Kalin yagin direnci fazla.. yusek basinc olustur.. ticari ile de alakasi yok soguk yagda 30 40 in anlami da...
Sirinda guzel ornek.. icindeki basinci olcerseniz fazla zorlananin basinci yuksek cikar...
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
İşte olay bu.Söz konusu yağ müşürü değil.Basınc müşürü.Basınç musürü motor piston yağ enjektörlerini kontrol eder.Pompa enjektöre ve dahi soğutucuya yeterli yağ pompalamazsa basinc düşük uyarisi verir.Karterdeki basıncı ölçmez.Yoksa diger türlü 2 barlık bir basınc olsa araç çalışırken yağ dolum kapağıni açabilirmiydik.
Kalin yağdan kasıt partikül yada molekül kütlesinin iriliğidir.40 lik yağ ile 30 lik arasındaki fark molekül yapısı değil ,molekulleri belli ısıya kadar bir arada tutan billeşendir.Kutularindaki bileşen miktarlarinda yazar.
Hangi yaği alırsaniz alın.Ergime(en verimliolduğu an) ortami oluştugunda basınc hatasi vermez.
Yag reklamlarinin odak noktası ilk çaliştırmadaki aşınmadır.Cünkü hic bir yağ ilk çaliştırmada araclarin pompalarına yardimci olacak bir üretim gerçekleştiremedi.Yapamazlarda.Asil sorun arac üreticilerinde.Cnc makinelerini çoğu start yaptığınızda parametreleri sifirlarken yaglamada yapar.Sabah marşa basmadan kendini yağlayan bir motor düşünün.Ömrü 250 bin km ise olacak 500 bin.belki daha fazla.
Erhan beyi dediği gibi 40 olan yag ne olduda 30 a döndü.Ne değişti.Dpf mi etken buna.Motor parçalari 100 de 99 aynı.Ne olduda 20 bin bakımi 10 bine düşurdüler..30 la 40 ayni ise 40 niye üretmis bu adamlar.Yada 30 u.
Yineliyorum.Ilk caliştirmada ideal yag akışkanlığı güzel olan yagdir..Ömur ve akışkanlık kıyaslamasinda 30 idealdir.Yok ben taksi olarak kullaniyorum,aracım 7 24 durmuyor dersen 40 idealdir.Diğer türlu yag masrafım pompa masrafini karşılayacaktir.Vesselam.