*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
LASTİK TAMİR KİTLERİ BAŞARILI MI?
« : Mayıs 16, 2021, 06:02:07 ÖS »
Mrb biliyorsunuz lastikçilerle başım dertte. Jant yanaklarından hava kaçırıyor. Bi kaç defa söküldü takıldı ama lastikçileri biliyorsunuz.
Acaba diyorum bi kez daha söküp taktırmaktan ve bu sansar lastikçilerle uğraşmaktansa lastik tamir kiti diye bi  tüp sprey gibi bişey satılıyor. Ondan sıksam işe yarar mı? Lastik 15 günde  iniyor. Yani kaçak cok az. Bunun zararı var mı ve işe yarar mı. Görüşlerinizi merak ediyorum.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: LASTİK TAMİR KİTLERİ BAŞARILI MI?
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2021, 06:18:28 ÖS »
Mrb biliyorsunuz lastikçilerle başım dertte. Jant yanaklarından hava kaçırıyor. Bi kaç defa söküldü takıldı ama lastikçileri biliyorsunuz.
Acaba diyorum bi kez daha söküp taktırmaktan ve bu sansar lastikçilerle uğraşmaktansa lastik tamir kiti diye bi  tüp sprey gibi bişey satılıyor. Ondan sıksam işe yarar mı? Lastik 15 günde  iniyor. Yani kaçak cok az. Bunun zararı var mı ve işe yarar mı. Görüşlerinizi merak ediyorum.
Yanaklardan kaçırdığına emin misin? Sübaptan veya sübap lastiğinden kaçırıyor olabilir mi? Eskiden lastikçiler patlak lastiği anlamak için lastiği şişirir ve su dolu küvete basardı hava çıkan yeri tespit ederdi. Şimdilerde pek yapmıyorlar sanırım.

Bahsettiğin tamir kitinden hiç kullanmadım. Bildiğim kadarıyla çalışma prensibi olarak Lastik içine sıkılan kimyasal  lastik içinde dönerken hava çıkan yerde kuruyarak hava kaçıran yeri tıkıyor. Uzun vadede lastik inde dönen kimyasal lastik yapısına zarar verir mi bilmiyorum.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2021, 07:35:55 ÖS »
Yanaklardan kaçırdığına eminim.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
  • Araç Marka ve Modeli: 2011 fiat linea
  • Araç Modeli: Linea 1.6 multijet
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 210000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2021, 08:19:35 ÖS »
Yanaklardan kaçırdığına eminim.
Lastik sokuldukten sonra janta oturan kısımlarda pislik,tufal ( demirden pas kitlesi denebilir) vb olmamasına dikkat edilmeli..
Tamamen temizlenmeli pislik var ise takilmamalidir.
Jantin lastige oturan kısımları da ayni temizliğe sahip olmalı..  yamukluk bi nebze lastik tarafından absorbe edilebilir ama paslanmadan dolayı metalden erime sonucu delikli görünüm kapatilamayabilir. Jantin lastiğe oturan kısmı jant düzeltme makinesi üstünde dönerken güzelce eğelenmeli zimparalanmali pürüzsüz yüzey elde edilmeli ve yine lastik takılmadan önce bu yüzey boyanmali ve lastik takilmali..
Ben defalarca hem sac hem alasım jantlarda bu şekil çözdüm.

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 140000
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2021, 09:02:09 ÖS »
Arkadşım.Gencliğimde lastik kaplamadada çalıştım.Öyld janttan pastan hava kaçırmaz.Büyük ihtimal ya siboptan yada sibop kökünden kaçırıyor.Bide tel kıdiysa bunu yapar.Minimize bir kaçak var.Ben geçen baktım arka lastik iniyor üstelik akşam farkettim kısitlamaya yarım saat varne yapayım derken komşu al kullan bunu dedi.O dediğin sprey kit.Sıktım tam kapanma bitti halen bi sıkıntı yok.
    İşin diğer kısmı.Bu malzrme katılaşan bir malzeme.En kötüsü lastik içinde oluşan kütleden dolayı yüksek süratte balans yapar.Ben denedim bi sıkıntı yok.Gürültü bile yok.Müsait bir zamanda sibobu değiştirt.para bile almazlar.Kiti kullanacaksan lastik inikken -kiti iyice çalkala- kitin tamamını boşaltma aktığını görünce 5 7 saniye ufak ufak çalkalayarak sık.-sonra latiği barında sişir.3 5 dk evinin etrafında basılcak yerde hızlıca gez.İşlem tamam.Ertesi gün barını kontrol et.
    Jantdan yada başka bir şeyden olsa inmesi bu kadar uzun sürmez.
Saygılar

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #5 : Mayıs 16, 2021, 11:42:09 ÖS »
Arkadşım.Gencliğimde lastik kaplamadada çalıştım.Öyld janttan pastan hava kaçırmaz.Büyük ihtimal ya siboptan yada sibop kökünden kaçırıyor.Bide tel kıdiysa bunu yapar.Minimize bir kaçak var.Ben geçen baktım arka lastik iniyor üstelik akşam farkettim kısitlamaya yarım saat varne yapayım derken komşu al kullan bunu dedi.O dediğin sprey kit.Sıktım tam kapanma bitti halen bi sıkıntı yok.
    İşin diğer kısmı.Bu malzrme katılaşan bir malzeme.En kötüsü lastik içinde oluşan kütleden dolayı yüksek süratte balans yapar.Ben denedim bi sıkıntı yok.Gürültü bile yok.Müsait bir zamanda sibobu değiştirt.para bile almazlar.Kiti kullanacaksan lastik inikken -kiti iyice çalkala- kitin tamamını boşaltma aktığını görünce 5 7 saniye ufak ufak çalkalayarak sık.-sonra latiği barında sişir.3 5 dk evinin etrafında basılcak yerde hızlıca gez.İşlem tamam.Ertesi gün barını kontrol et.
    Jantdan yada başka bir şeyden olsa inmesi bu kadar uzun sürmez.
Saygılar
Hocam 30. Arabami kullanıyorum. Sibop değiştirmeden  yukarıda yazdığım şekilde yaparak  değişik marka model araçlarımda en az 10-12 lastiği kurtardım. Hele şu anki lineam 15 günde 14 -16 ya anca iniyordu..
Olmaz demeyin neler olabiliyor hayatta... tecrübe hayatta yenilen kazıkların bileskesidir...

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2021, 07:37:10 ÖÖ »
Abi yanaktan kacırdığina eminim. Lastikçiler temizlemeden takıyor. Temizlemeye 300lira para istedi. Heryer çakal doldu buyukşehirde. Bi kombi taktırcaz parasını ödedik 1 ay oldu daha açacaklar. O yüzden bende indikçe tek tek yaptıriyorum ama bazen yine kacırıyor. Acaba dedim lastikçiyle uğraşmadan bu tür bi ürünle çözebilirmiyim.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #7 : Mayıs 18, 2021, 10:12:25 ÖÖ »
Abi yanaktan kacırdığina eminim. Lastikçiler temizlemeden takıyor. Temizlemeye 300lira para istedi. Heryer çakal doldu buyukşehirde. Bi kombi taktırcaz parasını ödedik 1 ay oldu daha açacaklar. O yüzden bende indikçe tek tek yaptıriyorum ama bazen yine kacırıyor. Acaba dedim lastikçiyle uğraşmadan bu tür bi ürünle çözebilirmiyim.
Çüş ebesinin camı... gözlüğünün yani...
Ne 300 ü be.. lastiği sokup takan adam uste para istemeden yapıyor bu işi genelde..  çok pis ise en fazla 50 lira versen tamamdir.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2021, 06:35:57 ÖS »
Çüş ebesinin camı... gözlüğünün yani...
Ne 300 ü be.. lastiği sokup takan adam uste para istemeden yapıyor bu işi genelde..  çok pis ise en fazla 50 lira versen tamamdir.

Valla abi d.tü tuta tuta geziyoz biz artık büyükşehirlerde :)
Hiçbişeyin belli bi fiyatı yok. Ne tutturursa. Zaten esnaflıkta kalmadı. Esnaf olsa yüzü kızarır.
Şimdi bi ürün bakıyorum. Ürünün fiyatı 90tl. Aynı firmanın diğer sitesinde 125tl yazıyor. Aradım 180tl dedi. Gitsem 250ye çıkacak  ;)
« Son Düzenleme: Mayıs 18, 2021, 06:39:55 ÖS Gönderen: 06linea »

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2021, 01:06:18 ÖS »
Valla abi d.tü tuta tuta geziyoz biz artık büyükşehirlerde :)
Hiçbişeyin belli bi fiyatı yok. Ne tutturursa. Zaten esnaflıkta kalmadı. Esnaf olsa yüzü kızarır.
Şimdi bi ürün bakıyorum. Ürünün fiyatı 90tl. Aynı firmanın diğer sitesinde 125tl yazıyor. Aradım 180tl dedi. Gitsem 250ye çıkacak  ;)
Çocuk babası arası diyalog..
Baba defter kalem alacam 200 lira versene...
Neee 100 lira mi, 50 lirayla millet ev gecindiriyor, 20 lira neyine yetmiyor al şu on lirayı der ne beş lira verir...
Çocuk arkasını döner güler zaten beş lira lazımdı..
Babası döner arkasını essoglusu sahte para vermesem beni kandıracak...
 90 olan yerden hemen al ozaman. 😀😃 tersine işliyor...

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #10 : Mayıs 20, 2021, 06:19:20 ÖS »
Lastiği hallettim. Benim eski bi lastikçi vardı 10 liraya halletti sağolsun.
Bide bu spreyleri sordum. Onlar cok zararlı. Çok zorda kalmadıkça kullanma dedi. Doğru yalan bilemiyorum artık. Herkes bişey konusuyo malum.
« Son Düzenleme: Mayıs 20, 2021, 06:34:56 ÖS Gönderen: 06linea »

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2021, 07:29:43 ÖS »
Lastiği hallettim. Benim eski bi lastikçi vardı 10 liraya halletti sağolsun.
Bide bu spreyleri sordum. Onlar cok zararlı. Çok zorda kalmadıkça kullanma dedi. Doğru yalan bilemiyorum artık. Herkes bişey konusuyo malum.
Gizun aydın kardeşim. Neler yaptı usta?

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #12 : Mayıs 20, 2021, 09:52:59 ÖS »
Gizun aydın kardeşim. Neler yaptı usta?

Tşk ederim abi. Bu 300 lira para isteyen şahsın eserlerini topluyorum halen. Bazılarını söktürüp geri taktırdımÇoğu yanaklardan kaçıriyodu bunada dandik iğne takmış galiba. Hatta lastikçi bu iğneyi nasil takmış dedi artik gunahı boynuna. Heralde sibobun içini dandik takmış 300cü 😂
300 vermeyince böyle oluyomuş abi artık 😀
Slmlar

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 140000
« Yanıtla #13 : Mayıs 20, 2021, 10:35:17 ÖS »
Tşk ederim abi. Bu 300 lira para isteyen şahsın eserlerini topluyorum halen. Bazılarını söktürüp geri taktırdımÇoğu yanaklardan kaçıriyodu bunada dandik iğne takmış galiba. Hatta lastikçi bu iğneyi nasil takmış dedi artik gunahı boynuna. Heralde sibobun içini dandik takmış 300cü 😂
300 vermeyince böyle oluyomuş abi artık 😀
Slmlar
kardeş geçmiş olsun.genellikle lastikçiler lastiği şişirirken sibobu bir iki diş tutacak gibi tutturur çabuk şişsin diye.Sonra hızlıca sıkmaya çalışır.Yada hiç takmadan havayı basar ve ağzından sibop iğnesini çıkarır hemen takmaya çalışır.Genellikle çin malı olan sibop artık dişmi atlar yalamamı olur belli olmaz.Sonra lastik hava kaçırırBilinki lastik yavaş iniyorsa bakacağınız ilk yer sibop kökü ve ağzıdır.Ikincisi  ben lastikci olsam kesinlikle bu kitleri tavsiye etmem.Anladın sen onu.