*

Çevrimdışı yigit45

• *
  • 4
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 96300
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
merak ettiğim konular
« : Mart 12, 2020, 09:40:17 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba size aracımda dikkatimi çeken birkaç şeye değineceğim.
Birincisi; Uzun yolda yokuş aşağı giderken gaz pedalına hiç basmadığım halde yol bilgisayarında  anlık tüketimde 2.0 yazıyor sizin araçlarınızda da bu şekilde mi? normalde 0 (sıfır) yazması gerekmez mi?
İkinci husus yol bilgisayarındaki saati defalarca ayarlamama rağmen hep 10 dk geriye gidiyor. Bunun sebebi nedir? Düzeltilebilir mi?
Son olarak aracımın donanımı Active Plus . Bu araçlara sonradan hız sabitleyici takılırsa güvenlik açısından sorun teşkil eder mi? Ve bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
« Son Düzenleme: Mart 12, 2020, 09:42:02 ÖÖ Gönderen: yigit45 »

*

Çevrimdışı pdrmehmet

• 47
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 260000
Ynt: merak ettiğim konular
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2020, 09:59:40 ÖÖ »
motor teknolojisiyle alakalı. bizim araçlarda min 2 olur 0 olmaz
benim saatimde geri kalıyor muhtemelen zamanla beyni bozuluyor ufak ufak geri kalmaya başlıyor
hız sabitleyici otomatik vites araçlarda güzel randıman veriyor güvenlik problemi olmaz direksiyon başında uyumadıkça ama beklediğin randımanı alamazsın

*

Çevrimdışı ozer77aydogdu

• 84
  • +0/-0
    • ...
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Punto Dualogic
  • Araç Modeli: 2007
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 177xxx
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2020, 10:05:29 ÖÖ »
Bende otomatik emotion plus vardı müthiş keyifliydi.. ama manuelde bayılınca yine sen vites atıcan falan. Bilemedim..

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2020, 10:19:17 ÖÖ »
Bende otomatik emotion plus vardı müthiş keyifliydi.. ama manuelde bayılınca yine sen vites atıcan falan. Bilemedim..

Araç benzinli değil yanlız. 1.3mjet hangi yokuşta bayılmışta vites düşürmüş  ;) At 5e unut gerisini.
Hız sabitleyiciyi kullanıyorum tavsiye ederim. Saat hepimizde geri kalabiliyor. dert etmeyin,
Yakıt tüketimi en dip 0.2 dir. O aşağı yukarı sıfır demek zaten öyle düşünün. muhtemelen 2lt altı net ölçemeyeceğini düşündüğü için böyle yapmışlar. Mantıklıda olmuş. Hesaplar birebir tutuyor bu sayede.

*

Çevrimdışı ozer77aydogdu

• 84
  • +0/-0
    • ...
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Punto Dualogic
  • Araç Modeli: 2007
  • Km: 177xxx
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2020, 11:02:42 ÖÖ »
Linea Emotion plus otomatik diyorum.. zaten benzinlisi yok [emoji3]

Mesela 90km ye sabitlediniz ailenizlesiniz bolu dağını çıkıyorsunuz hız sabitleme otomatik viteste vites düşürür yine 90km hızla o rampayı çıkmanızı sağlar.rampa bitince yine 6.vitese atar yoluna devam eder.
Siz hiç bişi yapmazsınız buda konfor katar.(dizel otomatik linea 6 vites)
Fakat manuel ise ister istemez bayılır ve vitesi kendiniz düşürürsünüz. Veya daha fazla gaza yüklenirsiniz.
« Son Düzenleme: Mart 12, 2020, 11:07:02 ÖÖ Gönderen: ozer77aydogdu »

*

Çevrimdışı yigit45

• *
  • 4
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 96300
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2020, 02:15:54 ÖS »
Araç benzinli değil yanlız. 1.3mjet hangi yokuşta bayılmışta vites düşürmüş  ;) At 5e unut gerisini.
Hız sabitleyiciyi kullanıyorum tavsiye ederim. Saat hepimizde geri kalabiliyor. dert etmeyin,
Yakıt tüketimi en dip 0.2 dir. O aşağı yukarı sıfır demek zaten öyle düşünün. muhtemelen 2lt altı net ölçemeyeceğini düşündüğü için böyle yapmışlar. Mantıklıda olmuş. Hesaplar birebir tutuyor bu sayede.
motor teknolojisiyle alakalı. bizim araçlarda min 2 olur 0 olmaz
benim saatimde geri kalıyor muhtemelen zamanla beyni bozuluyor ufak ufak geri kalmaya başlıyor
hız sabitleyici otomatik vites araçlarda güzel randıman veriyor güvenlik problemi olmaz direksiyon başında uyumadıkça ama beklediğin randımanı alamazsın

teşekkür ederim arkadaşlar...

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Km: 179000
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2020, 10:19:36 ÖÖ »
Bazı araçlarda gaza basmadığınızda sıfır gösteriyor. Bizim araçlarımızda da 2 gösteriyor.  Sizce hangisi daha mantıklı Aracın çalışırken 0 göstermesi mi ? Yoksa araç çalışırken 2 göstermesi mi?

Aracın saati akünüzün voltajına göre geri kalma ihtimali oluyor. Benim evde akü şarj aletim var. 3-4 ayda bir aküyü şarja bağlarım. O zaman geri kalma olmuyor.
Yani akünün geri kalmasını ben buna bağladım.belki başka birşey olup kendi kendine de düzelmiş olabilir.  ;)
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı pdrmehmet

• 47
  • +0/-0
  • Donanım: Emotion
  • Km: 260000
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2020, 11:06:33 ÖÖ »
Bazı araçlarda gaza basmadığınızda sıfır gösteriyor. Bizim araçlarımızda da 2 gösteriyor.  Sizce hangisi daha mantıklı Aracın çalışırken 0 göstermesi mi ? Yoksa araç çalışırken 2 göstermesi mi?

Aracın saati akünüzün voltajına göre geri kalma ihtimali oluyor. Benim evde akü şarj aletim var. 3-4 ayda bir aküyü şarja bağlarım. O zaman geri kalma olmuyor.
Yani akünün geri kalmasını ben buna bağladım.belki başka birşey olup kendi kendine de düzelmiş olabilir.  ;)

akü fulken ileri gitmesin bu defa :)

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2020, 11:27:19 ÖÖ »

Emin olmamakla birlikte her marşa bastığımızda sistem tüm elektrikleri kesip sadece marş motoruna yükleniyor. Bu durum zamanla saatin geri kalmasına neden oluyor. Bir anda 10 dakika değil ama bugün bir marş yaptım 3 saniye sürdü 3 saniye geri kalıyor. Zamanla birike birike 10 dakikayı buluyor diye biliyorum. Saat için kullanılan kapasitörde muhtemelen bu süreçte saati besleyemiyor olabilir. Akü güçlü olunca saatin geri kalma süreci de uzuyor olabilir.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Km: 179000
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2020, 03:04:34 ÖS »