*

Çevrimdışı WERTY29

• 30
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Active Plus
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
JANT DUZELTME VE BOYAMA
« : Temmuz 27, 2021, 01:06:30 ÖS »
Arkadaşlar merhaba benim aracı kullanırken 1. viteste sağa doğru direksiyonu çevirip ilerlerken vuruntu gibi bir ses geliyor. rot balans için götürdüm on takımda bir sorun bulunmadı sonrasında jant ve lastikleri kontrol ettiklerinde jantlarda yamukluk olduğunu söylediler. vuruntunun sebebinide %90 ona bağladılar. bu seste beni çok rahatsız ediyor. Benim jantları düzeltmem gerekiyor, aynı zamanda çizikleri vurukları var temizletmek istiyorum. bu işlerin maliyeti nedir nereye gitmek gerekir sponsorumuz varmıdır.

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 140000
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: JANT DUZELTME VE BOYAMA
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2021, 01:40:48 ÖS »
Arkadaşlar merhaba benim aracı kullanırken 1. viteste sağa doğru direksiyonu çevirip ilerlerken vuruntu gibi bir ses geliyor. rot balans için götürdüm on takımda bir sorun bulunmadı sonrasında jant ve lastikleri kontrol ettiklerinde jantlarda yamukluk olduğunu söylediler. vuruntunun sebebinide %90 ona bağladılar. bu seste beni çok rahatsız ediyor. Benim jantları düzeltmem gerekiyor, aynı zamanda çizikleri vurukları var temizletmek istiyorum. bu işlerin maliyeti nedir nereye gitmek gerekir sponsorumuz varmıdır.
merhabalar.
o derece yamuk jantin varsa siz o arabayi 90 100 km de yolda tutamazsiniz.Kanaatimce sag aksta bi sıkıntı olabilir.yada aks tam yerine oturmamista olabilir.Jant tlarida bir balanscıda kontrol ettirip ön arka değişim yapin.Durumda  bi değişiklik olmazsa akslari kontrol ettirin.

*

Çevrimdışı WERTY29

• 30
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2021, 05:06:09 ÖS »
Özellikle aksları kontrol ettiler bir sorun bulamadılar daha sonrasında lastikleri çevirdiler jantların ufakta olsa yamuk olduğunu söyledi hatta sol arka jantın yamuk tekerinde teli kopmuş dikkat et yolda gümler dedi. ön takım kusursuz dedi bana.

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2021, 08:00:22 ÖS »
Özellikle aksları kontrol ettiler bir sorun bulamadılar daha sonrasında lastikleri çevirdiler jantların ufakta olsa yamuk olduğunu söyledi hatta sol arka jantın yamuk tekerinde teli kopmuş dikkat et yolda gümler dedi. ön takım kusursuz dedi bana.
1.akslardaki zamanla oluşan ariza ilk etapda direksiyon saga sola çevrildiginde lokurtu şeklinde gelir.Amortisör üst takozlarida aynı sesi verir ariza durumunda.Lifte kaldırildiğında arıza yeni başlamişsa anlaşılmaz.Ancak körük yırtiğı varmi yada boşluk varmı o kontrol edilir.Boşluğuda elle değil bir levyeyle ancak anlarsın.
2.Bozuk özellikle yamuk jant düşük hızda sallama yapar.Lastik tel kirık ise hoplamada yapabilir.Lakin peşi sira porya bilyesini dağıtir.Su ana kadar lokurtu yapıcak seviyeye gelmis ne jant gördüm nede taktım.O seviyedeki bir jant kesinlikle ya bijon keser ya bilyayi dağıtir yada abs fren merkezine kadar uzanan arıza silsilesine yol açar.Araçta esp var ise devre dişı ikazi verir.
3.imkanınız var ise ikinci el jant lastik satan bir dükkana gidip dördünu değiştirip bi deneme yapın derim.Durumuda güzel bir dille anlatın.Isteyenin bi yüzü vermeyenin iki yüzü demişler.Bakarsın yardımci olurlar.
4.tel kırığı lastikle yolculuk yapmayın.İstepneyi takın ama yinede o lastiği çıkarın.Kendi caninizdan ziyade trafikteki canları düşünün.

*

Çevrimdışı ahozay

• 135
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2021, 10:47:14 ÖS »
Bu sorun bence amortisör üst takozundan kaynaklanıyor olabilir.

*

Çevrimdışı WERTY29

• 30
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2021, 11:07:57 ÖS »
Bence ben bu arabayı başka bir rot balansciya göstereyim en iyisi. yolda düz giderken araçta ses yok sağa çevirdiğimde ses var jantlardan olsa düz giderken de ses yapması gerekir büyuk bir ihtimalle kaçırdıkları birşey var sırf bana sonuç verebilsinler diye böyle birşeyde soylemis olabilirler başka bir yere baktırmakta fayda var

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1874
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 135.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2021, 12:40:27 ÖÖ »
yetkili servise götürün. sanayide vakit öldürmeyin.
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2021, 10:20:59 ÖÖ »
Bu sorun bence amortisör üst takozundan kaynaklanıyor olabilir.
amortisör üst takozu direksiyonu sağa yada sola çevirdiğinizde bir kereye mahsus yapar ve her direksiyon döndüğünde yapar.örn sağa çevirdiniz ve yol alıyorsunuz direksiyon sabit sağda o sesi bir kez duyarsınız.aks arızali ise ayni sürüşle lokurtuyu defalarca duyarsinız.aradaki fark bu.

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2021, 12:00:47 ÖÖ »
Bence ben bu arabayı başka bir rot balansciya göstereyim en iyisi. yolda düz giderken araçta ses yok sağa çevirdiğimde ses var jantlardan olsa düz giderken de ses yapması gerekir büyuk bir ihtimalle kaçırdıkları birşey var sırf bana sonuç verebilsinler diye böyle birşeyde soylemis olabilirler başka bir yere baktırmakta fayda var

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://youtu.be/ybY3uKj_QWY