*

Çevrimdışı admin

• *
  • 1146
  • +21/-1
  • HK
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Duyuru: Forumda Bakım Çalışmaları
« : Kasım 26, 2018, 11:54:00 ÖS »
Merhaba Değerli Fiat Linea Ailesi,
Forum sitemizde planlanmış bakım çalışmalarına başlanmıştır ve büyük oranda tamamlanmıştır. Olası problemleri bu başlığın altında veya info@fiatlinea.org paylaşırsanız çok memnun oluruz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Hüseyin.

*

Çevrimdışı Echo

• 1750
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: Duyuru: Forumda Bakım Çalışmaları
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2018, 12:03:30 ÖÖ »
 mesela buraya bir şey yazdığımda ve aşağıdaki "yanıt gönderildiğinde haberdar et " seçeneğini tıkladığımda eskiden cebime e-posta gelirdi ama; uzun süredir mail gelmiyor. cevap verirseniz test etmiş oluruz

iyi çalışmalar

bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı admin

• *
  • 1146
  • +21/-1
  • HK
  • Kan Grubu: AB Rh +
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2018, 12:04:41 ÖÖ »
Test 1,2,3

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2018, 08:49:49 ÖÖ »
Deneme deneme :)

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2018, 08:51:28 ÖÖ »
Hüseyin yönetim panelimde forum smf sürümü güncellemesi var. Onuda güncelleyecek misin. Faydası var mı?

*

Çevrimdışı Echo

• 1750
  • +1/-2
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2018, 10:37:24 ÖÖ »
Malesef yeni görüyorum hiç mail gelmedi
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı Echo

• 1750
  • +1/-2
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2018, 11:19:50 ÖÖ »
Arama motoru düzelmiş görünüyor
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2018, 06:46:07 ÖS »
Tekrae deneme

*

Çevrimdışı Echo

• 1750
  • +1/-2
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2018, 07:05:45 ÖS »
Gelen bir şey yok maalesef.
Kendim bakarsam öyle görüyorum
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2018, 07:25:09 ÖS »
Bana geldi. Biraz geç geldi ama geldi. Spamları kontrol edin birde engelli adres olabilir mi?

Ayrıca profilinizde haberdar et bölümünü bi kontrol edin. Bu başlık duyuru bölümümde kayıtlı mı?

*

Çevrimdışı Echo

• 1750
  • +1/-2
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2018, 12:32:24 ÖÖ »
evet dediğiniz gibi gereksiz dosya kısmına düşüyormuş  problem çözüldü teşekkürler  :)
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2018, 10:57:22 ÖS »
Merhaba Hüseyin bey,

Aslında forumda ciddi bi sorun var bence.
Bir konu ve paylaşım en baştaki güncel 10 konu içeriğinden düştüğü an kaybolup gidiyor.
Örneğin bi arkadaş yeni tampon sökmüş. Aramış bulamamış. Bende paylaşmıştım daha önce. Bi sürü arkadaşta paylaşmıştır eminim. Fakat bu konulara ulaşmak oldukça zor
Konu ilk on'dan düştüğü an kaybolup gidiyor.

Yine bi arkadaş üst kapakla ilgili bi soru sormuş. Örneğin ben yakın zamanda üst kapakla ilgili paylaşımlarda bulunmuştum. Konu ilk 10'dan düştüğü için göremeyip doğal olarak yeni konu açıp çözüm arıyor.

Sonuç olarak aranan konu ile ilgili bilgiye, paylaşımlara ve ve belkide çözüme ulaşamama sıkıntısı yaşıyor kullanıcılar.
Bunun örneği ilk 10 dediğim bölümdeki paylaşımlara bakarsak çoğunun yeni konu olduğunu görüyoruz.

Bu konulardan pek anlamam ama forum arayüzünü komple değiştirmek gibi radikal bir karar düşünürmüsünüz bilmiyorum.
reklamlarında en üstte alt alta sıralanmasıda sanki biraz, nasıl diyim, biçimsiz gibimi. Kelimeyi bulamadım ama sanki biraz tuhaf.  ;)

Dediğim gibi bu işlerden anlamam. Bi kullanıcı olarak fikirlerim sadece
sygllar, slmlar....

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #12 : Kasım 30, 2018, 08:32:47 ÖÖ »
Merhaba Hüseyin bey,

Aslında forumda ciddi bi sorun var bence.
Bir konu ve paylaşım en baştaki güncel 10 konu içeriğinden düştüğü an kaybolup gidiyor.
Örneğin bi arkadaş yeni tampon sökmüş. Aramış bulamamış. Bende paylaşmıştım daha önce. Bi sürü arkadaşta paylaşmıştır eminim. Fakat bu konulara ulaşmak oldukça zor
Konu ilk on'dan düştüğü an kaybolup gidiyor.

Yine bi arkadaş üst kapakla ilgili bi soru sormuş. Örneğin ben yakın zamanda üst kapakla ilgili paylaşımlarda bulunmuştum. Konu ilk 10'dan düştüğü için göremeyip doğal olarak yeni konu açıp çözüm arıyor.

Sonuç olarak aranan konu ile ilgili bilgiye, paylaşımlara ve ve belkide çözüme ulaşamama sıkıntısı yaşıyor kullanıcılar.
Bunun örneği ilk 10 dediğim bölümdeki paylaşımlara bakarsak çoğunun yeni konu olduğunu görüyoruz.

Bu konulardan pek anlamam ama forum arayüzünü komple değiştirmek gibi radikal bir karar düşünürmüsünüz bilmiyorum.
reklamlarında en üstte alt alta sıralanmasıda sanki biraz, nasıl diyim, biçimsiz gibimi. Kelimeyi bulamadım ama sanki biraz tuhaf.  ;)

Dediğim gibi bu işlerden anlamam. Bi kullanıcı olarak fikirlerim sadece
sygllar, slmlar....
Forumda her konu ile ilgili ana başlıklar ve alt bölümler var. Açılan başlıklar uygun bölüme açıldığında sorunla ilgili konu arayan arkadaş o bölümde rahat bulur.

Bunun yanında arama kısmını kullanarak ilgili başlıklara ulaşmak mümkün.

İlk onda hep yeni başlık olmasının nedeni arkadaşların arama yapma veya forumu okuyup araştırma alışkanlığı olmadığından işin kolayına kaçıp yeni başlık açıyorlar. Eskiden beri bu sorun var malesef.

Facede linea sayfaları aktif olmadan önce forumda üyeler, yöneticiler ve moderetörler çok aktifti. Ancak aktif kullanıcıların çoğu faceye kayınca forum kendi haline kaldı.

Eskiden takip eden çok olduğu için yeni bir başlık açıldığında hemen mod veya üyeler müdahale eder ve ana konu başlığına yönlendirirdi. Forumla ilgilenen azalınca ipin ucu kaçtı malesef. Toparlamak imkansız değil ancak çok uğraş ister.

Reklamları bende sevmem ama forumun server, hosting, domain gibi maliyetleri bu sponsorlar tarafından karşılanıyor. Haliyle görünen bir yerde reklamları olmalı ki sayfaya bakan sponsorları görsün. Haa üstte yerleştirilme yeri değişebilir mi? Hüseyin forum düzenini bozmadan kod bölümünden reklam yerleri ile ilgili belki ayarlama yapabilir.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #13 : Kasım 30, 2018, 08:51:15 ÖÖ »
İçinde tampon geçen mesajlarınız bunlar. Farklı bir mesaj mı bulamadığınız yoksa bunların içinde mi?

https://www.fiatlinea.org/fiat_linea_teknik_sorunlar/isitma_bujisi_nasil_degisir-t8499.0.html;msg110914#msg110914

https://www.fiatlinea.org/elektrik_elektronik/linea_far_degisimi-t8713.0.html;msg113167#msg113167

https://www.fiatlinea.org/fiat_linea_genel/far_parlatma_hakkinda-t9453.0.html;msg121946#msg121946

https://www.fiatlinea.org/dizel/renault_fulance_15_dci_ve_fiat_13_multijet_map_sensoerleri-t8718.0.html;msg113230#msg113230

Buda motor üst kapağı ile ilgili konunuz

https://www.fiatlinea.org/fiat_linea_bakim/isitma_buji_bakimi_motor_ust_kapagi_alti_yanmaz_sunger_montaji_vs-t10970.0.html;msg136712#msg136712

İşin özü aramayı sevmiyoruz. Dediğiniz gibi forumu açtığımızda ilk sayfada sorunumuzla ilgili başlık görürsek oraya yazıyoruz. Göremezsek arama yapmak yerine direkt yeni başlık açıyoruz.

Google da yapılan aramada link çıkarsa daha kolay başlığa ulaşılıyor. Ancak forum içinde ki arama da da yazdığımız kelimenin içinde geçen başlıkları bulup sıralıyor.

Sonuç, genel olarak aramayı sevmiyoruz. Hazır ve kolayı sevdiğimizden aynı zamanda hayatı hızlı yaşadığımızdan sorunlarımızın da hemen çözülmesini istiyoruz. Buda hayatın her alanında olduğu gibi forumda da sıkıntılara yol açıyor.
« Son Düzenleme: Kasım 30, 2018, 09:06:04 ÖÖ Gönderen: Erhan »

*

Çevrimdışı tarihcifss

• 233
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 1.3 M.Jet
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 169500
« Yanıtla #14 : Şubat 02, 2019, 10:48:47 ÖS »
Merhabalar..Lİnea-Egea forumları arasında aynı firma çatısı altında başka araçlar olması dışındabir ilişki var mıdır? Sitelerin fiziksel benzerliği oldukça fazla..Aynı ise neden tek bir marka çatısı altında toplanmıyor..Egea forumu aktif kullanılmıyor gibime geldi.Bu yüzden bi konu incelemek istesem fikr sunan olmayınca linea forumuna tekrar dönme gereği doğuyor.Bir çatıda toplanırsa daha kolay olur..Slmlar
"Edep ya hû"

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #15 : Şubat 03, 2019, 12:38:27 ÖÖ »
Merhabalar..Lİnea-Egea forumları arasında aynı firma çatısı altında başka araçlar olması dışındabir ilişki var mıdır? Sitelerin fiziksel benzerliği oldukça fazla..Aynı ise neden tek bir marka çatısı altında toplanmıyor..Egea forumu aktif kullanılmıyor gibime geldi.Bu yüzden bi konu incelemek istesem fikr sunan olmayınca linea forumuna tekrar dönme gereği doğuyor.Bir çatıda toplanırsa daha kolay olur..Slmlar
Başka egea forumları var mı bilmiyorum ama egea fun club forumu site kurucumuz Hüseyin (h.k.) tarafından egea kullanıcılarının paylaşımı için kurulmuştur. Ancak face gruplarında paylaşımın daha hızlı olmasından dolayı artık kullanıcılar pek forumlara takılmıyor.

Birleşme konusu biraz zor. Belki diğer fiat araçları başlığı altında egea başlığı açılabilir ama bir düzeni olmaz diye düşünüyorum.

Adı üstünde bu forum linea'ya özel kurulduğu için tüm fiat araçları tek çatı altında toplamak hepsine ayrı ayrı başlıklar ve alt başlıklar oluşturmak forumda karışıklığa yol açar.

Ancak her ne kadar linea forumu da olsa genel itibariyle ortak motor, donanımlar, sorunlar ve çözümleri olduğu için egea, doblo, punto kullanıcıları da soru, sorun ve çözümlerini aynı başlıklar altında paylaşıyorlar.