*

Çevrimdışı karaali

• 108
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 21000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Fren balatasını kontrol edin uyarısı hakkında
« : Kasım 11, 2019, 11:05:56 ÖS »
Arkadaşlar 2014 model 1.6 linea lounge sahibiyim. Aracım 70 binde fren balatası değişimi yapıldı diskler tornadan geçirildi. Buraya kadar herşey normal iken iki gündür fren balatalarını kontrol edin uyarısı çıkmaya başladı. Kontağı kapatıp açtığımda uyarı siliniyorken frene dokunmam ile uyarının çıkmasın bir oluyor. Küçük bir ilçede yaşıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim?  Bu uyarıdan sonra fişli balatalar tekrar değiştirildi. Frenlemede herhangi bir sorun yok fakat uyarı lambası yanıyor. Çözümü hakkında başına gelen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

*

Çevrimdışı VZR

• 137
  • +3/-0
  • E-Torq *
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 37.600
Ynt: Fren balatasını kontrol edin uyarısı hakkında
« Yanıtla #1 : Kasım 12, 2019, 12:16:26 ÖÖ »
Arkadaşlar 2014 model 1.6 linea lounge sahibiyim. Aracım 70 binde fren balatası değişimi yapıldı diskler tornadan geçirildi. Buraya kadar herşey normal iken iki gündür fren balatalarını kontrol edin uyarısı çıkmaya başladı. Kontağı kapatıp açtığımda uyarı siliniyorken frene dokunmam ile uyarının çıkmasın bir oluyor. Küçük bir ilçede yaşıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim?  Bu uyarıdan sonra fişli balatalar tekrar değiştirildi. Frenlemede herhangi bir sorun yok fakat uyarı lambası yanıyor. Çözümü hakkında başına gelen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Kablodan yapıyor onu.
20km kullandım sonra değiştirdim aldığım yerden kesti arızayı

*

Çevrimdışı karaali

• 108
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Kasım 12, 2019, 12:46:12 ÖÖ »
Kablodan yapıyor onu.
20km kullandım sonra değiştirdim aldığım yerden kesti arızayı
İlk takılan balatayı 600 km kullandım sönmedi. Bugun tekrar bakıp değiştirdiler hala sönmedi . Kontak aç kapa sorun yok frene basınca lamba yanıyor. Hangi kablodan sizce. ABs mi yoksa balata fişleri mi

*

Çevrimdışı VZR

• 137
  • +3/-0
  • E-Torq *
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 37.600
« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2019, 12:54:57 ÖÖ »
Sağ ön balata soketindendi. Yeni takımda hala uyarı veriyorsa araca bakmak gerek 1.6L arkalarda disk tek tek bakılması lazım. Fren performansı nasıl ? Birmottan tekin görse daha iyi bilgi verir aslında mesaj atayım ona

*

Çevrimdışı karaali

• 108
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2019, 01:23:31 ÖÖ »
Sağ ön balata soketindendi. Yeni takımda hala uyarı veriyorsa araca bakmak gerek 1.6L arkalarda disk tek tek bakılması lazım. Fren performansı nasıl ? Birmottan tekin görse daha iyi bilgi verir aslında mesaj atayım ona
Çok iyi olur aslında. Frenlemede  sağa SolA çekme abs dengesiz devreye girme gibi bir prolem görmedim ama lamba kontağı aç 2 kere freni Pompalayınca uyarı yanıyor. Çözemedik gitti vesellam

*

Çevrimdışı 34tekin

• 60
  • +2/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 95000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2019, 01:58:37 ÖS »
Arkaları karıştırma abi %98 soketten yapar. Servis teknisyeni spreyler baktı hala devam ediyor fişleri inceler akımı ölçer arızayı bulur. Frenlemede sorun yoksa abs beyni pompa hidrolik ıvır zıvır yazarda yazar ustalar para için, ya diski fazla sildirdiniz tutmuyor devamlı balata bitik yakıyor yada kablo sıyırdı şase alıyor bir yerden

*

Çevrimdışı karaali

• 108
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2019, 08:25:24 ÖS »
Arkaları karıştırma abi %98 soketten yapar. Servis teknisyeni spreyler baktı hala devam ediyor fişleri inceler akımı ölçer arızayı bulur. Frenlemede sorun yoksa abs beyni pompa hidrolik ıvır zıvır yazarda yazar ustalar para için, ya diski fazla sildirdiniz tutmuyor devamlı balata bitik yakıyor yada kablo sıyırdı şase alıyor bir yerden

Lambayı arabayı çalıştır hiç hareket etme frene 1 2 kere bas yine yakıyor. Fren tutuşunda performansın da Bi kayıp görmedim olması gerektiği gibi. 60 bin km dir arabamı tanıdıysam fren tutuşunda sorun yok. Geçen yolda giderken söndü mesela frene basınca tekrar yaptı. Kabloların kontrol edildiğini defalarca söylediler. Sorunu çözemediler bir türlü.

*

Çevrimdışı Sümer Arda Tarlacı

• *
  • 9
  • +0/-0
  • Km: 100000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2021, 01:16:33 ÖÖ »
Ben kac tane lineyaa bindim hicbirinde kontagi actiginda bi sure balata lambasi yanmadi hic yanmiyor acaba bunlar boyleni yoksa orjinalindemi yok

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT
  • Araç Modeli: LINEA 2013
  • Km: 65.000 km
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2021, 10:54:15 ÖÖ »
Balata uyarısı çok uzun yıllardır var ama balata içindeki telin devreyi tamamlayıp. ışığı yakması için hemen hemen tam bitmesi gerekiyor sanırım. beklide balata değişirken o tel ile alakalı başka bir problem oluyordur. ya tel olmuyor yada bağlantısı olmuyor olabilir. denemediğim için tam yanıt zor. genelde bitmeye yakın değiştiriyorum.
Bullet Qheylan...

You are what you know...(Albert Einstein)

*

Çevrimdışı Adnan çalbıyık

• 55
  • +0/-0
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2021, 11:55:36 ÖÖ »
Bende el freni yarı çekik olarak bir süre gitmiştim ve balata uyarı verdi arka balatayı değiştirdim söndü senin balatalar değişti ise lastikleri sök tek tek kabloları kontrol et kablolar soyulup şase yapıyor olabilir herhangi bir sorun yoksa obd cihazı ile sildirebilirsin. Geçen gün arkadaşın balata işığı yandı yeni balata aldı tekerleği söktük adam fişsiz balata takmış kabloyuda sıkıştırmış kenara oda dike sürte sürte şase yapmız o yüzden arıza vermiş yenisini takınca düzeldi

*

• 55
  • +0/-0
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2021, 12:06:44 ÖS »
Ön frenlermi değişti yokksa arkalarmı

*

• *
  • 9
  • +0/-0
« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2021, 08:21:17 ÖS »
Balata uyarısı çok uzun yıllardır var ama balata içindeki telin devreyi tamamlayıp. ışığı yakması için hemen hemen tam bitmesi gerekiyor sanırım. beklide balata değişirken o tel ile alakalı başka bir problem oluyordur. ya tel olmuyor yada bağlantısı olmuyor olabilir. denemediğim için tam yanıt zor. genelde bitmeye yakın değiştiriyorum.
Benim anlamadigim o balata uyarisi olan arkadaslarda kontagi acinca o lamba bir sure yaniyorumu yoksa hicmi yanmiyor cunku normalde benim bildigim kontagi acinca yanmasi lazim ben hicbirinde rastlamadim benim merak ettigim bu belkide bos paketlerde yoktur balata uyarisi yanan arkadaslarda acaba lamba kontagi acinca yaniyormu

*

• 55
  • +0/-0
« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2021, 10:52:29 ÖS »
Ben kendi aracımı örnek verirsem 1.6 lounge bunlarda arızayı üç şekilde veriyor gösterge ışığı ile dıt sesi ile göstergede yazı ile direk kontağı açtığında arıza ışığı yanmayabilir frene bastığında devreye girer aksibir durum yoksa
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2021, 11:04:26 ÖS Gönderen: Adnan çalbıyık »

*

• *
  • 9
  • +0/-0
« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2021, 11:37:23 ÖS »
Ben kendi aracımı örnek verirsem 1.6 lounge bunlarda arızayı üç şekilde veriyor gösterge ışığı ile dıt sesi ile göstergede yazı ile direk kontağı açtığında arıza ışığı yanmayabilir frene bastığında devreye girer aksibir durum yoksa
Benim demek istedigim o deyil ariza vermedigi zaman normalde bir ariza yoksa kontagi acinca obur lambalar gibi bir sure yandiktan sonra sonuyormu

*

• 55
  • +0/-0
« Yanıtla #14 : Mayıs 23, 2021, 08:51:36 ÖÖ »
Arıza yokken tabiki söner ama kablolarda sıkıntı varsa şase yaptığı zaman terardan yanmaya devam eder
« Son Düzenleme: Mayıs 23, 2021, 09:37:49 ÖÖ Gönderen: Adnan çalbıyık »

*

• *
  • 9
  • +0/-0
« Yanıtla #15 : Mayıs 23, 2021, 06:06:22 ÖS »
Arıza yokken tabiki söner ama kablolarda sıkıntı varsa şase yaptığı zaman terardan yanmaya devam eder
Siz yanlis anladiniz hani obur lambalar 10sn yaniyo sonuyo ya buda onun gibi yanip 10sn sonra sonuyomu yoksa hicmi yanmiyor

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #16 : Mayıs 24, 2021, 12:39:24 ÖÖ »
Bildiğim kadarıyla hiç yanmıyor. Herhangi bir sensör durumu olmadığından test etme durumu yok.  Sadece balata üzerinde bulunan fiş eğer takılı ise balata bitip demire değdiğinde şase yapıp uyarı yakmak için tasarlanmıştır. Çoğu tamirci balataları takarken bu fişi takmaz kopartır atar. Bu durumda şase yapmayacağı için balata bitse de lamba yakmaz.

*

• *
  • 9
  • +0/-0
« Yanıtla #17 : Mayıs 24, 2021, 01:01:37 ÖÖ »
Bildiğim kadarıyla hiç yanmıyor. Herhangi bir sensör durumu olmadığından test etme durumu yok.  Sadece balata üzerinde bulunan fiş eğer takılı ise balata bitip demire değdiğinde şase yapıp uyarı yakmak için tasarlanmıştır. Çoğu tamirci balataları takarken bu fişi takmaz kopartır atar. Bu durumda şase yapmayacağı için balata bitse de lamba yakmaz.
Hmm tesekkurler cunku dobloya baktigimda kontagi actigim zaman obur lamabalar gibi bir sure yaniyor sonuyor kontakta demekki linealarda yokmus