*

Çevrimdışı fatih gök

• *
  • 3
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: linea via
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 33000
  • Motor: Hiçbiri
1.3 multijet motor ve pedal tepkime süresi kısaltıcı
« : Nisan 16, 2013, 02:26:49 ÖS »
Merhabalar, Bursa'dan Fatih Gök. Mesleğim Çocuk hekimliğidir. 6 ay önce 2012 model 1.3 multijet 90 hp linea aracımı satın aldım. İlk kullanım izlenimlerin sonucunda aracın özellikle ilk 2 viteste toparlanma ve ivmelenme yavaşlığı beni ciddi anlamda rahatsız etti. Sorunun çözümü konusunda internet üzerinde araştırmalar yaptığımda temel iki çözüm yöntemi olduğunu tespit etti. Birinci yöntem aracın motor gücünü arttırmak ( chiptunnıng veya power box), ikinci yöntem ise mevcut oluşan gücü minimum kayıpla lastiklere ulaştırmak (pedal tepkime süresi kısaltıcı) prensiplerine dayanıyordu. Öncelikle power box cihazını kullanarak sorunu çözmeye çalıştım. Ancak sonuç benim aracım için tatminkar değildi. Yani motor gücünü arttırmak ivmelenme sorunumu çözmemişti. Ardından 2.yöntem olan olan gaz pedalı tepkime süresi kısaltıcıyı (PEDALBOX)aracıma uygulattım. Sonuç ilk takıldığı andan itibaren MÜKEMMELDİ. Eğer benim yaşadığım problemi hisseden arkadaşlar varsa muhakkak bu cihazı denemesini isterim. Uygulaması toplamda 30 dk sürüyor. Mennum kalmadım dersenizde sorgusuz sualsiz aynı sürede söküyorlar.
Eğer birebir görüşmek isteyen arkadaşlar varsa saat 12:00-13:00 arasında 05327949241 telefonumdan da görüşebiliriz. Saygılarımla
« Son Düzenleme: Nisan 16, 2013, 02:29:27 ÖS Gönderen: fatih gök »

*

Çevrimdışı Fatih

• 1072
  • +9/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Bravo 1.6Mjet 160HP 400Nm Tork-Dualogic
  • Araç Modeli: 2012-S2 Sport Style+Skydome+Abarth Style
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 75.555
Ynt: 1.3 multijet motor ve pedal tepkime süresi kısaltıcı
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2013, 03:03:11 ÖS »
Hoşgeldiniz Fatih Bey, dediginiz ürünün benzerini sprintbooster i bende denedim. Denemem yazılımdan sonraydi. Yazilimla 1 ve 2. vites performansinda ciddi iyileşme oldugu icin ben pek bi farkini gorememstim. sizin ürünün marka ve modeli neydi ve kac paraya taktiniz. Birde performans değerleri ayarlanabiliyormu?
FOR EVER FIAT
2005 Albea 1.3 Multijet Dynamic AC-Ateş Kırmızısı (2007-2011)
2009 Linea 1.3 Multijet 115HP 230Nm Dualogic Emotion Plus-M.Siyah (2011-2013)
2012 Bravo 1.6 Multijet 130HP 360Nm/160HP 400Nm Dualogic S3 Sport Style+Skydomme Beyaz (2013-.....)
2011 Doblo Premio 1.6Mjet 105Hp  Blue&Me Tomtm

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2013, 05:25:39 ÖS »
pedal box
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-0-100-km-2-sn-80749943/detay/

yakıt sarfiyatınız ne kadar arttı?
aracınız egzoz muayenesinden geçebilecek mi?
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı fatih gök

• *
  • 3
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2013, 05:36:27 ÖS »
Hoşgeldiniz Fatih Bey, dediginiz ürünün benzerini sprintbooster i bende denedim. Denemem yazılımdan sonraydi. Yazilimla 1 ve 2. vites performansinda ciddi iyileşme oldugu icin ben pek bi farkini gorememstim. sizin ürünün marka ve modeli neydi ve kac paraya taktiniz. Birde performans değerleri ayarlanabiliyormu?
Hoş bulduk. Taktığım cihazın markası PedalCommander'dır. 600 tl'ye taktırdım. 3 program mevcut. Programlardan ikisi (program 1 ve 2) aracın daha atak olması konusunda çalışıyor. Her program 3 kademe artırılabiliyor ve azaltılabiliyor. Üçüncü program ise eko mod dedikleri program. Ancak hiç kullanmadım. Şehir içinde program 1'de kullanıyorum. Şehirler arasında ise daha atak mod olan program 2 ile kullanıyorum.

*

Çevrimdışı fatih gök

• *
  • 3
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2013, 05:42:34 ÖS »
pedal box
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-0-100-km-2-sn-80749943/detay/

Son 3 aydır cihaz aracımda takılı. Bende ciddi anlamda yakıt sarfiyatı artacağını düşünüyordum. Hatta 100 km'de 1 lt yakıt sarfiyatının artmasını  bile göze almıştım. Kullanım koşullarım değişmemesine rağmen şaşırtıcı ama yakıt sarfiyatım da artmadı. Mekanizma nasıl işliyor bilmiyorum ama, yakıt sarfiyatım değişmedi. Egsoz emisyon testini ise yaptırmadım.

*

Çevrimdışı faw13

• 452
  • +2/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Seat Leon
  • Araç Modeli: 2013
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 600
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2013, 05:45:34 ÖS »
pedal box

yani detaylarına bakmadım ama sprintbooster mantığıyla gidersek yaptığı şey yazılımın yavaş yavaş gaz verdiği sensörü hızlandırmak, kısacası, düzgün kullanılırsa yakıt tüketiminde değişme olmaz hata gaza daha az basılacağı için düşürmesi de mümkün, zaten egzos muayenesi ile hiç bir alakası yok konunun, sadece siz gaza atıyorum 0 konumundan %100e 10 mili saniyede basıyorsanız ayağınızla, araç bunun yavaşlatarak 70-80 mili saniyede çıkartır, bu sayede patinajın önüne geçilmiş olur, onu ortadan kaldırıp, gaz kelebeği telliymiş gibi anında tepki vermesini sağlar :)
Kadına Etek, Erkeğe VTEC yakışır
Kadına Far, Erkeğe FR yakışır
bakalım daha ne kadar gidecek bu böyle :D

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2013, 05:57:31 ÖS »
arabalarda gaz pedalı konumunu ölçen potansiyometre' den alınan veriyi ecu değerlendiriyor, eldeki diğer veriler ile (lambda sensörü, debimetre, devir, soğutma suyu sıcaklığı...vb) derliyor ve gaz kelebeğinin yeni konumunu buna göre ayarlıyor. yani zengin karışım olmaması için (CO2 salınımı) gerekli tepkiyi veriyor (EURO5 normuna uymak zorunda olduğu için). eğer ki daha çabuk tepki vermesini istiyorsak bazı parametreleri göz ardı etmemiz gerekir. bu da daha fazla yakıt, daha fazla CO2 demektir... pedal box nasıl çalışıyor bende bilmiyorum, ama mucize yaratamayacağına göre, bazı parametreleri göz ardı ediyordur diye düşünüyorum.
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı K@PL@N

• *
  • 1
  • +0/-0
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2013, 08:32:59 ÖS »

Fatih Bey ürünün markası PEDAL BOX veya PEDAL COMMANDER olarak geçiyor. Alman malı, Yunan malı olan sprintbooster den farkı montaj sırasında cihaza bilgisayar bağlantısı yapılarak, monte edildiği araca özel programlama yapılıyor. Bu ayarlar istenildiği zaman tekrar bilgisayara bağlanarak yetkili bayi tarafından değiştirilebiliyor.
Sprintbooster markalı cihaz yaklaşık 3-4 yıldır satılıyor. Pedal Box ise yaklaşık 5-6 ay önce Türkiye' de satılmaya başladı.

*

Çevrimdışı duymazay11

• 820
  • +5/-0
  • Ayhan UĞUZ
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 125000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2013, 10:01:49 ÖÖ »
Hoşgeldiniz,iyi forumlar.
Her sağlıklı kişi engelli adayıdır.

*

Çevrimdışı turgut

• **
  • 11
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 38000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #9 : Aralık 10, 2014, 08:12:24 ÖS »
Merhaba arkadaşlar sprintbooster kullanan varmı varsa gerçekten yararı oluyormu  bizim araçlarda ben era clio gibi araclarida kullanmış biri olarak bizim araçların hızlanması ve özellikle 1vites hareketleri resmen kamyon gibi bilgisi olan arkadaşlardan yardim istiyorum.saygılarımla

*

Çevrimdışı Ali Aslan Tan

• 64
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1,3 Multijet Dualogic
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 80000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2024, 11:03:15 ÖS »
TÜV muayenesine giderken çıkartmak gerekiyor mu?

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #11 : Şubat 15, 2024, 08:20:47 ÖÖ »
Buna gerek yok araç ölü gibi kalkıyorsa turbonun ayarı bozulmuş ya da turbo açılıp kapanmasına büyük etki eden map sensörün bozulmuştur. Bu araçla yarışmaya kalkarsan 1.6 ya da 1.9 larını tercih et.
Aracı çok kurcalamaya gerek yok. Hem hekim, hem 90 beygir araba kullanıyor ilginç
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı Ali Aslan Tan

• 64
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1,3 Multijet Dualogic
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 80000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2024, 09:35:16 ÖS »
Aracım Fiat Linea 2011 Dizel 1.3 Multijet Emotion Plus Dualogic otomatik vites.
Sprint Booster gaz tepkime cihazı hediye geldi. Ama tereddüt ediyorum acaba benim aracıma uygulanabilir mi? Kullananlar varsa bilgi verebilir mi acaba? Şimdiden teşekkürler.