*

Çevrimdışı eraybayar

• *
  • 4
  • +0/-0
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
1.3 euro4 linea yağ basıncı düşük arızası hakkında
« : Temmuz 29, 2021, 01:03:42 ÖS »
Merhabalar aracımı sabah ilk çalıştırdığımda yağ basıncı düşük uyarısı alıyorum gün boyu diğer çalıştırmalarda hiç yapmıyor.Basınç müşür deliğinden yağ sıcakken rolantide 1.5bar   2500-3000 rpm de 3.6 bara kadar çıkıyor olması gereken basınç değeri normal sınırlarda mı.Tavsiye ve tecrübelerinize ihtiyacım var şimdiden çok teşekkürler.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
Ynt: 1.3 euro4 linea yağ basıncı düşük arızası hakkında
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2021, 06:09:02 ÖS »
Linea Ailesine Hoş geldiniz. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2021, 06:24:40 ÖS »
Kullandiginiz yag nedir ve yag filtresi orjinal mi?

*

Çevrimdışı eraybayar

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2021, 06:28:21 ÖS »
selenia 5-40 opar yağ filtresi  kutuları orjinaldi

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2021, 06:57:53 ÖS »
Oncelikle yağ filtresini filtron marka ile degistirin pahali degil büyük olasilikla uyari kaybolacak.

*

Çevrimdışı eraybayar

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2021, 07:04:41 ÖS »
yanıtınız için çok teşekkür ederim ölçtüğüm basınç değerleri normal sınırlar içinde mi yoksa düşük mü? Bilgi aldığım tamirciler eşanjör-pompa kol yataklarına kadar işi büyüttü bir tek ölçtüğüm değerler konusunda yorum yapmadılar.

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2021, 07:06:36 ÖS »
Değerleri bilemem ama lineada bu uyari hep cikiyor. İlk sebebi filtrenin kalitesiz olmasi. Bir suru masraf edene kadar oncelikle 50 liraya filtron filtre alip degistirin.

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 140000
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2021, 10:21:59 ÖS »
Merhabalar aracımı sabah ilk çalıştırdığımda yağ basıncı düşük uyarısı alıyorum gün boyu diğer çalıştırmalarda hiç yapmıyor.Basınç müşür deliğinden yağ sıcakken rolantide 1.5bar   2500-3000 rpm de 3.6 bara kadar çıkıyor olması gereken basınç değeri normal sınırlarda mı.Tavsiye ve tecrübelerinize ihtiyacım var şimdiden çok teşekkürler.
Eray bey.5 40 yağ yüksek sicaklik vizkositesine sahiptir.malum araç 3  5 saat çalışmadığında yağ soğur ve marş yaptığınızda pompadan geçmesi gereken yağın akişkanlığı yogun olacağından basınç hatası vermektedir.Gün içinde hatanin vermeme sebebi budur.Her ne kadar 5 40 dayanıklı olsada 5 30 dan vazgeçilmemelidir.Yağınızı sıklıkla değiştirin.10 bini beklemeyin.
    Gelelim bar meselesine.3.6 bar normalin biraz üstünde1.5 bar ise normalin çok altında.Linea sabah çalıştığında yatak sesi yüksek gelir ve hemen yağlamayla kesilir.1 sn bile sürmez.Sizinkinde tahminen 4 5 sn sürüyordur.Buradan anlamanız gerekir.
    Uzun lafın kısası yag pompasını sabahlari zorluyorsunuz.Uzun vadede masraf açar. Basınç min 2 max 2.5 (bazen 3 görülür.km çok araçlarda )ölçüm hatasıda çokca yapıliyor.Siz bara takılmayin.Bu aracın yapılan km ile karakterize bir durumdur.

*

Çevrimdışı eraybayar

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2021, 06:16:49 ÖÖ »
Erhan Bey cevabınız için çok teşekkür ederim.5-30 yağ kullandığım zaman sorun düzelmiş mi olacak.Dün bir tamirciyle görüştüm durumu paylaştım kol yataklarına bi bakalım çizikler olabilir dedi gerekirse pompa ve yağ filtresi komple değiştiririz diye söyledi.

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2021, 08:09:09 ÖÖ »
uzun vadede düzelecektir.imkanınız varsa  1000 1500 km sonra bir daha değiştirin.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2021, 08:27:29 ÖÖ »
Erhan Bey cevabınız için çok teşekkür ederim.5-30 yağ kullandığım zaman sorun düzelmiş mi olacak.Dün bir tamirciyle görüştüm durumu paylaştım kol yataklarına bi bakalım çizikler olabilir dedi gerekirse pompa ve yağ filtresi komple değiştiririz diye söyledi.

Tamirci kol yataklarını bedava mı açıp bakacak. Yatakları açıp bakmak kolay iş miymiş. Kusura bakmayın ama anlaşılan tamirci sizi yolunacak kaz görmüş. Yukarıda yazılmış olanları uygulayın önce. Düzelmezse yağ pompasına yönelin.

Bu arada aracınız kaç model bilemedim ama kullanım klavuzunda euro4 motorlar için 5w40 Euro5 motorlar için 5w30 yağ tavsiye ediliyor. Ancak sadece yağ akışkanlık numarası değil aynı anda ace değerine de dikkat edin.

« Son Düzenleme: Temmuz 30, 2021, 08:39:51 ÖÖ Gönderen: Erhan »

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2021, 10:10:25 ÖÖ »
Dusuk viskozite dusuk yag basinca neden olur... 5w40 yerine 5w30 cozum saglamaz mevzu viskozite ise [emoji41]
« Son Düzenleme: Temmuz 30, 2021, 10:46:19 ÖÖ Gönderen: timbaz »

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2021, 03:52:01 ÖS »
Dusuk viskozite dusuk yag basinca neden olur... 5w40 yerine 5w30 cozum saglamaz mevzu viskozite ise [emoji41]
mevzu vizkozitenin düşüklüğü değil motor içi ortam sıcaklığı ile yağ ergime süresinin paralelik göstermemesi.Sizden ricam eczaneden iki şırınga alın ve birine 30 diğerine 40 yağ çekin ve iğnelerini takıp bir püskürtme yapın.30 a oranla 40 a daha fazla baskı uygulamak zorunda kalacaksınız..Her ne kadar yag pompa kanallari geniş dahi olsa müşüre baskı daha geç oluyor.Beyin veriyi geç algıladığından böyle durum gerçekleşiyor.
   Diğer bi durum pompada biriken çapaklar da bu duruma neden oluyor.Haa aracıniz ticari ise 4 40 idealdir.Hepside bu sorunu her sabah yaşamaktadır.Pompası yeni veya sağlam olan hariç.

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Modeli: 2012
  • Km: 87500
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2021, 04:00:45 ÖS »
mevzu vizkozitenin düşüklüğü değil motor içi ortam sıcaklığı ile yağ ergime süresinin paralelik göstermemesi.Sizden ricam eczaneden iki şırınga alın ve birine 30 diğerine 40 yağ çekin ve iğnelerini takıp bir püskürtme yapın.30 a oranla 40 a daha fazla baskı uygulamak zorunda kalacaksınız..Her ne kadar yag pompa kanallari geniş dahi olsa müşüre baskı daha geç oluyor.Beyin veriyi geç algıladığından böyle durum gerçekleşiyor.
   Diğer bi durum pompada biriken çapaklar da bu duruma neden oluyor.Haa aracıniz ticari ise 4 40 idealdir.Hepside bu sorunu her sabah yaşamaktadır.Pompası yeni veya sağlam olan hariç.

Kalin yagin direnci fazla.. yusek basinc olustur.. ticari ile de alakasi yok soguk yagda 30 40 in anlami da...
Sirinda guzel ornek.. icindeki basinci olcerseniz fazla zorlananin basinci yuksek cikar...

« Son Düzenleme: Temmuz 30, 2021, 07:45:50 ÖS Gönderen: timbaz »

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
« Yanıtla #14 : Temmuz 30, 2021, 08:09:58 ÖS »
Kalin yagin direnci fazla.. yusek basinc olustur.. ticari ile de alakasi yok soguk yagda 30 40 in anlami da...
Sirinda guzel ornek.. icindeki basinci olcerseniz fazla zorlananin basinci yuksek cikar...

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
İşte olay bu.Söz konusu yağ müşürü değil.Basınc müşürü.Basınç musürü motor piston yağ enjektörlerini kontrol eder.Pompa  enjektöre ve dahi soğutucuya yeterli yağ pompalamazsa basinc düşük uyarisi verir.Karterdeki basıncı ölçmez.Yoksa diger türlü 2 barlık bir basınc olsa araç çalışırken yağ dolum kapağıni açabilirmiydik.
      Kalin yağdan kasıt partikül yada molekül kütlesinin iriliğidir.40 lik yağ ile 30 lik arasındaki fark molekül yapısı değil ,molekulleri belli ısıya kadar bir arada tutan billeşendir.Kutularindaki bileşen miktarlarinda yazar.
          Hangi yaği alırsaniz alın.Ergime(en verimliolduğu an) ortami oluştugunda basınc hatasi vermez.
          Yag reklamlarinin odak noktası ilk çaliştırmadaki aşınmadır.Cünkü hic bir yağ ilk çaliştırmada araclarin pompalarına yardimci olacak bir üretim gerçekleştiremedi.Yapamazlarda.Asil sorun arac üreticilerinde.Cnc makinelerini çoğu start yaptığınızda parametreleri sifirlarken yaglamada yapar.Sabah marşa basmadan kendini yağlayan bir motor düşünün.Ömrü 250 bin km ise olacak 500 bin.belki daha fazla. 
          Erhan beyi dediği gibi 40  olan yag ne olduda  30 a döndü.Ne değişti.Dpf mi etken buna.Motor parçalari 100 de 99 aynı.Ne olduda 20 bin bakımi 10 bine düşurdüler..30 la 40 ayni ise 40 niye üretmis bu adamlar.Yada 30 u.
  Yineliyorum.Ilk caliştirmada ideal yag akışkanlığı güzel olan yagdir..Ömur ve akışkanlık kıyaslamasinda 30 idealdir.Yok ben taksi olarak kullaniyorum,aracım 7 24 durmuyor dersen 40 idealdir.Diğer türlu yag masrafım pompa masrafini karşılayacaktir.Vesselam.

*

Çevrimdışı ertyu

• 29
  • +0/-0
  • Km: 190000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2021, 11:32:58 ÖÖ »
Bendede aynı sorun vardı. Yağ filtresini değiştirdim düzeldi

*

Çevrimdışı jamiryooo

• 34
  • +0/-0
  • Araç Modeli: linea 1.3
« Yanıtla #16 : Eylül 12, 2021, 11:12:28 ÖS »
bende de benzer sorun var, konu açmıştım. belki oradaki cevaplar da işinize yarar.
https://www.fiatlinea.org/fiat_linea_teknik_sorunlar/dusuk_yag_basinci_uyarisi-t13026.0.html

*

Çevrimdışı emre4934

• 53
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Linea
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 268000
« Yanıtla #17 : Eylül 13, 2021, 09:43:18 ÖÖ »
merhabalar öncelikle geçmiş olsun aynı problemi bende defalarca yaşadım piyasadaki opar filitrelerin ben çin malı olduğunu düşünüyorum sonuçta bir üretici firması değil kendimde otomotiv yedek parça sektöründeyim mann marka yağ filitresini birdahaki bakımda kullanırsanız problemi çözüceğinizi düşünüyorum yağ filitresi ilk marşta içinde hava yapıp yağı muhtemelen geç bırakıyor eğer problem çözülmezse yağ müşürüne sonrada yağ pompasının sibobuna bakılmalı

*

Çevrimdışı Zaferuyam

• 22
  • +0/-0
  • Donanım: Pop
  • Km: 109.000
« Yanıtla #18 : Eylül 15, 2021, 05:36:08 ÖS »
Merhaba bende de aynı sorun var. Man filtre ile değiştirdim hata verme sayısı azaldı ama bitmedi. Kartelde eğiklik olabilir ya da pompa olabilir dedi usta. Ama arıza sadece ilk çalıştırmada olup bikaç saniye yanıp sönüyor giderken olmuyorsa çok korkma dedi.

*

Çevrimdışı dogukantavlaci

• **
  • 12
  • +0/-0
    • Kişisel Web Sitem
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 177000
« Yanıtla #19 : Ağustos 09, 2023, 01:51:25 ÖS »
Bu sorun da geçenlerde başıma gelmişti. İlk başta yağ filtresini değiştirin arkadaşlar. Kalitesiz yağ filtresi yada yağ filtresinin herhangi bir şekilde tıkanmasından dolayı kaynaklanıyor çoğunlukla. Ben yağ filtresini hemen değiştirdim sorun çözüldü arıza söndü. Eğer düzelmezse yağ müşürü ve yağ pompalarını kontrol ettirmeniz gerekir.

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Km: 26
« Yanıtla #20 : Ağustos 12, 2023, 08:53:26 ÖS »
Genellikle kalitesiz veya yerine duzgin oturtulmamis yağ filtresinden, nadirende yağ viskositesinden yapabiliyor. Arizasi yoksa tabi ki...
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...