldü. Konuyu açarken yazmıştım, yakıt deposu şamandıra motoru değişti diye. Bu değişen parça bizim aracımıza uyumlu değilmiş. Uyumlu olmadığı için araç beynine sorun varmış gibi mesaj gidip araç arıza ışığı yanıyormuş ve devamında da araç stop ediyormuş. İlk arıza da bu şekilde olduğu için yeni arızayı fark edememişiz. Daha sonra gittiğim yerlerde şamandıra motoru yeni değişmiş zaten diyerek oraya yönelmediler. Şamandıra motorunu değiştiren kişi aslında arızayı buluyor fakat araca uyumsuz bir parça takıyor. Bizi de yaklaşık 3 ay uğraştırıyor. Demek ki takılan parçanın arabaya uyumunu da bizim düşünmemiz gerekiyormuş. Bunu da öğrenmiş olduk. İşin özeti bu.

Sonuç olarak şişlide fiat yetkili servisine gittik ve adamlar sorunu buldu. Parça yurtdışından geldi. (bunun sebebi; arabanın şase numarasından baktılar ve bu motorun, arabanın marka ve modeline göre özel bir parça olduğu Türkiye'de hiç bir fiat servisinde olmadığı ortaya çıktı. Bir tarafta kafasına göre parça takan bir tarafta profesyonelce çalışan. Özel ve yurtdışından geldi gibi cümlelerden de çok fazla para aldıklarını sanmayın. Gayet makul bir ücret ödedik) Sorun çözüldü.

İlk mesajda yakıt pompa ile bahsettiginiz samandıra motoru  aynı parça mi?
Depodaki samandıra ve yakıt pompa iki ayrı parça ve samandiranin da motoru yok diye biliyorum 😎

« Son Düzenleme: Ekim 08, 2018, 06:02:16 ÖS Gönderen: timbaz »

*

Çevrimdışı Turk95

• 290
  • +2/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.3 Multijet Active Plus
  • Araç Modeli: 2014
  • Km: 139000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #12 : Ekim 08, 2018, 07:21:46 ÖS »
Şu anda babamın 1.5 dci cliosunda da aynı sorun var gezmediğim usta kalmadı pompacısı beyincisi benim aracımda aynı arızayı veriyor yakıt yolu basıncı yüksek enjektör pompa hep test edildi sorun yok çalışmıyo çalışsa stop ediyo rölantide bazende tık yok benimde aklıma şamandıra motoru geliyordu artık emin oldum şimdi teşekkürler

*

Çevrimdışı Soylu

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #13 : Ekim 09, 2018, 09:57:13 ÖÖ »

İlk mesajda yakıt pompa ile bahsettiginiz samandıra motoru  aynı parça mi?
Depodaki samandıra ve yakıt pompa iki ayrı parça ve samandiranin da motoru yok diye biliyorum 😎

Değişen parçanın resmi bu. Adını depo şamandırası şeklinde söyleyen de var,  depo şamandıra motoru şeklinde söyleyende. Araçta değişen tek parça bu oldu.

*

Çevrimdışı Soylu

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #14 : Ekim 09, 2018, 10:18:54 ÖÖ »
Şu anda babamın 1.5 dci cliosunda da aynı sorun var gezmediğim usta kalmadı pompacısı beyincisi benim aracımda aynı arızayı veriyor yakıt yolu basıncı yüksek enjektör pompa hep test edildi sorun yok çalışmıyo çalışsa stop ediyo rölantide bazende tık yok benimde aklıma şamandıra motoru geliyordu artık emin oldum şimdi teşekkürler

Yaşadıklarımdan sonra size tavsiyem yetkili servise gitmeniz. Yetkili servislerde de her yer aynı olmuyor. Araç arıza yaptığında, ilk olarak yetkili servise gittim. Araca üstünkörü 1-2 saat içinde bakarak, şu değişecek bu yapılacak diyerek 4800 küsür lira masraf çıkardılar. Ben de haliyle sanayi de bir tamirciye gittim. Gitmez olaydım da başka bir yetkili servise gideydim diyorum şimdi. Sonuç olarak 4 te birden bile düşük bir fiyata arabayı başka bir yetkili serviste yaptırdım. Üstelik araba bu serviste bir haftaya yakın kaldı. İşine ve insanlara saygılı, işinde de iyi bir usta bulmak çok zor, kısmet-şans işi hatta. Size bol şanslar.

Sizin aracınızın arızası için de herhangi bir yorum yapamam. Arabadan anlasam zaten, 4 ay bir arıza için uğraşmazdım herhalde. Bu foruma da, son çare olarak başımdan geçenleri yazdım belki gören bilen vardır diye. Böyle bir şey yaşadım bunu yaptık olayı çözdükten ziyade, böyle bir şey yaşıyoruz nasıl çözeriz bu sorunu? diye sormak için yazdım.

Size kolay gelsin. İnşallah sorununuz bir şekilde çözülür.

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #15 : Ekim 10, 2018, 09:07:44 ÖÖ »

Yaşadıklarımdan sonra size tavsiyem yetkili servise gitmeniz. Yetkili servislerde de her yer aynı olmuyor. Araç arıza yaptığında, ilk olarak yetkili servise gittim. Araca üstünkörü 1-2 saat içinde bakarak, şu değişecek bu yapılacak diyerek 4800 küsür lira masraf çıkardılar. Ben de haliyle sanayi de bir tamirciye gittim. Gitmez olaydım da başka bir yetkili servise gideydim diyorum şimdi. Sonuç olarak 4 te birden bile düşük bir fiyata arabayı başka bir yetkili serviste yaptırdım. Üstelik araba bu serviste bir haftaya yakın kaldı. İşine ve insanlara saygılı, işinde de iyi bir usta bulmak çok zor, kısmet-şans işi hatta. Size bol şanslar.

Sizin aracınızın arızası için de herhangi bir yorum yapamam. Arabadan anlasam zaten, 4 ay bir arıza için uğraşmazdım herhalde. Bu foruma da, son çare olarak başımdan geçenleri yazdım belki gören bilen vardır diye. Böyle bir şey yaşadım bunu yaptık olayı çözdükten ziyade, böyle bir şey yaşıyoruz nasıl çözeriz bu sorunu? diye sormak için yazdım.

Size kolay gelsin. İnşallah sorununuz bir şekilde çözülür.
Geçmiş olsun bayağı uğraştırmış sizi..

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı Halil55

• *
  • 5
  • +0/-0
  • Donanım: Emotion Plus
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #16 : Mart 12, 2019, 09:12:15 ÖS »
Ben de maalesef motor arıza sorunu var. Geçen yağ değişimi yaptıktan sonra araba stop edip motor arıza ışığını yaktı. Özel serviste kaç defa arıza silindi ama yine yandı. Araba gaz yemedi. En son yolda kaldım. Servise gittim bugün bakmışlar. Şamandra arızalı dediler ne alaka anlamadım ama yarın kapsamlı bakacaklarmış. Egr ya da DPT olur mu bilmiyorum ama umarım çözerler

*

Çevrimdışı Natsukow

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Hiçbiri
« Yanıtla #17 : Nisan 01, 2021, 12:32:26 ÖS »
Herkese merhaba. Aracim 2008 model 1.3 dizel linea. lpg yada tup sistemi yok. Aracta yaklaşık 2 aydır süren bir türlüde çözülemeyen arıza bulunmakta. Yolda giderken bir anda motor ariza isigi yanip araba stop ediyor. Su zamana kadar bu ariza hep araba uzun sure kullanilmadiktan sonra oldu. Yani sabahlari ve aksamlari arabanin basina gectigimde oldu. Arabanın son halini ekte video olarak yolladim. Videoda akşam arabanin başına geçip calistirip, gaz veriyorum ve bekliyorum bir süre sonra rölanti seviyesine gelince motor arıza ışığı yanıyor. hareket edip gitsem biliyorum ki stop edecek. Ayrıca burdaki videoda yok ama bu gaz verme olaylarında motor ışığı yandıktan sonra gaza basarsam bazen araba gaz yemiyor ve stop ediyor. Hiç hareket etmesemde stop edebiliyor yani. Bir kac deneme ve motor isindiktan sonra ayni sekilde gaz verdigimde ve bekledigimde motor ariza isigi yanmiyorsa, hareket ediyorum ve bu andan sonra sanki arabada hic bir sey yok gibi araba gidiyor. Hatta bu arızayı ilk yaptığı zaman ilk tamirciden sonra uzun yol denedim istanbuldan edirneye gittim geldim bir kere stop etmedi. Daha sonra bir aksam eve donus yolunda stop etti. 4 ayrı tamirci gezdim. Yakıt pompası ve enjektörler revizyon yapıldı. Hatta sorunu olmayan baska bir arabanin yakit pompasi ve enjektorleri denendi, Yakit deposundaki samandira degisti, komple Rail borusu cikmacida temin edilip denendi fakat sorun aynı. Her seferinde aracın verdiği arıza kodu yakıt yolu basınç sensoru arızası oldu.

Yardımlarınızı rica ederim.
merhaba bende de 2015 1.3 linea var. sizin yaşadığınız sorunların neredeyse birebir aynısını yaşıyorum. kontağı 1 tur çevirdiğimde depodan kesik kesik ses geliyor, bazen hiç gelmiyor bazen de şamandıra motoru normal çalışması gerektiği gibi çalışıyor. kaç defa yolda giderken motor söndü . enjektörler yakıt pompası kontrol edildi, bütün filtreler değiştirildi. sorun yine devam etti. hangi marka şamandıra taktırdınız? ve şuan sorununuz bitti mi?

*

Çevrimdışı ertyu

• 29
  • +0/-0
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 190000
« Yanıtla #18 : Nisan 01, 2021, 01:34:27 ÖS »
Kardeş aracı çalıştırdıktan 3-4 dakika sonra aracın ek su deposunu kontrol et bir değişiklik var mı diye okadar usta kesin bakmıştır ama. Egr walfinin kurum tutma ihtimali olabilir.

*

Çevrimdışı Natsukow

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Linea
« Yanıtla #19 : Nisan 01, 2021, 01:38:31 ÖS »
Kardeş aracı çalıştırdıktan 3-4 dakika sonra aracın ek su deposunu kontrol et bir değişiklik var mı diye okadar usta kesin bakmıştır ama. Egr walfinin kurum tutma ihtimali olabilir.
şuan araç hiç çalışmıyor :D depodan da kontağı yarım çevirdikten sonra yakıt yükleme sesi gelmiyor. ne yapabilirm bilmiyorum.

*

Çevrimdışı ahozay

• 135
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #20 : Nisan 01, 2021, 06:25:38 ÖS »
şuan araç hiç çalışmıyor :D depodan da kontağı yarım çevirdikten sonra yakıt yükleme sesi gelmiyor. ne yapabilirm bilmiyorum.

Depodan hiç pompa sesi gelmiyor ve aracınız sadece marşa basıp çalışmıyorsa aracınızın darbe sensörü kurulmuş olabilir.
Darbe sensörünü tekrar kurmak için torpidonun altında sağ tarafta bir delik var oradaki düğmeye basmanız lazım.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
« Yanıtla #21 : Nisan 01, 2021, 10:59:04 ÖS »

Linea Ailesine Tekrar Hoş Geldiniz. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı İbo10

• *
  • 3
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 2014 pop
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 170000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #22 : Eylül 14, 2023, 03:05:41 ÖS »
Merhabalar 2014 1.3 multijet euro 5 linea 5 aydır aynı sorunu yaşıyorum yolda gidermen devir oynıyor araç titreyerek stop ediyor önce haftada bir olan hergün hatta günde birkaç kez olmaya başladı bilgisayarda yakıt basınç uyarısı veriyordu, bir usta bilgisayara takılı halde gezip arıza sırasında ne vereceğine bakacağım dedi ve arıza anında yakıt pompası uyarısını vermiş ustanın dediği şamandra içerisinde bulunan dalgıç pompasıymış, bunu bosch marka ile değiştirmiş sorun iki ay hiç olmadı ama şuan yeniden başladı acaba benimkide uyumsuz bir parçadan mı kaynaklanıyor sorun hala aynı mıdır