*

Çevrimdışı dogukantavlaci

• **
  • 12
  • +0/-0
    • Kişisel Web Sitem
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 177000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Linea Çok Sesli Çalışıyor
« : Ağustos 09, 2023, 01:38:37 ÖÖ »
Merhabalar, foruma yeni giriş yaptım öncelikle hayırlı olsun.

Fiat Linea 2010 Active Plus Euro4 1.3 Multijet aracım var. Araç 177 binde. Aracı 1 yıl önce aldım. Zamanla artan motor sesinden çok şikayetçiyim. Aracı aldıktan 2 ay sonra sesi artmaya başladı. Arabadan anlamayan insanlar bile senin araban çok sesli diyor. Diğer linealar bu kadar bağırarak çalışmıyo. Düzenli olarak bakımlarını yaparım. En kaliteli yağları kullanırım Liqui Moly yada Motul. Orjinal filtreler kullanırım mazotu hep tek bir yerden alırım. Ama zamanla motor sesi çok yükseldi araç traktör gibi çalışıyo gaza bastığımda da çok bağırıyor. Aynı model başka linea'ya bindiğimde böyle bağıran motor yok. Başkalarının 3000 devirde çıkardığı sesi benim aracım 1500 devirden sonra çıkarmaya başlıyor. Sanki motor içerde kucağımda beraber gidiyormuşuz gibi. Ustalara gösteriyorum normal diyolar. Herşeyi yaptırdım. Zincir değiştirdim, enjektör yenilettim çok masraf yaptım. Sizce problem ne olabilir? Bugün bir ustaya daha götürdüm katalizatör yani katalitik konvertörde sıkıntı olabilir randevulaşırız dedi. Daha önce başına bu tarzda bir "bela" gelen varmı ? Cidden bela yani  :D

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
Ynt: Linea Çok Sesli Çalışıyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2023, 11:42:00 ÖÖ »
Merhaba motor yağınızı kullanma kılavuzundaki belirtilen özelliklere göre almanız gerekir.
Katalitik konvertörün içindeki materyal oldukça pahalı değerli bir materyaldir. Usta içini boşaltalım derse ki bence bunu yapmayın. İçinden çıkan hurdayı asla ustaya bırakmayın.

Aracın gürültülü çalışmasına neden olan en önemli etmenlerden bir tanesi orjinal olmayan ve spesifikasyonuna uymayan  kalınlığı uygun olmayan yağ kullanılmasıdır.
Bana göre ikincisi de maf sensörüdür.
bisiklet sür uzun yaşa

*

• **
  • 12
  • +0/-0
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2023, 11:52:59 ÖÖ »
Merhaba motor yağınızı kullanma kılavuzundaki belirtilen özelliklere göre almanız gerekir.
Katalitik konvertörün içindeki materyal oldukça pahalı değerli bir materyaldir. Usta içini boşaltalım derse ki bence bunu yapmayın. İçinden çıkan hurdayı asla ustaya bırakmayın.

Aracın gürültülü çalışmasına neden olan en önemli etmenlerden bir tanesi orjinal olmayan ve spesifikasyonuna uymayan  kalınlığı uygun olmayan yağ kullanılmasıdır.
Bana göre ikincisi de maf sensörüdür.

Merhabalar, motor yağı olarak orjinal selenia da kullandım, sonra kılavuzta belirtilen motul marka kullandım, sonra yine klavuzda yine belirtilen özellikleri taşıyan fiat kodunun olduğu yine Liqui moly kullandım fakat hiçbiri sorunu çözmedi değişen hiçbişi olmadı. 2 farklı ustaya baktırdım ikiside motorun çok güzel saat gibi çalışıyo motorunda problem yok egzozda yada farklı bir yerde problem olabilir bakıcaz dedi egzozdan olduğunu düşünüyorum bende yarın götüreceğim randevulaştım. İçini boşaltmam zaten temizletme yaparım. Maf sensörü hakkında bir düşüncem yok, arıza belirtileri aracımda olabilen belirtiler evet ama ses bunun yüzünden kaynaklanır mı bilmiyorum. Sizin MAF sensörüyle alakalı ses yükselmesi oldu mu ? Deneyiminizi benimle paylaşabilir misiniz?

*

Çevrimdışı Hurratec

• 143
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Active
  • Km: 300000+
« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2023, 12:14:08 ÖS »
Forumda ses yalıtımıyla alakalı resimli konular mevcuttu. Kontrol edip linkleri atacaktım ama maalesef resimlerin hepsi uçmuş. Linea forum tıpkı resimlerin açılmadığı grande punto forum gibi oldu.

Donanıma göre de değişiyor. En dolu paket Linea araçlarda daha fazla yalıtım var. Çare, engine firewall yani motorun arkasındaki ateş duvarı denilen bölgeye yalıtım yapmak. Aynı zamanda ön konsol sökülerek içten de yalıtım yapmak.

Farklı marka bir araç uygulaması, dakika 2:00den itibaren
https://www.youtube.com/watch?v=7wQmD7jC12Q

Şu Linea kullanıcısı polen filtresinin takıldığı bölgeden ses aldığını söylüyor.
https://www.tiktok.com/@vedo1478/video/7131369464666328322

Otomobil Günlüklerim youtube kanal sahibi de 1.3 Lineasına yalıtım yapmıştı. Video linkini atayım dedim, maalesef videoyu kaldırmış.

Uzun süredir Selenia wr 5w40 yağ kullanıyorum. Motor sesi aynı, yan koltukta çalışıyormuş gibi. Benim araçta kapı fitilleri ezik. Kaput ucundaki ve silecek tarafındaki fitillerde baya ezilmiş. Bunlardan dolayı da sesi içeri alıyor olabilir.

*

• **
  • 12
  • +0/-0
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #4 : Ağustos 11, 2023, 12:23:47 ÖS »
Forumda ses yalıtımıyla alakalı resimli konular mevcuttu. Kontrol edip linkleri atacaktım ama maalesef resimlerin hepsi uçmuş. Linea forum tıpkı resimlerin açılmadığı grande punto forum gibi oldu.

Donanıma göre de değişiyor. En dolu paket Linea araçlarda daha fazla yalıtım var. Çare, engine firewall yani motorun arkasındaki ateş duvarı denilen bölgeye yalıtım yapmak. Aynı zamanda ön konsol sökülerek içten de yalıtım yapmak.

Farklı marka bir araç uygulaması, dakika 2:00den itibaren
https://www.youtube.com/watch?v=7wQmD7jC12Q

Şu Linea kullanıcısı polen filtresinin takıldığı bölgeden ses aldığını söylüyor.
https://www.tiktok.com/@vedo1478/video/7131369464666328322

Otomobil Günlüklerim youtube kanal sahibi de 1.3 Lineasına yalıtım yapmıştı. Video linkini atayım dedim, maalesef videoyu kaldırmış.

Uzun süredir Selenia wr 5w40 yağ kullanıyorum. Motor sesi aynı, yan koltukta çalışıyormuş gibi. Benim araçta kapı fitilleri ezik. Kaput ucundaki ve silecek tarafındaki fitillerde baya ezilmiş. Bunlardan dolayı da sesi içeri alıyor olabilir.

Öneriler için teşekkür ederim evet bu videoları daha önceden izlemiştim. Aynı model aynı paketten başka linea da var. Onda bu problem yok. Sadece yalıtımla alakalı olay değil dışarıdan da çok bağırıyor araç. Bu gösterdiğiniz uygulamayı da yaptırıcam en son. Ama ben motor çıkışları egzozlardan olduğunu düşünüyorum. Siz yalıtım yaptırdınız mı, sizde de aynı problem varmı ?

*

Çevrimdışı Hurratec

• 143
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Active
  • Km: 300000+
« Yanıtla #5 : Ağustos 11, 2023, 12:57:16 ÖS »
Öneriler için teşekkür ederim evet bu videoları daha önceden izlemiştim. Aynı model aynı paketten başka linea da var. Onda bu problem yok. Sadece yalıtımla alakalı olay değil dışarıdan da çok bağırıyor araç. Bu gösterdiğiniz uygulamayı da yaptırıcam en son. Ama ben motor çıkışları egzozlardan olduğunu düşünüyorum. Siz yalıtım yaptırdınız mı, sizde de aynı problem varmı ?

Aynı sorun bende de var. Hayır yaptırmadım. İlk aldığımda gayet sessizdi. Yıllar içinde ses artmaya başladı. Zaman içinde yıpranan malzemelerden dolayı sesin arttığı belli.

Kapı ve kaput fitilleri haricinde motor ve şanzıman kulakları yıpranınca da ses artabiliyor. İlgili video:
https://www.youtube.com/watch?v=zLAfp_AncPw&t=451s

5 yıldan fazladır aynı aracı kullanıyorum, radyatör su deposunun altındaki en büyük motor kulağını hiç değişmedim. Şanzıman alt takozu yan sanayi almıştım çok fazla gitmedi yıprandı. İlk marş yaparken ve stop ettiğimde kasa komple sallanıyor.

*

• **
  • 12
  • +0/-0
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #6 : Ağustos 11, 2023, 01:26:40 ÖS »
Aynı sorun bende de var. Hayır yaptırmadım. İlk aldığımda gayet sessizdi. Yıllar içinde ses artmaya başladı. Zaman içinde yıpranan malzemelerden dolayı sesin arttığı belli.

Kapı ve kaput fitilleri haricinde motor ve şanzıman kulakları yıpranınca da ses artabiliyor. İlgili video:
https://www.youtube.com/watch?v=zLAfp_AncPw&t=451s

5 yıldan fazladır aynı aracı kullanıyorum, radyatör su deposunun altındaki en büyük motor kulağını hiç değişmedim. Şanzıman alt takozu yan sanayi almıştım çok fazla gitmedi yıprandı. İlk marş yaparken ve stop ettiğimde kasa komple sallanıyor.

Motor ve motor kulaklarını kontrol edeceğim tavsiye için teşekkür ederim hocam sağol, yarın zaten ne olduğu ortaya çıkacak.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #7 : Ağustos 11, 2023, 04:14:20 ÖS »
Geçmiş olsun.

Yazdığınıza göre araca çok masraf etmişsiniz  eğer ki km'si orijinal ise ve ses enjektör kaynaklı değilse yakıtın sıkıştırılmasında patlama zamanından kaynaklı ses olabilir. Sübap ayarlarının bildiğim kadarıyla linea'da yapılmasına gerek yok. Ancak sente atlaması veya sübap uzaması da düzensiz ve sesli çalışmaya neden olacaktır. 

Bir ara kullanılan yakıtında sesli çalışmaya neden olduğu yazılmıştı. Hangi firma hatırlayamadım ama örnek olarak opet koyunca sessiz çalışırken shell'den alınca sesli çalışıyor. Hatta fullforce alınca sesli çalışırken euro bilmem ne alınca sessiz çalışıyor diye forumda yazılmıştı.

Zaten çok masraf yapmışsınız öncelikle Yakıt aldığınız firmayı değiştirin, bir depo başka firma yakıtı kullanın, seste kesilme olmazsa başka firmayı deneyin. Sesleri kontrol edin değişiklik olmazsa yakıtı eler, sente ayarını, kontrol ettirin. Kompresyon testi yaptırarak sübapları kontrol ettirin. Yine ses kesilmezse ve aracın çekişinde, yakıtında bir sorun yoksa fazla masraf etmeyin ve binmeye devam edin derim.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #8 : Ağustos 11, 2023, 04:19:50 ÖS »

........
Yüklenen resimlerin olmamasının 2 nedeni var.
Birinci neden, bir ara kullandığımız serverda verilerimizi kurtaramadık, yedek verileri yüklemek zorunda kaldık.

İkinci neden yüklenen fotolar genelde siteye yüklenmeyim foto yükleme sitelerine yüklenip linki buraya aktarılıyor. Bu sitelerde de fotolar belirli bir süre tutuluyor ve siliniyor. Bu durumda bizim yapacağımız bir şey olmuyor maalesef.

*

Çevrimdışı Alignc

• 63
  • +0/-0
  • Kalite Asla Tesadüf Değildir
  • Araç Modeli: Fiat
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #9 : Ağustos 11, 2023, 11:08:30 ÖS »
Şuandada görsel yüklemeye izin vermiyor neden kaynaklı acaba sürekli hata veriyor

*

• **
  • 12
  • +0/-0
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #10 : Ağustos 12, 2023, 02:41:26 ÖS »
Geçmiş olsun.

Yazdığınıza göre araca çok masraf etmişsiniz  eğer ki km'si orijinal ise ve ses enjektör kaynaklı değilse yakıtın sıkıştırılmasında patlama zamanından kaynaklı ses olabilir. Sübap ayarlarının bildiğim kadarıyla linea'da yapılmasına gerek yok. Ancak sente atlaması veya sübap uzaması da düzensiz ve sesli çalışmaya neden olacaktır. 

Bir ara kullanılan yakıtında sesli çalışmaya neden olduğu yazılmıştı. Hangi firma hatırlayamadım ama örnek olarak opet koyunca sessiz çalışırken shell'den alınca sesli çalışıyor. Hatta fullforce alınca sesli çalışırken euro bilmem ne alınca sessiz çalışıyor diye forumda yazılmıştı.

Zaten çok masraf yapmışsınız öncelikle Yakıt aldığınız firmayı değiştirin, bir depo başka firma yakıtı kullanın, seste kesilme olmazsa başka firmayı deneyin. Sesleri kontrol edin değişiklik olmazsa yakıtı eler, sente ayarını, kontrol ettirin. Kompresyon testi yaptırarak sübapları kontrol ettirin. Yine ses kesilmezse ve aracın çekişinde, yakıtında bir sorun yoksa fazla masraf etmeyin ve binmeye devam edin derim.

Merhabalar Admin Bey, evet bende birkaç farklı firma denedim genellikle hep shell kullanırım ama seste bir fark olmamıştı. Sübap ayarını otomatik ayarlıyor diye söylemişti bir usta. Sente ayarını hiç duymadım bi kontrol ettiriyim. Bu arada bugün randevulaştığım tamirciye gittim, katalizörü boşaltmışlar dedi. Katalizör geri basınç yaptığından sesi keser dedi. Katalizör arayışındayım şuanda. Motorda problemin yok dedi.

Bu arada ben web yazılımcıyım, forumla alakalı yapılacak bir işlem olursa seve seve yardımcı olurum  :)

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #11 : Ağustos 12, 2023, 05:10:21 ÖS »
Merhabalar Admin Bey, evet bende birkaç farklı firma denedim genellikle hep shell kullanırım ama seste bir fark olmamıştı. Sübap ayarını otomatik ayarlıyor diye söylemişti bir usta. Sente ayarını hiç duymadım bi kontrol ettiriyim. Bu arada bugün randevulaştığım tamirciye gittim, katalizörü boşaltmışlar dedi. Katalizör geri basınç yaptığından sesi keser dedi. Katalizör arayışındayım şuanda. Motorda problemin yok dedi.

Bu arada ben web yazılımcıyım, forumla alakalı yapılacak bir işlem olursa seve seve yardımcı olurum  :)
katalitik bildiğim kadarıyla pahalı bir parça, çıkmacılardan kazalı araçlardan bulabilirseniz belki daha uygun olur.

Sıfırlarının fiyatı 3500tl den başlıyor. Örnek bir ilan atıyorum.

https://www.egzozsepeti.com/urun/fiat-linea-13-jtd-dsl-katalitik-konverter-euro-2-2007---%E2%80%A6_10140.aspx?CatId=640

Yazılımla ilgili destek teklifiniz için teşekkürler. Site kurucusu Hüseyin bey de yazılımla uğraşıyor. İhtiyaç halinde sizinle irtibata geçecektir.

*

• **
  • 12
  • +0/-0
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #12 : Ağustos 12, 2023, 05:17:03 ÖS »
katalitik bildiğim kadarıyla pahalı bir parça, çıkmacılardan kazalı araçlardan bulabilirseniz belki daha uygun olur.

Sıfırlarının fiyatı 3500tl den başlıyor. Örnek bir ilan atıyorum.

https://www.egzozsepeti.com/urun/fiat-linea-13-jtd-dsl-katalitik-konverter-euro-2-2007---%E2%80%A6_10140.aspx?CatId=640

Yazılımla ilgili destek teklifiniz için teşekkürler. Site kurucusu Hüseyin bey de yazılımla uğraşıyor. İhtiyaç halinde sizinle irtibata geçecektir.

Evet bu ürünü bende keşfettim, yakın zamanda sipariş vereceğim bakalım sorun çözülecek mi hep beraber göreceğiz. Usta bugün katalizörün motorun bağırma sesini kestiğini söyledi. Motorda bir problem olmadığını çıkan sesin motor egzoz çıkışından geldiğini söyledi. Katalizör bir nevi susturucu görevi gördüğünden katalizöründe boşaltılmış bundan ses yapar dedi. Bakalım finalde ne olacak. Teşekkürler admin bey.