*

Çevrimdışı linea28

• 62
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 90000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
lineada topthetar kancasi yeri
« : Aralık 05, 2015, 04:59:21 ÖS »
Merhabalar, babymax marka isofix ito koltugu aldim aracima isofix baglantisiyla bagladim fakat cocuk kltugunun bas kisminda bulunan toptetar baglantisi denen ek baglanti kemerinin kancasini bagajda takacak yer bulamadim. Aracim 2014 linea 1.4 benzinli linea.. İlgili konuda tecrubesi olan arkadaslardan acil cevap bekliyorum.tesekkurler...

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
Ynt: lineada topthetar kancasi yeri
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2015, 05:11:37 ÖS »
koltugun arkasinda.. karanlik, foto cekemedim ama ihtiyaciniz olan bu sanirim
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2015, 05:13:15 ÖS Gönderen: timbaz »

*

Çevrimdışı hsy

• **
  • 10
  • +0/-0
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2015, 05:21:39 ÖS »
Benim active plus 2014 aracımda top teather bağlantısı bagajda değil arka koltuk kafalıklarının hemen altında.

*

Çevrimdışı linea28

• 62
  • +1/-0
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2015, 06:09:08 ÖS »
Bende koltuk basliklarinin hemen altindaki kanca takilabilir yerleri gordum fakat bu seferde toptheater baglantisi uzun geldiginden nekadar kisarsam kisayim yinede gerdirecek kadar kisalmiyor cocuk koltugunun arkasindan baktim yinede kisaltabilecegim bir nokta bulamadim ki zaten topthater baglantisi aslinda bagajda zeminde ayri bir noktaya sabitlenmek icin uzun birakilmis. Nedense koltuk baslarininin hemen altina koymuslar cozemedim.Ki zaten koltuklar arkaya sabitlenip cikabiliyorken neden kancayi daha saglam zeminde biyere konumlandirmak yerine koltuk baslarinin altina konumlandurmislar.. Peki topthater baglantisini kullanmasak yada gerdirmesek ne olur? Sonucta isofix baglantisini desteklemek icin kullanilmis bir ek baglanti gibi duruyor..İsofix baglantisi tek basina yeterli olmaz mi? Buarada forumdaslarima tesekkur ediyorum.. Ne servis ne yol yardimindan saglikli bir bilgi alamadik ki zaten pekde ulasamadik.. Saolsunlar kancayi nereye takabilecegimizden veya baglantinin olupnolmadigindan bihaberler.. 

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2015, 06:14:18 ÖS »
sadece alttan olmaz..
yukaridan bir sekilde sabitlenmiyor ise.. bence urunu sadece alt baglanti ile kullanmayin...
koltugun arka ortada  bir yerde somun icin yuva vardi.. nenicin bilmiyorum ama..
bu arada kilit gayet saglam, baglanti yerini hareketlimyerde diye dusunmeyin..

*

Çevrimdışı linea28

• 62
  • +1/-0
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2015, 07:21:36 ÖS »
En olmadi oto koltugu sah arkada.. Kancayi sag arkadaki baglantidan gecirip sol arkadaki baglanti yerine kancayi takip sabitlsem olur gibi ne dersiniz.. Pratikte uygulsmadim henuz ama yarin deniyecem..

*

Çevrimdışı hsy

• **
  • 10
  • +0/-0
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2015, 07:29:49 ÖS »
Sanırım gerginin olursa sıkıntı olmaz. Kayış ayarlanabilir değil mi acaba? Bende ki koltukta uzunluğu ayarlamaya yarayan bir toka var. Sırt cantalarinin askilarini ayarlamaya yarayan tokalara benzer birşey.

*

Çevrimdışı linea28

• 62
  • +1/-0
« Yanıtla #7 : Aralık 05, 2015, 08:45:59 ÖS »
Bende kisaltabiliyirum fajat en fazla 30 cm gibi kisaliyor aradaki mesafe ise 20 cm gibi dogal olrak gerilip toka uzerindeki uyari kirmizidan yesile donmuyor... Yine tekrarliyotum keske tabanda da ayrica kancayi takacak biyer yapsalarmis... Gerci koltugun kanca kayisi biraz daha kisalsa sorunumuz hic olmayacakti.. Gerci isofix takiyiyken koltugu salladigimda arabada sallaniyor.. Sanirim saglam oldu ama top thater kayisini takamadigim icin kafamda soru isareti olustu..

*

Çevrimdışı vetmengin

• 31
  • +0/-0
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 120 000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2015, 09:28:35 ÖS »
Merhaba benim araçta da ı bağlantı uzun kaldı. Ben birkaç düğüm atarak kısalttım. İşe yaradı. Birr deneyin bence...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı linea28

• 62
  • +1/-0
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2015, 10:11:55 ÖS »
Guzel fikir denerim... Acaba lineadan baska top thetar kancasinin takilacagi yer koltuk baskarinin altinda ilan arac varmidir? Sonucta isofix bir standartbaracta konumu ve boyutlari belli.. Peki top thetar kancasinin takilacagi yer neden standart olarak konumlanmamis.. Koltuk basinin altinda ek kemer baglantisi yerinin olmasi sanki biraz turk isi ortaya karisik bisey olmus gibi...

*

Çevrimdışı OmerAlpsoy

• 32
  • +0/-0
    • Benim Arabam Youtube Kanalı
  • Araç Modeli: 2013
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 128000
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2018, 08:42:22 ÖS »
Konuyu hortlatıyorum belki, ama bir sonuca ulaşılmamış. Ben de az önce aracıma oğlumun koltuğunu takarken aynı topteather sorununu yaşadım. Çözüm olarak da, alttan isofix bağlantısından kancayı geçirerek tekrar yukarı çektim ve oradaki yere taktım. Böylelikle gerdirildi ve kırmızıdan yeşile döndü. Çözüm bulamamış arkadaşlar bu yolla rahatça koltuğu sabitleyecektiler 👍🏼
2013 1.3 M.Jet 95HP Fiat Linea Active Plus Beyaz

*

Çevrimdışı yigit78

• 103
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2011
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 133000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #11 : Aralık 23, 2019, 10:51:33 ÖÖ »
Kraft techno fix aldım top teather bağlantısı olmadı. Kanca isofix yerinden geçmeyecek kadar büyük koltuğun arkasi kısa geliyor.
NEFES VARSA, UMUTTA VARDIR.

*

Çevrimdışı Miralay

• 27
  • +0/-0
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 144000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #12 : Temmuz 20, 2021, 12:06:59 ÖÖ »
Hocam ben de top tether bağlantılı oto koltuğu aldım. Normalde koltuğun arkasında kancayı takmak için yer olmalı. Bizim koltuk kafaliginin yanında bir yer var ancak ora çok yakın olduğundan uymadı ya da ben yapamadım. Ayrıca kullanım kılavuzunda aracın bagaj ipi yerine takmayın yazmışlar oranın ne için kullanıldığını da bilmiyorum açıkçası. Koltuğu yatırmak için ip bulunan yerin hemen aşağısındaki bağlantı yerinden bahsediyorum. Top tether bağlantısı yapabilen varsa bilgilendirirse sevinirim. Hayırlı bayramlar herkese.

*

Çevrimdışı kanser51

• 664
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Km: 195625
« Yanıtla #13 : Temmuz 21, 2021, 12:13:51 ÖS »
Hocam bi bakayım ben resim atarım

*

Çevrimdışı kanser51

• 664
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Km: 195625
« Yanıtla #14 : Temmuz 21, 2021, 09:32:15 ÖS »
Hocam ben de top tether bağlantılı oto koltuğu aldım. Normalde koltuğun arkasında kancayı takmak için yer olmalı. Bizim koltuk kafaliginin yanında bir yer var ancak ora çok yakın olduğundan uymadı ya da ben yapamadım. Ayrıca kullanım kılavuzunda aracın bagaj ipi yerine takmayın yazmışlar oranın ne için kullanıldığını da bilmiyorum açıkçası. Koltuğu yatırmak için ip bulunan yerin hemen aşağısındaki bağlantı yerinden bahsediyorum. Top tether bağlantısı yapabilen varsa bilgilendirirse sevinirim. Hayırlı bayramlar herkese.

Hocam kafalığın altında yer var benimki ayarlı olduğu için iyice gerdirip taktım.