Merhaba, forumda genellikle açılmış konulardan çözüm bulmaya çalışıyorum. Yanlış yerde konu açtıysam kusura bakmayın.
Aracım 2010 model 1.3 linea
Şehirlerarası yolculukta ışıklarda durdum, kalkışta motor uyarı ışığı sarı yandı; cihaza bağlattığımda termostat değişmesi gerekiyor dediler, cihazdan ışığı söndürdü bir kaç gün sonra aynı olay tekrarladı; fakat devir veya termostat ibrelerinde bir değişiklik fark etmedim. mahle marka termostat aldım, değiştirdik. Yine uzun yolda aynı hatayı verdi (ışık her yandığında "motoru kontrol ettirin" uyarısı verdi) ama bu sefer devir düştü 2500den sonra zorlanmaya başladı 3000 de kalıyor, hızı da 120 yi geçmemek için direniyor (normalde 120yi pek geçmem, pek anlamadığım için zorlamak da istemedim) .tekrar cihazdan baktırdım yine termostat dediler. Değiştiren ustada cihaz olmadığı için hatayı kapatmamıştı, buna yorumladılar. Ama yine aynı sorun tekrarladı, 3-4 kullanımdan sonra kendiliğinden söndü. Detaylı anlatmaya çalıştım belki çözüme fayda sağlar diye. araç yaklaşık 3 yıldır bende 143binde aldık 160bin olmak üzere, yağ ve filtre bakımlarını zamanında yaptırıyorum ama başka bakım veya temizlik vs yaptırmadım. Genelde şehir içi kullandım. Dediğim gibi bakım ve teknik durumlarla ilgili pek bilgim yok, sanayide orasını yapalım burasını temizleyim diye gereksiz eksta masrafa sokmamaları için sizlere danışmak istedim. Vakit ayıranlara şimdiden teşekkür ederim.