Yani ben de biraz MTUNCER gibi düşünüyorum bu konuda, bazı özellikleri koymuş olmak için koymak yerine hiç koymasa ya da fiyatı 3-5 arttırıp satsa daha mantıklı olur (ya da opsiyonel olarak koysa)
Sonuçta artık Linea da ucuz bir araç değil, bir ara çok mantıklı idi ama hala kullandığı eski teknoloji (şimdi kimse çıkıp o fiyata dizel araba falan demesin, benzinli arabam Linea'nın dizeli ile aynı yakıyorsa, 140bg 250 Nm olmasına rağmen, burada bir sorun vardır) artık rekabetçi olmasının önüne geçiyor aracın.
VW pahalı, neden pahalı, çok kaliteli olduğu için mi? Tabii ki hayır (ve evet bir BMW-Mercedes gibi fiyatı olsa da o kadar kaliteli değil), satışlarını dengelemek için pahalı, şu anda VAG gruptaki pek çok araçta 3-4 ay sıra var, Golf zaten en son 1 yıl mertebesinde bir kuyruğa sahipti, talep azaltabilmek için kendisini pahalılaştırıp Seat ve Skoda'yı ön plana çıkardı, şimdi onlarda da sıra oluştu, onların fiyatı artar, Golf sakinleşince biraz indirim yaparlar, bunlar üretime de bağlı stratejiler. Fiat'ın çok öyle bir derdi yok, TR fabrikası TR'ye üretim yapıyor binek araçlarında sonuçta. Yoksa Octavia, Leon, Golf ve A3 arasında, aralarındaki fiyat farkı kadar kalite farkı yok, Golf bir ilah değil, Leon da çerçöp bir araba değil, çok ufak farklardan 15.000 TL fiyat farkı anlamsız gelse de arka planda farklı konular var.
Bir de genel bir hata yapılıyor, atıyorum Leon'un en dolusunun fiyatı 70.000 TL'ye yaklaşıyor belki geçiyor bile ama Linea ile olabilecek en yakın donanıma getirdiğinde 2-3000 TL gibi bir fark çıkıyor ortaya, eh ithal, araç vergisi yüksek zart zurt derken aslında öyle uçurumlar yok arasında, yani cam tavan, led/xenon far/navigasyon/ısıtmalı koltuk vs vs bunlar Linea'da donanım olarak bile mevcut değil ama Leon'a eklenebiliyor ve şu saydığım 3 kalem opsiyon zaten 10.000 TL tutuyor

Ya da citroen C4 de, 308 de aynı şekil, C-Elysse 'nin mesela en dolusu Linea'dan 5-6000 TL ucuz ki bence aynı sınıftalar, Skoda Rapid keza Linea ile aynı para neredeyse, Linea C sınıfı olabilmek için bazı donanımsal nitelikleri bana karşılamıyor gibi geliyor, yani bunu da kesinlikle Linea'yı kötülemek için demiyorum ama C sınıfı aldı başını gitti, Linea boyut olarak da, donanım olarak da B sınıfının en iddialı arabası iken C sınıfının en alt seviyelerinde yer alıyor, bence Fiat'ın orada stratejik bir hatası var.