Arabalarımız önce Allah'a sonra kaskoya emanet...
alarm hiç bir işe yaramaz... arabanın kapısını açan hırsızın alarmı etkisiz hale getirmesi sadece 10-15sn!!!
- hatta bir keresinde hırsız TV'de alarmlı arabaları çalmak daha zevkli oluyor. bu yüzden alarmlı arabaları çalmayı tercih ediyorum demişti... (hırsız için ne immobilizer, ne alarm, ne baston kilit fayda etmez)
- baston kilit var diye direksiyonu sökülüp çalınmış arabalar duydum... (direksiyonu bırakıp arabayı çalmışlar...)
- sadece alarmı olduğu için anteni, camı vb kırılmış arabalar gördüm...
- teybi arkadan sabitlenmiş diye sinirlenip, zevk için dashboard parçalanmış, kullanılmaz hale getirilmiş arabalar gördüm... ( teybi, navigasyonu alıp gitse daha iyi)
- gece yarısı yerli yersiz öten alarm yüzünden kaputu eğilip, alarmı sökülüp, alarmı parçalanmış araba da gördüm... (vakitsiz öten horozu... misali)
- çekiçiyle kaldırılıp çalınan arabalar duydum...
hırsız çalmayı kafasına koyarsa çalar... bize düşen arabayı ıssız yerlere park etmemek, araç üzerinde anahtar bırakmamak (2dk bile olsa), araç içinde değerli ya da değersiz eşya bırakmamak, navigasyon cihazı bırakmamak, dışarıdan bakıldığında fark edilmeyecek aksesuarlar kullanmak... araba kapalı otoparkta durmuyorsa, orijinal teyp haricinde teyp kullanmamak, müzik sistemlerini dışarıdan fark edilmeyecek şekilde montajını yaptırmak... (subwoofer, anfi... dışarıdan görülmemeli) navigasyonlu veya navigasyonsuz orijinal teyp haricinde teyp kullanılıyorsa, teyp kafası (faceplate) sökülmeli...
full kasko yaptırın, alarma gerek yok.