*

Çevrimdışı jamiryooo

• 34
  • +0/-0
  • Araç Modeli: linea 1.3
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
linea direksiyon hidroliği
« : Haziran 24, 2024, 08:28:09 ÖÖ »
herkese selamlar.
geçenlerde bir araba kiralamak zorunda kaldım, sonrasında tekrar linea' ya bindiğimde direksiyonun çok sert olduğunu fark ettim. önceden başka araçları uzun süre kullanmayınca bunu farketmemiştim. kotrol ettiğimde yağ hidroliğinin minimum seviyenin altında olduğunu gördüm. lineaların direksiyonu mu diğer araçlardan daha sert yoksa direksiyon hidroliği mi azaldı ve daha önce hiç değişmedi diye bu şekilde bilmiyorum. daha önce fren hidroliğini değiştirttiğimde direksiyon hidroliği de değiştirilsin istemiştim ama oradaki usta direksiyon hidroliğni değiştirmeye gerek olmadığını, onun sadece seviye azalırsa takviye edilecek bir sıvı olduğunu söylemişti ama açıkcası buna güvenemiyorum. hidrolik haznesindeki yağı bir şırınga ile çekip hazneye yeni yağ eklemeyi düşündüm fakat hangi yağı alıp koymam gerektiğini bilmiyorum. kılavuzdaki petronas yağı internette alışveriş sitelerinde buldum ama orijinal midir sahte midir güvenemedim. hangi yağı alıp koymam gerkir bilenler söyleyebilir mi? araç 2012 linea 1,3 euro 4

*

Çevrimdışı EsLine

• 145
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: linea direksiyon hidroliği
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2024, 09:21:48 ÖÖ »
Merhaba, sorunuzun cevabı bu yağ Petronas Tutela Transmission GI/A Atf Dexron II Transmisyon Yağı 1 L, bizim lineaların direksiyonu biraz sert, arabayı aldığım anda farketmiştim, bu duruma yapacak bir şey yok, direksiyon hidroliğini kendim değiştirdim ama kayda değer bir yumuşama görmedim, orjinal hali zaten biraz sert, yine de değiştirmekte fayda var.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: linea direksiyon hidroliği
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2024, 08:23:55 ÖÖ »
İnternetteki petronasları alabilirsin ben hep kullanıyorum.
Lineaları direksiyonu elektirik destekli olanlara göre biraz sert.
bisiklet sür uzun yaşa