*

Çevrimdışı admin

• *
  • 1146
  • +21/-1
  • HK
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Bu Kadına Ehliyet Verenin!
« : Mart 25, 2013, 05:33:54 ÖS »
Bugün sabah çok kötü bir kaza olmuş. Allah yaralılara acil şifalar versin.

Trafikteki bu zekasız sürücülere değil artık sürücü kurslarına yüklenmek gerekir. Trafikte jeep kullanan kadınlara bilhassa daha dikkat ediniz.

http://www.sabah.com.tr/webtv/yasam/besiktastaki-feci-kaza-kamerada

*

Çevrimdışı ARIK

• 941
  • +7/-0
  • Kan Grubu: A Rh +
Ynt: Bu Kadına Ehliyet Verenin!
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2013, 05:40:50 ÖS »
Bence olayın ehliyet vermeyle de pek alakası yok gibi. Dönülmez den  dönenler, kırmızıda geçenler yani kural tanımaz veya dikkatsiz insanların yüzünden oluyor bir çok kaza.

*

Çevrimdışı baris37

• 74
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2013 Linea 1.3 multijet
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2013, 05:50:05 ÖS »
ama kadın sag tarafdan kacabılırmıs kadınların tek problemı hesaplama yapamıyorlar sag serıde atlayıp gecseydı bu kazadan kurtulurdu
Fiat'ımla hayat yolunda cansın Linea..

*

Çevrimdışı MOKIA

• 46
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT
  • Araç Modeli: LINEA
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 15500
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2013, 06:16:27 ÖS »
O sırada kesin iç aynada makyajına felan bakıyodur.

*

Çevrimdışı cedesen

• 38
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 63000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2013, 06:32:52 ÖS »
Evet, belki sağdan kaçabilirmiş ama yine de kadınları suçlamamak lazım her zaman. Ortadaki çizgilere bakılırsa dönüş yasak gibi duruyor kavşakta.

*

Çevrimdışı ogzhnmngn

• 76
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Emotion Plus
  • Motor: T-Jet 120 HP + LPG
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2013, 06:41:10 ÖS »
Bu olayı kadın veya erkek diye genellememek lazım,kaza neticede bir anlık dikkatsizlik işte.Allah kimsenin başına vermesin..

*

Çevrimdışı admin

• *
  • 1146
  • +21/-1
  • HK
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2013, 06:48:38 ÖS »
Bir genelleme söz konusu ama bu kadın olduğu için değil. Erkek olsaydı "Bu adama ehliyet verenin" şeklinde açılacaktı başlık. Serzeniş ise sürücü kurslarınaydı. Dikkatsizlik desen orada o hızla araba kullanmak akıl karı değil, diyemiyorum.

Ayrıca bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum söz konusu. Kadın sürücüler erkeklere nazaran trafikte mantıklarını kullanmıyorlar. İstisnalar kaideyi bozmaz. Çok başarılı kadın sürücülere de şahit oldum.

*

Çevrimdışı umit55

• 1225
  • +19/-1
  • Ümit BAYAR
  • Araç Marka ve Modeli: peugeot 308 1,6 hdi
  • Araç Modeli: 1.6 actuel
  • Kan Grubu: B Rh -
  • Km: 45000
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2013, 07:03:23 ÖS »
her sabah işe giderken dar bir yol var normalde 2 araç yan yana geçebiliyor ama o geri zekalı kendini bir halt sanan uzun saçlılar kocaman araçlarla, aklınıza hangi markalar gelirse hepsini sayın öyle bir geliyorku bütün yol benim diyorlar sırf kendilerine bi şey olmasın diye büyük araçlara biniyorlar.
bazende benim kafam bozuk oluyor deli deliyi gördümü çomağını saklar derlerya gıkları çıkmıyor C:-)
ama bazılarınında hakkını yememek lazım gerçekten iyileride var
« Son Düzenleme: Mart 25, 2013, 07:52:55 ÖS Gönderen: umit55 »
YENİ YENİ L İ N E A

*

Çevrimdışı urfabirecik

• 439
  • +3/-0
  • İbrahim Halil
  • Araç Marka ve Modeli: Honda Jazz
  • Araç Modeli: 20012
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2013, 07:17:17 ÖS »
Stajer suruculuk baslasiginda da bu is cozulmez bence.

Surucu kursu egitememis olsa da, arabayi kaldirani, direksiyondan geciren sistem suclu. Gecirmeyene baski yapan anlayis, yani biz sucluyuz: Kimse direksiyondan kaldim demiyor, biraktilar diyor. Yani isini yapana da mani oluyoruz. Kafa yapimizi sorgulayalim.

Bu sinavi bir kurul yaparsa, onune gecilebilir.

Tapatalk'tan gonderildi.

"İmaj hiçbir şey..."

*

Çevrimdışı abdullah_arıcı

• 4039
  • +32/-16
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Km: 136700
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2013, 07:39:06 ÖS »
yuh yanı bu kadarda olmaz
FORUMUN ACİL DESTEK EKİBİ

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2013, 08:28:21 ÖS »
kaza kesinlikle ben geliyorum demiş...dönülmezde dönmeye çalışan hemde sol şeritte durarak bunu yapan bir araç...ş.içinde fişek gibi giden üstelik önünde duran aracı (bozulmuşta olabilirdi o araç) görmeyen ve frenleme dahi yapamadan çarpan başka bir araç...Allah hepimizi böylelerinden korusun...
bu olaydan bağımsız olarak söylemem gerekirse her ne kadar istisnai düzgün kullanan kadınlar varsada başbakan olsam ilk yapacağım icraat kadınların araba kullanmasını yasaklarım...kesinlikle tabiatlarında yok bu iş...iyi kullananlarda kurunun yanında yaşta yanar hesabı olur...isteyen istediğini diyebilir,ben kesinlikle araba konusunda çok beceriksiz olduklarını düşünüyorum...
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı tarik1967

• 541
  • +17/-2
  • Kendine Saygısı Olmayanın Başkasına Saygısı OLMAZ.
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Urban
  • Km: 22900
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2013, 08:45:31 ÖS »
sola dönmek isteyen şöförmü kasap mı desem ONA acımadım kadın a acıdım...
Kural ihlali yapan a OH olsun...
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi....
Gerisi Vız gelir Tırıs Gider

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LINEA
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Km: 84000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2013, 10:12:54 ÖS »
Adam her ne kadar suçlu olsada kadın arkadan çarpmış, arkadan çarpan suçlu olarak kabul edilir sebebide gereken takip mesafesini bırakmamışındır, dikkatini yola önündeki araca vermemişin ( belki kadın cep telefonuyla konuşuyodu),
 kadında baya hızlı hareket ediyor yüksek ihtimal çoğu kadının yaşadığı bir kaç durumdan biriyle karşılaştı, kadınlar bir şeyle  karşılaştılarmı kilitleniyorlar, kimisi fren yerine gaza basıyor, kimisi frene bile basamıyor öle ışık yemiş tilki gibi kalıyor, hani bir şey olmayacağı varsada olduruyorlar maalesef, sağdan araç gelir normal bir şekilde ama o aracı aniden görünce hiiiii der ve olan olur
kazayı yapan kadında ya farketmedi arabada birşeyle meşguldü, ya telefonla konuşuyordu yada kadın kilitlendi kaldı, adam suçlu onu kabul ediyorum ama orada arkadan gelen kişininde bişi yapması gerekiyor en azından frenki frene bile basmamış o sol tarafta dönüş yapan kişinin aracı birden bozulmuş olabilirdi, lastiği patlamış olabilirdi, kalp krizi geçiriyor olabilirdi, o kişi solda değil sağdada dursa o kadın sağ taraftan takip ediyor olsa gene gelip arkadan frene bile basmadan vurabilir, trafikte hergün birçok kaza ihtimali oluşuyor ve ramak kalıyor fakat karşılıklı veya diğer kişinin dikkatiyle kazadan kaçınılıyor, trafikte herzaman uyanık olacaksınız birde önünüze yayada fırlayabilir ( sağını solunu karıştıran çok yaya var sağa bakıcağına sola bakarak geçemeye kalkan çok oluyor malesef )

*

Çevrimdışı tayca1

• 92
  • +0/-0
  • Turgay Ayça
  • Donanım: Actual
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2013, 10:35:30 ÖS »
Sürekli dönülmez yerden deniliyor. Dikkatli bakarsanız yada büyüterek bakarsanız çift taraflı düz çizginin bittiği yerde dönmek için bekliyor. Arkadan gelen sürücü bir kere aşırı hızlı. Öndeki aracın sola dönmek için beklediğini görebilir zira öndeki aracın hemen arkasında değil. Arada oldukça mesafe var. İkincisi sağ taraf boş. Sol şerit kural olarak sollamak içindir. Neden boş olan sağ şeritten gitmiyor. O sırada sağında bir araç da yok yani sollamıyor, sağ şeritten gidebilirdi. Her halukarda arkadan gelen sürücü suçlu. Hem dikkatsiz hemde aşırı hızlı. Bence kim olursa olsun böyle araç kullananların ehliyetini alıp sürücülüğü yasaklamaları gerekir. Ben 1975 yılından beri araç kullanırım böyle kaza görmedim. Şehir içinde bu ne sürat. Birinin dikkatsizliği ile sonradan afedersiniz istemeden oldu demekle ölenler geri gelmiyor. Kimsenin dikkatsizliği ve aymazlığı ile başkasının canını almaya hakkı yok. Üstelik aile faciasına neden olmakta.
Dr.Turgay Ayça

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
  • Araç Marka ve Modeli: MERCEDES E200
  • Araç Modeli: 1995
  • Km: 158000
« Yanıtla #14 : Mart 25, 2013, 11:12:28 ÖS »
Bayan sürücü %100 kusurlu. Allah'tan tam arkadan değil hafif çaprazdan vurmuş. Yoksa vuruş basıncı azalmaz ve arka koltuğa yaslardı tamponu. Allah esirgemiş. Süratli olmasa işi adam hatalı dahi olsa bu hacimde çarpma olmazdı. Ne carsa aşırı hızda var arkadaşlar.
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #15 : Mart 25, 2013, 11:31:33 ÖS »
Sürekli dönülmez yerden deniliyor. Dikkatli bakarsanız yada büyüterek bakarsanız çift taraflı düz çizginin bittiği yerde dönmek için bekliyor. Arkadan gelen sürücü bir kere aşırı hızlı. Öndeki aracın sola dönmek için beklediğini görebilir zira öndeki aracın hemen arkasında değil. Arada oldukça mesafe var. İkincisi sağ taraf boş. Sol şerit kural olarak sollamak içindir. Neden boş olan sağ şeritten gitmiyor. O sırada sağında bir araç da yok yani sollamıyor, sağ şeritten gidebilirdi. Her halukarda arkadan gelen sürücü suçlu. Hem dikkatsiz hemde aşırı hızlı. Bence kim olursa olsun böyle araç kullananların ehliyetini alıp sürücülüğü yasaklamaları gerekir. Ben 1975 yılından beri araç kullanırım böyle kaza görmedim. Şehir içinde bu ne sürat. Birinin dikkatsizliği ile sonradan afedersiniz istemeden oldu demekle ölenler geri gelmiyor. Kimsenin dikkatsizliği ve aymazlığı ile başkasının canını almaya hakkı yok. Üstelik aile faciasına neden olmakta.
hususi tekrar izledim güvenlik kamreasından çizgiler gözükmüyor,dikkat ederseniz sadece çift taraflı düz çizgi değil,kesikli çizgilerde gözükmüyor arabanın durduğu yerden sonra...kaza sonrası aktüel kameradan çizgileri görebilirsiniz...zaten orada 90 derecelik bir sola dönüş vermek her daim kazaya ve katliama yol açar...başta karşı yönden gelenlere tehlike yaratır

*

Çevrimdışı Erhan4785

• 639
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Ford Focus 3 1.6 Titanium Powershift
  • Kan Grubu: B Rh+
« Yanıtla #16 : Mart 26, 2013, 12:27:50 ÖÖ »
Kadınların şöförlüğünü pek tutmasamda bu kazada bende kadın suçlu değil diye düşünüyorum. Bu yolda ordan dönmek isteyen kişi tamamen kazaya sebebiyet veren.

*

Çevrimdışı duymazay11

• 820
  • +5/-0
  • Ayhan UĞUZ
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 125000
« Yanıtla #17 : Mart 26, 2013, 08:45:59 ÖÖ »
Kadın suçu aşırı hız ve sağ boş olduğu halde sol şeridi kullanması.
Ama şimdi en önemlisi orada dönüş var mı yok mu?buda belli değil
ana yol üzerindeki böyle dönüşler direk kazaya sebebdir.Dönüş yapması şart değil
araç bozuldu o zaman da mı? kadın suçlu değil!!!
Her sağlıklı kişi engelli adayıdır.

*

Çevrimdışı admin

• *
  • 1146
  • +21/-1
  • HK
« Yanıtla #18 : Mart 26, 2013, 09:16:39 ÖÖ »
Çizgilerin kesikliğini falan geçip; de o hızla insanların canına kasteden bu şahsa yüklenilmeli diye düşünüyorum. Ya insan bi önüne bakar o hızda giderken. Bizde arada sırada yoldayken telefon kurcalıyoruz ama önümüz boşken ya da 20-30 km sürat ile giderken yapıyoruz. Ne yapıyordu bilmiyorum ama özellikle dikkat ettim, fren lambası arabaya çarptıktan sonra yanmaya başladı. Alper Bey'in söylediği gibi ya kilitlenip kaldı ya da hiç görmedi.

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #19 : Mart 26, 2013, 09:35:25 ÖÖ »
Çizgilerin kesikliğini falan geçip; de o hızla insanların canına kasteden bu şahsa yüklenilmeli diye düşünüyorum. Ya insan bi önüne bakar o hızda giderken. Bizde arada sırada yoldayken telefon kurcalıyoruz ama önümüz boşken ya da 20-30 km sürat ile giderken yapıyoruz. Ne yapıyordu bilmiyorum ama özellikle dikkat ettim, fren lambası arabaya çarptıktan sonra yanmaya başladı. Alper Bey'in söylediği gibi ya kilitlenip kaldı ya da hiç görmedi.
benimde yukarıda yazdığım gibi duran araçta suçlu ama çarpan çok daha suçlu...o duran araç bozulmuş olabilirdi,yine başka bir kaza olabilirdi orada gidip kazaya bodoslama dalacaktı o kadın...
kesin çözüm ehliyetleri elinden alacaksın bu kazayı yapandan...

*

Çevrimdışı akinyilmaz

• 76
  • +1/-0
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Emotion
« Yanıtla #20 : Mart 27, 2013, 03:04:04 ÖS »
İkiside hatalı.

Dönmeye çalışan adam karşı şeridin boşalmasını sol şeritte beklemek yerine en sağda duraklıyarak beklemesi gerekirdi. nedeni ise tamamen tedbir amaçlı, işte bu şekilde kaptırıp gelen araçlar vurmasın diye.sonuçta kadın sürücü daha yavaş veya dikkatli olsa belki vurmayacaktı ama sol şeritte bekleme yapmak ister istemez kazaya davetiye çıkarır.

Arkadan vuran kadın ise hem aşırı hızlı, hemde aşırı dikkatsiz. Arkadan vurduğu için suçlu o gözüksede herşey kanun kuralla olmuyor, birde gerçekler varki, kimse sol şeritte giderken önüne duran bir aracın çıkacağını tahmin etmez.ama genel olarak aşırı hızlı olması, daha kolay kazanın oluşması için önemli bir neden.

Sonuç bence ikiside hatalı. adam önleyici tedbir amaçlı olarak en sağda bekleme yapmalı, kadın ise daha yavaş ve dikkatli olmak zorundaydı. Trafik hata kabul etmiyor ne yazıkki herkes tedbirini almalı.

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Km: 26
« Yanıtla #21 : Mart 27, 2013, 03:30:09 ÖS »
arkadaşlar dönüş yapmak için sol şeritte durulmaz. solda bir cep olur o zaman girer beklersin, ama bu şekilde bir dönüş olamaz (güvenlik için değil kural gereği).
bayan sürücüde göz göre göre çarpmış. bir kere aşırı hızdan dolayı suçlu, takip mesafesinden dolayı suçlu, sağdan çok rahat kaçabilirmiş kaçmamış, ama sol şerit ihlalinden suçlu (sağı boş sağdan gitmeliydi).
iki tarafta da hata var.

Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı AYTEKAYDIN

• 321
  • +1/-1
  • KOCA HESTIY AYA BEDENEM
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT LINEA
  • Donanım: Easy
  • Km: 40000
« Yanıtla #22 : Mart 27, 2013, 07:26:38 ÖS »
Bencede iki tarafta suçlu, neyseki can kaybı yok.
KOCA HESTIY AYA BEDENEM

*

Çevrimdışı tarik1967

• 541
  • +17/-2
  • Kendine Saygısı Olmayanın Başkasına Saygısı OLMAZ.
  • Km: 22900
« Yanıtla #23 : Mart 27, 2013, 08:18:49 ÖS »
aynı olay bu gün başıma geliyordu..
yeşilköyden atakçye döndim plus AVM yi geçtim astra nın biri sokda aniden durdu
4 lü yakıyor..
allahın belası....
uzunları yaktım.... adam uyandı bastı gaza Bahçelievlere kadar da geldi niyeti neydi.... Malın anlmadım...
Mal lık bedava bu TRAFİK te
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi....
Gerisi Vız gelir Tırıs Gider

*

Çevrimdışı Forest_Gump

• 245
  • +0/-0
    • Siyanür Bilgisayar ve Güvenlik Sistemleri
  • Km: 30190
« Yanıtla #24 : Mart 27, 2013, 08:31:15 ÖS »
dönmeye çalışan %99 kusurlu, cip aslında çok hızlı gitmiyor ardından gelen motorla diğer araçta hemen hemen aynı hıda geliyorlar kameranın göz yanıltması diye düşünüyorum.

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
  • Araç Marka ve Modeli: MERCEDES E200
  • Araç Modeli: 1995
  • Km: 158000
« Yanıtla #25 : Mart 27, 2013, 11:07:47 ÖS »
Yahu beyler arkadan çarpan her zaman %100 kusurludur. Tahayyül edin. Adam dönmüyorda aniden çocuk fırladı diyelim o zaman ne olacak çocuğu ezip geçmeli mi bu adam. Olayı dönme değil bu şekilde düşünün. Tamam dönmedi gerekti. Ambulans diyelim. Hasta var be düz çizgiyi es geçti diyelim. O zaman ne olacak. Adam zaten hatasının cezasını çekti. Ancak Cezayi işlem olarak sonuç zaten belli. Adam kusurluuuuuuu kadınnnnnnnnnn hatalııııııııııı hatta öküzzzzzzzzzz.
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı Hakan0739

• *
  • 1732
  • +16/-3
  • Km: 30,000
« Yanıtla #26 : Mart 27, 2013, 11:10:26 ÖS »
hatta öküzzzzzzzzzz.

Bence inekkkk :)
BEN DÜNYANIN EN PAHALI AKARYAKITINI KULLANIYORUM. FAKAT CC VAR AZ YAKIYOR ;)