*

Çevrimdışı efem09

• *
  • 6
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Urban
  • Km: 95000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Airbag arızası kılavuza bakın uyarısı!!
« : Nisan 23, 2022, 10:38:23 ÖS »
Herkese merhaba yaklaşık on gün önce aracıma sol arkadan bir servis aracı hafif bir şekilde çarptı daha doğrusu sürttürdü hemen indik baktık tamponda çizik bi de sol arka stop lambası kırılmış çok ucuz atlattık neyse eve geldim arabayı çalıştırırken iki yıldır ilk defa airbag arızası uyarısı verdi ama o vurmada airbag açılmadı tabi ki. Şimdi her çalıştırmada aynı arıza veriyor elektrikçi ye sordum çok yoğundu pcye bağlayıp bakmak lazım dedi.. forumda arkadaşlar soket söküp takip öyle düzeleceğini söylemişler kendim yapabilir miyim yoksa çok zor bi islem midir? Ayrıca şu an önemli olan konu muayene vakti geldi çattı bu şekilde muayeneye gitsem ağır kusurlu sayılır mı airbag lambası yanıyor diye ?? Cevap için şimdiden teşekkür ederim

*

Çevrimdışı kanser51

• 664
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 195625
Ynt: Airbag arızası kılavuza bakın uyarısı!!
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2022, 11:06:34 ÖS »
Hocam aracı bu zaman zarfında yıkamaya verdiniz mi? Özellikle sürücü koltugunu hızlıca ileri geri yapıldıgında böyle problemlemler olabiliyormuş 

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2022, 11:18:39 ÖS »
  Benim arabamda epeyce hareketsiz kalmıştı. Marşa bastım çalışmadı. Takviye attık araba çalıştı fakat Airbeğ lambası devamlı yanmaya başladı. Servise uğradım. Menüden birkaç tuşa basarak düzelttiler. Şu aralarda lamba yanmıyor. Ücrette almadılar. Bence servise uğramanda yarar var. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı efem09

• *
  • 6
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2022, 11:28:33 ÖS »
Hocam aracı bu zaman zarfında yıkamaya verdiniz mi? Özellikle sürücü koltugunu hızlıca ileri geri yapıldıgında böyle problemlemler olabiliyormuş

Hayır hiç yikamaciya gitmedim hocam. O darbenin etkisiyle araç bilgisayarı yanlış bi sinyal verip savunma mekanizması gibi airbag arızası mi meydana geldi? Valla aklımda deli sorular ve en önemlisi dediğim gibi bu durum muayene den geçmeye engel midir ?

*

Çevrimdışı efem09

• *
  • 6
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2022, 11:34:42 ÖS »
  Benim arabamda epeyce hareketsiz kalmıştı. Marşa bastım çalışmadı. Takviye attık araba çalıştı fakat Airbeğ lambası devamlı yanmaya başladı. Servise uğradım. Menüden birkaç tuşa basarak düzelttiler. Şu aralarda lamba yanmıyor. Ücrette almadılar. Bence servise uğramanda yarar var. Selamlar..
Doğru hocam burada o yorumları da okudum menü den deneyerek bu işi halledersem çok sevinecem ama o zaman da airbag komple devre dışı kalıyor diye anladım yapılan tariften çünkü bir arkadaş off konumuna getirmek filan demişti. bakalım tekrar bi gidip gostericem ya da araştırıp çözüm bulmaya çalisicaz. Teşekkürler selamlar

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #5 : Nisan 23, 2022, 11:56:58 ÖS »
Far ayarının oradan airbagi kapatıp açmayı bir yapın düzeltebilir..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2022, 01:36:19 ÖÖ »
  Bu arada Airbeg ışığını giderdilerde benim emniyet kemeri takılmadığı zaman sesli uyarı vermezdi şimdi hem sesli hem ışıklı uyarı veriyor. Özellikle ses çok sıkıntılı. Servise tekrar gittim bu seferde o sesi kesemeyiz dediler. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

*

Çevrimdışı pixel

• 917
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: 2009
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 155000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2022, 09:28:18 ÖÖ »
  Bu arada Airbeg ışığını giderdilerde benim emniyet kemeri takılmadığı zaman sesli uyarı vermezdi şimdi hem sesli hem ışıklı uyarı veriyor. Özellikle ses çok sıkıntılı. Servise tekrar gittim bu seferde o sesi kesemeyiz dediler. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
kemer sesini kesebiliyorlar da ,yasal olmadığı için yapmıyorlar ,
benim aracın kemer tokası bozulmuştu ,ses devamlı geliyordu ,
serviste parça bulunmadığı için ,arac menüsüne bir satır eklemişlerdi ,
kemer uyarı sesi aç kapa gibi bir şey .

*

Çevrimdışı htezyal

• 369
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 38000
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2022, 11:29:15 ÖÖ »
Ben bilgisayar ile sesi kapatıyorum.bucak a yolunuz düşerse kapatalım

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2022, 07:01:17 ÖS »
Ben bilgisayar ile sesi kapatıyorum.bucak a yolunuz düşerse kapatalım

Bilgisayardan başka bir cihaz damı gerekli. Uzaktan müdahele ile olamaz mı? Selamlar..

*

Çevrimdışı efem09

• *
  • 6
  • +0/-0
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2022, 10:07:48 ÖS »
Bugün hem akü kutup başını söktüm hem menü den kapatmaya çalıştım ikisi de sonuç olumsuz maalesef. Menü den airbagi devre dışı bırakmak yok zaten sadece yolcu airbagi seçeneği var onu tıklayınca da başka apayrı bi ikaz ışığı yandı sonra onu yine eski haline getirdim. Fakat sonuç olarak şu an hâlâ Airbag arızası kılavuza bakın uyarısı vermeye devam ediyor. Kendi kendime çözüm olmicak gibi yine gidecez sanayilere

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2022, 04:43:53 ÖÖ »
Sürücü airbagi ile ilgili koltuk altında kablo demeti var. Onu kontrol etmenizi öneririm. Koltuğun ileri geri hareketinde zaman zaman kablo gerilip kopmalara neden oluyor. O soketi kontrol edin.

Ayrıca direksiyon kolonu üzerinde airbag sargısı vardır. Bu sarfı zamanla kırılıyor ve temassızlığa neden oluyor. Bu sargıyı da kontrol ettirebilirsiniz. Eğer söylediğim yerlerde sorun yoksa servise göstermenizde fayda var.

*

Çevrimdışı efem09

• *
  • 6
  • +0/-0
« Yanıtla #12 : Nisan 28, 2022, 11:33:11 ÖS »
Sürücü airbagi ile ilgili koltuk altında kablo demeti var. Onu kontrol etmenizi öneririm. Koltuğun ileri geri hareketinde zaman zaman kablo gerilip kopmalara neden oluyor. O soketi kontrol edin.

Ayrıca direksiyon kolonu üzerinde airbag sargısı vardır. Bu sarfı zamanla kırılıyor ve temassızlığa neden oluyor. Bu sargıyı da kontrol ettirebilirsiniz. Eğer söylediğim yerlerde sorun yoksa servise göstermenizde fayda var.
Merhabalar, bugün airbag arızası için elektrikçi ye gittim bilgisayara bağladı baktı hata beyinle ilgili dedi airbag daha önce açmış direnç atılmış şimdi darbeyle açması lazimken açmamış dedi yan tarafta beyinci vardı aradı obd hata kodlarını söyledi beyinciye. Beynci usta 750 lira fiyat verdi orada çok ikilemde kaldım pahalı geldi ama sonra fiyat daha da artar diye korktum mecburen tamam dedim sonuç olarak airbag beyni söküldü beyine format atıldı hata kodları sıfırlandı elektrikçi de 100 lira aldı toplam 850 lira bana fazla geldi ama bilemedim ilk defa böyle bişey yaşayınca kıyas yapamadım pahalı mı normal mi diye ... sizce kaziklandim mi yoksa o yapılan işlem için normal bi para mı ödedim bilemedim.. hayırlısı olsun

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
« Yanıtla #13 : Nisan 29, 2022, 07:12:13 ÖS »
Geçmiş olsun.

Yapılan teknik işlem doğrumu bilemiyorum. Ama anlattığınızdan sizi kandırmışlar izlenimi uyandı bende.

Airbag'e direnç atıldıysa açtırıp baksaydınız direnç var mı diye.

Beyin üzerinde işlem yapma veya parça değişme olmadan sadece format atmaya 750tl bence çok para.

Siz herhangi bir kaza yaptınız mı ki airbag açamamış direnç engellemiş de airbag lambası yanmış. Direnç zaten lamba yanmasın diye atılmıyor mu? Direnç olsa ve direnç arızalı olsa bu durumda arıza kodu silinince yeniden yanması lazım değil miydi?