*

Çevrimdışı cann_1132

• **
  • 14
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 200.000
  • Motor: Hiçbiri
Arkadaşlar hepinize selamlar,

Aracımı 2015'ten beri kullanıyorum yol da yaparım hep, bir ara satmayı düşünüyordum, evlendim, ev aldım, piyasalar bozuldu derken 3 ay önce artık aracımı satmayıp üzerinde neler yapabileceğimi düşünmeye başladım, üzerinde gelen teyp cd'yi çalıyor ama çıkarmıyordu, aylarca aynı cd yada radyo dinliyordum, şirket aracından alışmışım bluetooth yok vs derken multimedya almaya karar verdim. İnternetten araştırmaya başladım. sizin de önünüze 2-3 farklı model çıkacak maximum (güncel android olanlardan bahsediyorum.)

1) Navimex https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/navimex-fiat-linea-punto-android-oem-multimedya-navigasyon-379008885
2) Carvocal https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/fiat-linea-android-multimedya-sistemi-ekranli-oem-teyp-373785312?rcp_action=rcpProductClicked
3) Navigold https://urun.n11.com/teyp-cd-dvd-mp3-calar/fiat-linea-navigold-ds-418-4x45w-fm-sd-usb-bt-mp3-oto-teyp-P220396857?gclid=CjwKCAjw0oveBRAmEiwAzf6_rHAfJ6BbeP9zrMqQS2e_7gk7A8OUB5KHi036-xD6E8kzVXHbIfI40RoC-P8QAvD_BwE
4) Universal (Her araca bağlanbilen standart kasa) onu bulamadım ama OEM farklı bir tipi yok standart teypten

Bu yazdıklarım lounge kasa için değil bende pop model var, mat siyah olan standart iç mekan uyumlu olanlardır üsttekiler..

Ben bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine carvocal'i aradım fiyatta anlaştık. Ürün gelince aradılar, montakı yaptık. Bir hafta sonra tekrar gittim çünkü navigasyon yazılımında güncel harita yoktu ve hoparlör düzeni bozulmuştu, standartta arkada hoparlör yok, ben arkalar dahil 4'ünü pioneer mid yapmıştım. onU ayarladılar ekstra bi 50 ₺ verdim. toplamda 1250₺ ye montaj dahil mal olmuş oldu.
Bu ürün android olduğu için kendi üzerinde video müzik radyo bluetooth ve navigasyon yazılımı (teybin kendi uygulamaları, çok hızlı ve stabil çalışıyor) var ancak, telefondan internetinizi paylaştırıp (cihazda wifi var) google play store'dan istediğiniz uygulamayı yükleyebiliyorsunuz (spotify gibi), tek handikapı üzerindeki ram ve işlemci telefonlar ayarında olmadığından uygulamalar çok yavaş çalışıyor donuyor vs. ama kendi uygulamaları çok stabil, bir ara onlar için de video çekeceğim. Telefondan ekran paylaşma var, spotify için bu daha uygun oluyor, screenshare denilen olay akıllı televizyonlarda falan olan. Bluetooth'da mikrofon biraz uzak kalmış ses derinden geliyor bunu da paylaşayım..

Geri görüş kamerası geri vites ışıklarına bağlı, teypte kontak açıkken ne yaparsa yapsın geri vitese taktığınız anda arka kamera ekrana geliyor, müzik kesilmiyor.
ekranda kılavuz çizgileri var ama direksiyon hareketi ile dönmüyor bu çizgiler BMW deki gibi.. (bunun fotoğrafını unutmuşum. atacağım)
Geri görüş kamerası yeni kasada plakalık üstüne monte ediliyor, plakalık kısmı ile aynı renkte parlaklıkta görselde var zaten..

Direksiyon kumandaları full çalışıyor.. hatta teypte bir uygulama var, atıyorum direksiyonda çok kullandığınız ses açma tuşu falan bozulursa başka bir tuşu bu fonksiyona atama yapabiliyorsunuz.

İzmir için bas ve amfi önerisi de pitstop var çankaya da ben orada taktırdım. ama amfi konusunda bilgim yoktu, 4 hoparlörden farklı ses almak için 5 kanallı amfi gerekiyormuş ben önce 4 kanallı aldım, sonrasında gidip değiştirdim. bu konuda bana ulaşabilirsiniz destek olmaya çalışırım.

Eklemeyi unuttuğum fotolar yada sormak istediğiniz olursa yazabilirsiniz.

İyi günler dilerim herkese, selamlar..

*

Çevrimdışı bowthruster

• 20
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2017
Ynt: Linea Multimedya Sistem - Geri Görüş Kamera - Amfi & Bas Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2018, 08:48:16 ÖS »
Hayırlı olsun çok eğreti durmuş

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2018, 07:39:21 ÖÖ »
Hayırlı olsun. Biraz büyük kalmış. Navimex linea uyumlu çerveveliymiş. O daha iyi otururdu. Göze daha hoş gelirdi.
Bunun ekranı navimex ten biraz büyük. Siz memnun kaldıysanız. İşinizi gördüyse gerisi önemli değil.

*

Çevrimdışı Ghosts

• 173
  • +1/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Urban
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 170000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2018, 09:14:40 ÖÖ »
Süper olmuş özellikle ekranın büyük olması yolda giderken görüş bakımından çok rahatlık sağlar. Aynısından ben de düşünüyorum ama bendeki yeni kasa bulabilir miyim bilmiyorum bakalım.. Anfi ve kolon da düşünüyorum maliyet ağır olcak..

*

Çevrimdışı cann_1132

• **
  • 14
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Ekim 15, 2018, 11:01:16 ÖÖ »
Hayırlı olsun çok eğreti durmuş
Sağolasın hocam, film falan izlerken rahat oluyor diğer ekranlar küçük kalıyor...

*

Çevrimdışı cann_1132

• **
  • 14
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Ekim 15, 2018, 12:01:20 ÖS »
Hayırlı olsun. Biraz büyük kalmış. Navimex linea uyumlu çerveveliymiş. O daha iyi otururdu. Göze daha hoş gelirdi.
Bunun ekranı navimex ten biraz büyük. Siz memnun kaldıysanız. İşinizi gördüyse gerisi önemli değil.
Selamlar hocam, 7İnç ekran büyük olduğu için aldım olayı o zaten diğer ekranlar çok küçük kalıyor..

*

Çevrimdışı cann_1132

• **
  • 14
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2018, 12:04:47 ÖS »
Süper olmuş özellikle ekranın büyük olması yolda giderken görüş bakımından çok rahatlık sağlar. Aynısından ben de düşünüyorum ama bendeki yeni kasa bulabilir miyim bilmiyorum bakalım.. Anfi ve kolon da düşünüyorum maliyet ağır olcak..
Aynen öyle hocam büyük ekran çok iyi oldu, amfi ve bas konusunda da amfi 5 kanallı istersen ikinci el 300 e falan bulabilirsin, 200 montajı tutuyor, bas da 250-300-350 bandında işii görecek kadar bulabilirsin, ben aşırı bas sevmiyorum dışarıdan çok zangırdama yapıyor ister istemez, o sebeple bu fiyat bandındaki bas, yani kolon iyidir, kapılardaki midler çok önemli bir de eski kasayı bilmiyorum ama yeni kasalarda bende pop modeli var, arka kapılarda hoparlör yeri var ama hoparlör yok kablo çekip bağlatmak gerekiyor, onu da ihmal etme, selamlar..