*

Çevrimdışı tayfur5252

• *
  • 8
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.3 Multijet Emotion
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 173000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Fiat Linea Donanım
« : Ocak 15, 2022, 06:22:13 ÖS »
Arkadaşlar Merhaba 2021 Hazirandan Beridir Fiat Linea Kullanıcısıyım Ama Yalnız Kafama Takılan Bir Soru Var Burada Bu Konu Hakkında Bilgi Sahibi Olan İllaki Birilerinin Olduğunu düşünüyorum Şimdi Haziran Ayında Aracımı Alırken Emotion Plus Olarak Aldığımı Düşünüyordum Ama Yokuş Kalkış Desteğinin Olmadığını Fark Ettim Çünkü Aracım Yokuşlarda Kalkarken Geri Bırakıyor Kendini Emotion Pluslarda İse Yokuş Kalkış Desteğinin Olduğunu Öğrendim Bu Sadece Bir Örnekti Merak Ettiğim Konu Emotion Paket İle Emotion Plus Paketi Arasındaki Fark Nedir Acaba ? Aldığım Araç Emotion Paket Olabilir mi ? Genel Olarak Aracımdan Çok Memnunum Çok Şükür Hiç Bir Sıkıntısı Yok. Şimdiden Yardımlarınız İçin Teşekkürler İyi Akşamlar. Herkese İyi Yıllar Geçirmesini Diliyorum :)
« Son Düzenleme: Ocak 15, 2022, 06:34:44 ÖS Gönderen: tayfur5252 »

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
Ynt: Fiat Linea Donanım
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2022, 07:08:44 ÖS »
Linea ailesine hoş geldiniz. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
  • Araç Marka ve Modeli: 2011 fiat linea
  • Araç Modeli: Linea 1.6 multijet
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 210000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2022, 07:45:26 ÖS »
Aracınızın kac model olduğunu motor hacmini,yakıt tipini de söylemeniz lazım.
Çünkü...
1.3 emition pluslar yarı otomatik vites iken ,1.6 olanlar duz 6 ileri oluyor.
1.3 lerde arka teker kampana,1.6 da disk fren oluyor v.s v.s..
Belkide yokuş kalkış var aracinizda ama arızalıdir..
Tam hatırlayamıyorum ama misal 2008 den önce emotion plus yoktu,emotion vardi gibi....

*

Çevrimdışı tayfur5252

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2022, 08:02:03 ÖS »
Linea ailesine hoş geldiniz. Selamlar..

çok teşekkür ederim selamlar sevgiler sizede :)

*

Çevrimdışı tayfur5252

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2022, 08:03:17 ÖS »
Aracınızın kac model olduğunu motor hacmini,yakıt tipini de söylemeniz lazım.
Çünkü...
1.3 emition pluslar yarı otomatik vites iken ,1.6 olanlar duz 6 ileri oluyor.
1.3 lerde arka teker kampana,1.6 da disk fren oluyor v.s v.s..
Belkide yokuş kalkış var aracinizda ama arızalıdir..
Tam hatırlayamıyorum ama misal 2008 den önce emotion plus yoktu,emotion vardi gibi....

çok özür diliyorum uyarınız için teşekkür ederim :) aracım 2011 model 1.3 multijet 90 hp 5 ileri manuel vites yakıt tipi dizel :)
« Son Düzenleme: Ocak 15, 2022, 08:10:16 ÖS Gönderen: tayfur5252 »

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2022, 09:06:04 ÖS »
Forumda da eskiden detaylı bilgi vardı konuda, ancak net bilgi aşağıda attığım linkte var. Aracınızla karşılaştırabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam eğer 2007 yılında  active, dynamic ve emotion donanımlarda çıktı. Emotion donanım üzerine cc donanımı alındıpında yokuş kalkış desteği oluyordu. Birde 1.3mj'lerde dualogic vitesli alırsan onda da yokuş kalkış standart geliyordu.  2010 yılında fiat donanımlarda değişiklik yaptı ve üstte yazdığım donanım seçeneklerine plus adını ekledi. Plusla birlikte bazı donanımları kısarken bazı donanımları standart hale getirdiler. Hangi yıla kadar bilmiyorum ama sanki emotion ve emotion plus modelleri bir müddet beraber üretildi diye hatırlıyorum. Plus olsun olmasın orijinal cc donanımı varsa yokuş kalkış olması lazım.

https://www.google.com/amp/s/blog.yakupulutas.com/fiat-linea-donanim-paketleri/%3famp

*

Çevrimdışı tayfur5252

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2022, 11:02:49 ÖS »
Forumda da eskiden detaylı bilgi vardı konuda, ancak net bilgi aşağıda attığım linkte var. Aracınızla karşılaştırabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam eğer 2007 yılında  active, dynamic ve emotion donanımlarda çıktı. Emotion donanım üzerine cc donanımı alındıpında yokuş kalkış desteği oluyordu. Birde 1.3mj'lerde dualogic vitesli alırsan onda da yokuş kalkış standart geliyordu.  2010 yılında fiat donanımlarda değişiklik yaptı ve üstte yazdığım donanım seçeneklerine plus adını ekledi. Plusla birlikte bazı donanımları kısarken bazı donanımları standart hale getirdiler. Hangi yıla kadar bilmiyorum ama sanki emotion ve emotion plus modelleri bir müddet beraber üretildi diye hatırlıyorum. Plus olsun olmasın orijinal cc donanımı varsa yokuş kalkış olması lazım.

https://www.google.com/amp/s/blog.yakupulutas.com/fiat-linea-donanim-paketleri/%3famp

öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim abicim ellerinden öperim :) 2010 dan öteki kasaya kadar dediğiniz gibi emotion ve emotion plus sanırım paket olarak aynı üretildi çünkü attığınız linkte incelediğim kadarıyla emotion ile emotion plus arasında donanım olarak sadece 2 fark var birincisi elektrikli bel desteği ikincisi ise otomatik vites ama benim aracımda ise hız sabitleme ile otomatik vites donanımı yok sanırım fiat bunları müşterinin isteğine göre ekstra bir ücret ile donanım olarak ekliyordu o sıralar her neyse şunu anladım ki aracımda yokuş kalkış desteğinde bir sorun var bunun en iyi cevabını bana sanırım yetkili servisin vereceğini düşünüyorum :) iyi akşamlar diliyorum abicim çok teşekkürler cevap için :)

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2022, 10:19:50 ÖÖ »
çok özür diliyorum uyarınız için teşekkür ederim :) aracım 2011 model 1.3 multijet 90 hp 5 ileri manuel vites yakıt tipi dizel :)
Aracinizda dijital klima var mı? Komple gri şekilde?
Tahminimce emotion plus değil aracınız. Öyle olsa Manuel 5 ileri olmazdı 2011 modelde... yarı otomatik 6 vites olması lazımdı.. 
Emotion plus için fabrika çıkışlı yağmur far geri vites sensörü,hız sabitleme sınırlama alasım jant dijital klima 4 cam otomatik elektrikli bel desteği asr ve disarda kali ve tamponlar da orjinalde krom citalar olmalı

*

Çevrimdışı tayfur5252

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #8 : Ocak 17, 2022, 07:48:25 ÖS »
Aracinizda dijital klima var mı? Komple gri şekilde?
Tahminimce emotion plus değil aracınız. Öyle olsa Manuel 5 ileri olmazdı 2011 modelde... yarı otomatik 6 vites olması lazımdı.. 
Emotion plus için fabrika çıkışlı yağmur far geri vites sensörü,hız sabitleme sınırlama alasım jant dijital klima 4 cam otomatik elektrikli bel desteği asr ve disarda kali ve tamponlar da orjinalde krom citalar olmalı

iyi akşamlar abicim aracımın emotion paket olduğunu düşünüyorum ekspertize soktuğum zaman tramer bilgilerinide aratmıştım orada emotion olarak görünüyordu emotion plus paketlerde tramer bilgisinde emotion plus olarak görünüyormuş galiba emotion ile emotion plus paketi arasında hız sabitleme ve otomatik vites donanım haricinde hiç bir fark olmadığını öğrendim abi :) o yüzden pek takılmıyorum şimdi içim rahatladı en azından :) hız sabitleme güzel bir donanım ama ben zaten pek hız vs. yapmadığım için araç zaten fazla yormuyor beni manuel kullanmayıda seviyorum o yöndende sorun yok abicim :) senin aracın 1.6 galiba abi 1.6 doblom vardı o motoru oradan biliyorum çok güzel motor ama lineadada almak isterdim ama malesef bütçem 1.3'e yetti aldığım zaman ama hiç pişman değilim gayet güzel aracım motorda felan sıkıntı yok yani o anki bütçemle alanabilecek en donanımlı aracı aldığımı düşünüyorum abicim :) teşekkür ederim cevabın için yinede ellerinden öperim abicim :)

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #9 : Ocak 17, 2022, 08:33:36 ÖS »
iyi akşamlar abicim aracımın emotion paket olduğunu düşünüyorum ekspertize soktuğum zaman tramer bilgilerinide aratmıştım orada emotion olarak görünüyordu emotion plus paketlerde tramer bilgisinde emotion plus olarak görünüyormuş galiba emotion ile emotion plus paketi arasında hız sabitleme ve otomatik vites donanım haricinde hiç bir fark olmadığını öğrendim abi :) o yüzden pek takılmıyorum şimdi içim rahatladı en azından :) hız sabitleme güzel bir donanım ama ben zaten pek hız vs. yapmadığım için araç zaten fazla yormuyor beni manuel kullanmayıda seviyorum o yöndende sorun yok abicim :) senin aracın 1.6 galiba abi 1.6 doblom vardı o motoru oradan biliyorum çok güzel motor ama lineadada almak isterdim ama malesef bütçem 1.3'e yetti aldığım zaman ama hiç pişman değilim gayet güzel aracım motorda felan sıkıntı yok yani o anki bütçemle alanabilecek en donanımlı aracı aldığımı düşünüyorum abicim :) teşekkür ederim cevabın için yinede ellerinden öperim abicim :)
Yahu 47 yi yeni bitiriyorum o kaaa ihtiyar değilim ki..  😀😃
Ben halen coze.edim arabanın ve çözene kadar rahat edemiyorum galiba..
Teyp klima tarafının bir fotosunu atar mısın buraya?
Eger dijital klima var ve komple gri ise emition plus olabilir,ama gri ama tuşlar siyah ise dinamik olabilir..
Ama halen 1.3 motorda Manuel emotion plus yok,2011 de sadece emotion yok  diye biliyorum.
Merak ettim şimdi.. senin arabanın donanımı ne yaw? 😀

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #10 : Ocak 17, 2022, 10:29:54 ÖS »
Aracın hayırlı olsun, güle güle kullan. Bende senin gözlerinden öperim. 🙂 Yaşlandığımızı hissettirdin bize 😄😄

Yanlış hatırlamıyorsam yokuş kalkış desteği olanlarda orta konsol dörtlü düğme yanında esp mi asr mi açma kapatma düğmesi vardı.
« Son Düzenleme: Ocak 17, 2022, 10:32:17 ÖS Gönderen: Erhan »

*

Çevrimdışı tayfur5252

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #11 : Ocak 17, 2022, 11:42:48 ÖS »
Yahu 47 yi yeni bitiriyorum o kaaa ihtiyar değilim ki..  😀😃
Ben halen coze.edim arabanın ve çözene kadar rahat edemiyorum galiba..
Teyp klima tarafının bir fotosunu atar mısın buraya?
Eger dijital klima var ve komple gri ise emition plus olabilir,ama gri ama tuşlar siyah ise dinamik olabilir..
Ama halen 1.3 motorda Manuel emotion plus yok,2011 de sadece emotion yok  diye biliyorum.
Merak ettim şimdi.. senin arabanın donanımı ne yaw? 😀

abicim tamamen saygı ile alakalı bir durum biz yetişirken babamız bizi böyle yetiştirdi bizde ona layık evlat olma yolunda ilerliyoruz işte :) arabam dijital klimalı full gri tuşlar felan herşeyi ben yarın detaylı resim çekip göndereyim abicim size :) abicim emotion pluslar otomatik vites olanlar galiba anladığım kadarıyla :) benimde anlamadığım birkaç konu var sarı sitede bazı ilanlarda aynı benim arabam gibi sadece hız sabitlemeli olan modellerde var galiba tamamen isteğe bağlı olarak üretilmiş araçlar ama yarın detaylı fotoğraf yükleyeyim abicim o zaman yorumunu merak ediyorum :)

*

Çevrimdışı tayfur5252

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #12 : Ocak 17, 2022, 11:51:27 ÖS »
Aracın hayırlı olsun, güle güle kullan. Bende senin gözlerinden öperim. 🙂 Yaşlandığımızı hissettirdin bize 😄😄

Yanlış hatırlamıyorsam yokuş kalkış desteği olanlarda orta konsol dörtlü düğme yanında esp mi asr mi açma kapatma düğmesi vardı.

çok teşekkür ederim abicim Allah herkesin gönlüne göre versin İnşallah :) abicim dediğin gibi dörtlü yakma düğmesinin yanında düğme var ama tam net göremiyorum esp mi asr olduğunu bu tuşun aynısını ben 1.6 105 lik doblomdan hatırlıyorum abi o düğme olduğunda yokuş kalkış desteği oluyormuş ben bunu internette araştırdım öyle buldum ama benim arabamda o tuş yok abicim  yokuş kalkış sistemide yok galiba abicim kullanıma engel değil zaten senelerdir fiat kullandığımız için hiç şaşmadık fiattan yine fiat'a devam abi :D biraz durumları düzeltirsek eğer 3-4 sene sonra egea düşünüyorum abicim İnşallah :)

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #13 : Ocak 18, 2022, 11:20:17 ÖS »
Allah senin de gönlüne göre versin. İnşallah gönlüme göre bir Egea alırsın.

Anlattığına göre sende yokuş kalkış desteği yok. Yine de kafam rahat etsin diyorsan servise sor bakalım ne diyecekler.

Bu arada emotion pluslar sadece otomatik vitesler diyemeyiz. Sadece şu denebilir. Dualogic vites olanlar full donanım oluyor. Birde düz vites ve orijinal cc varsa oda full gibi birşey oluyor.

Fiat donanımları biraz kafa karıştırıyor. Bir sene standart olan bir sonra ki sene opsiyon olabiliyor.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #14 : Ocak 19, 2022, 06:00:23 ÖS »
Bende 2011 1.6 emotion plus ve yeğenlerim de 2 adet 2011 1.3 emotion plus var..
1.3 leri alırken otomatik olmayan emotion plus yoktu..
Her donanim aynı olmasına karşılık benim 1.6 da arka frenler de disk. 1.3 lerde ise kampanya..
1.3 yarı otomatik 6 ileri benimki manuel 6 ileri.
Ha bide benimki bej rengi kadife döşeme,1.3 lerin biri bej biri gri kadife döşeme.. 
Başka fark yok..
Demekki opsiyon ekleme çıkartma ile oluşturulmuş standart dışı bir model var sende..
Keşke 6 ileri olsaydı..
Olsun güle güle  kullan inşallah...

*

Çevrimdışı tayfur5252

• *
  • 8
  • +0/-0
« Yanıtla #15 : Ocak 22, 2022, 12:06:36 ÖÖ »
Bende 2011 1.6 emotion plus ve yeğenlerim de 2 adet 2011 1.3 emotion plus var..
1.3 leri alırken otomatik olmayan emotion plus yoktu..
Her donanim aynı olmasına karşılık benim 1.6 da arka frenler de disk. 1.3 lerde ise kampanya..
1.3 yarı otomatik 6 ileri benimki manuel 6 ileri.
Ha bide benimki bej rengi kadife döşeme,1.3 lerin biri bej biri gri kadife döşeme.. 
Başka fark yok..
Demekki opsiyon ekleme çıkartma ile oluşturulmuş standart dışı bir model var sende..
Keşke 6 ileri olsaydı..
Olsun güle güle  kullan inşallah...

abicim iyi akşamlar çok teşekkür ederim inan abi 1.6 almayı düşündüm limitleri zorlamaya çalıştım ama benim ulaştığım limitteki 1.6 ların perti çıkmıştı o yüzden kafama yatan güzel bir 1.3 buldum aldım abi :) 1.3 yarı otomatiklerde yokuş kalkış desteği 6 ileri vites  ve hız sabitleme var benim aracım ise şöyle yokuş kalkış hız sabitleme yok ve 6 ileri değil onun haricinde ise herşey aynı abi içerden resim yok ama örnek olarak bir resim bulup upload ettim abi https://www.hizliresim.com/qpoqawd bu linkte aracın aynısını abi :) benim arabam emotion paket olarak geçiyor yarı otomatikler emotion plus olarak geçiyor abi mevzuyu sonradan anladım ama zaten şöförlük yaptığım için mesleğim gereği pek yorulmuyorum abi manuelde hız sabitleme yokuş kalkış felan onlarda pek önemli değil çok takılmıyorum piyasaya göre km side güzel 173 binde abi yine beni 250-270 bin km arası götürür diye tahmin ediyorum hafta sonu pek kullanmıyorum zaten abi hafta içi işe gidip geliyorum oda günlük 8 km git-gel :D abicim 3-4 sene içerisinde durumları düzeltirsem abi 1.6 egea  alacağım inşallah :)