*

Çevrimdışı bezek207

• 449
  • +12/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011 - Beyaz
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 44.000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: sipariş verdim.....
« Yanıtla #30 : Mayıs 13, 2013, 11:46:13 ÖS »
Hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah.

bir fire daha verdik Sait abiden sonra giden gidene  :)

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
  • Araç Marka ve Modeli: MERCEDES E200
  • Araç Modeli: 1995
  • Km: 158000
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #31 : Mayıs 14, 2013, 12:00:26 ÖÖ »
Yok daha ölmedik Gürhan buradayım merak etme. Linea bahane dostluk ebedi. Hoş kimin dost kimin düşman olduğu aşikar. Ne olursan ol yine gel abisi.
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
« Yanıtla #32 : Mayıs 14, 2013, 12:28:26 ÖÖ »
ne olursan ol yine gel ? ? ?
o laflar eskidi artık geçerliliği yok. o hoşgörü yok kimsede. kin var nefret var...
Tolga senin cıvık'ı daha yeni mi topluyorlar... kaç gün oldu hala teslim alamadın mı? yardım gerekiyorsa alalım ingiliz anahtarlarını gidelim honda montaj ekibine yardıma... istanbul'da arabasız olmaz.
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LINEA
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Km: 84000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #33 : Mayıs 14, 2013, 02:11:56 ÖÖ »
tüplü tüketimi hesapladım otogaz 2,5 TL miş şehir içinde bir depo gaz ile 280- 300 km gidiyormuş, bir depo 32 ila 35 litre gaz alıyormuş,
herşeyi en iyi olasılıkla hesaplasak 32 litre gaz ile 300 km gitse 32 X 2,5 TL = 80 TL eder, 300 km de 80 TL tükettiyse 100 km de 26,67 TL eder bunuda mazot a oranlarsak mazotun litresi 4,13 TL den 100 km de 6,46 litre mazota eşdeğer durumda oluyor tabi bu en iyi ihtimallerle, en kötü ihtimal ise 35 litre ile 280 km gitmesi oda 35 litre X 2,5 TL = 87,50 TL.   280 km de 87,50 TL gaz 100 km de 31,25 TL lik yakıt demektir. 31,25 / 4,13 TL = 7,56 litre mazot demektir. bu rakamlar doğru ise tüplü honda civic şehir içi 6,5 ila 7,5 litre mazot tüketimine eş değer bir tüketim sunmaktadır.

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
  • Araç Marka ve Modeli: Honda Civic 1.6 Premium Otm. ECO-LPG
  • Araç Modeli: 2013
« Yanıtla #34 : Mayıs 14, 2013, 08:11:45 ÖÖ »
Benim 1,6 mj lineam havalar isindiktan sonra 6,3  lere felan dusmustu. Kisin ise 7  nin alti nerdeyse hic olmadi. Yine 7000  km lik karma tuketimde 6,2  gibi deger gorunuyordu yb de... Yol bilgisayarinin yaklasik %10  eksik gosterdigini de belirtmek isterim....

Ali bey, muayenede cok sira var dedi satisci cocuk. İyi ihtimal cuma, kotu ihtimal bir sonraki hafta dedi. Araba var, hanimin hyundai si ile takiliyorum.
Eski bir FİAT Linea 1,6 MJ Lounge kullanıcısı

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #35 : Mayıs 14, 2013, 08:43:13 ÖÖ »
muayene? ayışığından mı, damla'dan mı, mutluhan'dan mı aldın bilmiyorum ama bayağı geniş davranıyorlar. ben sene sonunda (31-aralık) bile bir haftada almıştım (satışların en yoğun olduğu zaman)... ben olsam her gün taciz ederim satış danışmanını...

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #36 : Mayıs 14, 2013, 09:11:48 ÖÖ »
100 lira kar etmişler öylemi? vah vah :)
inandığını sanıyorlarmı ben onu merak ediyorum asıl...
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı faw13

• 452
  • +2/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Seat Leon
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 600
« Yanıtla #37 : Mayıs 14, 2013, 09:38:28 ÖÖ »
navitech'in dvd-TV-bluettoth lu bir ekranı varmış, bunu bana 1500 TL ye takacağını söyledi servis, ama orijinal kalsın dedim. Ayrıca pionnerin aynı özelliklerde olanı varmış, o da fabrikan öyle geliyormuş. Onun fiyatı da 3000 TL imiş....

Zaten limitlerde aldım, kalsın demiştim.... Sadece park sensörü isteyeceğim, zira sessiz bir geri görüş kamerası kafamı karıştıryor sanırım.

hocam ben taktırmadım ama 1500 serviste montaj için iyi fiyat, daha sonra taktırırım diyorsanız taksit maksit girin o işe, ama onun da hırsız  çekmek gibi bir yanı var, park sensörünü zaten hediye etmediler mi yanında?

Cok zorladim, ama zaten 51,25  lik fiyat cok dusuk dedi satici, bir cop bile veremem dedi, guya bana sattigi aractan 100  tl mi ne kazanmis? .??

200 tl maliyetine yapariz dedi, led ekranli bisey... Okey dedim, muhtemelen takilmistir..... Yaninda hic hediye vermediler ozetle

200 TL lik park sensörünün piyasa fiyatı 75 TL, 51.25 e de 100 TL falan kazanmazlar, civiclerin bayi girişi 43.000 TL mi ne şu anda, elegance eco için

ben aracı aldığımda liste fiyatı 50.000 TL idi, 42.000 e almıştım ondan bile kar etmişlerdi, ki yanımda 45-46 lara aynı aracı alan da oldu, biz biraz abartmıştık pazarlık işini, bir de aracı 0 karla bile satsa servisten misli ile çıkaracak, bir de Honda'nın bayilere kota doldurmaları durumunda verdiği ödüller cidden yüksek, yıl sonunda zararına bile araç sattıkları oluyor bazen
Kadına Etek, Erkeğe VTEC yakışır
Kadına Far, Erkeğe FR yakışır
bakalım daha ne kadar gidecek bu böyle :D

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
« Yanıtla #38 : Mayıs 14, 2013, 09:59:31 ÖÖ »
Acıkçası ben de inanmadım 100 tl muhabbetine. Ancak ayışığında aracın bayiye girişinin 50 bin tl oldugunu da gördüm. Ha bana gösterdikleri belge ne derece doğru bilemem tabi. Aslında bunlar voliyi lpg den vuruyor olabilirler. Zira eco farkı 600 tl lpg kiti de 2400 tl ye takılıyor. Yani lpg için anahtar teslim 3000 tl den bahsediyoruz ki sanırım dışarda bunu yarı fiyatına yaparız.

Ali bey... Aracı çiftkurtlardan sipariş ettim. Zaten henüz parasını da tam ödemedim, bir de sehir dışındayım... Onçün ben de biraz rahvanım. Ancak başka bir arkadasıma aynı bayi 10 günde felan teslim etmişti.

Herneyse gec olsun güç olmasın diyorum.

Bu arada istanbuldaki tüm bayileri taradıgımca 52,5 un altında fiyat alamamıstım. Bu sebeple çiftkurtların 51,25 lik fiyatı iyi geldi. Sensör muhtemelen dediçiniz gibidir. Yani 75 tl felan. Ancak garanti olayı elimi kolumu baglıyor. Bu sebeple 200 e eywallah dedik....

Beklemekte bir heyecan yaw :)

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
« Yanıtla #39 : Mayıs 14, 2013, 10:57:00 ÖÖ »
Honda hayat onda
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı faw13

• 452
  • +2/-1
« Yanıtla #40 : Mayıs 14, 2013, 11:16:32 ÖÖ »
Acıkçası ben de inanmadım 100 tl muhabbetine. Ancak ayışığında aracın bayiye girişinin 50 bin tl oldugunu da gördüm. Ha bana gösterdikleri belge ne derece doğru bilemem tabi. Aslında bunlar voliyi lpg den vuruyor olabilirler. Zira eco farkı 600 tl lpg kiti de 2400 tl ye takılıyor. Yani lpg için anahtar teslim 3000 tl den bahsediyoruz ki sanırım dışarda bunu yarı fiyatına yaparız.

Ali bey... Aracı çiftkurtlardan sipariş ettim. Zaten henüz parasını da tam ödemedim, bir de sehir dışındayım... Onçün ben de biraz rahvanım. Ancak başka bir arkadasıma aynı bayi 10 günde felan teslim etmişti.

Bu arada istanbuldaki tüm bayileri taradıgımca 52,5 un altında fiyat alamamıstım. Bu sebeple çiftkurtların 51,25 lik fiyatı iyi geldi. Sensör muhtemelen dediçiniz gibidir. Yani 75 tl felan. Ancak garanti olayı elimi kolumu baglıyor. Bu sebeple 200 e eywallah dedik....

Sensörle garantinin ne alakası var abicim :) geri vites ışıklarından bir tane hat çekiliyor sadece gerisinin araç elektriğiyle alakası yok ki :) bozmaz yani araç garantisini

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
« Yanıtla #41 : Mayıs 14, 2013, 11:48:20 ÖÖ »

Sensörle garantinin ne alakası var abicim :) geri vites ışıklarından bir tane hat çekiliyor sadece gerisinin araç elektriğiyle alakası yok ki :) bozmaz yani araç garantisini

honda için bilemiyorum ama daha önce aldığım 0 km araçlarda park sensörü dahil araca yetkili servis dışında bir ekipman takılması garantiyi bozuyordu. Ancak sınırlı olarak. Yani diyelim ki park sensörü taktınız dışarda, aracın elektrik aksamı garanti dışına çıkyormuş. Benim bilgim bu yönde oladuğundan, 0 km aldığım hiç bir araca servis harici elletme yapmadım. Aynı düstür ile Hondada da devam ettim. Eğer bunların farklı bir uygulaması varsa, kendime "geçmiş olsun" diyorum :)

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #42 : Mayıs 14, 2013, 12:49:10 ÖS »
biraz kafa karıştırayım :)
yauv merak ettim girdim honda sayfasına yeni civic hb dizeli var hemde liste fiyatı 61 ve 64 lira(pazarlık hariç)...vaat ettiği yakıt değerleride inanılmaz ş.içi 4,1 diyor hadi 1 litrede(yüzde 25) ben koydum yaptı 5,1 litre...
çok iyi valla...dizel ihtiyacım oluştuğunda ilk bakacağım arabalardan olacak,yakışıklı olmuş alet

*

Çevrimdışı faw13

• 452
  • +2/-1
« Yanıtla #43 : Mayıs 14, 2013, 12:59:25 ÖS »

honda için bilemiyorum ama daha önce aldığım 0 km araçlarda park sensörü dahil araca yetkili servis dışında bir ekipman takılması garantiyi bozuyordu. Ancak sınırlı olarak. Yani diyelim ki park sensörü taktınız dışarda, aracın elektrik aksamı garanti dışına çıkyormuş. Benim bilgim bu yönde oladuğundan, 0 km aldığım hiç bir araca servis harici elletme yapmadım. Aynı düstür ile Hondada da devam ettim. Eğer bunların farklı bir uygulaması varsa, kendime "geçmiş olsun" diyorum :)

aracı aldığınızda yanında verecekleri kitapçıkta da gerekli açıklamalar olacaktır (kullanım kılavuzu değil de broşür gibi bişey verirler genelde hondada) eğer problem doğrudan araca sonradan takılan şey ile alakalı değilse garanti dışına çıkmaz arızalı parça honda'da, ki buna eski modeller için lpg falan da dahil, normalde lpg taktırınca anında garanti dışı kalan motor hondada sadece lpg'den dolayı bir arıza çıkarsa sadece arızalanan parçayı garanti dışı bırakıyor :)

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
« Yanıtla #44 : Mayıs 14, 2013, 01:37:36 ÖS »

aracı aldığınızda yanında verecekleri kitapçıkta da gerekli açıklamalar olacaktır (kullanım kılavuzu değil de broşür gibi bişey verirler genelde hondada) eğer problem doğrudan araca sonradan takılan şey ile alakalı değilse garanti dışına çıkmaz arızalı parça honda'da, ki buna eski modeller için lpg falan da dahil, normalde lpg taktırınca anında garanti dışı kalan motor hondada sadece lpg'den dolayı bir arıza çıkarsa sadece arızalanan parçayı garanti dışı bırakıyor :)

tebrik etmek lazım adamları. Diğer firmalar, kendinden kaynaklı bile olsa kırk dereden su getirmiyorlar mı?

LPG yi bile nerredeyse garantiye alacaklar yani. İşin doğrusu ben 6 yıl/150 bin km için LPGye 3000 TL den fazladan ödedim....

Ama mesela normal alıp dışarda taksaydım da demekki garanti çok fazla delinmeyecekti....

#bozo: dizel civic hb ler sadece manuel vitesli. Senin için vites farkı önemli değilse, gayet mantıklı. Segmenti içinde rekabetçi bir fiyat da var. Gel seni de hondacı yapalım :)

*

Çevrimdışı faw13

• 452
  • +2/-1
« Yanıtla #45 : Mayıs 14, 2013, 01:48:36 ÖS »
Tolga abim, bir de şöyle bir durum var ki, zaten arıza yapmıyor araba :D fazla yüklenileceği düşünülerek tasarlandığından çoğu noktada emsallerinden ciddi derecede dayanıklıdır, için rahat olsun o yüzden

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #46 : Mayıs 14, 2013, 02:31:18 ÖS »
tebrik etmek lazım adamları. Diğer firmalar, kendinden kaynaklı bile olsa kırk dereden su getirmiyorlar mı?
LPG yi bile nerredeyse garantiye alacaklar yani. İşin doğrusu ben 6 yıl/150 bin km için LPGye 3000 TL den fazladan ödedim....
Ama mesela normal alıp dışarda taksaydım da demekki garanti çok fazla delinmeyecekti....
#bozo: dizel civic hb ler sadece manuel vitesli. Senin için vites farkı önemli değilse, gayet mantıklı. Segmenti içinde rekabetçi bir fiyat da var. Gel seni de hondacı yapalım :)

MSB bir yandan dacia renault der, nonickname honda hayat onda der... ;)
burası linea forumu hatırlatılır... :) sıkıcam topuğunuza... yanlış anlaşılmasın deodorant. :)) :)) :))
en iyisi h.k. ya sizi şikayet edeyim ben!
lafa bak kimi kime şikayet edeceksin...
h.k.__________ palio
bozo__________jetta
nonickname___ honda
MSB__________dacia
forum________ fiatlinea.org
marka bahane, forum şahane. foruma devam...

honda hakikaten sağlam araba. kullandığım en sağlam iki arabadan biriydi. hiç bir parçası bozulmadı... ancak yedek parçaları eskiden çok pahalı idi (eski hondacı olarak söylüyorum). muhtemelen şimdi de öyledir...
tempra, doğan slx, bmw 3.16i, taunus s, megane2... daha aklıma gelmeyen diğerleri küçük, büyük bir çok problem çıkardılar. en problemlileri de bmw ve megane2 idi.  Honda civic ve Fiat Albea ise en ufak arıza çıkarmadı... şimdilik linea'da arıza çıkarmadı!

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #47 : Mayıs 14, 2013, 03:08:45 ÖS »
benim zaten otomatik arabaya alerjim var :)
şaka bir yana benim bundan sonraki arabam dizel olacaksa en güçlü seçenekler arasına girdi bile...
ama benzinli arabalarım bu kadar az yakacaksa,yılda12-15 km. yapan biri olarak dizele geçmem herhalde

*

Çevrimdışı faw13

• 452
  • +2/-1
« Yanıtla #48 : Mayıs 14, 2013, 03:41:51 ÖS »
şaka bir yana benim bundan sonraki arabam dizel olacaksa en güçlü seçenekler arasına girdi bile...
ama benzinli arabalarım bu kadar az yakacaksa,yılda12-15 km. yapan biri olarak dizele geçmem herhalde

2015 yılına kadar tüm modelleri küçük hacimli dizele çevireceklermiş ama esas turbo benzinli motorları bekliyorum ben, 1.6L 300Bg Type-r dan falan bahsediliyor, 8 ileri çift kavramalı falan, durdu durdu gene patlatacak gibi capon abiler, subaru 2.0 benzinli 4.5 L / 100km çıkardı, toyota hybridde yürüdü gidiyor (biz TR'de göremesek de)

Almanlar eyvallah sağlamdır falan ama gene kullanıcı dostu olanlar japonlar, özellikle VW gruba inatla ısınamıyorum evet güzel arabaları ama gene de insafsız pahalılar bence

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
« Yanıtla #49 : Mayıs 14, 2013, 03:54:23 ÖS »
dizelin avantajı hızla azalıyor. Bundan 9 sene önce ilk dizelimi aldığımda dizel benzin arasındaki fark %20 civarı iken, şimdi bu makas %10 lara kadar düştü. Özellikle dizel araçlar güçlenince, eskisi gibi lt/100 km verileri de çok düşük olmamaya başladı bence....

C segment sedanlarda dizel araçlar 60 bin + oldu. Hele buna otomatiği de eklerseniz, fark daha da açılıyor... Devir küçük hacimli (vergi avantajı) turbo beslemeli araçların devri bence. Ancak onların da sorunsuzluğu hala soru işareti. Atmosferik araçlar da artık devirlerini kapatıyor gibi, ancak gerek  LPG uygulaması gerekse turbolulara göre daha az sorun çıkarma potansiyeli sanırım atmosferikleri bir süre daha ayakta tutacak (benim civic tercihimi de bu durum etkiledi biraz işin doğrusu.)

2016 yılında sedan kasalara da gelecek deniliyor. Sizin jettayı eskitmeniz de o yıllara denk gelir herhade :)

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #50 : Mayıs 14, 2013, 04:27:21 ÖS »

2015 yılına kadar tüm modelleri küçük hacimli dizele çevireceklermiş ama esas turbo benzinli motorları bekliyorum ben, 1.6L 300Bg Type-r dan falan bahsediliyor, 8 ileri çift kavramalı falan, durdu durdu gene patlatacak gibi capon abiler, subaru 2.0 benzinli 4.5 L / 100km çıkardı, toyota hybridde yürüdü gidiyor (biz TR'de göremesek de)

Almanlar eyvallah sağlamdır falan ama gene kullanıcı dostu olanlar japonlar, özellikle VW gruba inatla ısınamıyorum evet güzel arabaları ama gene de insafsız pahalılar bence
kardeşim valla benim hiçbir markaya önyargım yoktur...yeterki beğeneyim,içime sinsin...fransız,alman,japon farketmez...sadece model olarak almayacağım ve hiç beğenmediğim arabalar var,onlarda önyargıyla değil,tipini beğenmediğimden...olumlu veya olumsuz marka takıntısı olanlarada hayret ediyorum,takım tutar gibi marka tutuyorlar  ::)

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #51 : Mayıs 14, 2013, 04:47:53 ÖS »
dizelin avantajı hızla azalıyor. Bundan 9 sene önce ilk dizelimi aldığımda dizel benzin arasındaki fark %20 civarı iken, şimdi bu makas %10 lara kadar düştü. Özellikle dizel araçlar güçlenince, eskisi gibi lt/100 km verileri de çok düşük olmamaya başladı bence....
C segment sedanlarda dizel araçlar 60 bin + oldu. Hele buna otomatiği de eklerseniz, fark daha da açılıyor... Devir küçük hacimli (vergi avantajı) turbo beslemeli araçların devri bence. Ancak onların da sorunsuzluğu hala soru işareti. Atmosferik araçlar da artık devirlerini kapatıyor gibi, ancak gerek  LPG uygulaması gerekse turbolulara göre daha az sorun çıkarma potansiyeli sanırım atmosferikleri bir süre daha ayakta tutacak (benim civic tercihimi de bu durum etkiledi biraz işin doğrusu.)
2016 yılında sedan kasalara da gelecek deniliyor. Sizin jettayı eskitmeniz de o yıllara denk gelir herhade :)

Kaç marka turbo benzinli motor kullanmıyor ki? atmosferik motorlar artık dinozor oldu. sağlamlar fakat çok yakıyorlar. devir turbo motor devri... devir start-stop teknolojisi devri. devir ekonomi devri. turbo sayesinde düşük hacimden yüksek güç elde etme devri... az vergi, az yakıt tüketimi, performans devri... bmw 3.20d 184bg  dizelse dizel. güçse kralı 184bg. ort. 4.4lt. performans ise performans 7.4sn 230km/h. neresi çok yakıyor? teknoloji böyle bir şey işte...

BMW 116d  116bg
Yakıt tüketimi
Şehir içi (lt/100 km)        4,4   
Şehir dışı (lt/100 km)      3,4   
Ortalama (lt/100 km)      3,8   

BMW 320d   184bg
Yakıt tüketimi
Şehir içi (lt/100 km)        5,4   
Şehir dışı (lt/100 km)      3,9   
Ortalama (lt/100 km)      4,4
« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2013, 08:22:23 ÖÖ Gönderen: desidero »

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
« Yanıtla #52 : Mayıs 14, 2013, 05:08:28 ÖS »

Kaç markada turbo olmayan motor var ki? atmosferik motorlar artık dinozor oldu. sağlamlar fakat çok yakıyorlar. devir turbo motor devri... devir start-stop teknolojisi devri. devir ekonomi devri. turbo sayesinde düşük hacimden yüksek güç elde etme devri... az vergi, az yakıt tüketimi, performans devri... bmw 3.20d 184bg  dizelse dizel. güçse kralı 184bg. ort. 4.4lt. performans ise performans 7.4sn 230km/h. neresi çok yakıyor? teknoloji böyle bir şey işte...

BMW 116d  116bg
Yakıt tüketimi
Şehir içi (lt/100 km)        4,4   
Şehir dışı (lt/100 km)      3,4   
Ortalama (lt/100 km)      3,8   

BMW 320d   184bg
Yakıt tüketimi
Şehir içi (lt/100 km)        5,4   
Şehir dışı (lt/100 km)      3,9   
Ortalama (lt/100 km)      4,4

bu aracın liste fiyatı, benim ömrü hayatım boyunca alamayacığım bir fiyat.... onun için ben kendi bütçem dahlinde ulaşabileceğim araçları baz aldım....

VW geçen yıla kadar meşhur 102 hp lik motoru kullanıyordu. Sanırım Nissan, Renault, Ford ve Toyota da hala 1,6 cc atmosferikler var.... keza BMW 3,16 serisi, geçen yıla üretilen (?) serilerde atmosferik kullanıyordu. 

ama zamanla azalıyorlar bu gerçek....

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
« Yanıtla #53 : Mayıs 14, 2013, 05:18:07 ÖS »
Volkan abi de haklı Tolga abide Ali amca da. En iyisi içine sinen araç olması. Marka murka çok önemli değil artık. Piyasada üç aşağı beş yukarı kötü araç kalmadı diyebiliriz. Çinliler bile aşıyor kendini. Vw çok pahalı ama bunun sorumlusu vergi politikası değil mi? Yoksa hepimiZ toplum olarak daha iyisini hak ediyoruz. Ülkemizin yaşamış olduğu şu son gelişmelerde iyi araca binmek bile düşündürüyor insanı. Maazallah iki şarepnel parçasına bakıyor hayatınız ve kaportamız. Açtığım ve kilitlenen başlığımda hilafet gelmeli bu ülkeye sözünü gördükten sonra umudum azaldı benim. Hoş Araplar 6000 motor toyotalara biniyor. Acep bizde örtülü hanımlarımız ile poşu takıp sefa sürermiyiz. Ahhhhhh ah. Biz çok çektik millet olarak. Kaynaşma ve birlik olma zamanı değil mi? Bırakın hondayı Renault'u hepsi mal. Baki olan toprak. Tolga abi güle güle bindikten sonra sağlıklı ve huzurlu evkatlarınla anadola binsen ne olur ki. Yeterki evlerimizde kahkaha eksik olmasın.
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #54 : Mayıs 14, 2013, 05:30:26 ÖS »
Golf örneği...
1.2tsi  5.9/4.3/4.9 lt
1.6tdi  4.6/3.3/3.8 lt  arada lt olarak en az %23 fark var. buna bir de benzin eurodiesel farkı eklenirse...%40 bulur herhalde...
eğer ki bu 1.6 atmosferik benzinli motor olsaydı 9.7/5.6/7.1 lt olacaktı.

http://www.youtube.com/watch?v=eZCcpnmzn-k#ws]Yeni VW Golf Reklamı
NOT:Yeni Golf'ün reklamında en son görünen kişi, depech mode solisti Dave Gahan'dır. Yani reklamdaki şarkıyı söyleyen şahıs "People Are People" 1984 yılı... şarkı hala çok güzel!

aklıma ceza'nın eski bir şarkısı geldi. fark var... benzin ile dizel arasında kocaman bir fark var...  ;)
« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2013, 08:33:06 ÖÖ Gönderen: desidero »

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #55 : Mayıs 14, 2013, 05:53:38 ÖS »
Volkan abi de haklı Tolga abide Ali amca da. En iyisi içine sinen araç olması. Marka murka çok önemli değil artık. Piyasada üç aşağı beş yukarı kötü araç kalmadı diyebiliriz. Çinliler bile aşıyor kendini. Vw çok pahalı ama bunun sorumlusu vergi politikası değil mi? Yoksa hepimiZ toplum olarak daha iyisini hak ediyoruz. Ülkemizin yaşamış olduğu şu son gelişmelerde iyi araca binmek bile düşündürüyor insanı. Maazallah iki şarepnel parçasına bakıyor hayatınız ve kaportamız. Açtığım ve kilitlenen başlığımda hilafet gelmeli bu ülkeye sözünü gördükten sonra umudum azaldı benim. Hoş Araplar 6000 motor toyotalara biniyor. Acep bizde örtülü hanımlarımız ile poşu takıp sefa sürermiyiz. Ahhhhhh ah. Biz çok çektik millet olarak. Kaynaşma ve birlik olma zamanı değil mi? Bırakın hondayı Renault'u hepsi mal. Baki olan toprak. Tolga abi güle güle bindikten sonra sağlıklı ve huzurlu evkatlarınla anadola binsen ne olur ki. Yeterki evlerimizde kahkaha eksik olmasın.

sait, nasrettin hoca ile akrabalık var mı?

Nasrettin Hoca yaşadığı yerde kadılık yapmaktadır.
Bir gün iki adam gelerek birbirlerinden davacı olurlar.
Hoca 1.adamı dinler ve ona.
-sen haklısın der
diğer adam itiraz eder Hoca onu da dinler
-sen de haklısın der.
olup bitenleri izleyen Nasrettin Hoca nın hanımı:
-hoca bu nasıl iştir?hem ona hem de diğerine haklısın dedin.
Hoca bu sözler üzerine hanımına döner ve
-sen de haklısın der.

sait sen de haklısın...

nasıl kötü araç kalmadı... dacia var ya :)) :)) :))

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #56 : Mayıs 14, 2013, 06:00:14 ÖS »
Golf örneği...
1.2tsi  5.9/4.3/4.9 lt
1.6tdi  4.6/3.3/3.8 lt  arada lt olarak en az %23 fark var. buna bir de benzin eurodiesel farkı eklenirse...%40 bulur herhalde...

aklıma ceza'nın eski bir şarkısı geldi. fark var... benzin ile dizel arasında kocaman bir fark var...  ;)
işte bütün mesele bu :)
golften örnek verdin gidelim tolganın konusuda dağılsın yabancı değil :)
1,2 golf ile 1,6 dizel arasında kaç para fark var,kaç para kasko ve trafik sigortası farkı var,kaç para mtv farkı var...yılda kaç km. yapıyoruz gibi sorular akla geliyor...böyle olunca benim gibi kullanıcılarda dizel cazibesi azalıyor...bunu vw özelinde yazıyorum,benzinli fiyatına dizel satan lineada bunu konuşmam saçma olur veya bir diğer markada dizel fiyat farkı böyle değil,bunları gözetmek lazım...
artık bence devir hesap devri,kaça aldım kaça satacağım,kaç para yakacağım,o kadar parayı bağlayabilirmiyim soruları beraberinde getirir...
para bağlamaktan kasıt parnız olsa dahi bağlamak istemeyebilirsiniz...

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
« Yanıtla #57 : Mayıs 14, 2013, 09:48:04 ÖS »
Ali abi o kadarda kötü değil dacia be ya. Kötümü oldu bir yerine iki araç aldım.
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #58 : Mayıs 14, 2013, 10:53:50 ÖS »
Golf örneği...
1.2tsi  5.9/4.3/4.9 lt

işte bütün mesele bu :)
golften örnek verdin gidelim tolganın konusuda dağılsın yabancı değil :)
1,2 golf ile 1,6 dizel arasında kaç para fark var,kaç para kasko ve trafik sigortası farkı var,kaç para mtv farkı var...yılda kaç km. yapıyoruz gibi sorular akla geliyor...böyle olunca benim gibi kullanıcılarda dizel cazibesi azalıyor...bunu vw özelinde yazıyorum,benzinli fiyatına dizel satan lineada bunu konuşmam saçma olur veya bir diğer markada dizel fiyat farkı böyle değil,bunları gözetmek lazım...
artık bence devir hesap devri,kaça aldım kaça satacağım,kaç para yakacağım,o kadar parayı bağlayabilirmiyim soruları beraberinde getirir...
para bağlamaktan kasıt parnız olsa dahi bağlamak istemeyebilirsiniz...

benzinli ile dizel arasında kocaman bir fark var. bu fark araba alırken de geçerli. ;)
benzinli mi, lpg li mi, dizel mi. bu zaten defalarca tartıştık. bir yılda yapılan km ile alakalı. bu arada linea içinde geçerli. Tolga bey benzinli ile dizel arasında lt/100km yakış farkları arasında fazla fark yok demiş o yüzden bu örnekleri verdim. 1 lt fark az gibi gözükse de yüzdeye vurunca ve yakıt fiyatları arasındaki fark işin içine girince %40 buluyor. az değil yani. para bağlamak ayrı konu. benzinliyi lpg ile kullanmakta apayrı bir konu... tekrar tekrar konuşmaya gerek yok herhalde. bir de benzinli aracın verdiği kullanım zevki de apayrı bir şey.
MSB kötü değil bea... dacia kötü olur mu hiç. çok kötü... şaka şaka alınma bea. :)) :)) :))
neyse konuyu yeterince mundar ettik. kusura bakma Tolga bey... :)
« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2013, 08:23:30 ÖÖ Gönderen: desidero »

*

Çevrimdışı ReiZzZ

• 464
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Toyota Corolla Sedan 2015
  • Araç Modeli: 1.4
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 350
« Yanıtla #59 : Mayıs 14, 2013, 11:38:15 ÖS »

iyi ya da kötü ondan bahsetmiyeceğim ama toyota ile renault ya da vw arasında yada honda arasında aynı segment arasında fiyat farkı ne kadar ki? hiçbir fark yok hemen hemen sadece model seçip almak kalıyor geriye jetta corolladan pahalı mı ya da fluence corolladan ucuz mu hemen hemen hepsi aynı fiyata