*

Çevrimdışı ANIL GÜNEY

• 239
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FiAT LİNEA
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Urban
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 9120
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Sizce Yeni Model Araca Alarm Taktırılmalı Mı?
« : Nisan 29, 2013, 03:20:08 ÖS »
Arçlarımızın bir çogunda kapı kilit kısmında kırmızı yanıp sönen bir ışık mevcut ama sizce caydırıcılığı nedir ve alarm taktırma işine kalkışılmalımıdır?.Yada alarmı bitek servistemi taktırmalıyız ?Görüş ve önerilerinizi bekliyorum saygılar herkese...

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Sizce Yeni Model Araca Alarm Taktırılmalı Mı?
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2013, 03:25:14 ÖS »
valla oturduğunuz muhit tehlikeliyse taktırın...onun haricinde arabanızda double din veya tesisat gibi para edecek şeyler varsa taktırın derim...
daha dün 500 liralık double için arkadaşın jettaya 5.000 lira hasar verdi pis herif...bütün ön konsolu dağıtmış sökmek için hemde site içinde
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
  • Araç Marka ve Modeli: Honda Civic 1.6 Premium Otm. ECO-LPG
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2013, 03:49:59 ÖS »
Linealardadı o ışık sadece caydırıcı. Kitapçıkta bile yazıyor. Kaldıki gerçekten immobilzer olsa ne yazar, hırsızlar için 30 sn lik iş...

Alarm, bir yere kadar işe yarar, ama öyle çok bişey de beklememeli, zira hırsızın işi de alarmı en kısa sürede devre dışı bırakacak şekilde çalışmaktır...

Özetle Allah'a emanet araçlarımız
Eski bir FİAT Linea 1,6 MJ Lounge kullanıcısı

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LINEA
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Km: 84000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2013, 04:41:03 ÖS »
Ben burada bir dipnot açayım zamanında bende serviste alarmı sordum cam modülüde varmış içinde modül takılınca anahtardan camları kapatabileceğimizi söyledi, bende sadece modülü taksak dedim yok kem küm paketi açıyoz paket tek modülü takıp alarmı ayrıca satamayız gibi şeyler söylenmişti

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2013, 04:48:46 ÖS »
Arabalarımız önce Allah'a sonra kaskoya emanet...
alarm hiç bir işe yaramaz... arabanın kapısını açan hırsızın alarmı etkisiz hale getirmesi sadece 10-15sn!!!
- hatta bir keresinde hırsız TV'de alarmlı arabaları çalmak daha zevkli oluyor. bu yüzden alarmlı arabaları çalmayı tercih ediyorum demişti... (hırsız için ne immobilizer, ne alarm, ne baston kilit fayda etmez)
- baston kilit var diye direksiyonu sökülüp çalınmış arabalar duydum... (direksiyonu bırakıp arabayı çalmışlar...)
- sadece alarmı olduğu için anteni, camı vb kırılmış arabalar gördüm...
- teybi arkadan sabitlenmiş diye sinirlenip, zevk için dashboard parçalanmış, kullanılmaz hale getirilmiş arabalar gördüm... ( teybi, navigasyonu alıp gitse daha iyi)
- gece yarısı yerli yersiz öten alarm yüzünden kaputu eğilip, alarmı sökülüp, alarmı parçalanmış araba da gördüm... (vakitsiz öten horozu... misali)
- çekiçiyle kaldırılıp çalınan arabalar duydum...

hırsız çalmayı kafasına koyarsa çalar... bize düşen arabayı ıssız yerlere park etmemek, araç üzerinde anahtar bırakmamak (2dk bile olsa), araç içinde değerli ya da değersiz eşya bırakmamak, navigasyon cihazı bırakmamak, dışarıdan bakıldığında fark edilmeyecek aksesuarlar kullanmak... araba kapalı otoparkta durmuyorsa, orijinal teyp haricinde teyp kullanmamak, müzik sistemlerini dışarıdan fark edilmeyecek şekilde montajını yaptırmak... (subwoofer, anfi... dışarıdan görülmemeli) navigasyonlu veya navigasyonsuz orijinal teyp haricinde teyp kullanılıyorsa, teyp kafası (faceplate) sökülmeli...

full kasko yaptırın, alarma gerek yok.
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı ANIL GÜNEY

• 239
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2013, 11:28:04 ÖÖ »
Modülü tek taktırdınızmı peki? fiyat olarak ne dedıler? birde hırsızlerın alarmı devre dışı bırakması nasıl oluyo hiç ötmüyormu bu alarm?

*

mistercasper

« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2013, 12:09:23 ÖS »
bir kaç gün önce arkadaşım ford focus unu çaldılar... Ankara da atm den para çekmek için inmiş aracı çalıiır durumda bırakmış hopp adamlar alıp gitmiş araçtan hala haber yok... demekki adamlar banka önlerinde böyle durumlar için bekliyorlar dikkatli olmak lazım hocam alarm vs ne varsa güvenlik olarak kullanmak gerek

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
  • Araç Marka ve Modeli: Honda Civic 1.6 Premium Otm. ECO-LPG
« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2013, 01:56:41 ÖS »
kasko kasko kasko.... artık günümüzde alarm bence sadece bir süs. İyi bir firmadan, yüksek limitli bir kasko en mantıklı çözümdür. Allah hiç kullandırmaz inşaallah ancak yine de eşeği sağlam kazığa bağlamak gerek
Eski bir FİAT Linea 1,6 MJ Lounge kullanıcısı

*

Çevrimdışı ANIL GÜNEY

• 239
  • +0/-0
« Yanıtla #8 : Nisan 30, 2013, 08:21:30 ÖS »
Tamam kaskoyu yaptırdıkta :D mal canın yongası işte en yeni model araçlarımızın hırsızlığa karşı dirençleri nedir onu öğrenmek istedim birde alarm gerçektenmı bir işe yaramaz ?vede en sağlıklı alarm taktırma işlemi servislerdemi olur?

*

Çevrimdışı Forest_Gump

• 245
  • +0/-0
    • Siyanür Bilgisayar ve Güvenlik Sistemleri
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 30190
« Yanıtla #9 : Nisan 30, 2013, 09:15:58 ÖS »
bir kaç gün önce arkadaşım ford focus unu çaldılar... Ankara da atm den para çekmek için inmiş aracı çalıiır durumda bırakmış hopp adamlar alıp gitmiş araçtan hala haber yok... demekki adamlar banka önlerinde böyle durumlar için bekliyorlar dikkatli olmak lazım hocam alarm vs ne varsa güvenlik olarak kullanmak gerek

geçmiş olsun fakat, aracı çalışır vaziyette bırakıp para çekmeye inmekte neyin nesi, açık açık al arabayı git demiş arkadaşınız.

*

Çevrimdışı snn77

• 565
  • +0/-0
« Yanıtla #10 : Mayıs 08, 2013, 09:45:45 ÖÖ »
benim arabam kaskolu, ama zevk için alarm ve cam modulu taktım :), alarm ledinide silecek ve sinyal kollarının arasındaki plastike monte ettim, guzel oldu

*

Çevrimdışı GeceGezen39

• *
  • 1120
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Donanım: Actual
  • Km: 8000km :)
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #11 : Temmuz 23, 2013, 01:39:33 ÖÖ »
alarm taktırmak garantiyi bozuyormu arkadaşlar ?
.
.
                                                         Hız felakettir...

*

Çevrimdışı senoleker

• 317
  • +0/-0
  • Donanım: Active
« Yanıtla #12 : Temmuz 23, 2013, 08:04:52 ÖÖ »
Alarm çaldığında duyacak mısınız?
Eğer duymayacaksanız, alarm varsa bile, alarm sireninin kablosunu sökün.
Zira başkasının arabasının alarmı kimseyi ilgilendirmez, hırsız da bunu bilir.
Duymayacağınız alarm tehlikelidir. Hatalı alarm sonucu siren, gece boyu çalarsa, herkesin birbirini tanıdığı, aracın sizin olduğu herkesçe bilinen bir mahallede değilseniz, aracınız bu sesten uyuyamayanlar tarafından muhtemelen "ses çıkarmaz" hale getirilecektir.

*

Çevrimdışı halobaba

• 91
  • +0/-0
  • Beşiktaşk!
  • Araç Modeli: 2012 Via
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 13000 güncel
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #13 : Temmuz 23, 2013, 10:02:28 ÖÖ »
Hırsızlar artık orjinal teyplerede salça oluyor bilginize... Arabaya jant almaya korkuyor insan. Eskiden mahalle bekçileri varmış. Bazı yerlerde hala var. Şimdide mahallemizde bi tane sağlam bekçi olsa çok güzel olurdu. Herşeyden öte geçen gün çalınan arabasının peşinden koşan adamı gözlerimle gördüm. Kendimiz kesinlikle önlemimizi almamız gerekir. Durumumuz iyi değilse bile sadece hırsızlığa karşı sigorta eden firmalar varsa bunlardan fiyat alınabilir, alarm, baston, ne varsa takmak lazım aslında.
BeşiktAşk

*

Çevrimdışı faw13

• 452
  • +2/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Seat Leon
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 600
« Yanıtla #14 : Temmuz 23, 2013, 01:14:17 ÖS »
yani alarmın ne kadar etkisi kaldı ki araca? ona vereceğiniz parayla gps takip sistemi taktırın, hiç değilse Allah korusun bir çalınma vs durumunda aracın konumunu gerçek zamanlı olarak takip edebilirsiniz, ya da bir kaza durumunda konumunu gene size tam olarak bildirebilecektir. Arabayı kullanan bir genç varsa ve sürat falan yapmak isterse anında haberiniz olur vs vs, dışarıdan hiçbir şekilde dikkat de çekmeyeceği için ekstra sakat bir tarafı da olmaz
Kadına Etek, Erkeğe VTEC yakışır
Kadına Far, Erkeğe FR yakışır
bakalım daha ne kadar gidecek bu böyle :D

*

Çevrimdışı GeceGezen39

• *
  • 1120
  • +0/-0
« Yanıtla #15 : Temmuz 23, 2013, 05:15:09 ÖS »
araç kaskolu çalınırsada çok önemli değil bence alarm hiç yoktan caydırıcı tekrar soruyorum bilgisi olanlar için alarm taktırmak garantiyi bozarmı arkadaşlar....benim çekindiğim apartmanın park alanında komşunun toureg aracının multimedya ekranını teybini götürdüler araçda alarm yoktu şimdi bin pişman alarm için...
.
.
                                                         Hız felakettir...

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #16 : Temmuz 23, 2013, 05:18:23 ÖS »
araç kaskolu çalınırsada çok önemli değil bence alarm hiç yoktan caydırıcı tekrar soruyorum bilgisi olanlar için alarm taktırmak garantiyi bozarmı arkadaşlar....benim çekindiğim apartmanın park alanında komşunun toureg aracının multimedya ekranını teybini götürdüler araçda alarm yoktu şimdi bin pişman alarm için...
alarmlıda olsa soyarlardı touraeg'i...alarm garantiyi bozmaz...bozacağınıda iddia ederlerse,farzedelim sorun çıktı,alarmı söküp gidersin servise...
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı GeceGezen39

• *
  • 1120
  • +0/-0
« Yanıtla #17 : Temmuz 23, 2013, 05:23:30 ÖS »
alarmlıda olsa soyarlardı touraeg'i...alarm garantiyi bozmaz...bozacağınıda iddia ederlerse,farzedelim sorun çıktı,alarmı söküp gidersin servise...
üstad doğru diyorsun belki ama toureg adamın camının dibinde 2metre mesafede soyuldu dıt dese belki duyacaktı alarm caydırıcılıktan öteye gidemez fakat kafaya takan işini 20 - 30 saniyede bitirir işte bana o 20 saniye lazım bilmem anlatabildimmi?
.
.
                                                         Hız felakettir...

*

Çevrimdışı senoleker

• 317
  • +0/-0
  • Donanım: Active
« Yanıtla #18 : Temmuz 26, 2013, 11:03:24 ÖS »
Serviste taktırınca garanti neden bozulsun ki?