*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
  • Araç Marka ve Modeli: 2011 fiat linea
  • Araç Modeli: Linea 1.6 multijet
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 210000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
1.6 multijet gaz yememe sorunu...
« : Eylül 13, 2021, 09:27:16 ÖS »
Arkadaslar Selamlar.
Aracım 2011 1.6 emotion plus..
213 bin kmde...
Bugün sabah kızımı hastaneye götürdüm ki 1.5 saat kadar sürdü trafik kilitli.. sonra aynı yolu yarım  saatte geri döndüm araci parkettim ve eve çıkıp kahvaltımı yaptım. Takriben 1 saat sonra  arabaya binip ise gitmek üzere yola çıktım.
Ama henüz 500 metre bilemedin 1 km gitmiştim ki o zamana kadar zaten yokuş aşağı idi gazlamaya ihtiyaç yoktu..
Sahil yolunda çıkarken 1den ikiye attım ama gaza bassam da araba gaz yemiyordu.. 1500 2000 devir aralığına kadar çıkıyor ama gaza sonuna kadar bassamda sonuç değişmiyordu. Ariza ışığı yok verilen bir uyarı yok.. hatta köprü trafiği olsa 5 saat yol alsan farkermezsin o derece.. olduğu yerde boşta bile gaza bassam bile 2000 deviri zor buluyordu.
Dortluleri yakarak ilk sapaktan çıkıp eve döndüm ve motosikleti alarak ise gittim.
Aksam geldiğimde eve girmeden marsa bastım. Hersey normal gaz yiyor devir sona kadar çıkıyor. Kapatıp eve çıktım yemekten sonra yine indim kapali garaja almak için..
Bastım.normal.. sokağın başından dönerim dedim. Gene aynı şeyi yaptı gaz yemedi 2000 devri geçmedi..  kontak kapadım açtım düzeldi yine. Alt sokaklardan eve geldim park ettim.
Arabada tekleme yok.
Geç çalışma yok..
Sarsıntı yok anormal ses yok..
Ariza ışığı yok kontrol ettim Ariza kaydı yok..
Yani hersey normal ama bu saçma Ariza neden olur neden kontak aç kapa yapınca düzelir neden ışık yakmaz kayıt yapmaz ve bu Ariza neden olabilir?
Mazot filtresi şişmiş olsa kontakla duzelmez.
Turbo olsa düzelmez..
Sensör arızası olsa Ariza ışığı yakar..
V.s v.s
Başına gelen varsa oneri ve fikirleri alabilirim.. teşekkürler..

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 140000
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: 1.6 multijet gaz yememe sorunu...
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2021, 10:52:26 ÖS »
Arkadaslar Selamlar.
Aracım 2011 1.6 emotion plus..
213 bin kmde...
Bugün sabah kızımı hastaneye götürdüm ki 1.5 saat kadar sürdü trafik kilitli.. sonra aynı yolu yarım  saatte geri döndüm araci parkettim ve eve çıkıp kahvaltımı yaptım. Takriben 1 saat sonra  arabaya binip ise gitmek üzere yola çıktım.
Ama henüz 500 metre bilemedin 1 km gitmiştim ki o zamana kadar zaten yokuş aşağı idi gazlamaya ihtiyaç yoktu..
Sahil yolunda çıkarken 1den ikiye attım ama gaza bassam da araba gaz yemiyordu.. 1500 2000 devir aralığına kadar çıkıyor ama gaza sonuna kadar bassamda sonuç değişmiyordu. Ariza ışığı yok verilen bir uyarı yok.. hatta köprü trafiği olsa 5 saat yol alsan farkermezsin o derece.. olduğu yerde boşta bile gaza bassam bile 2000 deviri zor buluyordu.
Dortluleri yakarak ilk sapaktan çıkıp eve döndüm ve motosikleti alarak ise gittim.
Aksam geldiğimde eve girmeden marsa bastım. Hersey normal gaz yiyor devir sona kadar çıkıyor. Kapatıp eve çıktım yemekten sonra yine indim kapali garaja almak için..
Bastım.normal.. sokağın başından dönerim dedim. Gene aynı şeyi yaptı gaz yemedi 2000 devri geçmedi..  kontak kapadım açtım düzeldi yine. Alt sokaklardan eve geldim park ettim.
Arabada tekleme yok.
Geç çalışma yok..
Sarsıntı yok anormal ses yok..
Ariza ışığı yok kontrol ettim Ariza kaydı yok..
Yani hersey normal ama bu saçma Ariza neden olur neden kontak aç kapa yapınca düzelir neden ışık yakmaz kayıt yapmaz ve bu Ariza neden olabilir?
Mazot filtresi şişmiş olsa kontakla duzelmez.
Turbo olsa düzelmez..
Sensör arızası olsa Ariza ışığı yakar..
V.s v.s
Başına gelen varsa oneri ve fikirleri alabilirim.. teşekkürler..
Geçmiş olsun.Map sensörünü,hava akışmetre fişini kontrol et.Birde mazot filtreni en son ne zaman değiştirdin.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2021, 06:26:43 ÖÖ »
Tesekkur ederim.
Mazot filtresi tahminen 10 bin civarı..  onda sorun olsa anlık değil sürekli olur diye düşünüyorum.
Fislerde de sorun yok..
Garip olan kontak aç kapa ile düzelmesi...
Ariza ışığı yakmaması...
30 tane arabam oldu ilk defa böyle bir şey yaşıyorum.

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 140000
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2021, 08:09:18 ÖÖ »
Tesekkur ederim.
Mazot filtresi tahminen 10 bin civarı..  onda sorun olsa anlık değil sürekli olur diye düşünüyorum.
Fislerde de sorun yok..
Garip olan kontak aç kapa ile düzelmesi...
Ariza ışığı yakmaması...
30 tane arabam oldu ilk defa böyle bir şey yaşıyorum.
büyük bir ihtimal.sensörün biri motoru korumaya alıyor.yine büyük ihtimal çok sürmez motoru kontrol ettirin yazısı çıkacak.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #4 : Eylül 14, 2021, 10:59:31 ÖÖ »
Ariza kodu verse dediği koda göre bir yol çizeriz. Ama bu şekilde hersey o kadar boşlukta ki...
Neye nasil bakacağım kontrol.edecegimi şaşırdım.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #5 : Eylül 14, 2021, 11:20:29 ÖÖ »
Hem kızınız, hem de araba arızası için geçmiş olsun.

Aracın kendini korumaya aldığı kesin. Dediğiniz gibi turbo, mazot filtresi olsa kontak aç kapa ile düzelmez. Sıcak soğuk motora göre tepki verebilirdi. İnşallah çok uğraşmadan sorunun çözümünü bulursunuz. muhtemelen bir sensör kirlenmesi veya temassızlığı söz konusu olabilir. Gaz pedalı potansiyelmetresinde de bir sorun olabilir. Bunu da araştırın isterseniz.

*

Çevrimdışı pixel

• 921
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: 2009
  • Araç Modeli: linea
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 185000
« Yanıtla #6 : Eylül 14, 2021, 12:32:09 ÖS »
Ariza kodu verse dediği koda göre bir yol çizeriz. Ama bu şekilde hersey o kadar boşlukta ki...
Neye nasil bakacağım kontrol.edecegimi şaşırdım.
sakin bir  yola  çık ,hız sabitlemesi açarak deneme yap,
sıkıntı yoksa  gaz pedalı bozulmuştur .
gaz yememe olayı benim aracta da olmuştu ,fakat sarı motor lambası yanmıştı ,
2000ddk geçmiyordu ,ben emme manifoldunda bulunan sensörü söküp temizlemiştim ,
motorun arkasında arac beyninin altında ,emme manifoldun üstünde  , tek bir  vida tutuyor ,
özel torc anahtarı bulman lazım , sökmesi biraz uğraştırıcı

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2021, 01:39:20 ÖS »
Hem kızınız, hem de araba arızası için geçmiş olsun.

Aracın kendini korumaya aldığı kesin. Dediğiniz gibi turbo, mazot filtresi olsa kontak aç kapa ile düzelmez. Sıcak soğuk motora göre tepki verebilirdi. İnşallah çok uğraşmadan sorunun çözümünü bulursunuz. muhtemelen bir sensör kirlenmesi veya temassızlığı söz konusu olabilir. Gaz pedalı potansiyelmetresinde de bir sorun olabilir. Bunu da araştırın isterseniz.
Iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Gaz pedalı ilk aklıma geleni idi. Ama onunda kontak ile düzelmesi zor gibi geliyor.. sonuçta bir potans ile çalışıyor..

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2021, 01:45:57 ÖS »
sakin bir  yola  çık ,hız sabitlemesi açarak deneme yap,
sıkıntı yoksa  gaz pedalı bozulmuştur .
gaz yememe olayı benim aracta da olmuştu ,fakat sarı motor lambası yanmıştı ,
2000ddk geçmiyordu ,ben emme manifoldunda bulunan sensörü söküp temizlemiştim ,
motorun arkasında arac beyninin altında ,emme manifoldun üstünde  , tek bir  vida tutuyor ,
özel torc anahtarı bulman lazım , sökmesi biraz uğraştırıcı
Ancak haftasonu yaparım onu abi..
Bahsettigin sensörü gecen sene temizlemistim..çok kirli değildi ama egr yi beyinden iptal ettirdim. Belki o sebeple kirlenmiş olabilir. Bir söküp bakayım onada. Teşekkür ederim..

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #9 : Eylül 15, 2021, 09:14:21 ÖS »
Bu sorunu yaşayan sadece benim galiba..  bir de pixel abim..

Baksanıza kimseler uğramıyor.
Sadece benim açtığım bu konu icin değil genel anlamda forum da kimseler yok. Terkedilmis köyler gibi..  gelenler de yanlışlıkla yolu düşenler galiba..  ana sayfadaki konular günlerce değişmiyor yazan yok.gelen yok.
Sorunum olduğu için değil inanın..  Bi şekilde çözerim onu..
Ama çok forum gördüm böyle kimsesizini görmedim. Yazık olacak foruma  dicem ama zaten olmuş galiba...

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 195625
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #10 : Eylül 15, 2021, 10:29:19 ÖS »
Bu sorunu yaşayan sadece benim galiba..  bir de pixel abim..

Baksanıza kimseler uğramıyor.
Sadece benim açtığım bu konu icin değil genel anlamda forum da kimseler yok. Terkedilmis köyler gibi..  gelenler de yanlışlıkla yolu düşenler galiba..  ana sayfadaki konular günlerce değişmiyor yazan yok.gelen yok.
Sorunum olduğu için değil inanın..  Bi şekilde çözerim onu..
Ama çok forum gördüm böyle kimsesizini görmedim. Yazık olacak foruma  dicem ama zaten olmuş galiba...

Hocam sanırım forum dışı kanallar daha aktif galiba, bu kadar kullanıcısı olup üyesi inaktif ve forumu yavaş dönen bir platform ama mutlak sizinle aynı sorunu yaşayıp size yönlendirme yapacak vardır.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #11 : Eylül 16, 2021, 10:05:24 ÖÖ »
Hocam sanırım forum dışı kanallar daha aktif galiba, bu kadar kullanıcısı olup üyesi inaktif ve forumu yavaş dönen bir platform ama mutlak sizinle aynı sorunu yaşayıp size yönlendirme yapacak vardır.
Hocam dediğim gibi benim sorunum değil konu..
Bi şekilde çözülür, gerçi ucu açık da değil hersey ortada..
Aslına bakarsan Facebook da bakıyorum kim ne sorarsa sorsun egr temizlet partikül iptal et gibi iki üç klişe cevaptan öte gidemiyor..
Yahu adam klimam bir süre sonra sogutmuyor diyor onada egr, partikül diyorlar..
Böyle cevap geleceğine hiç gelmesin ama..
Forum genel anlamda ölü...kimseler yok bakıyorum yazanlar da genelde aynı kişiler...

O yüzden vakit ayırıp girmeye çalışıyorum., kimse yok,girmiyorum ,yine yok..
Mustafa orucoglu var ama telefonu yok,hoş olsa da sorunum için rahatsız edermiydim bilmiyorum.
Neyse hoş sohbet de olsa bu şekilde yazışmalar bile iyi geliyor insana..
Sağlıcakla kalın.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #12 : Eylül 16, 2021, 02:04:51 ÖS »
Forum ilk yıllarında çok aktifti. Sonraları linea sayısı çoğaldı ama eski üyelerin çopu farklı markalara geçtiği için foruma girmemeye başladılar. Yeni üye olanların bir kısmı foeumd kalırken bir kısmı sorulrına cevap buldu ve bir daha girmedi, bir kısım üyemizde günlük haftalık veya aylık olarak foruma girip takip ediyor ancak konulra mesaj yazmıyorlar.  Bununla birlikte forumlardan daha hızlı olan ve facebookta gruplar açılmaya başladı. Millete facebook'ta bulunan gruplar daha cazip ve hızlı geldi. Çoğunluk oralara yöneldi maalesef. Bizim de face de grubumuz var ve bazen yarışmalarla bazen de konu başlıklarını facede paylaşarak foruma üye çekmeye çalışıyoruz. Forum kültürü olmayan, sorduğu soruya anında cevap verilmesini bekleyen kişilere face daha cazip geliyor. Foruma gelen üyelerin çoğu sorunlarına cevap bulunca bir daha girmiyorlar. Foruma müdavim olanlar maalesef ki belirli sayıyı geçmiyor.

Bizlerde sizler sayesinde ve sizlerle birlikte forumda ki bilgi havuzu kaybolmasın diye çabalıyoruz. Bir müddet daha bu şekil devam eder sanırım. Ne zaman sponsor gelirleri server maliyetini karşılamaz ve maliyetler bizim de bütçemizi aşar o zaman forumun da sonu gelmiş demektir. Ancak O zamana kadar foruma devam.

*

Çevrimdışı FatihB

• *
  • 7
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Kan Grubu: A Rh +
« Yanıtla #13 : Eylül 16, 2021, 03:26:09 ÖS »
Merhaba,
2011 1.3 Multijet Active Plus kullanıyorum 78.000 km'de, bu bahsettiğiniz sorun bende iki kere oldu. Sanayi'de çözüm bulunamadı. Sorunu mekanik olarak aramayın tamamen yakıtı aldığınız istasyon ile alakalı. Yakıtınızı devamlı güvendiğiniz emin olduğunuz bir istasyondan alın. Bu sorundan emin olmak için iki kere şüphelendiğim yerden yakıt aldım ve aynı problemle karşılaştım, farklı bir yerden almaya başlayınca düzeldi.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #14 : Eylül 16, 2021, 04:09:18 ÖS »
Forum ilk yıllarında çok aktifti. Sonraları linea sayısı çoğaldı ama eski üyelerin çopu farklı markalara geçtiği için foruma girmemeye başladılar. Yeni üye olanların bir kısmı foeumd kalırken bir kısmı sorulrına cevap buldu ve bir daha girmedi, bir kısım üyemizde günlük haftalık veya aylık olarak foruma girip takip ediyor ancak konulra mesaj yazmıyorlar.  Bununla birlikte forumlardan daha hızlı olan ve facebookta gruplar açılmaya başladı. Millete facebook'ta bulunan gruplar daha cazip ve hızlı geldi. Çoğunluk oralara yöneldi maalesef. Bizim de face de grubumuz var ve bazen yarışmalarla bazen de konu başlıklarını facede paylaşarak foruma üye çekmeye çalışıyoruz. Forum kültürü olmayan, sorduğu soruya anında cevap verilmesini bekleyen kişilere face daha cazip geliyor. Foruma gelen üyelerin çoğu sorunlarına cevap bulunca bir daha girmiyorlar. Foruma müdavim olanlar maalesef ki belirli sayıyı geçmiyor.

Bizlerde sizler sayesinde ve sizlerle birlikte forumda ki bilgi havuzu kaybolmasın diye çabalıyoruz. Bir müddet daha bu şekil devam eder sanırım. Ne zaman sponsor gelirleri server maliyetini karşılamaz ve maliyetler bizim de bütçemizi aşar o zaman forumun da sonu gelmiş demektir. Ancak O zamana kadar foruma devam.
Ben günde 8-10 seferden aşağı düşmemek.kaydiyla girer çıkarım kimse olmasada..
Benim başıma bisey gelmesi önemli değil belki gelmeden çözümünü öğrenmiş olur,yada birinin derdine derman olurum derim.
Olmadı bir konuda iki geyik muhabbeti döndürür neşe içinde günümüzü geçiririz diye düşünüyorum..
Dediğim gibi bir süre daha devam ederim ben... inşallah sizin malinolarak sorunlarınız olmaz da forum devam eder..
Hayirlisi..

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #15 : Eylül 16, 2021, 04:13:23 ÖS »
Merhaba,
2011 1.3 Multijet Active Plus kullanıyorum 78.000 km'de, bu bahsettiğiniz sorun bende iki kere oldu. Sanayi'de çözüm bulunamadı. Sorunu mekanik olarak aramayın tamamen yakıtı aldığınız istasyon ile alakalı. Yakıtınızı devamlı güvendiğiniz emin olduğunuz bir istasyondan alın. Bu sorundan emin olmak için iki kere şüphelendiğim yerden yakıt aldım ve aynı problemle karşılaştım, farklı bir yerden almaya başlayınca düzeldi.
Yakıtı sürekli shell den ve aynı istasyondan alırım. Son seferde öyle yaptım. Ustelik arac bu yakitla kesintisiz 2.5 saat kadar çalıştıktan sonra park edip 1 saat sonra çalışınca bunu yaptı.
Yakit kötü olsa ne bileyim tekleme ,duman çekiş düşüklüğü,gec calisma v.s yapar diye düşünüyorum.
Yakit problem cikarsa kontak aç kapa  ile düzelmez diyorum.
Bakalım haftasonu detaylı inceler bulursam çözümü buraya yazarım.

*

Çevrimdışı pixel

• 921
  • +5/-1
« Yanıtla #16 : Eylül 16, 2021, 04:49:46 ÖS »
Yakıtı sürekli shell den ve aynı istasyondan alırım. Son seferde öyle yaptım. Ustelik arac bu yakitla kesintisiz 2.5 saat kadar çalıştıktan sonra park edip 1 saat sonra çalışınca bunu yaptı.
Yakit kötü olsa ne bileyim tekleme ,duman çekiş düşüklüğü,gec calisma v.s yapar diye düşünüyorum.
sorun yakıt filtresi gibi geliyor ,
liltre şişmiştir  az yakıt  veriyordur ,gaza yüklenince  de
yakıt  yetersiz geldiği için ,gaz  yemiyor ,
yoksa ,arıza lambası  neden yanmasın ,
 birde OBD den bağlanıp  kontrol edin ,
belki bir  uyarı vardır

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #17 : Eylül 16, 2021, 05:10:08 ÖS »
sorun yakıt filtresi gibi geliyor ,
liltre şişmiştir  az yakıt  veriyordur ,gaza yüklenince  de
yakıt  yetersiz geldiği için ,gaz  yemiyor ,
yoksa ,arıza lambası  neden yanmasın ,
 birde OBD den bağlanıp  kontrol edin ,
belki bir  uyarı vardır
Aklımıza ilk gelenlerden biriydi abim. ama kontak aç kapa ile düzelmesi bunu gecersiz ediyor gibime geliyor. Yani filtre şişmiş olsa kontak aç kapa ile düzelmez bence. Ama değiştireceğim yi nede..
Ariza ışığı yok,bilgisayara bağladık kayıt yok..
Enteresan..

*

Çevrimdışı pixel

• 921
  • +5/-1
« Yanıtla #18 : Eylül 16, 2021, 06:19:35 ÖS »
rail basınç borusunun ucunda basınç sensörü var ,
o da  yapabiliyor  böyle arızalar ,
birde ,arac arıza verdiğinde  çalışırken takın  OBD cihazını ,
belki bir  kayıt  bulabilir ,

*

Çevrimdışı FatihB

• *
  • 7
  • +0/-0
« Yanıtla #19 : Eylül 16, 2021, 06:34:06 ÖS »

shell'den shell'e fark ediyor, bahsettiğim sorun shell ve total'den kaynaklandı. e5 üstünde iki kere kaldım. yakıt istasyonu değiştirdiğimde(yine shell) hiç bir sorun kalmadı üstelik 7.000 km sonrası tüm filtreleri değiştirdim. şu an gayet güzel gidiyor..

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #20 : Eylül 16, 2021, 06:42:53 ÖS »
rail basınç borusunun ucunda basınç sensörü var ,
o da  yapabiliyor  böyle arızalar ,
birde ,arac arıza verdiğinde  çalışırken takın  OBD cihazını ,
belki bir  kayıt  bulabilir ,
Allah razı olsun abim. Deneyeceğim...

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #21 : Eylül 16, 2021, 06:47:05 ÖS »
shell'den shell'e fark ediyor, bahsettiğim sorun shell ve total'den kaynaklandı. e5 üstünde iki kere kaldım. yakıt istasyonu değiştirdiğimde(yine shell) hiç bir sorun kalmadı üstelik 7.000 km sonrası tüm filtreleri değiştirdim. şu an gayet güzel gidiyor..
Aman sorun olmasın..
Benim yakın çevremde 1 tane shell olduğundan hep aynı yerden alıyorum. Ayni istasyon yani..
Ama olabilir tabi o gün hipnalik yapmış o.da bana denk gelmiş olabilir.
Ancak yakıtı aldıktan sonra takriben 50-60 km yolu 3 saate yaklaşan bir sürede yaptim. Hiçbir sorun yoktu..
Hersey kahvaltı için durmakla başladı.. 
Ertesi akşam iş çıkışı eve girmeden çalıştırdım normaldi.. çıkıp yemeğimi yedim indim arabaya.. çalıştırdım çıktım yine yaptı arızayı...
Sanirim yemek yememe gıcık oluyor.
Bi dahakine aç karnına deneyeceğim. :D

*

Çevrimdışı FatihB

• *
  • 7
  • +0/-0
« Yanıtla #22 : Eylül 16, 2021, 06:59:24 ÖS »
Aman sorun olmasın..
Benim yakın çevremde 1 tane shell olduğundan hep aynı yerden alıyorum. Ayni istasyon yani..
Ama olabilir tabi o gün hipnalik yapmış o.da bana denk gelmiş olabilir.
Ancak yakıtı aldıktan sonra takriben 50-60 km yolu 3 saate yaklaşan bir sürede yaptim. Hiçbir sorun yoktu..
Hersey kahvaltı için durmakla başladı.. 
Ertesi akşam iş çıkışı eve girmeden çalıştırdım normaldi.. çıkıp yemeğimi yedim indim arabaya.. çalıştırdım çıktım yine yaptı arızayı...
Sanirim yemek yememe gıcık oluyor.
Bi dahakine aç karnına deneyeceğim. :D

dediğim gibi silivri yolunda 2 kere kaldım, tavsiye üzerine başka bir shell istasyonuna geçtim ve problemim düzeldi.. 6-7 aydır problem kendini tekrarlamadı.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #23 : Eylül 16, 2021, 07:14:33 ÖS »
dediğim gibi silivri yolunda 2 kere kaldım, tavsiye üzerine başka bir shell istasyonuna geçtim ve problemim düzeldi.. 6-7 aydır problem kendini tekrarlamadı.
Sadece yakit alarak yani.. başka bir parça değişmeden,hiçbir onqrim yapılmadan..  doğru mu anladım?
Öyle ise başka bir istasyondan doldurayım bende..
Şehir içi 100-130 km gitsem ışık yanacak durumda zaten... çeyreğin altında yani...

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #24 : Eylül 17, 2021, 09:41:54 ÖÖ »
Yakıt istasyonlarında bazen depoda tortu oluşuyor ve istasyonda ki depo bitmek üzereyken yakıt alırsanız pompa tortularla beraber gönderiyor olabilir. Buda araçta sorunlara yolaçabilir.

Ancak, sizde sorun çok farklı. Soğuk motor sıcak motorda farklı davranmıyor veya yumuşak gaz dip gazda farklı davranmıyor. Kontak aç kapa ile düzeliyor. Bu durum yakıttan çok sensörlerden kaynaklı bir okuma hatası nedeniyle araç kendini 2000 devirde korumaya alıyor. Kontak kapatıp açtığınızda sistem kendini check ediyor ve sorun görmeyince koruma devam etmiyor.

Bu durumda ,
1. Sensörlerden voltaj oynaması nedeniyle yanlış okuma bilgisi geliyor olabilir.

2. Sensör bağlantılarında sorun olabilir.

3. Beyinde ki yazılımda sorun olabilir. Yazılım güncellemesi gerekebilir.

4. Sensörlerden biri veya birkaçı kirli olabilir.

Odb'den bakmışsınız ancak şunu da deneme imkanınız varsa araca şu arıza tespit programı yüklü (adı multiscan olabilir) laptop bağlayıp, bağlı vaziyette aracı sıkıştırıp arıza vermesi sağlanıp o anki arıza koduna bakılabilir. Belki arıza kaydına atmıyordur ama anlık gösteriyor olabilir.

Ha sorun yemek yemenle alakalı ise yolda mola verip güzel bir kebap yemeyi unutma.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #25 : Eylül 17, 2021, 11:52:28 ÖÖ »
Yakıt istasyonlarında bazen depoda tortu oluşuyor ve istasyonda ki depo bitmek üzereyken yakıt alırsanız pompa tortularla beraber gönderiyor olabilir. Buda araçta sorunlara yolaçabilir.

Ancak, sizde sorun çok farklı. Soğuk motor sıcak motorda farklı davranmıyor veya yumuşak gaz dip gazda farklı davranmıyor. Kontak aç kapa ile düzeliyor. Bu durum yakıttan çok sensörlerden kaynaklı bir okuma hatası nedeniyle araç kendini 2000 devirde korumaya alıyor. Kontak kapatıp açtığınızda sistem kendini check ediyor ve sorun görmeyince koruma devam etmiyor.

Bu durumda ,
1. Sensörlerden voltaj oynaması nedeniyle yanlış okuma bilgisi geliyor olabilir.

2. Sensör bağlantılarında sorun olabilir.

3. Beyinde ki yazılımda sorun olabilir. Yazılım güncellemesi gerekebilir.

4. Sensörlerden biri veya birkaçı kirli olabilir.

Odb'den bakmışsınız ancak şunu da deneme imkanınız varsa araca şu arıza tespit programı yüklü (adı multiscan olabilir) laptop bağlayıp, bağlı vaziyette aracı sıkıştırıp arıza vermesi sağlanıp o anki arıza koduna bakılabilir. Belki arıza kaydına atmıyordur ama anlık gösteriyor olabilir.

Ha sorun yemek yemenle alakalı ise yolda mola verip güzel bir kebap yemeyi unutma.
Masallah konuyu tam anlamıyla anlamışsınız...
Evet veriler dediğiniz gibi.. hafta sonu bakacağım artık. Belki bir hortum yarılması başlangıcı olabilir ve basinc kaybını görene dek normal gördüğü an korumaya  alıyor olabilir..
Yemek konusun da ise önce arabanın karnını tıka basa doldursam .. acaba diyorum bi güzellik yapar mi? :D
Kendime de biseyler alirim artık.  :D

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #26 : Eylül 17, 2021, 03:15:27 ÖS »
Masallah konuyu tam anlamıyla anlamışsınız...
Evet veriler dediğiniz gibi.. hafta sonu bakacağım artık. Belki bir hortum yarılması başlangıcı olabilir ve basinc kaybını görene dek normal gördüğü an korumaya  alıyor olabilir..
Yemek konusun da ise önce arabanın karnını tıka basa doldursam .. acaba diyorum bi güzellik yapar mi? :D
Kendime de biseyler alirim artık.  :D

Belki ödüllendirmek işe yarayabilir. 😄

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #27 : Eylül 18, 2021, 10:43:10 ÖÖ »
Arkadaslar sabah ilk işim bu arızaya yoğunlaşmak oldu..
Ama baştan söyleyeyim ne benim ne arabanın açlık tokluk endeksiyle alakası yokmuş..  :)
 1.6 larda turbodan çıkan ve enjektörlerin sol tarafından metal boruya bağlanarak manifolda girmeden yine plastik hortuma dönen bir bağlantı var.
Manifolda bağlanan kışında ki U şeklindeki hortum kelepçe dibinden kırılmış ki sanirim ben kırdım, ondan dolayı bi arızayı veriyormuş..
Hortum düzelince arıza da düzeldi..
Bilginize..
İlgilenen tüm arkadaşlarıma teşekkürler Selamlar..
Resimleri aşağıya atıyorum.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #28 : Eylül 18, 2021, 10:45:30 ÖÖ »
Arkadaslar sabah ilk işim bu arızaya yoğunlaşmak oldu..
Ama baştan söyleyeyim ne benim ne arabanın açlık tokluk endeksiyle alakası yokmuş..  :)
 1.6 larda turbodan çıkan ve enjektörlerin sol tarafından metal boruya bağlanarak manifolda girmeden yine plastik hortuma dönen bir bağlantı var.
Manifolda bağlanan kışında ki U şeklindeki hortum kelepçe dibinden kırılmış ki sanirim ben kırdım, ondan dolayı bi arızayı veriyormuş..
Hortum düzelince arıza da düzeldi..
Bilginize..
İlgilenen tüm arkadaşlarıma teşekkürler Selamlar..
Resimleri aşağıya atıyorum.
Alıntı yapmadan fotoğraf atamadım.

*

Çevrimdışı pixel

• 921
  • +5/-1