*

Çevrimdışı MCaner

• **
  • 18
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Doblo
  • Araç Modeli: 2015
  • Motor: Hiçbiri
Cam Filmi Nasıl Sökülür? Cezası Ne Kadar?
« : Kasım 01, 2017, 04:31:46 ÖS »
Merhaba arkadaşlarBildiğiniz üzere son zamanlarda çıkan, yeni bir yasa ile araç camları üzerinde bulunan cam filmleri sökülme kararı alındı. Sökülmediği takdirde 427 Tl olan, para cezasına tabii tutulacağız. Fabrika çıkışlarında cam filmi R43 (yani camın siyahlaştırılarak araca takılması) bulunan araçlar ruhsatlarında zaten işli olduğu için bu cezadan muaf olacaklar.

Cam filmi nasıl sökülür?

Yeni takılmış Cam filmi kenar kısımlarından tırnağımızla veya falçata yardımıyla yavaş yavaş çapraz çekimlerle kaldırılır.

Cam filmi camdan ayrılmıyorsa, fön makinesi yardımıyla filmi ısıtıp yumuşadıktan sonra yine yavaş yavaş ve çapraz çekimlerle rahatlıkla ayırabilir.

İnatçı olan cam filmlerinde ise buhar makinesi kullanılarak kolaylıkla sökülür. Buhar makinesini nerden bulayım derseniz. Limon suyu ve fön makinesi işinizi görecektir. Kenarlarından kaldırdıktan sonra fön makinesiyle ısıtılan film yavaş çekimlerle gelmiyorsa cam ile film arasına limon suyu sıkarak yapışkanlığını azaltırız ve bu sayede kolaylıkla cam filmlerimizi sökmüş oluruz.

Rezistansa zarar vermeden Arka cam filmi nasıl sökülür?

Arka camda bulunan rezistansa zarar vermeden cam filmini sökmek için yapmamız gereken en basit yöntem iki adet siyah veya koyu renkli çöp torbası tek kat ve cam genişliğinde olacak şekilde ayarlanır. Amonyak etkil su eğer bulamıyor isek limon veya limon suyu ihtiyaç duyacağımız malzemelerimizdir. Camın iç ve dış tarafını temizledikten sonra dış tarafına çöp poşetimizi yapıştırırız. İç tarafına yapıştırmadan önce amonyak veya limon suyunu sprey yardımıyla camın her tarafına sıkıldıktan sonra poşetimizi cama yapıştırırız. Arka cam güneş görecek şekilde park edilir 3 saat o şekilde bekledikten sonra cam filmi rezistansa zarar vermeden kolaylıkla sökülür.

Kaynak : http://blog.oilmarkt.com/cam-filmi-nasil-sokulur-cezasi-ne-kadar/

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: Cam Filmi Nasıl Sökülür? Cezası Ne Kadar?
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2017, 06:04:17 ÖS »
Mecbur sokucez artik cam filmi olan araclar muayeneden gecemeyecek.

Bu kadar yapboz a donen baska devlet var mi acaba? Serbest artik dediniz yaptirdik simdide yasak sokun diyosunuz verin o zaman takma sökme parasini? Birisi sabah kalkiyor boyle olsun diyor herkes oyle kullaniyor. Kendileri zift gibi camlarla kullaniyor birsey olmuyor biz kullaninca yok guvenlik yok bilmem ne. Sanki icini gorunce bisey engellenicek, sanki icerisi bomba duzenegi.

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.6 multijet
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2017, 06:52:37 ÖS »
Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki insana saygının bittigi insanin hayatına, sağlığına, eğitimine,özgürlüğüne,kararlarına, tercihlerine ve kisaca bütün herşeyine  verilen değerin sıfır olduğu  insanın emeğinin sömürüldügü bir ülke  keşke imkanım olsada başka bir ülkede yaşayabilsem yazık ya geçen sene dediler cam filmi artık yasal  resmi gazetedede yayınlandı şimdi yasa geliyor resmi gazetenin satırları çiziliyor yap boz yapıyorlar milletle dalga geçiyorlar mazot 5 TL geçti mtv %25 zamlandı dolar euro aldi basini yurudu ve hala birileri çıkıyor ekonomimiz büyüdü diyor işsizlik azaldı diyor suriyelilere maaş bağlıyor kendi vatandaşımız acindan geberiyor suriyelilere beleşten maaş dağıtılıyor ama sonuç olarak herkes hakettigi şekilde yönetiliyor

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı Echo

• 1750
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2017, 11:27:16 ÖS »
https://www.ntv.com.tr/otomobil/cam-filmine-agir-kusur-duzenlemesi,csjIVPr4n02_qG8NsC-XjA

araçlarda cam filmi olanlar vizede az kusurlu olarak işlem görüp geçiyordu
şimdi yeni düzenleme ile ağır kusurlu olarak geçiyor!
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı bosphorus

• 150
  • +0/-0
  • 1.3 Multijet 90hp
  • Araç Modeli: Linea
  • Km: 140.000
« Yanıtla #4 : Kasım 02, 2017, 11:05:42 ÖÖ »
ağır kusurlu araç muayeneden geçmez düzelt gel diyorlar diye biliyorum.tam taktırma arefesinde geldi yasak yoksa birde söktürmeye uğraşcaktım.

*

Çevrimdışı Dellobaltino

• 592
  • +0/-6
« Yanıtla #5 : Kasım 02, 2017, 11:26:52 ÖÖ »
Benim arabanin caminda r43 yaziyor ama hiç de karartilmiş değildi.cam filmi taktirdim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı hls50

• 36
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA
  • Araç Modeli: 1.3 E4 MJET
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 100500
« Yanıtla #6 : Kasım 02, 2017, 03:34:31 ÖS »
Merhaba.Bende bugün cam filmlerimi kendim söktüm fakat kenarlarda kalıntılar kaldı ve camlarda hep yapışkan lekeleri kaldı ne yaptıysam çıkaramadım çok kötü oldu camlarım.Acaba bunları çıkarmanın bir yöntemi var mı kolonyayı denedim olmadı ve acaba film çeken yere gitsem temizleyebilirler mi?

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
  • Araç Modeli: 2013
« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2017, 03:52:27 ÖS »
Onlari jiletle kaziyorlar yada plastik bulasik telleri oluyor onlarla kaziyabilirsinjz

*

Çevrimdışı Qklavye

• 93
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: Linea 1.3 mjet pop gsr
  • Donanım: Pop
  • Km: 40000
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2017, 04:13:15 ÖS »
Merhaba.Bende bugün cam filmlerimi kendim söktüm fakat kenarlarda kalıntılar kaldı ve camlarda hep yapışkan lekeleri kaldı ne yaptıysam çıkaramadım çok kötü oldu camlarım.Acaba bunları çıkarmanın bir yöntemi var mı kolonyayı denedim olmadı ve acaba film çeken yere gitsem temizleyebilirler mi?
eski aracımda selülozik tinerle kalıntıları temizlemiştim.ama dikkat etmek lazım plastik aksama zarar gelmesin diye.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2017, 04:31:18 ÖS »
Benim arabanin caminda r43 yaziyor ama hiç de karartilmiş değildi.cam filmi taktirdim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bizim aslanda dynamik plus +stil paket ve bizimkide renkli cam. Ama dediğiniz gibi simsiyah değil. Tatlımsı bi kararma söz konusu. Bence gayet yeterli ve gayet şık duruyor. Bide cam rüzgarlığı yaptırırsanız şıklığı daha da artıyo.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2017, 08:28:45 ÖS »

Ben arka cam hariç söktüm. 3 camda yapışkan kaldı ve çıkartmak bayağı uğraştırdı. Ben buz çözücü, camsil kolonya kullandım. Bir cama 1 saatten fazla zaman harcadım.

Alkol ile kolay çıktığı söylendi. Öncelikle öğlen sıcağında cam güneş görecek şekilde bekleyin biraz alkol, tiner, aseton kolonya vb( araç plastiğine ve boyasına değdirmeyin dikkat edin) sürüp bekleyin br kaç dakika sonra havlu tarzı br bezle camı ovalayın. Yavaş yavaş çkacaktır. Ara ara kullandığınız sıvıyı tekrar kullanın

*

Çevrimdışı htezyal

• 369
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Urban
  • Km: 38000
« Yanıtla #11 : Kasım 02, 2017, 08:49:00 ÖS »
Maket bıçağı ndan başka bir şey kullanmadan söktüm ne resistansa zarar geldi nede kalıntı
Kaldı.herhalde filim kalitesinden

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #12 : Kasım 03, 2017, 10:14:09 ÖS »
cam filmi yapışkanı ile ilgili şunu farkettim filimler de Kalite ve farklı marka olduğundan yapışkan Tipleri farklı, birde cam da bekleme süresi de   yapışkan ın çıkmasını zorlaştırıyor.  Herkes farklı maddeler denemiş ve başarılı olmuş. 
Öne Çıkanları yazıyorum
Saf alkol
Gaz yağı
Wd40
Würth cam köpüğü

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi