*

Çevrimdışı Muhammetklc

• *
  • 4
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 149000
  • Motor: Hiçbiri
1.3 multijet beyaz duman yağ eksiltme sesli çalısma
« : Aralık 17, 2023, 10:46:08 ÖÖ »
Merhabalar 2012 1.3 mjet linea sahibiyim aracimi yeni aldım.
Aracımda ilk aldigimda beyaz duman sorunumuz vardı, egzoz emisyonu için gittigimiz yerde dizel yakit katkisi koydular ve çoğu dumani kesti hatta komple gittide diyebilirim fakat ilk calistirmada ve geçenlerde rolantide çok ciddi beyaz duman atti trafikte
Yol açılınca biraz sıkıştırınca duman kesildi su an aynadan baktigim kadariyla giderken duman yok ilk çalistirmada geliyor pis kokulu sekilde ve ilk çalıstirmada sanki yatak sesi gibi tıkırtılı çalışıyor ve yağ eksiltme sorunu var aracın 3.sahibiyim aldigim arkadaşim 20 binden beri ise git gel kısa mesafe kullandı hep sehir ici kullanıldı sizce aracımda sorun nedir yardimcı olurmusunuz

*

Çevrimdışı hellobaby

• 111
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea
  • Araç Modeli: 2014
Ynt: 1.3 multijet beyaz duman yağ eksiltme sesli çalısma
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2023, 12:54:01 ÖS »
Hoş geldiniz, aracınız hayırlı olsun. Ben birkaç sayfaya baktım ve şunlarla karşılaştım.
Egzozdan Beyaz Duman Neden Çıkar?
Özellikle soğuk havalarda, motoru ilk çalıştırdığınızda egzozdan beyaz duman çıkması normaldir. Motor ısındıktan sonra egzoz dumanı normale dönerse endişe etmenize gerek yoktur.
Silindir kapak contasının deforme olarak işlevini yitirmesi ve soğutma sıvısının yanma odasına sızması.
Motor bloğunun çatlaması ve soğutma sıvısının yanma odasına sızması.
Piston segmanlarının ve supap contalarının sızdırması.
Kalitesiz yakıttan kaynaklı sorunlar.

Yakıt kaynaklı olabilir mi dicektim ama yağ eksiltme ve çalışmada ses var diyorsunuz. Sanırım üst kapak açılması gerekecek, dikkatli kullanın bu süreçte yağını suyunu sürekli kontrol edin, iyi bir dizel motor ustasına baktırmanız gerekebilir, ya da öncelikle yetkili servise ücretli de olsa bir tespit yaptırın derim. Geçmiş olsun

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2023, 01:11:24 ÖS »
Merhaba aracınız hayırlı olsun
Öncelikle şunu belirteyim sağlıklı bir aracın egzozundan buhar dışında birşey çıkmaz.
Beyaz duman enjektörlerin ağzında kirlenme olduğunda olur enjektör bakım zamanı gelmiş.
Map sensörünüz eskimiş değişmesi gerek kokunun bir sebebi de bu sensördür. Aynı zamanda gazı verince siyah duman atmasının sebebi de budur.
Aracınızın kilometresini doğru yazdıysanız aracınızda enjektör haricinde motor veya blok sorunu olduğunu sanmam. Yağ kaçağı motorun neresindedir bir motorun altına baktırın.
Eğer yoksa turbonuzun içine parmakla kontrol yapmanız lazım merkezde boşluk varsa ki bence var. Probleminiz turbo kaynaklıdır.  Map eskidiyse maf da eskimiştir o da değişecek. bir de turbo ,turbo hortumları ,intercooler ve emme manifoltuna kadar olan bağlantılarda en ufak bir hava kaçağı olmasın.
Motora asla enjektör temizleyicisi kullanma. Motor yağını değiştirdikten hemen sonra borpower gold kullanmanı tavsiye ederim. Bu yağ katkısı konusu tartışılıyor olsa da ben tavsiye ediyorum.
Kısaca özetlersek
-Map ve maf sensörlerini değiştir
-maf sensörü contasını da değiş
-Turbonun kontrolü
-Turbo hortumları hava kaçak kontrolleri
-enjektör revizyonu şart lakin ben değiştirmeni öneririm.

Bütün bunlar zor gelebilir. Geçmiş olsun
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı Muhammetklc

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2023, 01:23:08 ÖS »
Hoş geldiniz, aracınız hayırlı olsun. Ben birkaç sayfaya baktım ve şunlarla karşılaştım.
Egzozdan Beyaz Duman Neden Çıkar?
Özellikle soğuk havalarda, motoru ilk çalıştırdığınızda egzozdan beyaz duman çıkması normaldir. Motor ısındıktan sonra egzoz dumanı normale dönerse endişe etmenize gerek yoktur.
Silindir kapak contasının deforme olarak işlevini yitirmesi ve soğutma sıvısının yanma odasına sızması.
Motor bloğunun çatlaması ve soğutma sıvısının yanma odasına sızması.
Piston segmanlarının ve supap contalarının sızdırması.
Kalitesiz yakıttan kaynaklı sorunlar.

Yakıt kaynaklı olabilir mi dicektim ama yağ eksiltme ve çalışmada ses var diyorsunuz. Sanırım üst kapak açılması gerekecek, dikkatli kullanın bu süreçte yağını suyunu sürekli kontrol edin, iyi bir dizel motor ustasına baktırmanız gerekebilir, ya da öncelikle yetkili servise ücretli de olsa bir tespit yaptırın derim. Geçmiş olsun

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim yakin zamanda güzel bir ustaya götürmem lazım km orjinal fakat 20 binden 149 bine kadar çok devirsiz ve dur kalk kullanilmış buda  tahminimce dpf ve egr biraz tıkali gibi siyah duman yok aracimda soguk havada beyaz duman atip hemen kesiyor onun harici şu an dumandan yana sorun yok fakat ses biraz rahatsiz etti işinin ehli bir usta bulmam lazim.

*

Çevrimdışı Muhammetklc

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2023, 01:28:00 ÖS »
Merhaba aracınız hayırlı olsun
Öncelikle şunu belirteyim sağlıklı bir aracın egzozundan buhar dışında birşey çıkmaz.
Beyaz duman enjektörlerin ağzında kirlenme olduğunda olur enjektör bakım zamanı gelmiş.
Map sensörünüz eskimiş değişmesi gerek kokunun bir sebebi de bu sensördür. Aynı zamanda gazı verince siyah duman atmasının sebebi de budur.
Aracınızın kilometresini doğru yazdıysanız aracınızda enjektör haricinde motor veya blok sorunu olduğunu sanmam. Yağ kaçağı motorun neresindedir bir motorun altına baktırın.
Eğer yoksa turbonuzun içine parmakla kontrol yapmanız lazım merkezde boşluk varsa ki bence var. Probleminiz turbo kaynaklıdır.  Map eskidiyse maf da eskimiştir o da değişecek. bir de turbo ,turbo hortumları ,intercooler ve emme manifoltuna kadar olan bağlantılarda en ufak bir hava kaçağı olmasın.
Motora asla enjektör temizleyicisi kullanma. Motor yağını değiştirdikten hemen sonra borpower gold kullanmanı tavsiye ederim. Bu yağ katkısı konusu tartışılıyor olsa da ben tavsiye ediyorum.
Kısaca özetlersek
-Map ve maf sensörlerini değiştir
-maf sensörü contasını da değiş
-Turbonun kontrolü
-Turbo hortumları hava kaçak kontrolleri
-enjektör revizyonu şart lakin ben değiştirmeni öneririm.

Bütün bunlar zor gelebilir. Geçmiş olsun

Cok guzel aciklamissiniz araç biraz bakimsız ve genel agır bir bakima ihtiyacı var farkındayım bunlardan yana sorun yok malum günümüz şartarinda motor yaptirmak 80 bintl
Civari oldugu icin bu para cebimden cikacağina enjektör olsun map sensorü olsun hepsine razıyım bi 15 20 bin tl harcamayi gözden cıkardım zaten sadece arizanin gercekten nerde olduğunu bulabilen yalan dolanla isi olmayan isini hakkiyla yapan bir ustaya ihtiyacım var açikçasi

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2023, 05:40:13 ÖS »
Cok guzel aciklamissiniz araç biraz bakimsız ve genel agır bir bakima ihtiyacı var farkındayım bunlardan yana sorun yok malum günümüz şartarinda motor yaptirmak 80 bintl
Civari oldugu icin bu para cebimden cikacağina enjektör olsun map sensorü olsun hepsine razıyım bi 15 20 bin tl harcamayi gözden cıkardım zaten sadece arizanin gercekten nerde olduğunu bulabilen yalan dolanla isi olmayan isini hakkiyla yapan bir ustaya ihtiyacım var açikçasi
Sen ilk önce map ile maf sensörlerini değiştir diğerlerinde problem yoksa sistemin kendi kendine iyileştiğini görürsün. Bu parçalar diğerlerine nazaran ucuz parçalardır. İki kalemle yırtabilirsin !
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı Muhammetklc

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2023, 12:54:33 ÖS »
Sen ilk önce map ile maf sensörlerini değiştir diğerlerinde problem yoksa sistemin kendi kendine iyileştiğini görürsün. Bu parçalar diğerlerine nazaran ucuz parçalardır. İki kalemle yırtabilirsin !

Aracı bir ustaya götürdüm yağ yaktiğini ve motor istediğini söyledi takribi 80bin tl civari tutarmış

*

Çevrimdışı hellobaby

• 111
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea
  • Araç Modeli: 2014
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2023, 01:10:22 ÖS »
Aman hocam bir iki farklı ustaya daha göster, hatta yetkili fiat servisi ücret bile alsa bence kontrol ettir, bakalım yetkili servis ne diyor bşr de onu gör, yukarda arkadaşlar map maf sensörü demiş, belki turbo na falan bakılır, aracın km si daha motor yaptırmak için çok erken, o yüzden acele karar verme, çok da zaman geçirmeden bir iki ustaya ve yetkili servise danış bence. Motor istiyor deyip 2 bin 5 bin masrafla yapılan araçların youtube videoları mevcut o yüzden bizim de kafamız karışıyor, inşallah iyi bir ustaya ve servise denk gelirsin.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2023, 01:28:22 ÖS »
Aman hocam bir iki farklı ustaya daha göster, hatta yetkili fiat servisi ücret bile alsa bence kontrol ettir, bakalım yetkili servis ne diyor bşr de onu gör, yukarda arkadaşlar map maf sensörü demiş, belki turbo na falan bakılır, aracın km si daha motor yaptırmak için çok erken, o yüzden acele karar verme, çok da zaman geçirmeden bir iki ustaya ve yetkili servise danış bence. Motor istiyor deyip 2 bin 5 bin masrafla yapılan araçların youtube videoları mevcut o yüzden bizim de kafamız karışıyor, inşallah iyi bir ustaya ve servise denk gelirsin.
Katılıyorum . Sanayide benim arabaya da motor yapılacak dedi . Baltayı taşa vurdu tabi  adamı haşladım . Sen dedim motorun neresine baktın da yapılacak dedin diye... 🙂.  üstüne 100 bin km gittim . Dikkat etmek lazım. Sanayide omurgasız az değil
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı birmilyoncu

• 28
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Km: 232000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2023, 11:26:25 ÖÖ »
Çok soğuk havalarda aracın bir gün yatması sonucunda ilk marşla beraber yoğun kokulu beyaz duman atma ve sarsıntılı çalışma(yatak vurması gibi) bende de mevcut. Duman hemen kesiliyor. Ses ise 2 3 dakka sonra gidiyor. Aracı bilgisayara bağlattım Maf Sensörü arızası var ama enjekörlerimdende şüpheleniyorum. Müsait olduğum bir zaman Maf sensörü Map sensörü ve Gaz kelebeğini temizleyeceğim. Umuyorum ki problemim gider.