*

mistercasper

linea kalorifer/klima
« : Ocak 18, 2013, 07:46:06 ÖS »
çok değerli üstadlar malum kış aylarındayız ve havalar soğuk... aracımın içini bir türlü ısıtamıyorum kalorifer nedense sıcak değilde hafif ılık bir şekilde çalışıyor yani kalorifer çok ama çok yetersiz kalıyor... acaba sizin araçlarınızda böylemi yoksa benimkinde bi arızamı var??? bu arada klima manuel...

*

Çevrimdışı hkurt

• 349
  • +11/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Ford Fiesta
  • Araç Modeli: 1.4 Tdci Trend
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: linea kalorifer/klima
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2013, 08:16:28 ÖS »
Motor ısındıktan sonra, çok güzel ısıtıyor, kapattığımda oluyor sıcaktan.Sizin aracınızda sıkıntı olabilir.

*

Çevrimdışı bezek207

• 449
  • +12/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011 - Beyaz
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 44.000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2013, 09:56:59 ÖS »
kış aylarında hele ki havalar sıfırın altında oldu mu o motoru ısıtmak işkence.uzun yolda sorun yok uzun süre kapattığımda oldu.ancak şehir içinde motor ısınmıyor ışıklarda durunca zaten az buçuk ısıttığınız o motor anında soğuyor.10 km ye kadar kullanıyorsanız boşuna kaloriferim var demeyin.sabah dışarı çıktım mı camı açıyorum artık bünye alıştı koltukta cirit atmaya.

çorum kaloriferi mi taktırsak ne yapsak  :)

*

Çevrimdışı Firecrab

• 92
  • +0/-0
  • Mert
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2013, 10:53:14 ÖS »

*

mistercasper

« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2013, 11:24:12 ÖÖ »
Motor ısındıktan sonra, çok güzel ısıtıyor, kapattığımda oluyor sıcaktan.Sizin aracınızda sıkıntı olabilir.
şaşırtıcı gerçekten... motor geç ısınıyor evet ama ısındıktan sonrada bi faydasını göremiyorum... göstermek lazım ozaman...

*

Çevrimdışı abdullah_arıcı

• 4039
  • +32/-16
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Km: 136700
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2013, 11:54:36 ÖÖ »
ya abiler size bir şey daha danışçam arabanın içi çok sıcak oluyor diye kaloriferi kapatıyorum bu seferde camlar buhulanmaya başlıyor açıyorum andan sonra da terleyip hasta oluyorum buna bir care bulan var mı zıtlaşıyoruz arabayala önceki albeam da böleydi
FORUMUN ACİL DESTEK EKİBİ

*

Çevrimdışı murathan34

• 75
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea easy
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Easy
  • Km: 15000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2013, 09:33:13 ÖS »
ya abiler size bir şey daha danışçam arabanın içi çok sıcak oluyor diye kaloriferi kapatıyorum bu seferde camlar buhulanmaya başlıyor açıyorum andan sonra da terleyip hasta oluyorum buna bir care bulan var mı zıtlaşıyoruz arabayala önceki albeam da böleydi
bununla alakalı tavsiye basit sıcaklık konumunu yarı maviye getirin panelide yukarı verin ne camda buhar nede fazla sıcaklık olur ılık bir hava olur bunu sen kendin ayarlarsın.

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
  • Araç Marka ve Modeli: Honda Civic 1.6 Premium Otm. ECO-LPG
  • Araç Modeli: 2013
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2013, 10:04:31 ÖS »
İc hava sirkulasyon acik konumda olmali ki bugu yapmasin. Cok sicak geliyorsa kirmizidan maviye dogru cekin, fan hizini azaltin...

En iyi isinma, cam ve ayaklara verdiginiz sekilde olur....

Bugu yapmaya devamederse, kisa sureli olarak ac yi kullanip bugudan arinabilirsiniz.... Eger ic hava sirk. Acik ise surekli bugu yapmaz, yapiyorsa aracin icinde nemli bisey var demek
Eski bir FİAT Linea 1,6 MJ Lounge kullanıcısı

*

Çevrimdışı salih...

• 21
  • +0/-0
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2013, 10:21:59 ÖS »
çok değerli üstadlar malum kış aylarındayız ve havalar soğuk... aracımın içini bir türlü ısıtamıyorum kalorifer nedense sıcak değilde hafif ılık bir şekilde çalışıyor yani kalorifer çok ama çok yetersiz kalıyor... acaba sizin araçlarınızda böylemi yoksa benimkinde bi arızamı var??? bu arada klima manuel...

motor yağına bi bakmanı öneririm tamam mı diye

*

Çevrimdışı urfabirecik

• 439
  • +3/-0
  • İbrahim Halil
  • Araç Marka ve Modeli: Honda Jazz
  • Araç Modeli: 20012
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2013, 11:10:23 ÖS »
İc hava sirkulasyon acik konumda olmali ki bugu yapmasin. Cok sicak geliyorsa kirmizidan maviye dogru cekin, fan hizini azaltin...

Bugu yapmaya devamederse, kisa sureli olarak ac yi kullanip bugudan arinabilirsiniz.... Eger ic hava sirk. Acik ise surekli bugu yapmaz, yapiyorsa aracin icinde nemli bisey var demek

Tolga bey, dış->iç demek istediniz sanırım. iç->iç'te buğu çözmez. Üzerinde resim de var. Benim bu konuda kötü yaşantım var da. Ondan takıldım. İç->iç te buğu çözülmüyor.
"İmaj hiçbir şey..."

*

Çevrimdışı majesty

• **
  • 18
  • +0/-0
  • Fatih A. ZORLU
  • Araç Marka ve Modeli: Linea Ticari
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 24000
« Yanıtla #10 : Ocak 22, 2013, 01:06:58 ÖÖ »

taksicilerin derdidir bu :D

klimayı aç 1 e getir. cama ver ayarı.sıcaklık ayarıda soğuğa yakın olsun yani saat 10 konumunda.. hiç bir camında ne buğu olur nede bişey.içerinin havasıda gayet normal olur.

ayrıca koçtaşda buğu önleyici sprey var 7 tl mi ne ondan al temiz kuru bezle haftada 1 camlara uygula buğuyu engeller.kullanıyorum ben
07 T 3682 Best Taksi
0542 698 69 68

*

Çevrimdışı kovboy

• 253
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fıat panda
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active
« Yanıtla #11 : Ocak 22, 2013, 06:08:36 ÖÖ »
çorum kaloriferli 74 reno 12 den kalma alışkanlık pamuklu bez hazır bekliyor.

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
  • Araç Marka ve Modeli: Honda Civic 1.6 Premium Otm. ECO-LPG
  • Araç Modeli: 2013
« Yanıtla #12 : Ocak 22, 2013, 06:29:49 ÖÖ »

Tolga bey, dış->iç demek istediniz sanırım. iç->iç'te buğu çözmez. Üzerinde resim de var. Benim bu konuda kötü yaşantım var da. Ondan takıldım. İç->iç te buğu çözülmüyor.

İc-dis dan kastim, hava sirkulasyonun acik olmasiydi. Yani aracin icindeki havanin surekli donmesi yerine disaridan taze hava gelmesi....
Eski bir FİAT Linea 1,6 MJ Lounge kullanıcısı

*

Çevrimdışı trakyalı

• 165
  • +3/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 92000
  • Motor: T-Jet 120 HP
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2013, 11:54:19 ÖS »
ya arkadaslar bende ısınma bugu problem degilde,kaloriferi açıp dıs hava girisini  actıgımda egzoz gazı geliyor içeriye nefes alınmıyor,diger türlü de buhar yapıyor.bi taraftan isınıyorum diger taraftan camı acıyorum nefes almak için.öndeki arabalardan geliyor diyecem ama evin önünde gelince devam ediyor.neden acaba?sıcaklık ziyan olmasın dıye egzozu mu içeriye  verdiler? ;D
Allah kaza bela vermesin!