*

Çevrimdışı VZR

• 137
  • +3/-0
  • E-Torq *
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 37.600
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Fiat Linea Gaz Kesiyor
« : Haziran 30, 2016, 06:08:20 ÖS »
Arkadaşlar merhaba herkese hayırlı ramazanlar bir çok usta ve servis gezdim sorunu çözen yok.

2013 model 0km aldığım 1.4linea 22.000km'de iken aynı hatayı verdi 1haftada servis çözümü bulup aracı teslim etti şuan 121.000km ve yine aynı hata oldu servis çözüm bulamıyor motor ısındıktan sonra 90-100km/h arasında motor arıza lambasını yakıp gaz pedalı tepkisi düşüyor resmen pedal devre dışı kalıyor durup yeniden marşa bastığımda resetliyormu ne oluyorsa bir süre gidiyor sonra yine aynı bobinden kablolara bujilerden lpg tesisatına kadar değişti subap ayarı yapıldı işin garibi arızayı beyin bilgisayarada yazmıyor servis araç sağlam diyor çıkamıyorum işin içinden başına gelen yada yardımcı olabilecek olan varmı acaba şimdiden teşekkürler.

*

Çevrimdışı Kubilay.V

• 285
  • +0/-0
  • Fe eyne tezhebûn..?
    • Kbly
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 93000
  • Motor: T-Jet 120 HP + LPG
Ynt: Fiat Linea Gaz Kesiyor
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2016, 06:30:05 ÖS »
Gaz a bastiginizda devir saati hareket ediyormu peki bu durumda ? Yani kaç bin devirde bu sorun oluyor ve sorun olduğunda gaza sonuna kadar basınca devir saati hareket ediyor mu?
Mâ veddeake rabbuke ve mâ kalâ.

*

Çevrimdışı VZR

• 137
  • +3/-0
  • E-Torq *
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2016, 06:50:52 ÖS »
Arıza lambasını yakar yakmaz tepki düşüyor tekrar gaza yüklendiğimde pedal dipte 7000devire çok zor ve yavaş çıkıyor devir saati 7000 gösterirken motor sesi 1500-2000 aralığında gibi

*

Çevrimdışı Kubilay.V

• 285
  • +0/-0
  • Fe eyne tezhebûn..?
    • Kbly
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 93000
  • Motor: T-Jet 120 HP + LPG
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2016, 09:58:45 ÖS »
Aklıma eksantrik sensörü geldi, linealarda eksantrik mili sensörü veya devir sensörü diye de geçebilir. LPG de mi yapıyor sadece yoksa benzinde de aynımı? gerçi bu durum çok etkilemez ama gaz kelebeğini de kontrol etmek gerekebilir belki.
« Son Düzenleme: Haziran 30, 2016, 10:01:15 ÖS Gönderen: Kubilay.V »
Mâ veddeake rabbuke ve mâ kalâ.

*

Çevrimdışı VZR

• 137
  • +3/-0
  • E-Torq *
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2016, 12:50:29 ÖÖ »
Çözümü zorda olsa buldum arkadaşlar kimi lpgden dedi kimi sübap ayarı dedi kimi sensörler dedi kimi beyin dedi beyide diyot patlatmıştır dedi lpg tesisat değişecek dedi (servis) şans ederi kendim buldum katalitik konvertörün fişini çıkardım devamlı motor lambasını yakıyor lakin araç eski çekişine döndü benzinde 190a kadar çıktım hiçbir kesilme yok motora zararı olurmu bilmem ama 200km yaptım hala çekiş aynı yakın zamanda müşürü ve konvertörü değiştireceğim kazasız belasız günler dilerim..

*

Çevrimdışı efsanedadas25

• *
  • 4
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT
  • Araç Modeli: LINEA
  • Donanım: Actual
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 145000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2024, 03:23:05 ÖS »
Çözümü zorda olsa buldum arkadaşlar kimi lpgden dedi kimi sübap ayarı dedi kimi sensörler dedi kimi beyin dedi beyide diyot patlatmıştır dedi lpg tesisat değişecek dedi (servis) şans ederi kendim buldum katalitik konvertörün fişini çıkardım devamlı motor lambasını yakıyor lakin araç eski çekişine döndü benzinde 190a kadar çıktım hiçbir kesilme yok motora zararı olurmu bilmem ama 200km yaptım hala çekiş aynı yakın zamanda müşürü ve konvertörü değiştireceğim kazasız belasız günler dilerim..

Daha sonra böyle bir problem oldu mu?