*

Çevrimdışı mertktk

• *
  • 8
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 1.3 Multijet
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 235000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Yanık Kokusu ve Fren Tutmaması
« : Ağustos 31, 2023, 01:39:11 ÖS »
Herkese merhabalar,
Aracımın balata ve diskini değiştirdim. Ötme sesi geliyordu marka MGA idi. Parçacı sağ olsun ücretsiz değiştiririz hatalıysa dedi götürdüm orijinali ne kadar dedim ufak bir fark alıp orijinal ile balatayı tekrar değiştirdim. Sonrasında tekerlerimden cik cik cik sesi gelmeye başladı. Taş vs girmiştir dedim fakat yok zamanla solda da başladı. Çok değil biraz arka arkaya fren yapmam gereken bir günde ağır bir yanık kokusu ve frenlerin tutmamasıyla karşılaştım. 1 2 saat sonra düzelmişti fakat şu anda en ufak ard arda fren sonrasında yine koku geliyor ve tutmuyor. Ön jant kapaklarında da is gibi bir leke oluşumu var. Bunun nedeni ne olabilir konu fren olunca çok tedirgin ediyor?

Şimdiden teşekkürler.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Yanık Kokusu ve Fren Tutmaması
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2023, 03:06:33 ÖS »
 Mga diye marka ilk defa duydum. Baktım 2014 yılından beri piyasada ve çin malıymış. 
Orijinal diye takılan marka nedir. Opar mı? Muhtemelen oda ses yapacaktır.

Disk ile balata değişimlerinde disk ve balata birbirine alışma süreci vardır. Bu süreçte tutma mesafesinde uzama olabilir. Ancak koku ve fren tutmaması balata yüzeyinde yanma olayının meydana geldiğini gösterir. Baktırmakta fayda var. Bu arada fren hidroliğini de kontrol ettirin.

*

Çevrimdışı kanser51

• 664
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 195625
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: Yanık Kokusu ve Fren Tutmaması
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2023, 07:45:16 ÖS »
Ben serviste opar disk bakata değişimi yaptım alışıncaya kadar fren az tutuyordu şimdi iyi opar balatalarda ötmeye şahit olmadım…