Birinci vites sorununu çözmeleri gerek bence 1.3 mutijet 95 hp de de çözülebilmiş değil bu sorun. Aracın kalkışta hantal kalması bir yana bu durum belki hayati tehlikelere bile yol açabilir. Aniden geçmeniz gereken kavşaklarda kazadan kıl payı kurtulan otomobilleri hepimiz izliyoruz internette yada televizyon haberlerinde. Bir çok dizel araç kullandım hyundai i 30 crdi, corolla 1.4 d-4d, fluence 1.5 dci gibi ancak linea kadar birinci vitesi hantal bir araba görmedim. murat 131 ler bile kalkışta daha atik denedim gördüm. Linea 1.3 mjet, dizel bir motor kabul ediyorum kalkışta dizel araçlar ağır kalırlar ancak linea kadar değil. Toyota d-4d de 90 hp 205 nm torka sahip ve kalkışı benzinli bir araç gibi, yakıtı da lineadan daha düşük ve motoru da sorunsuz ve kullanımı çok daha keyifli. jetta 1.6 tdi 105 hpnin yakıtı ise linea 1.3 mjetten daha aşağılarda bizzatt kullandım ve gördüm. Bende 1.3 mjet linea kullanıcısıyım ancak bu motora ve performansa göre yakıt konusunda şikayetçiyim. Diğerlerine göre ağır ve hantal kalan bir motor bence kullanıcısının tüketim bakımından yüzünü güldürmeli. Herkese kazasız belasız güvenli sürüşler.