*

Çevrimdışı sefaözkan

• 102
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Easy
  • Km: 116000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
Ynt: 2-4 ateşleme sorunu
« Yanıtla #30 : Ekim 14, 2019, 10:39:03 ÖÖ »
yardımlarınız için teşekkürler. ben burda resetleme yaptırmak için elektronikçiye gittiğimde gerek yok öyle şeymi olur falan diyor. benim araçta hiç bir arıza ışığı yanmıyor şuanda mekanik olarakda çoğu yeri kontrol edikldi sorunda mekaniktede gözükmüyor muhtemlen basit arıza yakmayan bir sorunum var ama bulamıyoruz. servisede götürdüm onlarda pek anlayamadılar sırayla deneyeceğiz bobin buji buji kablosu falan dedi çok yüksek rakamlar çıkardı. acaba resetleme işlemi için servise gitsem yaparlarmı

*

Çevrimdışı sefaözkan

• 102
  • +0/-0
« Yanıtla #31 : Ekim 14, 2019, 10:43:27 ÖÖ »
Tabi yaptırırken iyi düşünmek lazım olası zararları. Ben arabayı gözden çıkardığım için yaptırdım bıkmıştım artık
Acaba ne gibi sorunlar çıkabilir

*

Çevrimdışı sefaözkan

• 102
  • +0/-0
« Yanıtla #32 : Ekim 14, 2019, 10:47:28 ÖÖ »
Yanlış da biliyor olabilirim ama bildiğim kadarıyla aracın ecu'su sizin kullanım alışkanlığınızı belirleyip aracın yakıt haritasını ona göre belirliyor. Yani uzun  süre düşük devir kullanılan araç bassanızda fazla gitmiyor. Gaz yemiyor. Yukarıda da belirtilmiş resetleme yapılırsa fabrika ayarlarına dönüp tekrar kullanım alışkanlığı kaydını yapacaktır. Bunun için aracı sürekli sağır kullanmak yerine bazen devirli bazen sakin kullanmak gerekir. Belirli dönemlerde düşük vites yüksek devir, ani hızlanmalar gibi tepkilerle araç hafızası güncellenmelidir.

Yukarıda yazdıklarım teknik bilgi değildir. Sadece sağdan soldan okuduğum ve kendi görüşlerimdir.

Resetleme nasıl yapılır.

UYARI !!!!
Öncelikle şunu söyleyim. İnternette Yeni teknolojik araçlarda sıfırlama işleminin cihaza bağlanıp servis tarafından yapılması gerektiği söyleniyor.

Normal şartlarda resetleme için,
1. Aracın kaputunu açıyoruz,

2. Aracın sol ön kapı camını indiriyoruz,

3. Aracı boşa alıp, el frenini çekiyoruz, bu husus çok önemli

4. Kontak anahtarı araçta kontağa takılı, kontak kapalı vaziyette bırakıp araçtan iniyoruz,

5. Aracın tüm kapıları kapalı olacak. İşlem sırasında kesinlikle kapılar açılmayacak,

6. Aracın aküsünde eksi yani şasi kutup başını söküyoruz. (Akü kutup başı sökmek teyp kodunu da resetleyebilir. Teyp kodunu bilmiyorsanız. Resetleme işleminden vazgeçin.)

7. Akü kutup başı sökülü vaziyette 10 dakika bekliyoruz. Bazı videolarda 1 dakika yeterli de denmiş. 10 dakika beklemek işi sağlam yapar.

8. 10 dakika sonunda kutup başını aküye tekrar takıyoruz.

9. Araç kapılarını kesinlikle açmadan açık olan sol ön kapı camından uzanarak kontak anahtarını çevirip aracı çalıştırıyoruz. Aracın boşta olduğundan emin olun.(Bazı videolarda kontağı açıp bir müddet bekleyip aracı sonra çalıştırıyorlar. Karar size kalmış)

10. Araç çalıştıktan sonra işlem tamamlanıyor. Araç kontağını kapatıp kapıları açabiliriz.

Bu yazdıklarım tamamen internetten alıntıdır.

Ustalarımız daha net cevap yazarlar.

Uygulama belki ecu'yu resetler ama başka sorunlara yol açabilir. LPG ayarlarını da sıfırlayabilir. LPG çalışmasında sorunlara neden olabilir.

Riskleri değerlendirip, youtube'den videolar izleyip, ustalara danışıp öyle kararınızı verin. Kendinize güvenemiyorsanız servise veya bir ustaya ecu resetlemesini yaptırınız.

Peki bu resetlemeyle obd2 cihazında yapılan resetleme işlemi aynı oluyormu hocam bir fark varmı aralarında

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #33 : Ekim 14, 2019, 07:26:53 ÖS »
Peki bu resetlemeyle obd2 cihazında yapılan resetleme işlemi aynı oluyormu hocam bir fark varmı aralarında
Bilgim yok. Beyne giden sigortayı takıp çıkarıp resetleyenler de var. Ama dediğim gibi ben uygulama yapmadım. Bilgiler derleme ve teorik. Çözüm bulamıyorsanız riski alıp deneyeceksiniz.

*

Çevrimdışı mehmet17032013

• 41
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 143.000
« Yanıtla #34 : Ekim 16, 2019, 01:49:04 ÖÖ »
Yok ustam o resetleme islemi obd2 ile yapilan resetlemeyle alakasi yok. Diger turlusu beyindeki yakit haritasini resetler..obd2 cihaziyla baglanacak bilgisayardan multiecuscan prog. İle ses carki fln diye bi yerler var orasi secilil reset yapilacak.. Obd2 cihazinin bluetooth lu olaniyla cep tlfnundan bile yapilabiliyor.

*

Çevrimdışı sefaözkan

• 102
  • +0/-0
« Yanıtla #35 : Kasım 04, 2019, 02:39:24 ÖS »
Belirsiz saçma sapan bir arıza var tam çözümü yok.
Kimse diyemez şundandır diye şansına.Kimi krank devir diyor kimi map sensörü diyor kimi boğaz kelebeği temizlet diyor. Ben tüm elektronik parçaları değiştirdim bir dünya masraf yaptım çözülmedi. Sürekli 2-4ateşleme arızası verdi yazılım işleriyle uğraşan genç bir arkadaş ecuyu resetledi yada yeni bir şeyler yaptı bilmiyorum sorun çözüldü üstüne 40bin km yaptım sattım yeni sahibiyle hala görüşüyorum tıkır tıkır çalışıyor. Masraf yapma boşa kapak açalım, yakıt haritasını yenileyelim, subap ayarı yapalım falan sanayi tam para tuzağı.
Servisle görüş bakalım ne diyecekler. Ateşleme parçaları temizse %70 eski aracım gibi ecudan yapıyor
Sizin aracın resetlemesini obd cihazı ilemi yaptılar hocam benim araçta saçma sapan arıza var mekanikte elktronikte hiçbirşey gözükmüyor ateşleme sistemini yeniledim bu yüzden ama sorun devam ediyor 4-5 bin devrlerde boğuluyor gaz yemiyor stop ediyor yeniden çalıştırınca sorun geçiyor

*

Çevrimdışı sefaözkan

• 102
  • +0/-0
« Yanıtla #36 : Kasım 04, 2019, 03:00:01 ÖS »
Belirsiz saçma sapan bir arıza var tam çözümü yok.
Kimse diyemez şundandır diye şansına.Kimi krank devir diyor kimi map sensörü diyor kimi boğaz kelebeği temizlet diyor. Ben tüm elektronik parçaları değiştirdim bir dünya masraf yaptım çözülmedi. Sürekli 2-4ateşleme arızası verdi yazılım işleriyle uğraşan genç bir arkadaş ecuyu resetledi yada yeni bir şeyler yaptı bilmiyorum sorun çözüldü üstüne 40bin km yaptım sattım yeni sahibiyle hala görüşüyorum tıkır tıkır çalışıyor. Masraf yapma boşa kapak açalım, yakıt haritasını yenileyelim, subap ayarı yapalım falan sanayi tam para tuzağı.
Servisle görüş bakalım ne diyecekler. Ateşleme parçaları temizse %70 eski aracım gibi ecudan yapıyor
nasıl bir yol izlemeliyim ben acaba araçta yapılan işlemler
Aracım 2013 model benzin/lpg 114 binde
Aracımdaki sıkıntı çekiş düşüklüğü var, hem benzinde hem gazda çekiş düşük. Yakıtı ikiye katladı. Gitmediğim usta kalmadı sorunu çözemedik. Elektronik olarakta arıza lambası yakmıyor. Araçta yapılan kontrol edilenler.
- Debriyaj baskı balata değişti
- Sentesi kontrol edildi
- Kapak açılarak subap'lara bakıldı
- Katalizör bakıldı
- Sıfır bobin denendi
- Buji buji kabloları değişti
- Krank devir sensörü sıfırı ile denendi
- Map sensörü denendi
- Lpg iptal edilip denendi
- Eksi(-) kutup başı söküldü resetlendi bir müddet benzinde binildi
- Boğazdan eksoz söküldü denendi
Ama sorun hala *ÇÖZÜLMEDİ*

*

Çevrimdışı sefaözkan

• 102
  • +0/-0
« Yanıtla #37 : Kasım 28, 2019, 08:21:08 ÖÖ »
Yok ustam o resetleme islemi obd2 ile yapilan resetlemeyle alakasi yok. Diger turlusu beyindeki yakit haritasini resetler..obd2 cihaziyla baglanacak bilgisayardan multiecuscan prog. İle ses carki fln diye bi yerler var orasi secilil reset yapilacak.. Obd2 cihazinin bluetooth lu olaniyla cep tlfnundan bile yapilabiliyor.
tam olarak tarif edebilirmisiniz hocam bende ustaya söylesem böyle yapılıyormuş diye usta yok öyle bir şey falan diyorda

*

Çevrimdışı kuvvet0676

• *
  • 7
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: LİNEA 1.4 ACTUEL
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 77000
« Yanıtla #38 : Aralık 08, 2019, 03:01:01 ÖS »
Arkadaşlar ne yazıyorsa yaptık olmuyor buna geçek çözüm bulan varmı resetlemeyi yapıyorum arıza yanıp sönereken 3 ivmelenmede arıza sönüyor faka aynı 3000 4000 devir arası sabit giderken aynı sorun bıktım Nalet olsun bu motoru üretene 05054363840

*

Çevrimdışı begsan

• 326
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015 Actual plus
  • Km: 86000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #39 : Aralık 08, 2019, 04:06:47 ÖS »
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Motorun hava ile ilgili bir hortumu var. Orada kurum birikmesi var mı? Kontrol ettirdiniz mi? Katalitik konvertör isimli parça üzerinde yoğunlaşmanızı öneririm. Ayrıca alternatif usta görüşlerine başvurunuz. Saygılarımla...

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #40 : Aralık 08, 2019, 05:25:40 ÖS »
Arkadaşlar ne yazıyorsa yaptık olmuyor buna geçek çözüm bulan varmı resetlemeyi yapıyorum arıza yanıp sönereken 3 ivmelenmede arıza sönüyor faka aynı 3000 4000 devir arası sabit giderken aynı sorun bıktım Nalet olsun bu motoru üretene 05054363840
Sorunun çözülmemesine üzüldüm. Ancak aracın motorunu üretene lanet okumak yerine motorun bakımını yapmayan ve düzgün kullanmayan eski kullanıcılara lanet okuyun. Motoru düzgün kullanıp bakımını yapan bir sürü şoför sorunsuz veya küçük sorunlarla 500 bin 750 bin hatta 900 bin km görüyorlar.

Sizin sıkıntınız motordan anlayan iyi bir usta bulamamak bence. Ustaların bir kısmı ceplerinden para çıkmadığı için basitten zora doğru deneme yanılmayla gidiyorlar malesef. Nokta atışı sorun tespiti yapan usta çok az. Hele birde sizin gibi aracında daha önce karşılaşılmamış bir aorun olunca herşey tesdüflere kalıyor.

*

Çevrimdışı kuvvet0676

• *
  • 7
  • +0/-0
« Yanıtla #41 : Aralık 08, 2019, 10:07:44 ÖS »
Erhan bey ustaya da hata bulamıyorum adam gözümün önünde eksantrik kasnağını gevşetip seneye alıyor sonra motoru 4 tur çevirdik yeniden kitleme yapıyor senede milim kaçma yok can sıkıcı bir sorun yetkili servis bile işin içinden çıkamıyor ne yapacağımızı şaşırdık

*

Çevrimdışı kuvvet0676

• *
  • 7
  • +0/-0
« Yanıtla #42 : Aralık 08, 2019, 10:21:18 ÖS »
Arkadaşlar bi usta ismi numarası yada resetlemeyi yapacak biryer yokmu lütfen devlet sırrı gibi herkeze tşklr yol gösteriyorsunuz ama bi telefon numarası olsa yazsanızda bunu çözebilen birine derdimizi anlatsak şimdiden teşekkür ederim
05054363840

*

Çevrimdışı sefaözkan

• 102
  • +0/-0
« Yanıtla #43 : Aralık 10, 2019, 01:10:51 ÖÖ »
Aynı sorun benim araçtada var ateşleme sisteminin hepsi yeni . Araba 3 bin devir üzeri sabit giderken lamsa yanıp sönüyor güçten düşüyor boşa alıyorum syıp ediyor kontağı kapatıp açınca düzeliyor tekrar 3 vin decir üzerinde gidersem yine yakıyor hemen. Cihaza bağladıkmı hep silindir 2-3 tekleme arızası veriyor

*

Çevrimdışı sefaözkan

• 102
  • +0/-0
« Yanıtla #44 : Aralık 10, 2019, 10:02:51 ÖÖ »
BENİM ARAÇ 1.4 LİNEA ARAÇTA EKSANTRİK DİŞLİSİ DEĞİŞTİ,TRİGER DEĞİŞTİ,KATALİZÖR İÇİ BOŞALTILDI(ÇEKİŞ ÇOK DÜŞÜKTÜ-DÜZELDİ) AMA ŞİMDİ YENİ BİR SORUN BAŞLADI ARAÇLA 3'BİN DEVİR ÜZERİNDE SABİT GİDERKEN BİRDEN ARIZA LAMBASI YANIP SÖNMEYE BAŞLIYOR ARAÇ GÜÇTEN DÜŞÜYOR STOP EDİP ÇALIŞTIRIYORUM DÜZELİYOR 3'BİN DEVİR ÜZERİNDE SABİT GİDERSEM YİNE YAKIYOR 3'BİN DEVİR ALTINDA GİDERSEM ARIZA LAMBASI YANMIYOR. HER BİLGİSAYARA BAĞLADIĞIMIZDA'DA (SİLİNDİR 2-3 ATEŞLEME HATASI VERİYOR) HEP AYNI HATA. FONİK ÇARKI DEĞER SIFIRLAMASINIDA YAPTIM EĞER YAPABİLDİYSEM AMA DÜZELMEDİ SORUN. SİZİN NASIL DÜZELMİŞTİ ACABA

*

Çevrimdışı VZR

• 137
  • +3/-0
  • E-Torq *
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 37.600
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #45 : Aralık 10, 2019, 03:01:57 ÖS »
BENİM ARAÇ 1.4 LİNEA ARAÇTA EKSANTRİK DİŞLİSİ DEĞİŞTİ,TRİGER DEĞİŞTİ,KATALİZÖR İÇİ BOŞALTILDI(ÇEKİŞ ÇOK DÜŞÜKTÜ-DÜZELDİ) AMA ŞİMDİ YENİ BİR SORUN BAŞLADI ARAÇLA 3'BİN DEVİR ÜZERİNDE SABİT GİDERKEN BİRDEN ARIZA LAMBASI YANIP SÖNMEYE BAŞLIYOR ARAÇ GÜÇTEN DÜŞÜYOR STOP EDİP ÇALIŞTIRIYORUM DÜZELİYOR 3'BİN DEVİR ÜZERİNDE SABİT GİDERSEM YİNE YAKIYOR 3'BİN DEVİR ALTINDA GİDERSEM ARIZA LAMBASI YANMIYOR. HER BİLGİSAYARA BAĞLADIĞIMIZDA'DA (SİLİNDİR 2-3 ATEŞLEME HATASI VERİYOR) HEP AYNI HATA. FONİK ÇARKI DEĞER SIFIRLAMASINIDA YAPTIM EĞER YAPABİLDİYSEM AMA DÜZELMEDİ SORUN. SİZİN NASIL DÜZELMİŞTİ ACABA

Kuvvet resetlemeyle çözmüş sorunu umarım sende çözersin

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
« Yanıtla #46 : Aralık 10, 2019, 06:22:40 ÖS »

Belki konunun önemini belirtmek açısından Büyük Harflerle yazmışınız ama Lütfen bundan sonraki mesajlarınızı "küçük harflerle" yazınız (Forum Kuralları gereği)..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı Demise

• *
  • 9
  • +0/-0
« Yanıtla #47 : Ocak 08, 2020, 08:34:30 ÖÖ »
Triger  yakin zamanda degisti mi?
Veya motorda  baska bir islem?
3500 de sicak motorda her viteste yapiyor ise resetleme gerekir

Bende yanma sekli bu idi... Sonra sonuyor ...

https://youtu.be/IstROd-GFBI

Ben rolantide zar zor yakabdim..
Bende de hata 1 ve 3 idi

Resetleme ile mi çözdünüz?

*

Çevrimdışı reiis

• 41
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: 1.4 Palio 2010
  • Araç Modeli: Palio
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 49000
2-4 ateşleme sorunu
« Yanıtla #48 : Şubat 18, 2020, 11:24:03 ÖS »
Benim sorunum enjektörlerden kaynaklıymış biri bozukmuş temizlendi onarıldı düzeldi sanmıştım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
« Son Düzenleme: Ağustos 22, 2020, 01:27:27 ÖÖ Gönderen: reiis »

*

Çevrimdışı reiis

• 41
  • +0/-0
« Yanıtla #49 : Ağustos 21, 2020, 09:44:46 ÖS »
Sanırım sorunu çözdüm

Kırımızı 51777763 nolu hortum yırtılmıştı bende benzer bir hortum takmıştım

Dün orjinal hortumu taktım bugün 4000 devirde epey bi zorladım yanmadı  dönüşte tekrar 4000 devirde sürdüm yanmadı 4. Vitestede zorladım yok yine yanmadı rampalarda çekişide iyiydi

*

Çevrimdışı multijetlinea

• 107
  • +1/-0
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #50 : Ağustos 22, 2020, 12:32:23 ÖÖ »
Sanırım sorunu çözdüm

Kırımızı 51777763 nolu hortum yırtılmıştı bende benzer bir hortum takmıştım

Dün orjinal hortumu taktım bugün 4000 devirde epey bi zorladım yanmadı  dönüşte tekrar 4000 devirde sürdüm yanmadı 4. Vitestede zorladım yok yine yanmadı rampalarda çekişide iyiydi

Sorun çözülmüş gibi, geçmiş olsun.

Konudan bağımsız ancak böyle teknik fotoğraflara nereden ulaşıyoruz?

*

Çevrimdışı reiis

• 41
  • +0/-0
2-4 ateşleme sorunu
« Yanıtla #51 : Ağustos 22, 2020, 01:23:24 ÖÖ »
Sorun çözülmüş gibi, geçmiş olsun.

Konudan bağımsız ancak böyle teknik fotoğraflara nereden ulaşıyoruz?
Umarım çözülmüştür
Şase no girerek bu sitelerden aracın parça bilgilerine ulaşabiliyorsun
https://7zap.com/tr/
https://www.fiatdalys.lt/
https://msk.afora.ru/
https://www.ilcats.ru/
http://fiat24.info/index.php?LANGUAGE=T&
https://afora.ru/

« Son Düzenleme: Ağustos 22, 2020, 01:25:12 ÖÖ Gönderen: reiis »

*

Çevrimdışı multijetlinea

• 107
  • +1/-0
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #52 : Ağustos 22, 2020, 03:07:51 ÖS »

*

Çevrimdışı Ramazan Yıldırım

• **
  • 15
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea 1.4 fire 2015
  • Araç Modeli: 2015
« Yanıtla #53 : Ocak 28, 2021, 03:20:39 ÖS »
Selamün aleyküm cümleten.. yazışmaların hepsini okudum ama biraz kafam karıştı sonuç olarak ne öneriyorsunuz ? Problemi tam olarak nasıl çözdünüz ?
Benim problemi şöyle özetliyem: 1.4 fire linea 2015 model aracım uzun yolda 120 km hızı geçince yani yüksek devirlerde motor arıza lambası yakıyor (P0301-P0302--P0303)çekişten düşüyor hızımı azaltınca veya istop edip 5 dakika bekleyince arıza lambası gidiyor ve çekişte düzeliyor. Yaklaşık 3 ay 120 km hizi gecmeden kullandım bu arıza lambasını asla yakmadı. Geçen gün bir deniyem dedim 120 ve üzeri hızlarda (4.000-4.500 devirlerde) 10 dakika sonra yine arıza lambasını yaktı çekişten düştü. Durup istop etmek zorunda kaldım. Bir çok ustaya baktırdım ama hiç biri net bişey diyemedi bujileri de boşuna değiştirdik. Aracı 43.000km de aldım. Bu problemi 50.000 km de farkettim. Aracım şuan 70.000 km de.  Motor arıza lambası yanmadığı sürece aracım gayet atik,egzoz dumanı, yağı, suyu her şey olması gerektiği gibi.
Tam olarak ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim

*

Çevrimdışı kanser51

• 664
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Donanım: Pop
  • Km: 195625
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #54 : Ocak 28, 2021, 04:06:00 ÖS »
Hocam araç lpg li ise lpg hattını bir kontrol ettirin...

*

Çevrimdışı Ramazan Yıldırım

• **
  • 15
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea 1.4 fire 2015
  • Araç Modeli: 2015
« Yanıtla #55 : Ocak 29, 2021, 12:59:20 ÖÖ »
Hocam araç lpg li ise lpg hattını bir kontrol ettirin...
Araç LPG'li. Bütün kontroller yapıldı lpg kaynaklı bir durum değilmiş. Ayrıca aracı defalarca benzinde denedim. problem benzinde de devam ediyor

*

Çevrimdışı reiis

• 41
  • +0/-0
2-4 ateşleme sorunu
« Yanıtla #56 : Mart 18, 2021, 04:04:55 ÖS »
Arıza devam ediyor

« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2021, 12:34:18 ÖS Gönderen: reiis »

*

Çevrimdışı Zuhur

• *
  • 3
  • +0/-0
  • Donanım: Actual
  • Km: 140000
« Yanıtla #57 : Mayıs 29, 2021, 12:57:00 ÖS »
1.4 fire linea 2014 model benzin lpg li aracım uzun yolda (şehir içi hiç yapmadı şehirler arası uzun yolda bazen yapıyor. adıyaman dan urfaya gittim yapmadı dönüşte yolun yarısında yaptı.) 110 km hızı geçince rampa inerken  bazen motor arıza lambası yanıp sönmeye başlıyor ve gaz yememeye başlıyor. bazen kendisi istop ediyor etmezse  ben istop ediyorum 1-2 dk bekleyince arıza lambası gidiyor ve çekişte düzeliyor. fakat bir kere yaptımı artık art arda yapmaya başlıyor. İstop etmediği zaman motor tekleme yapıyor. arıza tespit cihazına bağladığımızda 2-3 ateşleme silindir hatası veriyor. bujileri ve kablolarını orjinali ile değiştim. başka bir ateşleme bobini takıp denedim ama arza devam ediyor. son görüştüğüm usta subap ayarı yapalım düzelmezse üst kapak conatasını değişelim olmazsa motoru yenileyelim diyor. Motor arıza lambası yanmadığı sürece aracım gayet iyi hiçbir sorunu yok. tavsiyeniz veya önereceğiniz usta var mı

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
« Yanıtla #58 : Mayıs 29, 2021, 01:02:11 ÖS »
1.4 fire linea 2014 model benzin lpg li aracım uzun yolda (şehir içi hiç yapmadı şehirler arası uzun yolda bazen yapıyor. adıyaman dan urfaya gittim yapmadı dönüşte yolun yarısında yaptı.) 110 km hızı geçince rampa inerken  bazen motor arıza lambası yanıp sönmeye başlıyor ve gaz yememeye başlıyor. bazen kendisi istop ediyor etmezse  ben istop ediyorum 1-2 dk bekleyince arıza lambası gidiyor ve çekişte düzeliyor. fakat bir kere yaptımı artık art arda yapmaya başlıyor. İstop etmediği zaman motor tekleme yapıyor. arıza tespit cihazına bağladığımızda 2-3 ateşleme silindir hatası veriyor. bujileri ve kablolarını orjinali ile değiştim. başka bir ateşleme bobini takıp denedim ama arza devam ediyor. son görüştüğüm usta subap ayarı yapalım düzelmezse üst kapak conatasını değişelim olmazsa motoru yenileyelim diyor. Motor arıza lambası yanmadığı sürece aracım gayet iyi hiçbir sorunu yok. tavsiyeniz veya önereceğiniz usta var mı

Tavsiye, bir seyi degistirmeyin..
Resetleme ,ogrenme islemi ile baslayin..
Hava kutusuna gelen iki hortumu da kontrol edin.. yirtik cikik tikali vs ise de sebep

Sicak motorda 3500 devir civari bir sure gidinde yaniyor muhtemelen...

*

Çevrimdışı Zuhur

• *
  • 3
  • +0/-0
  • Donanım: Actual
  • Km: 140000
« Yanıtla #59 : Mayıs 29, 2021, 01:26:57 ÖS »
''Sicak motorda 3500 devir civari bir sure gidinde yaniyor muhtemelen..'' tespitiniz gayet doğru. fakat kaç tane beyinci ustası ile görüştü isem beyin resetleme diye bir şey yok diyor. bende forumda anlatılan resetleme işlemini yapmaya çalışayım.  İlginizden dolayı timbaz hocam teşekkür ederim.