*

Çevrimdışı ahmetbrs708

• *
  • 4
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 322000
  • Motor: Hiçbiri
Linea 1.3 yağ basınç uyarısı
« : Haziran 01, 2024, 01:41:29 ÖS »
Herkese merhaba, uzun süredir yağ basınç uyarısı derdim var ve çözümleyemedim. Aracım 1.3 multijet euro 4 motor 2012 active plus modeli.
Otobanda 3 ya da 4. viteste pisliği atması için yüksek devir yapıyordum. 7 veya 8. dakikada seyir halindeyken yağ basınç uyarısı verdi ve sorunum başladı.

Bir kaç aydır bu şekilde kullanıyorum. Araç uzun yolda ya da giderken gaz verdiğimde ışık sönüyor. 15-20 dakika aktif kullandıktan sonra yağ ısındığında araç dururken, rolantide bu hatayı veriyor.  Gaz verince ışık sönüyor. Trafik lambalarında hafif gaz veriyorum ki ışık yanmasın, motora zarar vermesin diye.

Aracın yağ filtleri bir kaç kez değişti, müşür değişti, yağ pompası değişti, sol tarafta takoz varmış sanırım, (wife olan yer mi tam bilmiyorum) bu parçada değişti fakat sorun aynı. Yağ basınç testi alındı, yağ sokukken basınç normal, ısındığında bu problemi yapıyor. Dediğim gibi sadece dururken, rolantide yakıyor lambayı.
Motoru açtırmak istemiyorum çünkü zaten çok masraf yaptım. Motorda değilse boşu boşuna çok yüksek paralar ödeyeceğim tekrar. Sizce problemim ne olabilir? Belkide çok basit biryerde ama bilemiyorum.
Bana yol gösterebilecek varsa çok sevinirim, çünkü ne bütçem kaldı ne başka birşeyim. Paraya sıkışıp aracı satmaya kalksam çok ölü fiyata vermek zorunda kalacağım. Her türlü tavsiyenize açığım, çok teşekkür ederim şimdiden.

*

Çevrimdışı EsLine

• 140
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: Linea 1.3 yağ basınç uyarısı
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2024, 02:34:29 ÖS »
Şimdi yağ filtresi ve yağ pompasını değiştirmişsin güzel,
- burada yağ pompasını orjinal ricambi pierburg mu taktırdın yoksa yan sanayi mi bu çok önemli, yağ filtresi de yan sanayi olmamalı,
- diğer bir husus motoru açtırmadan önce yağ karterin daha önce sökülmüş müydü, ya da sökülüp sökülmemesi çok önemli değil, yağ karterini açtırıp yağ pompasının süzgecinin kontrol edilmesi lazım, oraya bazen sıvı conta ya da metal çapakları birikebiliyor ve yağ pompası, süzgeç ağzı kapalı olduğu için yeterli yağı çekemiyor olabilir, şimdilik aklıma gelenler bunlar