*

Çevrimdışı Fatih

• 1072
  • +9/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Bravo 1.6Mjet 160HP 400Nm Tork-Dualogic
  • Araç Modeli: 2012-S2 Sport Style+Skydome+Abarth Style
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 75.555
  • Motor: Hiçbiri
İzzet Baysal Kimdir? (1907-....)
« : Ocak 03, 2013, 09:44:22 ÖÖ »

İzzet Baysalın Hayatı

1907 yılında Bolu’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Bolu’da, yüksek öğrenimini İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde Mimar olarak tamamladı.

İş hayatına devlet memuru olarak başlayan Baysal, 1949 yılında Temper Döküm Fabrikası’nı kurarak sanayiciliğe başladı. Türkiye’de döküm sanayisinin gelişmesinde öncü rolü oynadı. Yıllarca İstanbul’da en fazla gelir vergisi veren ilk on kişi arasında yer aldı.

"En büyük eserimdir" dediği İzzet Baysal Vakfı’nı, vergisi ödenmiş kazançlarından tahsis ederek 1987 yılında kurdu.

İzzet Baysal Vakfı, 2010 yılına kadar 127 (127. eserlerin yapımı devam etmektedir) tesis gerçekleştirdi. Bu tesislerin maliyeti, 2011 yılı rayiç değerleriyle 288.277.473 TL’dir.

İzzet Baysal’ın yaptırdığı hayırlar, köy sağlık evlerinden tam teşekküllü hastanelere, camilerden huzurevlerine, kreşlerden üniversiteye kadar uzanır.

Baysalların yaptırdığı kreşe giren bir çocuk; ilk, orta, üniversite hatta doktora seviyesine kadar vakfın eserlerinde eğitim görebilir, yaşlılıkta huzurevinde kalabilir. Bu yardımseverliği İzzet Baysal’a halkımızın gönlünde özel bir yer kazandırmıştır.

1994 yılında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından "TC Devlet Üstün Hizmet Madalyası" ile onurlandırılmıştır. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, ODTÜ, Mimar Sinan Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi senatoları "Eğitimde Onursal Doktora" payesi vermiştir. TBMM 2006 Yılında İzzet Baysal Vakfına TBMM Üstün Hizmet Ödülü vermiştir.

1990 yılından bu yana, her 11 Mayıs’ta Valilik, Belediye ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ortak girişimleriyle "İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali" olarak 3 gün süre ile düzenlenmektedir.

Bolulular, İzzet Baysal’a "Bolu’nun Babası" unvanını vermiştir. Şehrin en işlek caddesine "İzzet Baysal Caddesi" ayrıca Bolu ve Gerede’de birer mahalleye "İzzet Baysal Mahallesi" ismi verilmiştir. Kentin en merkezi yerine ve Üniversite kampüsüne sağlığında heykeli dikilmiştir.

Büyük hayırsever İzzet Baysal’a, hayatı boyunca yaptığı hayırlardan hangisinin daha anlamlı ve değerli olduğu sorulduğunda; "Halkımızın ve gençlerimizin bakışlarında hissettiğim sevgi, bunların hepsine bedeldir." cevabını vermiş ve çok sevdiği gençlere şöyle seslenmiştir: “Sevgili gençler; size sunabildiğim bu imkanları dürüst ve gayretli çalışmaya, tasarruflu davranmaya ve sebatkar olabilmeye borçluyum. Sizin de aynı ilkelerle benzer imkanlara erişebileceğinizden eminim.”, “Sevgili gençler! içinizden nice Baysal’lar çıkacağına yürekten inanıyor ve sizleri seviyorum.”, Bolululara ise; Bolulular, bu vakıf sizindir ona sahip çıkınız.” demiştir.

İzzet Baysal, 5 Mart 2000 tarihinde İstanbul’da hayata gözlerini kapatmıştır. Muazzam bir katılımla, kendi isteği ve Bakanlar Kurulu kararı ile kampüsteki anıtmezarına, çok sevdiği üniversite gençliğinin ve halkımızın kalbine defnedilmiştir.

İzzet Baysal ve Vakfın Bugüne Kadar Yaptırdığı Eserler

Eğitim Tesisleri

1- Bolu Belediyesi Nafize Baysal Kreşi, (donanımlı)
    2- İstanbul Sarıyer Belediyesi İzzet Baysal Kreşi
    3- Bolu İzzet Baysal Anaokulu, (donanımlı)
    4- Bolu Alpağutbey Behiye Baysal İlkokulu (Daha sonra Bolu Alpağutbey Behiye Baysal Anadolu Mahalli İdareler Meslek Lisesi olmuş, halen Ticaret Lisesi olarak eğitim öğretimine devam etmektedir.
    5- Bolu Seyit Köyü Mehmet Baysal İlkokulu, (A.B)
    6- Bolu Canip Baysal İlköğretim Okulu
    7- Bolu Atatürk İlköğretim Okulu
    8- Bolu İzzet Baysal 50.Yıl İlköğretim Okulu
    9- Bolu Behiye Baysal İlköğretim Okulu, (AB)
    10- Bolu İzzet Baysal Çıraklık Eğitim Merkezi
    11- Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (Bilgisayar donanımlı)
    12- Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi (donanımı ile birlikte)
    13- Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu (donanımı ile birlikte)
    14- Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi Öğretmen Lojmanları (A blok 8 daire)
    15- Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi Öğretmen Lojmanları (B blok 8 daire)
    16- Bolu Mimar İzzet Baysal Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi (15.02.2002 tarih ve 315/2831 sayılı Valilik oluru ile okulun isminin başına Mimar kelimesi ilave edilmiştir.)
    17- Bolu İzzet Baysal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
    18- Bolu İzzet Baysal Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Yurdu ve Defile Salonu
    19- Dr. Tevfik Atay Sağlık Eğitim Merkezi(AB)
    20- Emine Baysal Eğitim ve Uygulama Okulu(M.B)
    21- İzzet Baysal Merkez Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi
    22- İzzet Baysal Merkez Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Yemekhanesi (Şu anda okul kütüphanesi olarak hizmet veriyor.)
    23- Canip Baysal Lisesi
    24- Mehmet Baysal Uygulama Okulu(M.B)
    25- Ticaret Lisesi Bilgisayar laboratuarı(2004 yılında yenilenmiştir)(A.B)
    26- Çaydurt Çimento İlköğretim Okulu Bilgisayar Laboratuarı(A.B)
    27- Gazipaşa İlköğretim Okulu Bilgisayar Laboratuarı(A.B)
    28- Sakarya İlköğretim Okulu Bilgisayar Laboratuarı(A.B)
    29- Canip Baysal Lisesi Bilgisayar Laboratuarı
    30- Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgisayar laboratuarı(M.B)
    31- Emine ve Mehmet Baysal Uygulama Okulu Lojmanı(A.B)
    32- Bolu İzzet Baysal Otelcilik Meslek Lisesi’ne 8 derslikli Prefabrik Okul
    33- Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi 4 derslikli Prefabrik Okul
    34- Bolu Abant İlköğretim Okulu 4 derslikli Prefabrik Okul
    35- Bolu Atatürk İlköğretim Okulu 8 derslikli Prefabrik Okul(A.B)
    36- Bolu Atatürk Lisesi 4 derslikli Prefabrik Okul(A.B)
    37- Bolu Çaydurt İlköğretim Okulu 4 derslikli Prefabrik Okul(A.B)
    38- Bolu Mimar İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi 2 derslikli Prefabrik Okul(M.B)
    39- Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonu (A.B)
    40- Bolu Fen Lisesi Spor Salonu (A.B)
    41- Sağlık Meslek Lisesi ve Yurdu
    42-Canip Baysal Öğrenci Yurdu
    43-Mebrure ve İlhan Bağışgil Anaokulu (M.B)
    44-Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi Solmaz ve Ahmet Baysal Çok Amaçlı Salon(AB)
    45-Emine-Mehmet Baysal Lisesi (12 Mayıs 2009 tarihinde temeli atıldı 24 Kasım 2010 tarihinde bitirilip Milli Eğitime teslim edilecektir (A.B)
    A.B = Ahmet BAYSAL tarafından M.B = Mebrure BAĞIŞGİL (BAYSAL) tarafından

Abant İzzet Baysal Üniversitesi

1- Fen-Edebiyat Fakültesi
    2- Fen-Edebiyat Fakültesi Laboratuar binaları ve donanımı, Bilgisayar Laboratuarı ve bu laboratuarların tefrişi
    3- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Erkek Öğrenci Yurdu (800 kişilik, tefrişi ile birlikte)
    4- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu (800 kişilik, tefrişi ile birlikte)
    5- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Elemanları Lojmanı (A blok, 20 daire)
    6- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Elemanları Lojmanı (B blok, 20 daire)
    7- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Elemanları Lojmanı (C blok, 20 daire)
    8- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Elemanları Lojmanı (D blok, 20 daire)
    9- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Tesisleri (114 yatak kapasiteli)
    10- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Personel ve Öğrenci Yemekhaneleri 2 Blok (2000 kişilik-donanımlı)
    11- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Isıtma Tesisleri
    12- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Meslek Yüksekokulu Kantin tefrişi ve Bilgisayar Laboratuarları
    13- Abant İzzet Baysal Üniversitesi çok amaçlı Kültür Merkezi donanımları ile birlikte (26.10.1995)
    14- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kapalı Spor Tesisleri Kompleksi (Türkiye’de türünün üçüncüsü olan ve İtalyan şişirme teknolojisi ile dökülen 2 adet betonarme kubbe ve ortasında bir idare binası ile meydana gelen tesisler, tefrişi ile birlikte)
    15- Bu binaların çevre tanzimi ve yolları vakıf tarafından yaptırılmıştır
    16- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlük Binası, donanımı ile birlikte.
    17- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma Görevlileri için Lojman(E Blok 20 daire)
    18- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlileri için Lojman (F Blok 20 daire)
    19- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Görevlileri ile ilgili Lojman (G Blok 20 daire)
    20- AİBÜ Isı Merkezi Binası
    21- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Camisi
    22- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Turgut Gülez Araştırma Laboratuarı
    23-Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin temeli 28 Kasım 1998 de Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel tarafından atıldı. 14 Kasım 2002 de devir teslim tutanağı ile üniversiteye teslim edildi.
    24-Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Tıp Fakültesi Morfoloji Binası 23 Eylül 2003 de devir teslim tutanağı ile üniversiteye teslim edildi.
    25-Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hayvan Laboratuarı ve Isı Merkezi
    26-Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Bilgisayar Laboratuarları ile Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Otomasyonu.
    27-Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi (2006-2007 akademik yılında hizmete girmiştir)
    28-İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 11 Mayıs 2009 tarihinde temeli atıldı. 2012 yılında bitirilip Üniversiteye teslim edilecektir.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Tesisleri

35 adet İzzet Baysal Sağlık Evi (Bolu Merkez ve İlçe Köylerine); donatılmış olarak
    36-Bolu Merkez İlçe’ye 5 No’lu İzzet Baysal Sağlık Ocağı
    37-Bolu Refika Baysal Ana sağlık Merkezi, Misafirhane ve Hemşire Eğitim Merkezi
    38-Bolu İzzet Baysal Acil Servis Ünitesi (Bilahare gene Vakıf tarafından İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk hastanesine dönüştürülmüştür.)
    39-Bolu Mehmet Baysal Hemşire Eğitim Merkezi (donanımlı)(M.B)
    40-Bolu Emine Baysal Hasta Pavyonu(donanımlı) (A.B)
    41-Bolu İzzet Baysal Hemodializ Ünitesi
    42-Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Külliyesi (200 yataklı)
    43-Bolu Devlet Hastanesi’ne Sterilizatör
    44-Bolu Baysal Camii (M.B)
    45-Bolu İzzet Baysal Yaşlılarevi ve Kız Yetiştirme Yurdu
    46-Bolu İzzet Baysal Huzurevi(donanımlı)
    47-Bolu İzzet Baysal Huzurevi Lojman ve İdare Binası
    48-İstanbul İzzet Baysal Huzurevi(donanımlı)
    49-Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Binası
    50-Bolu SSK Hastanesi’ne Otoanalizatör ve 6 adet Hemodializ cihazı
    51-İstanbul Sarıyer Belediyesi İzzet Baysal Sağlık Merkezi tıbbi donanımları.
    52-İzzet Baysal Hastanesi Bulvarı (Belediye eliyle)
    53-İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi.(tüm donanımı ile)
    54-Solmaz ve Ahmet Baysal Öğretmen evi (A.B) .(tüm donanımı ile)
    55-İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi
    A.B = Ahmet BAYSAL tarafından M.B = Mehmet BAYSAL tarafından

İzzet Baysalın Vasıfları

Tasarrufa son derece önem verirdi. Hayatı boyunca israftan kaçmış ve tasarruf bilinci içinde yaşamıştır. O’nun tabağında yemek, bardağında su artırdığını göremezdiniz. Matbu evrakların arka yüzünü müsvedde olarak kullanmadan atmak, O’na göre israftır. O’na göre başarıya ulaşmanın yolu; azim, sabır, sebat, cesaret ve çalışmadır.

Randevu yerine herkesten önce gelirdi.

Her sabah gazetesini en ince teferruatına kadar okurdu. Ülke meseleleri ile yakından ilgilenirdi.Politikaya hiç karışmamıştır; fakat O’na göre ülkemiz için gerekenler yeterince yapılmamış ve de yapılmamaktadır.

Gençliğinde keman çalmış; yaşlılık günlerinde ise Büyükdere (Sarıyer)’deki evinin balkonuna oluşturduğu camlı mekanda tambur öğrenmeye çalışmıştır.

Türk Sanat Müziğine meraklıydı ve büyük Üstat Münir Nurettin SELÇUK’un neredeyse tüm plak ve kasetlerini defalarca dinlemekten hoşlanırdı.

Polisiye ve macera romanlarını okumayı, tiyatroya gitmeyi severdi. İstanbul Sanat ve Kültür Festivali’nin kurucularındandır.

Seyahati, bilhassa gemi ile seyahati daha çok severdi.

Bahçesi ile bizzat meşgul olurdu. Bir ara kanarya, daha sonraları sun’i ilkâhla orkide yetiştirmiştir.

Tevazu sahibiydi; bu kadar büyük hayırları yapmış olmasına rağmen kimse onun bunlarla övündüğünü görmemiştir.

Az konuşup, çok iş yapardı. Bilmediğini öğrenmek, O’nun en önemli vasfıydı.

Kafasına takılanı bilenine sormaktan çekinmezdi.Giyiminde titiz; yemesinde, içmesinde kanaatkar; gerek evinde gerek işinde tertipliydi.

O’na göre; para iyi bir dost, savaşılması gereken bir düşmandı. O nedenle O’nu yerinde ve zamanında kullanmasını bilmek gerekirdi; “İnsan paranın esiri olmamalıdır” derdi.

Dini inançları çok sağlamdı. Vakit namazlarını evinde veya iş yerinde kaçırmamaya çalışırdı. Vaktinde kılamadıklarını evinde kaza ederdi. Hac farizasi için yerine vekil göndermişti. İnanç konusundaki düşüncesi; Allah ile kul arasına kimsenin giremeyeceği yönündedir.

Akıl ve mantık adamıydı ve herşeyden önce “İnsan” kişi idi. Herkese saygılı, her görüşe değer verirdi.Küçük-büyük, zengin-fakir, tanıdık-tanımadık, demez herkese gönüllerini alarak yaklaşmasını bilirdi. Acaba onu “hayırseverlikte” herkesten farklı yapan bu “İnsanlığı” değil midir ?

On Altın Öğüt

(İzzet Baysal’ın çok beğendiği ve mutlu bir hayat için herkese tavsiye ettiği anonim sözler)

1. Düşünmeye vakit ayır, düşünce güç için kaynaktır.

2. Eğlenmeye vakit ayır, eğlence gençliğin sırrıdır.

3. Okumaya vakit ayır, okuma bilginin pınarıdır.

4. Duaya vakit ayır, dua güç anlarda direnmenin desteğidir.

5. Sevmeye vakit ayır, sevme yaşamı tatlı kılan şeydir.

6. Anlaşmaya vakit ayır, anlaşma yaşama güzel bir tat verir.

7. Gülmeye vakit ayır, gülme ruhun güzelliğidir.

8. Vermeye vakit ayır, verme günün aydınlığıdır.

9. İşini iyi yapmaya vakit ayır, iyi iş kişiyi kendine saygın yapar.

10. Teşekküre vakit ayır, teşekkür yaşam pastasının kremasıdır.

İzzet Baysala Verilen Ödüller

İzzet Baysal’a Eğitim ve Sağlığa yaptığı katkılardan dolayı Cumhurbaşkanlık Makamı tarafından iki defa şükran plaketi verilmiş, gerek Milli Eğitim Bakanlığı ve gerekse Sağlık Bakanlığı bu çalışmalarından dolayı Sayın Baysal’ı ödüllendirmişlerdir.

Üniversiteye yaptığı katkı ve yatırımlar nedeniyle T.C. T.B.M.M. tarafından 03.07.1992 tarihli ve 3837 sayılı kanunla bu devlet Üniversitesine “Abant İzzet Baysal Üniversitesi” ismi verilmiştir.

9.Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL, Bolu’da bir açılış töreninde bu Üniversiteyi “Arkasında güçlü bir Vakfın desteği bulunan ilk ve tek Devlet Üniversitesidir; bu örneğin tüm ülkeye yayılması gerekir” demiştir.

11.05.1993 tarihinde Abant İzzet Baysal Üniversitesi Senatosu, 28.05.1996 tarihinde ODTÜ Senatosu, 03.03.l997 tarihinde Mimar Sinan Üniversitesi Senatosu, 03.11.1997 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Senatosu, 28.09.1998 tarihinde Anadolu Üniversitesi tarafından İzzet Baysal “Eğitimde Onursal Doktora payesi” ile ödüllendirilmiştir.

Bakanlar Kurulu’nca, 24.10.1983 tarih ve 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu’nun 2’nci maddesinin (c) bendi gereğince 4 Ekim 1994 tarihinde “T.C. Devlet Üstün Hizmet Madalyası” ile Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel tarafından onurlandırılmıştır.

İzzet Baysal Vakfı, 02.05.2006 tarihinde TBMM Üstün Hizmet Ödülü ile ödüllendirilen ilk vakıftır.

Bolu’lular Sayın İzzet Baysal’a, “Bolu’nun Babası” ünvanını, Belediye Meclisi’de 07.10.1987 tarih ve 146 sayılı karar ile Bolu’nun en büyük caddesine “İzzet Baysal Caddesi” ismini vermiştir. Tesislerden bazılarının önüne büstünü, Bolu’nun en güzel yerine de sağlığında heykelini dikmişlerdir. Vefatından sonra Üniversite Kampüsüne dikilen İzzet Baysal’ın Heykelinin açılışı ise 11 Mayıs 2001 tarihinde gerçekleşmiştir. Böylece, yaşarken heykeli dikilen insanların ilklerinden olduğu gibi,bir ilde iki heykeli bulunan ilk hayırseverdir.

Türkiye’de ve Dünya’da bir üniversite yaptırıp, hiçbir karşılık beklemeden devletine armağan eden ilk kişidir. Adını taşıyan Üniversitenin Kültür Merkezi’nin bir bölümü İzzet Baysal Müzesi olarak düzenlenmiştir.

Bolu Belediyesi tarafından Behiye Baysal Mahalli İdareler Meslek Lisesi, Behiye Baysal İlköğretim Okulu ve Canip Baysal Lisesi’nin bulunduğu mahalleye “İzzet Baysal Mahallesi” ismi verilmiştir(1998). Bu okulların arsaları da annesi rahmetli Behiye Baysal’dan intikal etmiş, arsaları da bilabedel okullara devredilmiştir.

1932 yılında Gerede’nin imar durumu Sayın İzzet Baysal tarafından yapılmıştı. Gerede’nin yerleşim plânına yaptığı katkılardan dolayı Gerede Belediye Encümeni 21.06.1995 tarih ve 3/18 sayılı karar ile AİBÜ Gerede M.Y.O.’nun bulunduğu mahalleye “İzzet Baysal Mahallesi” ismini vermiştir.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Oda Meclisi 28.02.1996 tarih ve 2 sayılı kararla Oda Meclis Salonunda “İzzet Baysal Köşesi” düzenlenmesine karar vererek, Sayın Baysal’ın sanayi alanında, çalışma ve iş hayatındaki önderliklerini ve Bolu iline yaptırdığı eserleri ölümsüzleştirmişlerdir.

Bolu Belediyesi 1990 yılında 11 Mayıs’ı “İzzet Baysal Şükran Günü”, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ise 1995 yılından itibaren “İzzet Baysal Günleri” olarak ilan etmişler, 2002 Yılından itibaren ise “İzzet Baysal Şükran Günleri” olarak kutlanmaktadır.

2007 Yılında Bolu Valiliğinin önderliğinde “İzzet Baysal Şükran Günleri Kültür, Sanat ve Turizm Festivali Yönergesi” hazırlanarak, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerine sunulmuş, 07.11.2008 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Yönergenin kabulünden sonra her sene Mayıs ayının 11,12 ve 13’üncü günlerinde 3 gün festival havasında kutlanacaktır. Her sene 11 Mayıs’tan itibaren bir hafta süre ile kutlamalar yapılmaktadır. Ve bu kutlamalara başta Valilik, Belediye Başkanlığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi olmak üzere Bolu’da bulunan tüm sağlık ve eğitim kurumları ile diğer kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri halkla bütünleşmiş olarak katılmaktadırlar.

İsmini taşıyan Üniversiteye anıt mezarının yapılmasına 11.11.1995 tarih ve 94/6273 sayılı bakanlar kurulu kararı ile onay verilmiştir.

Kendisine bunlardan hangisinin daha kıymetli olduğu sorulduğunda verdiği cevap çok anlamlıdır; “Halkımızın ve Gençlerimizin bakışlarında hissettiğim sevgi bunların hepsine bedeldir.”
« Son Düzenleme: Mart 01, 2013, 01:57:39 ÖS Gönderen: bozo »
FOR EVER FIAT
2005 Albea 1.3 Multijet Dynamic AC-Ateş Kırmızısı (2007-2011)
2009 Linea 1.3 Multijet 115HP 230Nm Dualogic Emotion Plus-M.Siyah (2011-2013)
2012 Bravo 1.6 Multijet 130HP 360Nm/160HP 400Nm Dualogic S3 Sport Style+Skydomme Beyaz (2013-.....)
2011 Doblo Premio 1.6Mjet 105Hp  Blue&Me Tomtm

*

Çevrimdışı Fatih

• 1072
  • +9/-0
Ynt: İZZET BAYSAL KİMDİR? (1907-....)
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2013, 09:53:13 ÖÖ »
Türkiyemin Zengin İnsanları Bu Yüce Şahsiyetin 10'da Biri Kadar Ülkelerine Sahip Çıksalardı; Ülkemizde Eğitim Sorunu Çözülürdü...

FOR EVER FIAT
2012 Bravo 1.6 Multijet 130HP 360Nm/160HP 400Nm Dualogic S3 Sport Style+Skydomme Beyaz (2013-.....)

*

Çevrimdışı Ccingiler

• *
  • 2450
  • +54/-9
  • Cengiz Cingiler
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 150.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2013, 09:56:12 ÖÖ »
Helal olsun, Hala benzer insanların olduğu bir şehirde yaşıyor olmak çok güzel.. 127 olmasa da 7 17 27 eser bırakanlar var Bursa da...
VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR; KADERİNE TERKEDİLEMEZ[/b]

*

Çevrimdışı abdullah_arıcı

• 4039
  • +32/-16
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 136700
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2013, 06:31:18 ÖS »
buyuk biri olduğu kaşlarından belli oluyor bi insanın kaşları ne kadar kalınsa o kadar yı oluyomuş hocamız öyle demışti
FORUMUN ACİL DESTEK EKİBİ

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
Ynt: İzzet Baysal Kimdir? (1907-....)
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2013, 02:01:44 ÖS »
ne kadarda az yorum gelmiş,enteresan...
gurur duyulacak bir şahsiyet;Allah gani gani rahmet eylesin...
50 tane böyle insan olsun sırtı yere gelmez ülkenin...
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı Fatih

• 1072
  • +9/-0
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2013, 02:59:22 ÖS »
İzzet Babanın 5 Mart Ölüm Yıl Dönümü, Allah mekanını cennet eylesin.
FOR EVER FIAT

*

Çevrimdışı neoman

• 281
  • +1/-1
  • ilker Yelyaran
  • Araç Marka ve Modeli: fıat linea
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 76000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2013, 03:17:32 ÖS »
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun...
MÜKEMMEL ÖTESİ....1.6 LOUNGE

*

Çevrimdışı onnezen

• 20
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 21500
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2013, 06:35:40 ÖS »
Bolu'ya her hafta -en az- bir defa giderim. Her defasında ayrı bir hevesle Cankurtaran'ı aşarım. Avuç içi kadar bir kent olmasına rağmen benim için Ankara'dan çok daha güzel ve ferah bir kent. Çok özel bir yer. Ama şurası bir gerçek ki İzzet Baysal olmasaydı Bolu sıradan bir Anadolu kenti olmaktan öteye geçemezdi.

Ne zaman "İzzet Baysa Kenti Bolu'ya Hoşgeldiniz" yazısını okusam rahmetle anarım. Rabbim rızasını esirgemesin rahmetliden.

Son olarak; İnşallah Bolu'ya yerleşip mesleğimi icra etmek nasip olur. (Amin)  :)

*

Çevrimdışı Fatih

• 1072
  • +9/-0
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2013, 09:19:45 ÖS »
Bolu'ya her hafta -en az- bir defa giderim. Her defasında ayrı bir hevesle Cankurtaran'ı aşarım. Avuç içi kadar bir kent olmasına rağmen benim için Ankara'dan çok daha güzel ve ferah bir kent. Çok özel bir yer. Ama şurası bir gerçek ki İzzet Baysal olmasaydı Bolu sıradan bir Anadolu kenti olmaktan öteye geçemezdi.

Ne zaman "İzzet Baysa Kenti Bolu'ya Hoşgeldiniz" yazısını okusam rahmetle anarım. Rabbim rızasını esirgemesin rahmetliden.

Son olarak; İnşallah Bolu'ya yerleşip mesleğimi icra etmek nasip olur. (Amin)  :)

Onnezen bekleriz Bolu güzeldir :)
FOR EVER FIAT

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Stil Paketli
  • Araç Modeli: 2011
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 127000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2013, 12:18:36 ÖÖ »
Gerçekten Ülkemizde İzzet  Baysal gibi insanlara ihtiyaç var. Bolu'ya yaptığı maddi ve manevi yardımlar sayesinde Bolu'yu daha güzel bir kent haline getirmiş, başarılı bir iş adamı. On altın Öğütüde çok beğendim kopyalayıp görebileceğim bir yere asacağım.

*

Çevrimdışı Fatih

• 1072
  • +9/-0
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2015, 10:03:54 ÖÖ »
Ölüm yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Mekanın cennet olsun, İzzet Baba...
FOR EVER FIAT

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
« Yanıtla #11 : Mart 05, 2015, 10:17:51 ÖÖ »
Allah rahmet eylesin...
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı poyraz3414

• 25
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea urban
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Urban
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #12 : Mart 05, 2015, 12:45:06 ÖS »
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. ..

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #13 : Mart 05, 2015, 05:13:47 ÖS »
  Mekanı Cennet olsun. Umarım diğer İş adamları da onu örnek alır. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.