Özellikle aksları kontrol ettiler bir sorun bulamadılar daha sonrasında lastikleri çevirdiler jantların ufakta olsa yamuk olduğunu söyledi hatta sol arka jantın yamuk tekerinde teli kopmuş dikkat et yolda gümler dedi. ön takım kusursuz dedi bana.
1.akslardaki zamanla oluşan ariza ilk etapda direksiyon saga sola çevrildiginde lokurtu şeklinde gelir.Amortisör üst takozlarida aynı sesi verir ariza durumunda.Lifte kaldırildiğında arıza yeni başlamişsa anlaşılmaz.Ancak körük yırtiğı varmi yada boşluk varmı o kontrol edilir.Boşluğuda elle değil bir levyeyle ancak anlarsın.
2.Bozuk özellikle yamuk jant düşük hızda sallama yapar.Lastik tel kirık ise hoplamada yapabilir.Lakin peşi sira porya bilyesini dağıtir.Su ana kadar lokurtu yapıcak seviyeye gelmis ne jant gördüm nede taktım.O seviyedeki bir jant kesinlikle ya bijon keser ya bilyayi dağıtir yada abs fren merkezine kadar uzanan arıza silsilesine yol açar.Araçta esp var ise devre dişı ikazi verir.
3.imkanınız var ise ikinci el jant lastik satan bir dükkana gidip dördünu değiştirip bi deneme yapın derim.Durumuda güzel bir dille anlatın.Isteyenin bi yüzü vermeyenin iki yüzü demişler.Bakarsın yardımci olurlar.
4.tel kırığı lastikle yolculuk yapmayın.İstepneyi takın ama yinede o lastiği çıkarın.Kendi caninizdan ziyade trafikteki canları düşünün.