*

Çevrimdışı ARIK

• 941
  • +7/-0
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Accent Era larda Bile EPS var...
« : Ocak 12, 2013, 11:49:04 ÖÖ »
Geçenler de Komşuya 2006 model Hyundai Accent Era (Otm.Vites)  aldık. İlk marşa basıldığında Ekranda EPS lambası yanıyordu. Direksiyonu gerçekten yok gibi. Bizim Lİnea larda neden yoksa.Merak ettim bakın ne demek. 

EPS (Electro Power Steering )
Elektronik Destekli Hidrolik Direksiyon Sistemi

Arabada direksiyon sertliğini ayarlayan ve dengeleyen elektronik sistem olarak tanımlayabiliriz.Hız yüksek iken direksiyonu sertleştirir, yavaş giderken de manevra kolaylığı için yumuşatır.Başlıca avantajı, sadece kullanıldığında enerji harcamasıdır. Hidrolik direksiyon, motora park halindeyken bile yük bindirirken EPS sistemi düz bir sürüşte var ile yok arası elektrik harcar. Diğer bir deyişle EPS sistemi sadece direksiyonu oynattığınızda elektrik çeker, o da hidroliğin ihtiyaç duyduğundan çok daha düşük bir miktardır. Ayrıca çok daha az enerji harcamasına rağmen hidrolikten çok daha hafiftir; EPS kullanmaya alışan biri, standart bir hidroliği genellikle çok sert olarak nitelendirecektir.
« Son Düzenleme: Ocak 12, 2013, 11:52:33 ÖÖ Gönderen: Naim ARIK »

*

Çevrimdışı kevın2148

• 412
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: 2011
  • Araç Modeli: linea
  • Km: 100000
Ynt: Accent Era larda Bile EPS var...
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2013, 12:25:27 ÖS »
abicim buda bir şeymi benim bir tanıdığımın 98 model temprası var otomotik cam kaldırma mödülü var araçta fabrikasyon hemde milletin fiaattan bu kadar nefret etmesinin haklı olduğu bir gerçek
Ölümün olduğu bu dünyada, hiç birşey çok da ciddi değildir aslında
                               Franz Kafka

*

Çevrimdışı AlperURHAN

• *
  • 500
  • +3/-0
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç Marka ve Modeli: OPEL ASTRA K
  • Araç Modeli: 2018 1.6 CDTI EXCELLENCE
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 7500
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2013, 12:26:18 ÖS »
benim iki aracım var biri malumunuz linea diğer, octavia A5FL anlattığınız durumu neredeyse her sabah yaşıyorum lineadan inip octiye binince octinin diresiyon yok gibi bir şey oluyor sanki elinizi havada döndürüyorsunuz.   gerçekten lineada buyuk bir eksiklik...

*

Çevrimdışı abdullah_arıcı

• 4039
  • +32/-16
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 136700
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2013, 12:32:40 ÖS »

bu sistemin linea da da olmasını ısterdım
FORUMUN ACİL DESTEK EKİBİ

*

Çevrimdışı AlperURHAN

• *
  • 500
  • +3/-0
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç Marka ve Modeli: OPEL ASTRA K
  • Araç Modeli: 2018 1.6 CDTI EXCELLENCE
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 7500
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2013, 12:34:57 ÖS »

bu sistemin linea da da olmasını ısterdım

bizde isterdik Abdullah bizde :))

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2013, 01:07:21 ÖS »
yanlış bilmiyorsam linea hariç diğer fiat modellerinde kullanılan city mod ile aynı özellik. ancak neden lineada yok anlam veremiyorum. hadi eski kasalarda gp de sorun çıktığı için linea ya konulmadı dile kendimizi kandırmıştık ama makyajdan sonra neden konulmadı anlamadık doğrusu. eğer ki bir firma ilk olarak stilo da kullandığı elektrik destekli direksiyon sistemini bunca yıldır geliştiremiyorsa bir sorun ve eksiklik var demektir.

*

Çevrimdışı abdullah_arıcı

• 4039
  • +32/-16
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 136700
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2013, 01:11:27 ÖS »
erhan abi haklısın ama en azın bu sorunu halletmeye çalışan birileri olması lazım
FORUMUN ACİL DESTEK EKİBİ

*

Çevrimdışı ozenc_777

• 509
  • +5/-0
  • özenç özdemir
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 16300
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #7 : Ocak 16, 2013, 11:18:01 ÖS »
EPS sistemi puntodaki city modundaki sitemle aynımı bılmıyorum ama 2 tane tanıdıgımızda gp var bırı evo ıkısıde sıkayetcı arada kıtlenıyomus evonunkı ızmır cesme otobanında yuksek hzıda kıtlenmıs allahtan kaza olmamıs bende fıata gıttıgımde punto bakıyodum babam lınayı begendı aynı paraya daha genıs araba alırım mantıgı ıle lınea aldık sımdı ıyıkı punto almamısım dıyorum

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
  • Araç Marka ve Modeli: MERCEDES E200
  • Araç Modeli: 1995
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 158000
« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2013, 11:47:24 ÖS »
Geçenler de Komşuya 2006 model Hyundai Accent Era (Otm.Vites)  aldık. İlk marşa basıldığında Ekranda EPS lambası yanıyordu. Direksiyonu gerçekten yok gibi. Bizim Lİnea larda neden yoksa.Merak ettim bakın ne demek. 

EPS (Electro Power Steering )

Arabada direksiyon sertliğini ayarlayan ve dengeleyen elektronik sistem olarak tanımlayabiliriz.Hız yüksek iken direksiyonu sertleştirir, yavaş giderken de manevra kolaylığı için yumuşatır.Başlıca avantajı, sadece kullanıldığında enerji harcamasıdır. Hidrolik direksiyon, motora park halindeyken bile yük bindirirken EPS sistemi düz bir sürüşte var ile yok arası elektrik harcar. Diğer bir deyişle EPS sistemi sadece direksiyonu oynattığınızda elektrik çeker, o da hidroliğin ihtiyaç duyduğundan çok daha düşük bir miktardır. Ayrıca çok daha az enerji harcamasına rağmen hidrolikten çok daha hafiftir; EPS kullanmaya alışan biri, standart bir hidroliği genellikle çok sert olarak nitelendirecektir.

Çok tatlı bir sertliği var lineanın. Erkek işi beyler. Takılmayın. Alışınca zevk almaya başlarsın. Kuş gibi ne o öyle.
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı murathan34

• 75
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea easy
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Easy
  • Km: 15000
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2013, 09:48:14 ÖS »
arkadaşlar bu eps denen sistem güzel bende hep hayal ederdim rahat dönen bir direksiyon ama yüksek hızda sert olsun direksiyon kaçmasın diye yıllar önce avrupa araçlarda var diye duymuştum bu aralar türkiyedede satılan araçlarda var tabiki bayadır ama ben arkadaşımın dedigi gibi bunu hyundai araçtada gördüm ama bilindik haliyle degil şöyle adam direksiyonu çevirdiginde rolanti yükseliyor  bazende araç dengesizleşiyordu meger bu eps denen aygıtan kaynaklanıyormuş adam hyundai ye bildirdigi halde çok sallamışlar ve arabanın arakasına bu araç berbat bir araçtır kimse almasın diye yazmıştı bizde merak edip sorduk. digeride aracın direksiyonunun olmadık bir anda kilitlenmesi lada kallinalardada bu sistem var eski forumdan bir kallina sahibinin aracı direksiyon kitlemişti hafif bir kaza atlattı ve daha sonra bir kaç kişide  daha kitlenme oldu yani anlayacagınız olmaması olmasından daha iyi bence.teknolojide bir yere kadar ;D