*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Yedek jant almak
« : Mayıs 08, 2024, 10:03:50 ÖS »
Herkese merhaba beyler, konudan da anlaşılacağı üzere kışlık lastikler için 4 adet jant almayı düşünüyorum, 2015 model araçlarda lastik basınç sensörü var, bu sensör 4 lastiğin sibop kısmında bulunuyor, alacağım jantlarda sensör olmasa araç için ne gibi bir sorun teşkil eder, yazın kendi jantlarını kullanacağım, kışın yeni aldıklarımı.

*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
Ynt: Yedek jant almak
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2024, 12:35:55 ÖS »
Kimse kışlık lastikler için ayrı jant kullanmıyor mu? Amaç yaz kış lastiğini kendim değiştirmek, kışlık lastiklerin de jantı olursa kendim değiştirebilirim. Burada sorun lastik basınç sensörü, acaba sürekli uyarı mı verecek?
« Son Düzenleme: Mayıs 10, 2024, 12:37:49 ÖS Gönderen: EsLine »

*

Çevrimdışı hellobaby

• 111
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2024, 11:16:17 ÖS »
Kimse kışlık lastikler için ayrı jant kullanmıyor mu? Amaç yaz kış lastiğini kendim değiştirmek, kışlık lastiklerin de jantı olursa kendim değiştirebilirim. Burada sorun lastik basınç sensörü, acaba sürekli uyarı mı verecek?
Hocam benim daha önce 2014 pop kasada vardı bu sensörler, ben  ifrit oldum kendi kendine uyarı vermeler bozulmalar, bir özellik koymuşlar iyi güzel ama sorun verince illallah delirtiyordu, resetleme, sesini ışığını uyarısını iptal etme olmuyordu hatırladığım kadarıyla, bana göre baş belası bir durum bu. 4 jant alsan 4 de sensör gerekecekse uğraşmak yerine 4 tane 4 mevsim lastik tak kurtul derim. Ben 15 gün önce kumho aldım 4 mevsim gayet memnunum sessiz konforlu lastik. Sensör işi olmasa mantıklı olurdu dediğin. Günümüz şartlarında lastikçiye uğramak da lüks oldu, sadece 2 ön tekerin balansına 300 aldılar (kaynak vs yok sadece balans). 4 kış 4 yaz sadece değiştireyim desen 800 falan derlerse şaşırmayın lastikçiye. Yılda 2 kez yapıp depolamakla uğraşmaktansa bana 4 mevsim mantıklı geldi. Yazlıkların eskiyse düşünebilirsin.

*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2024, 08:07:32 ÖS »
Hocam benim daha önce 2014 pop kasada vardı bu sensörler, ben  ifrit oldum kendi kendine uyarı vermeler bozulmalar, bir özellik koymuşlar iyi güzel ama sorun verince illallah delirtiyordu, resetleme, sesini ışığını uyarısını iptal etme olmuyordu hatırladığım kadarıyla, bana göre baş belası bir durum bu. 4 jant alsan 4 de sensör gerekecekse uğraşmak yerine 4 tane 4 mevsim lastik tak kurtul derim. Ben 15 gün önce kumho aldım 4 mevsim gayet memnunum sessiz konforlu lastik. Sensör işi olmasa mantıklı olurdu dediğin. Günümüz şartlarında lastikçiye uğramak da lüks oldu, sadece 2 ön tekerin balansına 300 aldılar (kaynak vs yok sadece balans). 4 kış 4 yaz sadece değiştireyim desen 800 falan derlerse şaşırmayın lastikçiye. Yılda 2 kez yapıp depolamakla uğraşmaktansa bana 4 mevsim mantıklı geldi. Yazlıkların eskiyse düşünebilirsin.
Hocam hem kışlık lastiklerim hem de yazlık lastiklerim sıfır olarak alındı, geçen gün fren hidrolik yağını değiştirmek için lastikleri sökeyim dedim insan evladı o kadar sıkamaz o bijonları, uzun boru buldum bijon anahtarına taktım zar zor açabildim, lastikçiler resmen kamyon sıkar gibi sıkıyorlar bijonları, kendim tamir tadilat işleri elimden gelir ben de artık kendim bijon sökme matkabı aldım bir de tork anahtarı da alacağım, ilerleyen zamanda bir de 4 jant alır lastikleri taktırır kış gelince de kendim değiştiririm diye düşündüm, ama lastik basınç sensörleri epey pahalıymış, olmadı kışlıkları takınca 4 ay ekranda uyarı verecek ne yapayım, önemli olan araba bu uyarıları huy edinmesin yeter :)