*

Çevrimdışı solskjaer

• 899
  • +0/-0
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: dosya masrafını geri alabilirsiniz. lütfen herkes okusun. önemli...
« Yanıtla #60 : Haziran 06, 2015, 05:49:52 ÖS »
Ercömert bey öncelikle bağlı bulunduğun ilçenin tüketici hakem heyetine dosya masrafının iadesi için başvur sonra lehine karar verildikten sonra avukata kararı ver. İcra takibi yapar sana asıl ücreti verir kendisi zaten karşı taraftan vekalet ücretini alacak.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #61 : Haziran 07, 2015, 12:07:09 ÖS »
  solskjaer Kardeşim alakana teşekkür ederim. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı linea_driver

• *
  • 6
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT LINEA
  • Donanım: Urban
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 1250
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #62 : Haziran 08, 2015, 09:23:05 ÖÖ »
Tüketici hakem heyetinden aldığım yazıyı Vakıfbanka verdim. 1 ay içinde hesabıma parayı yatırdılar. İcra ile felan uğraşmadım.
Nasıl aldınız tam olarak açıklarmısınız o zaman neden icrayla uğraştık ki biz o kadar kolaysa?

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #63 : Haziran 08, 2015, 09:44:18 ÖÖ »
arkadaşlar bankaya gidin elinizdeki tüketici hakem heyeti kararıyla,4-7 gün içerisinde para hesabınıza geçer...icra yoluyla tahsilat durumu çok nadiren gerçekleşen bir olay...
bazı kıytırık bankalar ve kredi kuruluşlarında dediğiniz gibi yokuşa sürme olabilir...
yazının aslını vermeyin,sizde kalsın...
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT
  • Araç Modeli: LINEA 2013
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 65.000 km
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #64 : Haziran 08, 2015, 11:26:08 ÖÖ »
   Evet bazı bankalar yokuşa sürüyor. Daha geçen değilmiydi? adam ankarada 2 defa icraya vermiş bankaya haciz göndermiş banka inat etmiş. en son icra memurları ve polis ile bankaya girip kasayı açtırıp içinden 5 bin civarı parasını avukat almış :)

çok komik birşey ya :)
Bullet Qheylan...

You are what you know...(Albert Einstein)

*

Çevrimdışı linea_driver

• *
  • 6
  • +0/-0
« Yanıtla #65 : Haziran 08, 2015, 01:46:34 ÖS »
İyi de bu kredinin bankayla alakası yok ki krediyi veren koçfiat finans şirketi yani ortada banka falan yok sıkıntı burada başlıyor adamlar zaten burada uyanıklık yapmışlar bilmiyorum siz nasıl aldınız...

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #66 : Haziran 08, 2015, 03:31:00 ÖS »
arkadaşlar bankaya gidin elinizdeki tüketici hakem heyeti kararıyla,4-7 gün içerisinde para hesabınıza geçer...icra yoluyla tahsilat durumu çok nadiren gerçekleşen bir olay...
bazı kıytırık bankalar ve kredi kuruluşlarında dediğiniz gibi yokuşa sürme olabilir...
yazının aslını vermeyin,sizde kalsın...
İyi de bu kredinin bankayla alakası yok ki krediyi veren koçfiat finans şirketi yani ortada banka falan yok sıkıntı burada başlıyor adamlar zaten burada uyanıklık yapmışlar bilmiyorum siz nasıl aldınız...
yukarıdada yazdığım gibi...kredi kuruluşu olması farketmez,verdiğin iban numarasına yatıracak oda parayı ama yokuşa sürüyorlar,arkasından avukat parası,icra masrafı hepsini ödemek zorunda kalıyorlar...

*

Çevrimdışı linea_driver

• *
  • 6
  • +0/-0
« Yanıtla #67 : Haziran 08, 2015, 04:36:00 ÖS »
Arkadaşlar eskiden sorun yapmayıp ödeme yapıyorlarmış siz o zamanlardan bahsediyorsunuz ama ben krediyi 2013 te çektim dosya masrafını geri alamadım bahsettiğiniz şekilde şu an imkansızdır mutlaka icraya gitmeniz şart ancak o şekilde tahsil edebilirsiniz...

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #68 : Haziran 08, 2015, 05:09:22 ÖS »
Arkadaşlar eskiden sorun yapmayıp ödeme yapıyorlarmış siz o zamanlardan bahsediyorsunuz ama ben krediyi 2013 te çektim dosya masrafını geri alamadım bahsettiğiniz şekilde şu an imkansızdır mutlaka icraya gitmeniz şart ancak o şekilde tahsil edebilirsiniz...
hocam yorumumu sakın yanlış anlama...ben tereciyim ve bana tere satmaya çalışılmaz :)
eğerki karşı taraf size parayı vermiyorsa (ki vermeyebilir ama bu yasal değildir ve buna hakkı yoktur) elinizdeki tüketici hakem heyeti kararı kanunen sizin alacaklı olduğunuzu gösteren belgedir ve siz karşı taraftan baskı ve tehdit yoluyla alamayacağınıza göre kanunun size tanımış olduğu 2.yol olan icra yoluyla tahsilata gidersiniz...
haaa diyeceksinizki bu adamlar bu parayı verecek niye uğraştıyorlar bunun 2 sebebi var...birincisi bu işlemler için inanılmaz bir operasyon yükü oluşmakta ve bu yönde birim kurmanız gerekmekte buda takdir edersinizki yüklü bir maliyet oluşturmakta ve finans kurumları bu birimleri kurmayıp bu yola başvurmakta...
ikinci nedense birçok insanın vaktinin olmaması veya klasik türk insanı olarak işin ucunu tutmaması "amaaan 250-500 lira için uğraşamam" yoluna gitmesini fırsat bilerek yokuşa sürmeleridir...
türkiyede ciddi isim yapmış bankalarda bu dediklerim istisnalar hariç geçerli değildir...

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #69 : Haziran 08, 2015, 10:56:37 ÖS »
Tüketici hakem heyetinden aldığım yazıyı Vakıfbanka verdim. 1 ay içinde hesabıma parayı yatırdılar. İcra ile felan uğraşmadım.
Nasıl aldınız tam olarak açıklarmısınız o zaman neden icrayla uğraştık ki biz o kadar kolaysa?
Tarihini tam hatırlamıyorum ama 2014 son aylarıydı. İki ayrı vakıfbank şubesinden kredim vardı. Bunlarla ilgili tüketici hakem heyetinden karar geldi. Bu kararları kredi çektiğim şubelerden birisine verdim. Yaklaşık bir ay sonra masraflar hesabıma yattı. Belkide o bankadan maaş aldığım için zorluk çıkarmadılar ama ben icra ile felan uğraşmadım. Onlarda ödemeyiz demediler.

*

Çevrimdışı guvenctosun

• 40
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 86000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #70 : Haziran 08, 2015, 11:02:55 ÖS »
arkadaşlar.
koç fiat tüketici finansmanı ile 2011 yılında aldığım aracım için 500 tl dosya masrafı alındı.
ama geçmiş zaman bunun ne belgesi kaldı ne evrağı.
bunu nasıl belgelendireceğiz.

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #71 : Haziran 09, 2015, 10:15:22 ÖÖ »
arkadaşlar.
koç fiat tüketici finansmanı ile 2011 yılında aldığım aracım için 500 tl dosya masrafı alındı.
ama geçmiş zaman bunun ne belgesi kaldı ne evrağı.
bunu nasıl belgelendireceğiz.
bunun belgesini kimse saklamaz yada saklayamaz...
kredi kullandığınız kurumdan bunun masrafalarını gösterir dekont (belge) alıp tük.hak.heyetine başvurabilirsiniz...
sizden bu dekont için ücret talep edebilirler,bu parayıda ödeyin,onunda dekontunu isteyin,onuda heyete sunun,onuda alırsınız...

*

Çevrimdışı exman

• 327
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: B Rh -
  • Km: 81900
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #72 : Temmuz 26, 2015, 01:24:00 ÖÖ »
Kasım ayında tüketici hakem heyetine 3 banka ve fiat kredi masraflarını geri almak için müracaat etmiştim. 2 bankanın olumlu sonuç tebligatı geldi. perşembe günü bankalara gittim, tebligatları gösterdim. garanti bankasının iadesi hesabıma cuma günü yattı.şimdi diğer bankanın aramasını ve öteki müracaatlarımın sonucunu bekliyorum..
2011 Fiat Linea 1,3 MJ. Active Plus