*

Çevrimdışı Alixxx

• 27
  • +0/-0
  • Donanım: Active
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: Linea'ya Sonradan Hız Sabitleyici Takılır MI ? TAKDIRDIM OLDU
« Yanıtla #2430 : Ocak 29, 2019, 08:27:50 ÖS »
bir kere bağlandıktan sonra 3.9 da kurabilirsiniz 2.2 den sonra o da bağlanır. ama linea için 1.7 2.2 3.9 veya başka sürümleri fark etmez. 3.9 un crack biraz sıkıntılı
Bir bağlansında sürümün önemi yok benim için.
isterseniz kullanmakta olduğu m elm kabloyu size göndereyim kullanıp gonderebilirsiniz
Çok teşekkür ederim.
Sn. Ekremesiroglu ve Alixxx abilerim sayesinde hız sabitleyici lambasını aktif ettim. Kendilerine  teşekkür ederim.
Ne demek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

*

Çevrimdışı JAKOP

• 711
  • +1/-3
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Urban
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 115880
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
2011 Fiat Linea Euro4 1.3 Multijet (114000km - 165000km)
2012 Fiat Linea Euro5 1.3 Multijet (82000km - 115880km)

*

Çevrimdışı kanser51

• 664
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 195625
« Yanıtla #2432 : Mayıs 17, 2019, 04:35:39 ÖS »
Merhaba abilerim işim nedeniyle Kilis’te ikamet ediyorum. Gaziantep te orjinal kol ile montaj yapan üyemiz ya da tanıdığınız var mı?

*

Çevrimdışı abusunu.

• 234
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 114000
« Yanıtla #2433 : Mayıs 17, 2019, 08:28:01 ÖS »
Merhaba abilerim işim nedeniyle Kilis’te ikamet ediyorum. Gaziantep te orjinal kol ile montaj yapan üyemiz ya da tanıdığınız var mı?
Orijinal pahalı olur genelde Citroën takıyorlar bende öyle yaptım

*

Çevrimdışı Ekremesiroglu

• 268
  • +1/-0
    • Fiat Araçlar Hız Sabitleyici
  • Araç Marka ve Modeli: Linea 2013 Fire pop
  • Araç Modeli: 2013
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 27500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #2434 : Mayıs 18, 2019, 09:51:41 ÖÖ »

Malatya da Cebrail ustamız var. zaman zaman antepe geliyor. acil ise kendisi ile iletişim kurun 0538 764 44 44 . acil değil ise web sayfamız üzerinden montaj talep formunu doldurun planlı bir gezi olduğu zaman mutlaka sizinle iletişime geçer bilgi verir

https://www.fiatcruisecontrol.com/montaj-talep-formu/

*

Çevrimdışı Promet

• 114
  • +0/-0
« Yanıtla #2435 : Haziran 07, 2019, 11:50:11 ÖS »
Merhaba arkadaşlar, daha önce radyonun üst kısmındaki tuşlara hız sabitleme yapma girişimim daha başlamadan hüsrana uğramıştı. Şuan araca ekstra hız sabitleme kolu v.s. takmak istemiyorum delik açmamak adına :) o yüzden kablosuz olarak bu işi kendim halletmek istedim. İlk etapta sadece devreyi sipariş verip düzgün çalışmasını sağladım. Önümüzdeki günlerde araca montajını yapacağım.

Not : Bu hız sabitleme uygulamasında sadece cruise control on/off, hız + ve hız - kontrolleri kullanılacak olup resume işlevi kullanılmayacaktır.

Aliexpressten 4 kanal uzaktan kumandalı röle devresi aldım fakat izlediğim bazı videolardaki gibi çalışmadığını fark ettim, aynı ayarda farklı ürünleri incelediğimde istediğim mantıkta çalışanlarının olduğunu öğrendim ama artık çok geç olmuştu :) Neyse devreyi istediğim gibi çalışacak şekilde modifiye ettim ve amacıma ulaştım. Bu arada devreyi sıfırdan yapabilirdim fakat pic programlama, ilk maliyet, zaman gibi sebeplerden hazır almayı seçtim isteyenler benzer şekilde kendi tasarımlarını da yapabilir. Devreyi ilk test ettiğimde 3 modu vardı: 1. mod tüm tuşlar buton gibi çalışıyordu ve mühürleme yapmıyordu,2. modda her buton anahtar gibi tepki verip mühürlü kalıyordu, 3. modda ise her buton yine anahtar gibi ama devre dışı bırakmak için farklı butona basmak gerekiyordu. Kartın orjinal çalışma mantığı ile cruise control kolunu taklit edemiyordum. Bu durumu aşmak için ekstra bir röle ve bir kaç ekstra kablo ile A tuşuna basarak mühürlemeli bir buton oluşturduk, bu cruise control on olarak kullanılacak, B tuşu ise cruise controlü devreden çıkaracaktır. C tuşu hız arttırma D tuşu ise hız azaltma olarak buton olarak mühürlemesiz çalışmaktadır. Tabi şu aşamada forumda bazı kullanıcıların cc aktif iken hem hız azaltmaya hemde hız arttırmaya aynı anda bastıklarını ve kontak açıp kapatarak hız sabitlemeyi normal çalışmasına döndürdüklerini öğrenince bazı koruyucu tedbirler almaya karar verdim. Öğrneğin hız sabitleme açık olmadan + ve - butonlarına basılsa dahi 12v göndermeyecek,  hız sabitleme açık ise aynı anda + ve - ye basılsa dahi sadece hız azaltma işlemi yapacak şekilde bağlantı yaptım. Devrenin fotoğrafları ve videosu aşağıdadır. İsteyenlere aliexpress linkini yollayabilirim ve yaptığım değişiklikleri detaylı açıklayabilirim. Ledleri sistemin nasıl çalıştığını göstermek için ekledim, yarın uzun süreli açık kalma durumunda (4 saat kadar) aşırı ısınma olup olmayacağını test edeceğim.

https://www.youtube.com/watch?v=wOjXwtLoV0A

Merhabalar, uzun bir zamandan sonra kablosuz hız sabitleyicinin nasıl çalıştığının videosunu yeni çekebildim. Aslında uzun yolda 100km gibi sabit hızlarda fazla yük olmadan ortalama kaç litre yakar için video çekecektim fakat son saniyelere hız sabitlemenin kumandasını nasıl çalıştırdığımı da ekledim. Videoda görüldüğü üzere kumandada 4 adet tuş var A-B-C-D, A tuşu hız sabitlemeyi açıyor, B tuşu kapatıyor, C tuşu hız arttırma D tuşu ise hız azaltma, C ve D tuşlarına aynı anda basılsa dahi hız azaltma işlevi yapacak şekilde devreyi modifiye ettim. Orjinal hız sabitleme sistemindeki resume tuşu bu sistemde kullanılmamıştır.

Devreye ekstra bir röle ekledim mühürleme yapması için ve devre kartının alt tarafında görmüş olduğunuz kabloları ekleyerek C ve D tuşlarına aynı anda basılırsa araç beynine hem hız arttırma hemde hız azaltma komutunu göndermesin diye koruma yaptım röleler üzerinden.

Buyrun hem yakıt tüketim testi hem de hız sabitleyicinin çalışma testi : https://www.youtube.com/watch?v=qRMQgve_fpg&feature=youtu.be

*

Çevrimdışı abusunu.

• 234
  • +1/-0
  • Km: 114000
« Yanıtla #2436 : Haziran 08, 2019, 09:14:45 ÖÖ »
Merhabalar, uzun bir zamandan sonra kablosuz hız sabitleyicinin nasıl çalıştığının videosunu yeni çekebildim. Aslında uzun yolda 100km gibi sabit hızlarda fazla yük olmadan ortalama kaç litre yakar için video çekecektim fakat son saniyelere hız sabitlemenin kumandasını nasıl çalıştırdığımı da ekledim. Videoda görüldüğü üzere kumandada 4 adet tuş var A-B-C-D, A tuşu hız sabitlemeyi açıyor, B tuşu kapatıyor, C tuşu hız arttırma D tuşu ise hız azaltma, C ve D tuşlarına aynı anda basılsa dahi hız azaltma işlevi yapacak şekilde devreyi modifiye ettim. Orjinal hız sabitleme sistemindeki resume tuşu bu sistemde kullanılmamıştır.

Devreye ekstra bir röle ekledim mühürleme yapması için ve devre kartının alt tarafında görmüş olduğunuz kabloları ekleyerek C ve D tuşlarına aynı anda basılırsa araç beynine hem hız arttırma hemde hız azaltma komutunu göndermesin diye koruma yaptım röleler üzerinden.

Buyrun hem yakıt tüketim testi hem de hız sabitleyicinin çalışma testi : https://www.youtube.com/watch?v=qRMQgve_fpg&feature=youtu.be
Eline sağlık gerçekten çok güzel çalışma olmuş 👏👏👏

*

Çevrimdışı mehsydn00

• *
  • 4
  • +0/-0
  • Fabbrica Italiana Automobili Torino
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Emotion
  • Km: 145732
« Yanıtla #2437 : Temmuz 24, 2020, 11:02:47 ÖÖ »
emotionları beynindeki yazılım zaten hazır teknik servis sadece takacak
MARAŞ BİZE MEZAR OLMADAN DÜŞMANA GÜLZAR OLAMAZ!

*

Çevrimdışı Crzm

• **
  • 15
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea 1.3
  • Araç Modeli: Linea 1.3.2013
  • Km: 697000
« Yanıtla #2438 : Ekim 19, 2020, 08:20:24 ÖS »
Tüm linea ailesine selam ederi.m,araniza yeni katılıyorum tanışma bölümüne yeni konu açamadığım için buraya yazayım dedim. 2013 1.3 linea aracım ile aranizdayim. İşten Anlayan Bi ustam sagolsun kendisine ulaşıp cc ve sis aktif ettirmiştim. Lakin cc çalışmadı ekranda aktif görünüyor ama çalışmıyor cihaz ile bağlandığında pedal lar çalışıyor, kol ve bağlantılar çalışıyor, ama cc aktif olmuyor aracım taksi çıkması ustam şanzıman değişecek başka türlü aktif olmaz bu dedi lakin bizim araçlarda vites konum sensörü tarzında bir sensör yok şanzımanciya gittim aynı şeyi söyledi üzerinde 2 adet sensör var birisi hız sensörü diğeri geri vites sensörü. Şimdi sanzumani değiştirmek çok kulfetli bir iş birde çalışmama ihtimali de var sorun sizce neyden kaynaklı olabilir. Montaj yapan yıllardır bu işi yapan bir usta işini de hakkatten cok güzel ve temiz yapıyor belki burdadirda.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #2439 : Ekim 19, 2020, 09:11:03 ÖS »
Tüm linea ailesine selam ederi.m,araniza yeni katılıyorum tanışma bölümüne yeni konu açamadığım için buraya yazayım dedim. 2013 1.3 linea aracım ile aranizdayim. İşten Anlayan Bi ustam sagolsun kendisine ulaşıp cc ve sis aktif ettirmiştim. Lakin cc çalışmadı ekranda aktif görünüyor ama çalışmıyor cihaz ile bağlandığında pedal lar çalışıyor, kol ve bağlantılar çalışıyor, ama cc aktif olmuyor aracım taksi çıkması ustam şanzıman değişecek başka türlü aktif olmaz bu dedi lakin bizim araçlarda vites konum sensörü tarzında bir sensör yok şanzımanciya gittim aynı şeyi söyledi üzerinde 2 adet sensör var birisi hız sensörü diğeri geri vites sensörü. Şimdi sanzumani değiştirmek çok kulfetli bir iş birde çalışmama ihtimali de var sorun sizce neyden kaynaklı olabilir. Montaj yapan yıllardır bu işi yapan bir usta işini de hakkatten cok güzel ve temiz yapıyor belki burdadirda.
Foruma hoşgeldiniz. Cc yaptırdığınız usta ile irtibata geçtiniz mi? Bugüne kadar cc takıpta çalışmayan şanzıman değişmesi gerektiği söylenen olmadı. https://www.fiatcruisecontrol.com/iletisim/ sayfası sponsorumuzdur ve cc konusunda uzman arkadaşlar bulunur. Eğer onlardan birisine taktırdıysanız irtibata geçin sorununuzu çözerler.

*

Çevrimdışı Crzm

• **
  • 15
  • +0/-0
« Yanıtla #2440 : Ekim 19, 2020, 09:50:23 ÖS »
Foruma hoşgeldiniz. Cc yaptırdığınız usta ile irtibata geçtiniz mi? Bugüne kadar cc takıpta çalışmayan şanzıman değişmesi gerektiği söylenen olmadı. https://www.fiatcruisecontrol.com/iletisim/ sayfası sponsorumuzdur ve cc konusunda uzman arkadaşlar bulunur. Eğer onlardan birisine taktırdıysanız irtibata geçin sorununuzu çözerler.
Hosbulduk kardeşim sağolasın.
Aynen burdan ulaştım çubuklu ustam sagolsun gayet memnuniyet verici şekilde montaj yaptı lakin ben biraz baktım aracima lifte kaldırıp şanzıman hız sensörü soketi yok 3 tane kablo yu Soket yerine tutturmuşlar km saatim çalışıyor acaba bu kablo sıralaması hatalı olabilir mi.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #2441 : Ekim 20, 2020, 09:14:35 ÖÖ »
Hosbulduk kardeşim sağolasın.
Aynen burdan ulaştım çubuklu ustam sagolsun gayet memnuniyet verici şekilde montaj yaptı lakin ben biraz baktım aracima lifte kaldırıp şanzıman hız sensörü soketi yok 3 tane kablo yu Soket yerine tutturmuşlar km saatim çalışıyor acaba bu kablo sıralaması hatalı olabilir mi.
Aracın taksi çıkması olduğunu yazmıştınız. Acaba bahsettiğiniz sensör kabloları taksimetre bağlantısı için kesildi sonra taksimetre sökülünce kabloları yanlış bağladılarsa belki sorun oradan kaynaklanıyordur.  Öncelikle o kabloları ve sensörün çalışıp çalılmadığını teyit ettirin. Düzelmezse Çubuklu Ali usta ile tekrar bir görüşün derim.

*

Çevrimdışı Crzm

• **
  • 15
  • +0/-0
« Yanıtla #2442 : Ekim 20, 2020, 09:18:52 ÖÖ »
Aracın taksi çıkması olduğunu yazmıştınız. Acaba bahsettiğiniz sensör kabloları taksimetre bağlantısı için kesildi sonra taksimetre sökülünce kabloları yanlış bağladılarsa belki sorun oradan kaynaklanıyordur.  Öncelikle o kabloları ve sensörün çalışıp çalılmadığını teyit ettirin. Düzelmezse Çubuklu Ali usta ile tekrar bir görüşün derim.
Aynen öyle  yapmak gerekecek,  ama bana o soketteki kabloların dizili şekli lazım elektronikci ler bilmiyor

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Stil Paketli
  • Araç Modeli: 2011
  • Km: 127000
« Yanıtla #2443 : Ekim 20, 2020, 09:23:18 ÖÖ »
Öncelikle forum a hoş geldiniz
Bizim araçlarda vites sensörü olmamasına karşın motor devri ile şanzıman çıkış devri arasındaki farkı hesaplayıp ona göre vites konumunu belirlemek gibi bir özellik var. Bu sebeple yanlış dişli takıldığında yada sensör arızasında araç hız sabitlemeyi devre dışı bırakabilir. Ayrıca araç beyninden yazılımla uğraşılmış yada arızalanmış-tamir görmüş araçlarda da hız sabitlemeyle ilgili sorunlar çıkabilmektedir.

*

Çevrimdışı Crzm

• **
  • 15
  • +0/-0
« Yanıtla #2444 : Ekim 20, 2020, 09:26:07 ÖÖ »
Bizim araçlarda vites sensörü olmamasına karşın motor devri ile şanzıman çıkış devri arasındaki farkı hesaplayıp ona göre vites konumunu belirlemek gibi bir özellik var. Bu sebeple yanlış dişli takıldığında yada sensör arızasında araç hız sabitlemeyi devre dışı bırakabilir. Ayrıca araç beyninden yazılımla uğraşılmış yada arızalanmış-tamir görmüş araçlarda da hız sabitlemeyle ilgili sorunlar çıkabilmektedir.
Hosbuldum hocam, cevap için teşekkür ederim şimdi ne yapmak gerek nasıl bir yol izlemeli, vitese takıldı görünmüyor araçta bilgisayara bagladigunizda.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #2445 : Ekim 20, 2020, 10:42:57 ÖÖ »
Taksi çıkması araçlarda taksimetre fazla yazsın diye fazla km yaptı göstermesi için dişli değişmiş olabilirler mı? Bu dişli orijinal ile değişse sorun çözülür mü?

*

Çevrimdışı Crzm

• **
  • 15
  • +0/-0
« Yanıtla #2446 : Ekim 20, 2020, 10:46:49 ÖÖ »
Taksi çıkması araçlarda taksimetre fazla yazsın diye fazla km yaptı göstermesi için dişli değişmiş olabilirler mı? Bu dişli orijinal ile değişse sorun çözülür mü?
Fiat servisinde ustayla konuştum içindeki dişlilerde en ufak farklılık olsa sistem çalışmaz mecbur aynısını kullanmak zorundalar en fazla Orjinal yerine yansanayi kullanılır demişti. Ama ben şanzıman hız sensörü soketini görünce öncelik onu Bi halledeyim Ali ustanın yanına öyle tekrar gideyim diyorum. O soketin renk sıralamasıni öğrenmem gerek.

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea active plus
  • Km: 95500
« Yanıtla #2447 : Ekim 20, 2020, 10:47:57 ÖÖ »
aracınız vitesleri görmüyor km sensörü ile ilgisi soyle olabilir devirleri okumuyorsa   belki bi denensin bakalım su an için ..sonrasinda duzelmezsse şanzımanıniz elden gecmeli ve orijinal olarak yeniden düzenlenmeli yada değişmeli
taksicilere hep baştan söyleriz sizede budurumu ise başlarken izah ettim  sanziman oynanip yan sanayi parçalarla toplandiysa sorun çıkacağını söyledim deneyelim olmassa
sokeruz dendi
şanzımanda bu devirleri okuyan elektronik  her gangi bir sensör yok arac beyni bir suru parametreyi okuyup  dogru devri bulunca vitese takildigini anliyir ve ona göre davranıyor bu yan sanayi parçalarla örtüşmüyor olmuyor
sorun sanzumanin kendisi şanzıman değiştirmek yada  orijinal parçalarla yeniden toplamak kulfetse gelin iade alalım  bunu en başta da söyledim saten
« Son Düzenleme: Ekim 20, 2020, 11:33:53 ÖÖ Gönderen: alialiço »
bir gün herkes insan olmayı ögrenecek

*

Çevrimdışı Crzm

• **
  • 15
  • +0/-0
« Yanıtla #2448 : Ekim 20, 2020, 10:53:18 ÖÖ »
aracınız vitesletu görmüyor km sensörü ile ilgisi yok  su an için öncelikle şanzımanıniz elden gecmeli ve orijinal olarak yeniden düzenlenmeli yada değişmeli
taksicilere hep baştan söyleriz sizede budurumu ise başlarken izah ettim  sanziman oynanip yan sanayi parçalarla toplandiysa sorun çıkacağını söyledim deneyelim olmassa
sokeruz dendi
şanzımanda bu devirleri okuyan elektronik  her gangi bir sensör yok arac beyni bir suru parametreyi okuyup  dogru devri bulunca vitese takildigini anliyir ve ona göre davranıyor bu yan sanayi parçalarla örtüşmüyor olmuyor
sorun sanzumanin kendisi şanzıman değiştirmek yada  orijinal parçalarla yeniden toplamak kulfetse gelin iade alalım  bunu en başta da söyledim saten
Ustacim senden yana Bi sıkıntım yok cc olmasını istiyorum ben o günde dedim olsun yinede yapalım şansımızı deneyelim dedim, olmadı yine dursun üzerinde sökme taraftarı değilim Bi şekilde çözmek taraftarıyım, sizin isciliginizden gayet memnunum. Yanlış Bi anlaşılmaya mahal vermek istemem.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #2449 : Ekim 20, 2020, 11:01:43 ÖÖ »
Ali usta soketlerle ilgili fotoları paylaştı.

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #2450 : Ekim 20, 2020, 11:02:18 ÖÖ »
sensör soketi resimleri gelicek birazdan ven yukleyenedim rica ettim arkadaşım aticak buraya

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #2451 : Ekim 20, 2020, 11:03:13 ÖÖ »
erhan tesekkurler abim

*

Çevrimdışı Crzm

• **
  • 15
  • +0/-0
« Yanıtla #2452 : Ekim 20, 2020, 11:14:42 ÖÖ »
Bu çok iyi oldu kardeşim sağolasın

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #2453 : Ekim 20, 2020, 11:20:01 ÖÖ »

e5.e4 fark etmez sıralama ayni

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #2454 : Ekim 20, 2020, 11:27:10 ÖÖ »

sıralama yi gözden gecir bir dene bakalim  tam oturmayan kablo ve yanlış dizim varsa devri okuyamıyor olabilir

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 180000
« Yanıtla #2455 : Ekim 20, 2020, 11:50:03 ÖÖ »
sensör soketi resimleri gelicek birazdan ven yukleyenedim rica ettim arkadaşım aticak buraya

Ali usta bitanedir. Bi kaç arkadaş yönlendirdim kendisine daha önce. Bizde bi kaç arkadaş toplanıp geleceğiz inş müsait zamanda.
syglar slmlar olsun.

*

Çevrimdışı Crzm

• **
  • 15
  • +0/-0
« Yanıtla #2456 : Ekim 20, 2020, 12:42:42 ÖS »
sıralama yi gözden gecir bir dene bakalim  tam oturmayan kablo ve yanlış dizim varsa devri okuyamıyor olabilir
Eyvallah ustam sağolasın

*

Çevrimdışı Erhan3509

• **
  • 11
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2016
  • Donanım: Urban
« Yanıtla #2457 : Ekim 05, 2021, 10:30:23 ÖS »
Merhaba 2016 urban 1.3 var CC taktıran varmı İzmir çevresinde

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı AndroLin

• 289
  • +1/-0
    • https://blog.yakupulutas.com/
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
« Yanıtla #2458 : Ekim 06, 2021, 09:03:33 ÖÖ »

eliniz yatkınsa kendiniz halledebilirsiniz.
Linea araca sahipsen bu siteye girme..!
https://blog.yakupulutas.com/
Teyp Kodu için : https://teypkodu.com/
Whatsapp : https://wa.me/message/IXDQXOUYZ7FIA1

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #2459 : Ekim 06, 2021, 03:13:51 ÖS »

forum sponsorumuzdur. Güvenle yaptırabilirsiniz.
https://www.hizsabitleme.com/iletisim/