*

Çevrimdışı Savtekin

• *
  • 6
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Motor: Hiçbiri
Debriyaj baskı balata
« : Eylül 18, 2020, 12:24:05 ÖS »
Merhabalar,bu konularda pek bilgim olmadığı için sizlere sormak istedim.Dün 2011 1.3 linea mın debriyaj baskı balata değişti.Ben genelde düz yollarda sadece debriyajla çok rahat kalkış yaparken şimdi ise tam kalkış anında hafif titreme oluyor ve daha yavaş kalkıyor.Sanki rölanti devri azalmış gibi. Bu benim için sorun değil ama servis baskı balata değişiminde yanlış eksik birşey mi yaptı acaba?

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: Debriyaj baskı balata
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2020, 12:30:07 ÖS »
Ben genelde düz yollarda sadece debriyajla çok rahat kalkış yaparken şimdi ise tam kalkış anında hafif titreme oluyor ve daha yavaş kalkıyor.

Benimde ilk takıldığında öyle oldu. Rampada bile tek debriyajla kalkar iken değiştiksten sonra düz yolda kalkmaz olmuştu. Daha sonra düzeldi. Şimdi yine rampada dahi kalkıyor. Genelde öyle oluyor. Nedenini bende bilmiyorum.

*

Çevrimdışı htezyal15

• 133
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: urban
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 58000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2020, 03:21:10 ÖS »
Debriyaj musuru basık kalmış

*

Çevrimdışı ibrahim_acar1

• *
  • 4
  • +0/-0
    • hb
  • Araç Marka ve Modeli: linea
  • Araç Modeli: b
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 91000
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2020, 06:50:11 ÖS »
Debriyag baski balata ne kadar degisir acaba bide sanzyman yagi komle degisirme baski balata degisirken

HTC U Play cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı Oburix

• 53
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Km: 96000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2020, 05:09:18 ÖS »
Debriyag baski balata ne kadar degisir acaba bide sanzyman yagi komle degisirme baski balata degisirken

2 ay önce 3 ayrı firmadan aldığım fiyatlara göre ( 1.3 mjet için yazıyorum ) 750 TL ile 1000 TL arasında değişim gösteriyor. Şansıman yağı yeni ise değiştirmiyorlar. Eski ise değiştiriyorlar diye biliyorum. Benim aracımın da balata merkezinde problem var gibi. Basınca tuhaf ses geliyor.  O yüzden fiyat almıştım. Hala yaptıramadım. :-\
Gidemediğin yer senin değildir.

*

Çevrimdışı ibrahim_acar1

• *
  • 4
  • +0/-0
    • hb
  • Araç Marka ve Modeli: linea
  • Araç Modeli: b
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 91000
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2020, 05:25:14 ÖS »
2 ay önce 3 ayrı firmadan aldığım fiyatlara göre ( 1.3 mjet için yazıyorum ) 750 TL ile 1000 TL arasında değişim gösteriyor. Şansıman yağı yeni ise değiştirmiyorlar. Eski ise değiştiriyorlar diye biliyorum. Benim aracımın da balata merkezinde problem var gibi. Basınca tuhaf ses geliyor.  O yüzden fiyat almıştım. Hala yaptıramadım. :-\
Bende servise sordum 1000tl baski balata 300 tl mecbur sanziman yag degisicek diyor

*

Çevrimdışı burak0637

• 26
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA
  • Araç Modeli: 2011
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2020, 10:32:52 ÖÖ »
ben 20 gün önce değiştirttim. ilk zamanlar o şekilde olması normal, benimde 3-4 güne düzelmişti. yalnız bu sabah benim başıma gelen bir olayı sizlere sormak istiyorum. iş yerime yaklaşmıştım kırmızı ışıkta beklerken bir koku geldiğini fark ettim ama çok yoğun değildi öndeki araba eski idi ondan şüphelendim ilk başta sonra çalıştığım kampüse vardım ama park yerine gitmek için 500-600 mt daha gitmem gerekiyordu biraz da rampa ve kampüsün yoğun trafiği olduğu için dur kalk yaptığımız bir yer. o arada yanımda yayan geçen iki arkadaş birbirlerine bişeyler söyleyip benim sağ ön teker tarafını gösterip bişeyler gösteriyordu camı açıp ne oldu bir durum mu var baktığınız yerde diye sorana kadar uzaklaştılar. sonra önümdeki araç hareket edince ben de hareket ettim 1. viteste ama hafif pati çeker gibi yaptı ıkına sıkıla kalktı 2. viteste sorun yok. aynı şeyi yine yaptı 1. viteste saçmalayarak kalkıyor 2 ve 3 de sorun yok. dediğim gibi yetkili serviste daha 20 gün oldu değişeli 500 km anca yapmışımdır. sizce sorun ne olabilir? servise gitmeye çok vaktim de yok. gözüm korktu açıkçası.